0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Графиката на kotaranata
« Отговор #20 -: Октомври 06, 2010, 09:33:32 am »
Котаранке, не се стресирай с тестовете. Те ще си покажат пика, само ги прави по едно и също време, и поне няколко часа преди това не приемай никакви течности и не ходи до WC.
За БТ мерена орално съм напълно съгласна с Феди. Влияе дори ако спиш с отворена уста, ще покаже по-ниска температура. Пак да се обясня за аналното мерене(защото аз само за това май говоря  :wink: ) най-показателно е! :)

« Отговор #21 -: Октомври 06, 2010, 09:39:04 am »
Пак да се обясня за аналното мерене(защото аз само за това май говоря  :wink: ) най-показателно е! :)

Напълно с 2 ръце съм за това,аналното мерене си е друго  :)
И дано  днес тестчетода  е с 2 хубави плътни чертички

Вярвам!!!!
« Отговор #22 -: Октомври 06, 2010, 09:43:29 am »
Страхотни сте  :bighug:

За БТ мерена орално съм напълно съгласна с Феди. Влияе дори ако спиш с отворена уста, ще покаже по-ниска температура. Пак да се обясня за аналното мерене(защото аз само за това май говоря  :wink: ) най-показателно е! :)

8O Това ще е причината значи... аз днес пак се покачвам...  :D[/i][/size][/color]
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
« Отговор #23 -: Октомври 21, 2010, 20:14:33 pm »
zdravei Kotaranata.malko kasno no sega prochetoh che imash problemi s ovulacionnite testove.mn se nadqvam veche da si brememenna i da ne ti trqbva da pravish tova koito shte ti preporachvam.utivash v nqkoq po golqma apteka i tarsish ovulacionen mikroskop pg53.kupuvash edin pat i polzvash kolkoto pati iskash.mojesh da se proverqvash za ovu kogato iskash i po koito vreme iskash.ne ti se nalaga da se stiskash zashtoto plunchish si prasta i slagash varhu prozorcheto na mikroskopa.izchakvash 8-10mn da isahne i to ti pokazva ima ovu ili ne.az jiveq v budapesht i tuk gi ima.proverih v google bg i vidqh che ima i na bg pazar veche ama ne znam tochno kade.bih ti izpratila ot tuk stiga da zabremeneesh.uspehi s ovu i posle s bebeshoka
 :pleasantry:  :bfp1: :sbabygirl:
« Отговор #24 -: Декември 02, 2010, 08:47:17 am »
Здравейте дами, аз отново съм на линия след леко прекъсване.
Имам питане. Предвид графиката и факта че на 11 ден лекарката ми не отчете  фоликули,които да сигнализират за някаква овулация, възможно ли е просто да е по- късна овулация, или...
И аз не знам търся си само сламка за която да се хвана. А не ми се чака чааак до утре когато съм на фоликуметрия
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
« Отговор #25 -: Декември 03, 2010, 03:56:29 am »
Котаранке, загуби се като старите пари :)
Относно въпроса ти, да, възможно е, защото ще е късна Овулацията..Ти беше с дълъг цикъл доколкото си спомням...
Веднъж в годината е нормално и да има ановулаторен цикъл.. Дано не е това при теб. Да разкажеш утре след Фоликуметрията, какво е казал доки:)

« Отговор #26 -: Декември 05, 2010, 13:42:28 pm »
:( За съжаление няма овулация (което не е много изненадващо, предвид че винаги цикъла ми в крайна сметка е предизвикан с лекарства).
Та така... няма фоликули, има ПКЯ и... никаква лигавица :?.
Следва предизвикване на нов цикъл и овулация с медикаменти.
И БТ взе че спадна... абе... дано следващия месец да има полза от следенето на БТ и т.н.
Сега съм се отдала на relax :)

[
« Отговор #27 -: Декември 05, 2010, 16:52:06 pm »
Котенце, дано бързо се нормализира цикъла и всичко да е наред при теб, да може най-късно следващия месец бебчо да се получи!

