0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Не си родила? Развалена стока си...
« Отговор #20 -: Септември 28, 2010, 17:39:31 pm »
Чудя се защо жените с репродуктивни проблеми винаги ни представят като някакви богаташки, които искат да откраднат яйцеклетките и утобата на бедните жени? От къде го измислиха това? Пък и си вярват и го повтарят като развален грамофон.

*
« Отговор #21 -: Септември 28, 2010, 17:42:09 pm »
Жената е специалист по една друга тема - не всеки му се удава да прави толкова толкова задълбочен анализ на свирките
 :jump12:
Що тъй всичките празнодраскачки имат зашеметителна стилова прилика? :)
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 17:45:21 pm от cygnus »
« Отговор #22 -: Септември 28, 2010, 17:50:20 pm »
Права си мецани, всички вече пишат как жените, които правят ин витро са богаташки. Цял ден си пилят ноктите и идат и направят едно ин витро с джобни пари. А редовите бедни жени раждат деца, а най-бедните си дават утробата или яйцеклетката за прищявката на богаташка. Амън от глупости.
Безкрайно уважавам желанието на хората да осиновят и осиновили деца, но не всеки може да узрее до този момент. Защо не ме оставят на мира, не съм опасна за никой друг освен за себе си. Опропастявали сме си живота като само за бебе мислим... И те си опропастяват живота като срещу 5 лв пишат глупости по разни сайтове, но професионален наклон на никой не давам. В този сайт вече се мъдри нова статия на подобна тематика, втората за днес.
*
« Отговор #23 -: Септември 28, 2010, 17:53:53 pm »
Дони, жената си мисли, че разбира от всичко - от фелацио до стерилитет.  :lol: :lol: :lol:  Но както са казали хората - тази работа не е като онази работа.

*
« Отговор #24 -: Септември 28, 2010, 18:27:59 pm »

та така де - просто не обръщайте внимание. ако имате малко време - напсувайте я и толкоз.
Душко, да е единичен случай - добре. Ама вече ни заливат умотворенията на подобни драскачи, за които всичко се върти около секс, пари и лайфстайл - "ин витрото за богати" - "осиновяването секси" - типични разсъждения на мутреса. Една простотия повтаряна и тиражирана навсякъде става истина и формира мнение у незапознатите с проблема. А коментарите под даден материал, понякога са много по-стойностен източник на информация, отколкото самите статии - понякога чета само коментарите. Аз лично мисля, че на простотията трябва да се противодейства. Не мисля, че игнор на такива материали е в наша полза.
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 18:30:20 pm от cygnus »
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #25 -: Септември 28, 2010, 19:04:47 pm »
Душко, да е единичен случай - добре. Ама вече ни заливат умотворенията на подобни драскачи, за които всичко се върти около секс, пари и лайфстайл - "ин витрото за богати" - "осиновяването секси" - типични разсъждения на мутреса. Една простотия повтаряна и тиражирана навсякъде става истина и формира мнение у незапознатите с проблема.  Аз лично мисля, че на простотията трябва да се противодейства. Не мисля, че игнор на такива материали е в наша полза.

:good_post:  Точно поради тази причина си позволих да пусна темата във форума. Прекалено много пумия започна да ни залива и аз не мога да се примиря с това.
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 19:06:56 pm от Nataly* »
« Отговор #26 -: Септември 28, 2010, 21:24:16 pm »
Момичета, в началото и аз се палих от такива статии, от шушукнето на околните, от скритите погледи на познати, които многозначително подмятаха защо след толкова време нямаме деца. Но с времето разбрах, че е безсмислено.
Само семейства като нас могат да разберат другите,които имат репродуктивни проблеми.
Никой, който не се е докоснал до проблема, не може да види надеждата и очакването, които греят в очите ни при всяко посещение в клиниката.
За мен, най-важното е, че заедно с мъжа ми се опитваме да преодолеем проблема и някой ден да имаме детенце.
Ние с мъжа ми не искаме просто деца. Искам дете заради него, той събужда в мен майчинското чувство. Той иска аз да съм майката на неговите деца. И това е най-истинското чувство, които ни кара да се борим.
Всички такива обвинителни и неразбиращи думи  на госпожата приемам като част от малките камъчета,които стоят отстрани на пътя и подминаваш, взрян в крайната цел на пътуването.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #27 -: Септември 28, 2010, 21:47:53 pm »
напсувах я и аз в блога й.

Цитат
В голяма степен сте плод на заблуда вследствие на медийни промивки.  Нека ви посоча някои от погрешните неща, на които стъпвате в "есето" си.

