Здравейте момичета, искам да ви разкажа за нашия проблем с надеждата някой, който е минал през това, да сподели своя опит.
На 25.10.10. бяхме в София, пуснахме нова спермограма в Малинов. Първата (преди 3 месеца) не беше никак добра: маьор олигоастенотератозооспермия, с концентрация 3.33 млн., общ брой 17 млн., активно подвижни 8%. А сега... ужас в шок сме: севере олигоастенотератозооспермия, концентрация 0.22 мнл., общ брой 0.88 мнл., активно подвижни 23%, по Крюгер - 6%.
Веднага посетихне д-р Кацаров. След прегледа каза, че проблема не е болестен, няма варикоцеле и др. видима на ехографа причина, просто за негото това е генетично заложено т.е. съпруга ми неможе да отделя повече от примерно 5 мнл. сперматозоида и ако след 2 дни пуснем нова СП, тя може да е пак 3 или 4 мнл. При такива мъже с генетичен проблем бройката постоянно се мени, но поне каза че не изчезват напълно. С една дума спасението е ИКСИ. Назначи му микробиология и тест за хламидия. Пуснахме изследванията в Кандиларов, за сега видяхме че не е хламидия, микробиологията ще е готова в петък. Изписа му Клостилбегит, Тристен и Вит.Е, а бърканицата мъжът ми си я хапва от лятото.
Много е тежко...аз се държа пред него, но снощи вече не издържах и се разплаках. Той е отчаян
Сега само си чакаме реда за фонда, подали сме документи още юли месец. Искаше ни се да ис имаме дете по естествен път и до края се надявахме, ама с тия резултати, надеждата ни умря. Много ме притеснява, когато прочета за други двойки със същия проблем, които са правили и по два-три опита инвитро - НЕУСПЕШНИ. Страх ме е ... незнам какво да правим.. това е положението. С лекарствата се надяваме малко да вдигнем бройката, поне за инвитрото. Преди това три месеца взимаше Фертилайд, след това още три Пермен- нищо, малко само се е вдигнала подвижността, но тази бройка....това е погром.
Извинявм се дългия пост, ако можете някакъв съвет да ни дадете, ще ви бъдем благодарни. На вас пожелавам повече усмивки и сълзи от радост