« Отговор #28 -: Декември 10, 2010, 16:18:54 pm »
:) Здравейте , аз пак съм тук с въпрос и още съм си със старата графика:)  И така:
Пия вече 5ти ден  (от 06.12.10) Примолут Нор 5 за да предизвикам следващ цикъл, т.к. нямало фоликули, които да зреят и няма да има МЦ.
Питам се възможно ли е все пак  да е имало овулация въпреки че УЗ каза друго, защото БТ се покачва, или това е ефект от хапчетата :ask:
И още нещо от онзи ден ТТ вечер ми е около 37.2-37.5, без други изяви на ОРВИ. Може ли това да е ПМС. И дали ТТ и БТ са свързани?????
Уф.. дано сте ме разбрали, защото ми е доста странна цялата ситуация

[
*
« Отговор #29 -: Декември 10, 2010, 19:00:27 pm »
Според мен тук е имало овулация.Незнам при кой се лекуваш и дали е правилният док,но погледния от страни !!
« Отговор #30 -: Декември 11, 2010, 08:40:48 am »
Според мен тук е имало овулация.Не знам при кой се лекуваш и дали е правилният док,но погледния от страни !!
8O
Стига де! :) Представяш ли си да съм прецакала цялата работа с този Примолут?
И все пак нали тези хапчета имитират втората фаза то цикъла, не е ли нормално и БТ да се покачва? Предвид че днес е вече 37.1.
Лошото е може да е ГРИП или да се обажда Лаймската болест, защото снощи ТТ беше 37.6. Не знам и аз какво да мисля. (хипохондричка :D )
Направо нямам търпение вече да ми дойде, че да не го мисля. А дано следващия цикъл да предизвикаме овулация...
Иначе съм при Николова в 1АГ.
И един хипотетичен въпрос... т.к. лекарката каза че няма Ову, с мъж ми се примирихме и някак бебеправенето не беше цел и... се поувлякохме  :wink: ...та... евентуална бременност как би понесла Примолут  в първите дни???

[
*
« Отговор #31 -: Декември 22, 2010, 09:20:21 am »
Мила,твоят цикъл през ,колко дни беше преди да започнещ Клостилбегита?Моят беше 32-35,предният месец ме изненада на 30,може ми от свещичките за бялото течение.Та мисълта ми горе -долу дали как се измества овулацията?Защото,знам,че е необходимо следене от гениколог ,но тук в този малък град ,казват ,че нее така!.Тестова за овулация неползвам,незнам как и честно казано им нямам доверие,след едно предаване на Гала.Знам ,че рискът е голям да се пият така,но аз си бях решила да опитам,а и гениколожко пак от Ловеч,каза,че трябва да ги започна.И вълбще полагат ли се такива ултразв.наблюдения от касата,или всичко се заплаща?Тук еднократно наблюдение е 30 лева,а и като отидеш за такова с паритеси де,казват ,че било глупава.Знам ,че нее така ,но тук са си тъкива докторите,расъждават като от преди 100 години.
Успех и дано пиеш тази гадос за първи и последен път. :bighug:
Аз съм си нервна и без тези лекар.,така ,че странични действия май нямах!
« Отговор #32 -: Декември 22, 2010, 10:40:24 am »
За съжаление цикъла ми никакъв го няма и винаги го предизвиквам с хапчета. Та...може да се каже че се стремя да е 28 дни. Започнах на 3ти ден с Клостил-а (сигурно защото и без друго дните не са толкова важни). Днес бях на преглед и лекарката каза че в дясно са се образували 2 фоликула, ама били малки и може и да се развият, ама може и да не. Май другия месец пак ще пия.
А относно ПКЯ- думите й бяха "Поликистозна си колкото искаш"  :(
За касата... идея нямам дали се поема УЗ, но до колкото ми е известно и в София върви към 30-50 лева. Аз съм "абонирана"  :lol: Пакет "Диагностика и лечение на стерилна двойка" или нещо от сорта, ще видим после колко ще се изръся, ама...
Защо не отидеш при някой друг лекар сега по празниците, да те види, без много много обяснения, поне да знаеш дали си се повлияла. Аз също по Коледа оставам без надзор, но в понеделник ако се е случила случката ще ми е като мини подаръче :)

