Re: Ние ли криво се молихме, ти ли криво ни разбра .....
« #50 Вторник, 12 Октомври 2010, 12:10 »
Цитат на: BirdsFlu в Вторник, 12 Октомври 2010, 11:20
Има една жена, която толкова пъти се появи по телевизията и във вестниците във връзка с тази прословута граница от 43 години, и толкова опротивя с появата си, че накрая ми се искаше да свалят границата на 30 години, та да не се тюхка как я е прекрачила с няколко месеца ooooh!
И най-добрата и смислена кауза в крайна сметка губи от прекалената агресия.
Така че донякъде съм съгласна със статията. Донякъде.
И да, има не малко, а много лицемерие в цялата работа...crazy chik, много добре казано Peace
Не може да свалят границата на 30 години, ще останат без клиентела hahaha. И тук е до 43. И тук след 39 с неохота покриват, но по закон до 43 може.
Цитат на: Andariel в Вторник, 12 Октомври 2010, 11:50
Между другото, точно мъжете най-много се дърпат от осиновяването, а не жените! Затова не мога да разбера защо всичко е насочено към жените, а мъжете се пропускат, все едно от тях нищо не зависи! Не може все жените да са на топа на устата, независимо дали става въпрос за деца, работа или политика!
Нормално е. Мъжете не влагат физически в износването и раждането на едно дете. Основната причина аз да предпочитам осиновяването пред раждането беше нежеланието да си развалям фигурата. Мъжът ми не искаше. Мъжът ми няма да се скапе, да получи стрии, да му увиснат циците итн. Тук здравната каса много трудно покрива имплантиране на гърди, а заличаване на стрии е абсурд да покрият. За целулита да не отварям дума, че се депресирам.Цитат на: Geia в Вторник, 12 Октомври 2010, 12:04
Добре де, аз не мога да разбера, като е толкова хубаво да си вземеш осиновено дете, защо не го правят всички? Ми хайде дайте пример, като почнем от авторката на статията, та до всички противници на "искането на дете до последен дъх"! Хайде де, като е толкова хубаво - вземете си и вие по едно, защо само стоите от страни и раздавате съвети...Нямам излишни 20 бона в момента, целулитът ми е приоритет. А и да имам, няма да ни впишат в регистъра поради възраст и 2 деца. Изисква се определена квадратура на човек (24кв.м на човек в домакинството) с която не разполагаме и много други.
...извадки от БГ-мама
То наистина коментарът е излишен, но лично аз поне, за първи път виждам/чета, като мотив за осиновяване на дете да се изтъкне нежеланието, "да си скапваш фигурата с раждане",...а и явно в това е разковничето на борбата с целулита...
Иначе /съвсем очаквано апропо/, когато някой персонално обяснява, защо няма да осинови дете - причини бол се намират. Пари, квадратура, възраст, вече имам деца...всички причини са много важни и видите ли, тези хора не че не искат да осиновят, ами просто няма как да стане, не нещо друго.
Естествено никак не им хрумва, че и другите с проблемното зачеване, могат да се позоват на същите /подобни/ причини, за да не могат да осиновят дете. Или и да им хрумва евентуално, ТЕ /другите/ са задължени да се преборят с обстоятелствата, които са "непреодолима пречка" за всяко семейство сдобило се със свое дете, без да се налага да положи усилия за целта. Ммммда
"Хайде да ходИМ, да работиТЕ" има един лаф, та сега..."хайде да вземЕМ, да си осиновиТЕ", ако перифразирам...
Иначе е абсолютна трагедия и несправедливост естествено, да се искат "агресивно" още и още пари за ин витро, а проклетата Здравна каса, да не дава пари за силиконови цици и заличаване на стрии - дума да няма. Да имаш дете и да имаш хубави цици е почти еднакво нали..., а според някои дори - хубавите цици са и по-важното. Да ти дойде да се разплачеш от съчувствие към тези жени дето имат деца, ама пък виж - скапали им се циците и се депресирали от целулита. Къса ми се сърцето чак...