0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Не си родила? Развалена стока си...
« -: Септември 28, 2010, 14:10:22 pm »
Задавам си въпроса: Докога? Докога някой, който не е преживял дори 1% от това през което сме минали ние, ще си позволява да ни критикува и да ни дава съвети?!
Кое им позволява да смятат, че ние "надлъгваме природата" и нямаме право да се борим за биологични деца? Защо смятат, че защото виждаш ли на нас природата ни е отказала да станем родители, ние трябва да осиновим непременно сирачетата, за да няма за какво да се тревожат хората, които вече са станали родители на биологичните си деца?
Защо тогава щом са толкова загрижени не се откажат от това да имат собствени деца и не си осиновят, въпреки че нямат репродуктивни проблеми? След като на практика те искат това от нас. Или е защото ние нямаме право да "надлъгваме природата"?!
За съжаление все по-често чета такива мнения и коментари...

Ето линк към статията:
http://www.webcafe.bg/id_1911820979/#Comments
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 14:21:12 pm от Nataly* »
*
Re: Не си родила? Развалена стока си...
« Отговор #1 -: Септември 28, 2010, 14:20:10 pm »
"Развалена стока" е  авторката на тая статия.
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 14:39:11 pm от cygnus »
« Отговор #2 -: Септември 28, 2010, 14:31:32 pm »
Божееее направо настръхнах. Е га ти тъпата "авторка". Тая патка въобще не е наясно за какво става въпрос. :x
Защо тя не си осинови я питам аз ами е тръгнала да ни сравнява с Анджелина Джоли?
Ами и аз да имам нейните милиони бих си взела болно дете, но в България без пари болни деца няма как да се гледат.
Това е жалката картинка на нашата псевдо държавичка...И по зле ще става занапред...
Прост и беден народ лесно се манипулира, но пък и управляващите не им пука за това, защото така им е по-изгодно.

Извинявам се за острите думи и спирам до тук, че иначе може да кажа нещо неблагоприлично...

Пожелавам на авторката на статията да изпадне в нашата ситуация и всеки ден да се моли утрушния да и донесе това, за което ние се молим и мислим ежеминутно, ежечасно, всекидневно и с години наред!
И ако не на нея то на нейното поколение! Тогава друга песен ще запее.

Хайде останете със здраве!

« Отговор #3 -: Септември 28, 2010, 14:32:55 pm »
Ето това дето се рееше из файсбука ми тази сутрин много ме ядоса. Но повече се ядосах, когато видях мои познати да я харесват тази помия. Самата статия не е подплатена с нищо друго освен с инфантилни мисли.
*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2010, 14:46:14 pm »
Тази статия ми намирисва по тон и съдържание на едновремешните комунистически назидания за дълга на гражданина към обществото. Нещо от рода на "хайде да се трудите", в случая "хайде да осиновявате". Ай сиктир...
« Отговор #5 -: Септември 28, 2010, 14:48:45 pm »
 :( така е, за съжаление човек, който не е изпитал подобно нещо няма как да ни разбере. и аз бях "втора категория жена" в очите на свекърва си, докато не разбра, че по-голямата част от проблема е в синът й.  :( другият по-остричък момент беше в разговор със сестра ми. тя има дете на 2 години и отгоре. когато разбрахме, че няма да можем по естествен път да имаме деца, тя ми изтърси - защо ще се тормозите по болници, с хапчета и прочие, осиновете си.  :x а тя когато "цели" 5 месеца не можа да забременее опищя света, че са дърти и имат репродуктивни проблеми. контактувам служебно с чужденци, европейци, азиатци, араби, но такова отношение никъде другаде освен в собствената ми родина не съм видяла!

« Отговор #6 -: Септември 28, 2010, 15:01:04 pm »
След като преглътна всички нецензурни неща, които ме напъват, искам само да я попитам тази "дама" тя колко деца е осиновила? А колко е родила, нагърбена с тежкия товар на родителството, който описва?!?