270 000 са двойките с репродуктивни проблеми в България според проучване на ООН от преди няколко години. Това изобщо не означава, че 270 000 са двойките, нуждаещи се от инвитро лечение, нито означава, че те са обречени на доживотно безплодие. Точно така, както един човек, болен от диабет, ако се остави без лечение, ще умре, а ако се лекува адекватно, ще има нормален живот, така и двойките с репродуктивни проблеми в огромната си част имат нужда от някакъв вид лечение, изобщо не задължително скъпо, дълго и тежко, за да се сдобият щастливо със свои деца. Нуждаещите се от инвитро са върха на айсберга. Инвитрото не е магия, не е насилие над природата, а е просто лечение - както хирургичните трансплантации на органи, както всички останали видове медицина. И обикновено тези двойки успяват да имат свои деца в рамките на средно до 3 опита. Малцина са онези, които водят дълги борби от по 10-20 години - и то най-често причината е, че не са попаднали своевременно на компетентни специалисти, а са били размотавани и лъгани от невежи печалбари - нещо, често срещано в нашата страна, особено в провинцията.

Простата аритметика рядко има успех и приложение в сложните житейски въпроси (изключвам покупката в магазин). Абсурдно е да смятате така - 250 хиляди бездетни по 2 осиновени деца средно и закриваме домовете. Просто е абсурдно. Да оставим настрана факта, че е неморално, неетично и политически некоректно. Пълна липса на етичност и човешка съпричастност е да кажеш на група хора - вие сте болни, затова се откажете от мечтата си да се излекувате. Вие сте бездетни, затова осиновете. Всеки сам решава въпроса за собственото си възпроизводство - да го направи или не. Кога, как и колко. Ако можеше обществото да решава вместо индивида относно неговото възпроизводство, тогава щях да Ви предложа един още по-ефикасен начин да закрием домовете за сираци - да стерилизираме основния контингент, който ги пълни! Схващате ли аналогията между моето и Вашето предложение?
Да се възпроизведеш генетично е основен човешки инстинкт. Напълно излишно е да бъде окачествяван в обиден и негативен смисъл като егоистичен, защото той по своята природа е такъв. Ако не беше егоистичен, нямаше да съществуваме като вид. След като всички хора без репродуктивни проблеми раждат свои деца и сигурно има буквално единици, които се отказват от правото на възпроизводство, а са осиновили чужди деца - откъде накъде те ще дават предписания на хората с репродуктивни проблеми да се откажат от възпроизводство? Откажете се вие, като знаете толкова?! Ако нямате още деца, драга Долчевита (а подозирам, че нямате и сте още доста млада) - донякъде мога да Ви оправдая в мисленето Ви. Но ако имате деца и призовавате останалите да се откажат от това свое право - толкова по-зле за начина Ви на мислене.
За Анджелина Джоли вече са Ви отговорили. Прочетете писмото до медиите на една майка, която отглежда сама дете с увреждания и после елате пак да ми агитирате средния българин да осиновява чужди деца с увреждания в България!
Морето не е до колене, ще порастнете и ще го разберете.
А дотогава апелирам да си запазвате мислите за себе си или да ги споделяте в тесен кръг в компанията, а не да ги популирате из де-що видите Интернет сайт.
Не сте особено интересна, нито имате капацитет за анализатор. Освен да разстроите няколко бездетни жени, друго не можете да постигнете.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #28 -: Септември 28, 2010, 22:33:38 pm »
Публикувах и аз два реда там и тогава ми се появи мнението ти, Джам!
Ако беше в обратния ред хич нямаше да пиша!
Слагаш точка!Подкрепям всяка дума в коментара ти!
Писна ми от словоблутство и откровенна гавра с проблема ни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #29 -: Септември 28, 2010, 22:52:46 pm »
ето линк към блога й и коментарите към статията в него.
http://bgdolcevita.wordpress.com/2010/09/28/adoption/
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 23:16:34 pm от cygnus »
*
« Отговор #30 -: Септември 28, 2010, 23:35:23 pm »
Копирам  нейн коментар във ФБ:
http://www.facebook.com/bgdolcevita#!/bgdolcevita?v=wall

"Мда, очевидно жените не искат да надраснат ролята си на инкубатори, аз съм тръгнала да ги обявявам за човешки същества. Май съм подранила с този вид хуманизъм. Някой е линкнал текста в сайта Зачатие и там е станало просто меле от сълзи и нерви. Точно както очаквах и както съм писала - Ти не знаеш през какво преминаваме. Ами аз ви казвам да не преминавате, да изберете по-хуманния начин, а не да товарите всички с фикс идеите си. Точно филма "Стадото". Жените са си най-големите врагове, мъжете с нищо не са им виновни."

Боже, колко се е вживяла....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #31 -: Септември 28, 2010, 23:49:42 pm »
доста събирателен образ за съвременните пост-тийнейджърки. в главата му буламач от прочетени кухи фрази, тъпо, но нагло и с огромно самочувствие.
ей затва го ненавиждам Интернет - даде шанс на всякакви подобни маниаци да увеличават ентропията...

и понеже знам, че тъпоумното девойче чете тук, ще му препоръчам речник на чуждите думи в българския език, ако му се явяват бели полета, докато ми чете постинга  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #32 -: Септември 29, 2010, 00:01:11 am »
:))))))))))
Скъпа ми писателко!
Явно четеш тук щом знаеш какво е Зачатие:)

Да ти пожелая каквото си мисля...няма смисъл, защото не е от никой филм който си гледала. А ти явно гледаш много филми.
Бъди жива и здрава много, много години и успех в живота ти пожелавам, аз Петина Найденова.
За едно единствено нещо много ми е жал:) За тебе мила ми писателко.
Жал ми е, че никога няма да разбереш как мирише щастието. Щастието да имаш приятели, да жертваш такива маловажни неща като парите за такива важни като децата. Жал ми е, че никога няма да разбереш какво е да си силен като скала изправена срещу всички бури в света от която не пада и частица. Такива сме ние, хората с репродуктивни проблеми с осиновени, биологични и неродени още деца. Жал ми е много, за прашинки като теб. Очите в които би могла да попаднеш, слава богу са малко и водата върши чудеса като се измият.
И да не забравя... зима идва, виелици, бури...скрий се на топло и дано преживееш. Ние и догодина на пролет ще сме си тук, същите, силни и с изправени срещу ветровете тела.

Остани си със здраве и топли дрехи.
Петина Найденова

Ей...много боклуци довя пак вятъра. Някой да яхва метлата:)))))))
*
« Отговор #33 -: Септември 29, 2010, 00:23:05 am »
Копирам  нейн коментар във ФБ:

"Мда, очевидно жените не искат да надраснат ролята си на инкубатори, аз съм тръгнала да ги обявявам за човешки същества. Май съм подранила с този вид хуманизъм. Някой е линкнал текста в сайта Зачатие и там е станало просто меле от сълзи и нерви. Точно както очаквах и както съм писала - Ти не знаеш през какво преминаваме. Ами аз ви казвам да не преминавате, да изберете по-хуманния начин, а не да товарите всички с фикс идеите си. Точно филма "Стадото". Жените са си най-големите врагове, мъжете с нищо не са им виновни."

Боже, колко се е вживяла....

А сега ще помоля авторката да намери решение на проблема на окупираните палестински територии, както и на останалите политически и хуманитарни проблеми в световен план.  8)

А сега отивам да чета задълбочено за фелациото. Тъкмо навреме.  :lol:

*
« Отговор #34 -: Септември 29, 2010, 00:24:50 am »
Интересно е, заслужава си. Затова я помолих да се концентрира върху тази тема и да не влиза в материя, за която се иска малко повече информираност.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 00:36:41 am от cygnus »
*
« Отговор #35 -: Септември 29, 2010, 00:41:58 am »
Ами предвид какъв "чуден" резултат се е получил  при тази мома, вследствие комбинирането на гените на родителите й, без грам "насилие над природата"... Разбираемо е някак, че не й се ще това да се повтори в нейното потомство и убедеността й, че всички хора, които искат генетично свои деца, рискуват да се сдобият с идиотчета като нея - та за това така горещо препоръчва "панацеи" ;)
На нея специално, горещо й препоръчвам да не се размножава, нито да осиновява, нито кученце да си взима дори..., че щетите ще са огромни. Не за нея де.
Малоумна работа ейййй. И не, не се извинявам за грубия тон.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #36 -: Септември 29, 2010, 01:13:04 am »
Да, именно за това много двойки с или без репродуктивни проблеми се страхуват да осиновят дете. Страх ги е да не попаднат на подобен генетичен материал!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #37 -: Септември 29, 2010, 01:59:23 am »
Блог, Селинджър, дрън, дрън. Много перчене и позьорство, гарнирани с изобилно словоблудство.

А граматиката и правописът са правилни.

Значи човекът е технически грамотен, уж логически аргументи навързва, но духовно е недоразвит, недъгав.

Е те тия са най-противни.

« Отговор #38 -: Септември 29, 2010, 07:52:22 am »

А сега отивам да чета задълбочено за фелациото. Тъкмо навреме.  :lol:

Хихи, Десита, сега остава да го объркаш с инфлацията  :lol: :lol: :lol:

Момичета, не й се впрягайте на бедната самозабравила се заблудена душа, която я е страх като дявол от тамян да забременее и да си развали фигурата. Няма смисъл да се натоварвате, и да се тормозите допълнително.

Да, възмутително е, да - на всички ни е омръзнало от пълните с некомпетентност изказвания, и заклеймяването ни като "втора ръка" хора. Само дето тези дребни душици никога няма да познаят радостта на майчинството и щастието да сбъднеш мечтата си! Всъщност на мен ми е жал за такива безчувствени, немощни духом и безсърдечни същества, в които нищо не може да трепне. Те са като роботи в човешки облик.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 08:37:14 am от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #39 -: Септември 29, 2010, 08:55:47 am »
Абе ква е тая измислена виктория,

Много оригинално....също като статията  :lol:
Кой знае какъв пубер се крие зад това. И аз на найсе години си мислех, че всичко разбирам