0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на kotaranata
« -: Септември 29, 2010, 16:56:24 pm »
Ето я моята.. още ми е новичка, ама ще съм много благодарна ако някой помогне малко  :wink:
Довечера почвам с тестовете за Ову.
Ама не мога да стискам цели 4 часа да му се невиди...  :?
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
Re: Графиката на kotaranata
« Отговор #1 -: Септември 29, 2010, 17:55:23 pm »
Добре дошла и дано не се задържиш дълго тук. Сподели повече - отколко време правите опити, колко ти е дълъг цикъла и т.н. По принцип и аз не стискам 4 часа, но поне час и половина преди това.
« Отговор #2 -: Септември 29, 2010, 19:44:05 pm »
Здравей Котарано, не е толкова фатално да стискаш 4 часа и 2 са достатъчни  :) Добре е да правиш тестовете всеки ден в един и същи час, най-добре в диапазона 14-20 часа. Щом ги почваш от днес вероятно имаш къс цикъл или просто искаш да си сигурна че ще я хванеш? Наистина ако дадеш малко инфо ще ни е по-лесно да коментираме  :wink: Успех!

*
« Отговор #3 -: Септември 29, 2010, 20:07:43 pm »
Добре дошла и от мен.Надявам се скоро да ни зарадваш
« Отговор #4 -: Септември 30, 2010, 08:58:19 am »
Мерси за радушното посрещане :)

Относно цикъла ми... има го- няма го все съм в трепет и очакване... и за това и все тестове купувам :D
Общо взето сега се старая да го регулирам с Агнес, ама да видим колко ще помогне. Предполагам че много бързам с тези тестове, при все че цикъла малко "насила" се появява последно време, обаче много, много искам Буболече вече :)

И сега да почна с питанките.
Аз като ги правя тези тестове... трябва мнооооооого  да се  8O за да видя има ли - няма ли чертичка /и ... и заради това си мисля че трябва да изтрая всичките 4 часа
Има ли връзка или просто съм много "водниста"  :D 

Първия тест както се очакваше е отрицателен, ама пак се пулих... нямаше и 3 часа...
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #5 -: Септември 30, 2010, 13:13:57 pm »
Може тестовете които използваш да са с по-бледи черти просто или такава да е партидата. Не ми се вярва проблемът да е в часовете. Ако този цикъл ти е много трудно с тях и не завърши с + другия пробвай да смениш марката  :)

« Отговор #6 -: Септември 30, 2010, 13:40:41 pm »
Ми може и да ги сменя, макар че в околните аптеки само тези имат
Имам 2 снимани теста точно от преди да ми дойде последния път...
Убедена съм че има 2 черти!!!
Ама вие си кажете мнението...
Сега пак съм със същата марка, че след като ме изненада цикъла ми останаха излишни  :D

[
*
« Отговор #7 -: Септември 30, 2010, 19:30:30 pm »
Котаранке, с каква дължина ти е цикъла по принцип? Къде мериш БТ?
Погледнах тестовете.. Много бледи чертички, тя тестовата едва се вижда.. Поразрови се за друга марка, че тези наистина са ужасни.
Цитат
сега се старая да го регулирам с Агнес
За Витекс ли става въпрос? (Agnus Castus)
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 19:51:01 pm от Гальонди »

« Отговор #8 -: Октомври 01, 2010, 09:03:01 am »
Погледнах тестовете.. Много бледи чертички, тя тестовата едва се вижда.. 
:lol: Ама нали са 2???
Определено ще ги сменя... или ще си купя и лупа :)

Цикъла ми е много объркан като цяло. Някъде към 33, но и аз съм малко Калпазанка и като не ми дойде и почвам ад чета за хапове и накрая ги купувам  osi_6
Последното ми прегрешение е Агнес /надявам се че не е толкова голямо/ Да това е витекс, ама да видим...

[
« Отговор #9 -: Октомври 01, 2010, 09:09:13 am »
А за БТ... пак имам въпросителна.
Защо сте толкова топли бре хора????
Има ли разлика къде се мери???
Лично аз практикувам орално измерване. /тази сутрин заспах с термометъра в уста :lol:/

Между другото... преди време... примерно 2-3 години почти постоянно бях с телесна температура 37.1- 37.5... но може би от 6-7 месеца фибрилната температура изчезна... мъжа ми все ми се смее като грабна термометъра, ама вече към под 37 винаги /ако няма ГРИП де/

[
*

ioly

• 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
« Отговор #10 -: Октомври 01, 2010, 11:08:32 am »
Котаранка честита ти темичка мила. Сега първо за тестовете за Ову-това, че са две черти не означава положителен тест. Трябва тестовата да е по-тъмна или поне наситена колкота контролната. А що се отнася до БТ, виж моята и кажи после кой е топъл !? хихихихи. Пожелавам ти, тази тема да е много кратка и скоро да бъдеш с един мнооого дълъг цикъл. Успех мила  :crossfingers: :bfp:

*
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2010, 09:39:00 am »
Котаранке, има значение къде се мери БТ. Оралната БТ е по-ниска от вагиналната или аналната..Леле как прозвуча  osi_13
БТ мерена анално (айде пак!) е най-достоверна, и най-висока. Затова ти се струва, че всички сме топли :)
За Витекс-а.. аз го пих известно време и преди няколко месеца го спрях. Все що изчетох за него из нета беше, че регулира МЦ, също, че помага на тялото да произведе повече прогестерон. Аз го пих след като вече ми се беше нормализирал цикъла, затова не знам доколо помага.. Хубаво е да се пие поне 6 месеца, за да има желаният ефект. osi_9

« Отговор #12 -: Октомври 02, 2010, 15:06:59 pm »
Котаранке, има значение къде се мери БТ. Оралната БТ е по-ниска от вагиналната или аналната..Леле как прозвуча  osi_13
БТ мерена анално (айде пак!) е най-достоверна, и най-висока. Затова ти се струва, че всички сме топли :)
  :lol:... издадохте се хихиих :balk_87: разсмя ме искрено. Но нали все пак е показател, дори и "устното" тестване  :lol:
А и аз се старая всички възможни показатели да следя...
Само дето това с ЦС... малко ми е трудно да преценявам...

М/у другото вчера използвах "Овю" и съм доста по доволна... вярно е че пак е бледа, ама поне се вижда че е отрицателен със сигурност.
Връхлетях в аптеката вчера след като шефката ми се отчете за месеца и викам от вратата "Какви тестове за овулация имате, ама да не са Клеър Ову, а жената отвръща.. Ами имаме Овю и .../някакви сi не им  запомних името/, тези вторите са малко по- скъпи, но са 7, а Овю са 5" Заинтересувах се аз от вторите, макар и малко по- скъпи..реших че разликата идва от бройката... АМА НЕ... едните бяха 8.50 а другите 49.50....

Та сега чакам Овю-то да покаже 2 ІІ, а после пак 2  :D

[
« Отговор #13 -: Октомври 02, 2010, 18:11:11 pm »
А някой може ли да ми покаже идеалната графика...
имам предвид БТ, ЦС и въобще всичко... в кой момент се покачва БT, кога ЦС се променя, кога тестовете за Обу са положителни...??
знам че идеална графика едва ли е възможна, ама....

[
« Отговор #14 -: Октомври 02, 2010, 18:54:32 pm »
Котенце виж бременните графики  :D

Вярвам!!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Октомври 02, 2010, 19:29:37 pm »
А някой може ли да ми покаже идеалната графика...
имам предвид БТ, ЦС и въобще всичко... в кой момент се покачва БT, кога ЦС се променя, кога тестовете за Обу са положителни...??
знам че идеална графика едва ли е възможна, ама....

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #16 -: Октомври 04, 2010, 09:43:57 am »
denis Благодаря ти за изчерпателното инфо... osi_9

Аз днес пак съм като от хладилник извадена... не мога да си обясня защо така подскачам през ден... а иначе точно си спазвам часовите ограничения.??

[
« Отговор #17 -: Октомври 04, 2010, 15:20:40 pm »
Вероятно защото мериш орално  :) Доста по-неточно е и се получават такива спадове и пикове, които понякога могат да ти попречат да хванеш овулацията! Аз бих ти препоръчала ако този месец не успееш, от следващия да минеш на ректално измерване, не е страшно почти всички сме така  :) Графиките които ти е пратила Денис са също с ректални температури!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Октомври 05, 2010, 19:17:28 pm »
Вероятно защото мериш орално  :) Доста по-неточно е и се получават такива спадове и пикове, които понякога могат да ти попречат да хванеш овулацията! Аз бих ти препоръчала ако този месец не успееш, от следващия да минеш на ректално измерване, не е страшно почти всички сме така  :) Графиките които ти е пратила Денис са също с ректални температури!
Подкрепям казаното :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Октомври 06, 2010, 09:16:00 am »
:oops: май ще се съглася и следващия месец ако се наложи  :wink: /дано не се наложи/ ще се меря другаде.
Теста ми за овулация снощи пак започна да показва втора чертичка...но в листовката изрично е казано, че по - бледа черта - Отрицателен!
Дано довечера вече да са еднакви...

[