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #7 -: Септември 28, 2010, 15:01:53 pm »
Е този материал вече ме изравни със земята . Тъкмо бях изплувала малко, и айде пак в прахта  :x
На мен нещо примера с Анджелина не ми стана ясен  :?
Та тя има една спонтанна бременност и една ин-витро(ако не се лъжа във Франция) с близнаци,за да си спести очакването и разочарованията,в случай че се забави второто забременяване.?!?!?!
« Отговор #8 -: Септември 28, 2010, 15:07:02 pm »
Рядко чета такива статии, защото се вбесявам. Името на темата ме ядоса и отворих линка, и.... Много неща мога да кажа, но по-добре да задържа мислите за себе си, защото не знам дали ще мога да си наложа сама спирачка.
Мога единствено да предложа на авторката да помисли за статия във връзка с
проблема "улични кучета". Бих я насочила - вместо да се подлагат на скъпи операции,
хората, които имат проблеми със зрението да си спестят парите и болката и да
си вземат по едно улично куче за водач. Вероятно примера ми е неуместен и груб,
за което се извинявам, но това изникна сега в съзнанието ми...
И защо по дяволите се говори за бездетни жени, а не двойки, макар че няма значение
в кой е проблема, никой няма вина за това, но хайде стига с тия етикети на жените. Кога ще разберат, че има и проблемни мъже?!?!
След като дамата се е интересувала от статистики, попрочела е това онова, чудя се защо
не се обърне внимание на причините, поради които домовете се пълнят с деца и усилията да се насочат в тази посока. А не да дава посока за живота на хората, които са направили своя избор и той далеч не е свързан с още едно гърло, което трбява да храни държавата.....за какво ли я четох тази статия, знаех че ще се ядосам  :x
Какво само го спрягат това осиновяване все едно е да си вземеш кило домати от пазара. Че това е решение, за което двойката трябва да узрее, да е сигурна в избора си, да преодолее собствените си страхове....но дамата знае най-добре, лесно е, няма какво да се мисли, все едно да идеш да си вземеш нещо на промоция, просто ще чакаш на голяма опашка....Честно казано се надявам тя да не е изправена пред АРТ или осиновяване, защото тогава ще разбере колко неподготвена се е изказвала и за двете неща !
Извинявам се за поста си, надявам се не съм засегнала някой !

Нека някой, който е разбрал мисълта на дамата, да ми каже как се съчетават двете думи: осиновяване и секси, защото аз нещо не го схващам ?!?! Как едно осиновяване може да е секси !!!
Ако ми беше пред погледа, щях да й шибна два секси шамара за да я свеся малко че явно са й разместени мозъчните клетките, през които сама казва че се опитвала да прекарва събрана информация, която явно й идва малко повечко ! Насилието от моя страна ще е само и единствено с терапевтична цел и вкарване в правия път на журналистическата мисъл !

Дианче, ставай от праха ! Вдигай главата и смело напред, че да не се разправяме :)
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 15:17:46 pm от Black_rose »
« Отговор #9 -: Септември 28, 2010, 15:13:09 pm »
И защо в тази държава всеки акъл дава не разбирам.
Разни Миролюби,Виктории и всякакви такива "умници" :x
Явно сме лесна  хапка за всяка уста...поне да си пишат репортажите сме им много удобни!

-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #10 -: Септември 28, 2010, 15:14:33 pm »
Що четете такива простотии?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Септември 28, 2010, 15:16:39 pm »
Количеството акъл в Интернет е константа, а потребителите се увеличават постоянно.
Въпросното "цвръкче" е типичен пример за това явление. Не си хабете нервите с подобни помии - сега сульо и пульо може да седне пред компа, с един клик да се свърже с глобалната мрежа и да почне да млати по клавиатурата, обзет от неистово желание да залее света със светлината на своята мъдрост. за особено мъдри се имат хората от една определена възрастова група, която в момента е на вълна "аз открих колелото и светът започна от мен". те обичат да умуват и да си дават мнението по всякакви въпроси - нищо, че никой не им го иска.

и аз си имам мнение по всичко, що ми се случва да видя в ежедневието, но блог не си правя, за да се изпразня пред света, с извинение...