Странични действия не съм видяла и аз...ама и на кантара не съм се качвала  :D Но притеснението е огромно...направо се знам как се отпускам да правим опити с мъжа ми...
Уххххх
Весели празници и ще чакаме :bighug:

[
« Отговор #33 -: Декември 22, 2010, 12:09:26 pm »
Та мисълта ми горе -долу дали как се измества овулацията?
Идея си нямам как се измества овулацията, принципно на опаковката пише 11-15 ден, и предполагам че именно това е целта на хапчетата. Защото късната овулация предполага късно зреене на яйцеклетките. Демек пиеш ги хапчетата да има овулация в 11-15 ден. (При мен не се цели ранно узряване, а принципно узряване.)
Друг е въпроса дали си се повлияла въобще. Именно заради това е смисъла да те следят.
Поне това е моята логика. Ако бъркам да ме поправите :)

[
*
« Отговор #34 -: Декември 29, 2010, 09:03:13 am »
Мила,дали ов. няма да е около 19 ден?Защото,четох някъде,че не при всички се измества ову. и цикъла.Даже пишеше,че при някой момичета сее изместило по-късно.А мисля,че може да е около 19 ден,защото си писала по-рано,че м.цикъл ти е през 33 дни.
Пък и тези ниски стойности,направо ме шащкат,имайки предвид,че пие Клостилбегит.Да няма проблем с тернометъра?
« Отговор #35 -: Декември 29, 2010, 09:12:45 am »
Та мисълта ми горе -долу дали как се измества овулацията?
Идея си нямам как се измества овулацията, принципно на опаковката пише 11-15 ден, и предполагам че именно това е целта на хапчетата. Защото късната овулация предполага късно зреене на яйцеклетките. Демек пиеш ги хапчетата да има овулация в 11-15 ден. (При мен не се цели ранно узряване, а принципно узряване.)
Друг е въпроса дали си се повлияла въобще. Именно заради това е смисъла да те следят.
Поне това е моята логика. Ако бъркам да ме поправите :)

Момичета да ви кажа,че това което го пише по опаковките не е задължително да се случва на вашия организъм.Аз приемах клостил 6 месеца.Овулацията ми като ден изобщо не се промени(16-18 ден-така си беше и без клостил),но от клостила се образуваха повече фоликули.Така,че освен на прегледите си разчитах и на Ову тестовете и БТ.Приема на лекарства действа различно на всеки организъм.

*
« Отговор #36 -: Януари 04, 2011, 08:26:56 am »
Котараната,какво става миличка?Неотбелязваш вече тем. в графиката си?Случило ли се е нещо мила? :bighug:
« Отговор #37 -: Януари 04, 2011, 14:31:15 pm »
:? Ми то съвсем се отчаях тези дни, а уж празнично трябваше да ми е.
Забелязах обаче лъч светлинка... принципно меря БТ в 06.15, но по празниците понеже имах възможност я мерих и в 06.15 и някъде около 8.00 когато ставах от сън... Та... тогава БТ ми е доста по приятна за гледане.
Не знам и аз какво да мисля
На 02.01.2011 направих глупавата грешка да направя тест...естествено Отрицателен и сега съм срината.

ЧНГ между другото.
Нова година Нов късмет. Дано да се паднат на всички ни бебчета :)
Ама на мен от баницата само коли и къщи ми се паднаха :D

[
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2011, 10:05:43 am »
Момичета, какво ще кажете за този тест? Правен е сутринта и то след пиене на кафе и чай. (както писах вече в седмичната тема)
Идва време пак да чакам с нетърпение сутрешното мерене на БТ

[
« Отговор #39 -: Февруари 02, 2011, 10:47:20 am »
Аз го виждам много положителен. Сигурно довечера едната чертичка ще е по-тъмна от другата дори :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.