та така де - просто не обръщайте внимание. ако имате малко време - напсувайте я и толкоз.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Септември 28, 2010, 15:29:02 pm »
Аз не го прочетох, просто нямам нерви и сили.Ум в главата на никой не мога да налея.Преди гледах, четях, вълнувах се и пишех коментари отдолу, спорех с тиквеници, за какво.За да не мога да спя после и да се чуствам унищожена, а отсрещната страна да жулне една ракия и даже да не се сеща за спора с мен.Няма смисъл.Хич и не ги чета.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #13 -: Септември 28, 2010, 15:29:23 pm »
Що четете такива простотии?
Защото за съжаление все по-често попадам на такива мнения и коментари. Преди седмица случайно попаднах на тема за сурогатното майчинство, гост беше депутатката от "Атака", която подготвя законопроекта. И водещата много пъти я попита за какво ни е сега този закон, след като толкова много деца чакат за осиновяване?
И какво излиза накрая, че всички чакат на нас да осиновим докато те си гледат децата?!
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #14 -: Септември 28, 2010, 15:51:24 pm »
Аз вчера попаднах на статия, в която се твърдеше, че да искаш да предадеш гените си било егоистично, в предвид, че планетата била пренаселена, а имало толкова много бездомни нежелани деца. Няма да ви давам линк да я четете, мисля да ви го спестя..
Възхищавам се на хора, които биха гледали нечии други деца, аз не съм от тези, които ще компенсират истинския егоизъм на други, създали безотговорно и изоставили своя плът и кръв на произвола, съжалявам, но такава ми е природата - егоистична, разумът не може да потисне всички инстинкти.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #15 -: Септември 28, 2010, 16:11:44 pm »
Признавам си прочетох статията...цялата,заля ме такава вълна която всъщност все повече се опитвам да избягвам за да не се настройвам негативно.Няма да я коментирам,няма смисъл тук момичетата са казали повечето неща които вълнуват всички ни.Просто знам ,че само човек на който му е широко около врата може да напише това!

Не се натоварвайте момичета,за съжаление такива хора винаги ще има!
*
« Отговор #16 -: Септември 28, 2010, 16:19:32 pm »
Лесно й е да говори на жената. Мисли си, че е открила топлата вода.  :lol: Ако беше толкова просто, отдавна щеше проблемът да е решен.

Мога да пиша още много, но отказвам да се ядосвам. Знам, че ситият на гладния не вярва, затова ще направя както препоръчва джам и ще продължа напред.

Натали, пази си нервите за по-важни неща и не си ядосвай детето!  :bighug:

*
« Отговор #17 -: Септември 28, 2010, 17:07:25 pm »
Абе ква е тая измислена виктория,че и мозък ръси.Ей ще се побъркам вече от разни компетенции.Направо ми идва в повече,то не бяха шесторки,байландовци,бенатовици,виктории е всеки тон в живота дава.
*
« Отговор #18 -: Септември 28, 2010, 17:20:49 pm »
Количеството акъл в Интернет е константа, а потребителите се увеличават постоянно.
Въпросното "цвръкче" е типичен пример за това явление. Не си хабете нервите с подобни помии - сега сульо и пульо може да седне пред компа, с един клик да се свърже с глобалната мрежа и да почне да млати по клавиатурата, обзет от неистово желание да залее света със светлината на своята мъдрост. за особено мъдри се имат хората от една определена възрастова група, която в момента е на вълна "аз открих колелото и светът започна от мен". те обичат да умуват и да си дават мнението по всякакви въпроси - нищо, че никой не им го иска.

и аз си имам мнение по всичко, що ми се случва да видя в ежедневието, но блог не си правя, за да се изпразня пред света, с извинение...

та така де - просто не обръщайте внимание. ако имате малко време - напсувайте я и толкоз.

Мисля,че по-точно от това не може да се напише :balk_47:
Простотия винаги ще има. Не се хабете ,момичета.. няма смисъл. 
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #19 -: Септември 28, 2010, 17:21:35 pm »

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde