0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #780 -: Февруари 09, 2011, 15:53:04 pm »
закуска,като начало спермограма и евентуално цветна снимка....вече другите изследвания д-ра ще ти каже кога да ги направиш.
самата процедура минава за около 2 седмици....тогава преди процедурата пускаш изследвания и се прави сондаж.
3 месеца ще ти стигнат...даже ще имаш време да починеш след трансфер :wink:
успех ти пожелавам,ако нещо изпускам....другите ще допълнят :wink:
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #781 -: Февруари 09, 2011, 16:19:27 pm »
marigri, znaesh li, ako problema e mazki faktor, shte se nalozi li zvetna snimka. Ako ja napravja sega mart kato doida, a startirame mesez mai, ima li za neja njakakva davnost. A kakvo e sondaz? Izvinete me,4e pisha na latiniza, ama klaviaturata mi njama kiriliza i kato tragna da pisha mi otnema zjala ve4nost:)
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #782 -: Февруари 09, 2011, 16:58:46 pm »
цветна снимка няма давност, аз моя бях я направила 2 години преди инвитрото,ама при мен диагноза изцяло запушване на тръби, тоест след 2 год няма как да се отпушили :D
сондаж..... :oops: :oops:, как да го обясня по правилно, една лека манипулация колкото обикновен преглед.....измерват точната дължина до матката, смисъл после като поставят ембриончета там всичко да е измерено, абе не нищо страшно....така че не го мисли :wink:
иначе д-ра като те прегледа, всичко ще ти каже.....при някой изписват противозачатъчни преди инвитро, ама той ще прецени :wink:
не се притеснявай, съвсем нормално сега за 10 дена да ти се изиснят нещата и после май месец с успех да стартираш :wink:
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #783 -: Февруари 09, 2011, 17:20:22 pm »
oh mnogo ti blagodarja mila, az sam gotova na vsichko, samo deto maza mi se predava po malko. Uspokojavam go, 4e ne  ezle 4ak tolkova polozenieto, kolkoto toi go opisva, ama... Za mene nai vaznoto e 4e ima pluvzi ot negova strana...e ne sa ot nai akrobati4nite, no gi ima:))) Mnogo vreme izgubihme i malko go razbiram. Oshte vednaz  mnogo blagodarja i uspeh
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #784 -: Февруари 09, 2011, 17:47:08 pm »
Закуска здравей! Мисля че е добре да изследваш полови хормони в рамките на 1 цикъл на 3 (LH,FSH,Estradiol, Prolaktin), 14 (Estradiol) и 21 (Progesteron) ден заедно с ехографско проследяване за да сe види имаш ли овулация. Трябва да се видят и хормоните на щитов.жлеза и пролактина. Също и цветна снимка на тръбите както е казала маригри е хубаво да покаже дали са проходими. При мъжа разширена спермограма с морфология е достатъчна на първо време, нали за сега търсите причината, може пък и да се окаже че не сте за инвитро и че нещата могат да се оправят и по друг начин  :wink: 
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #785 -: Февруари 09, 2011, 17:49:37 pm »
аааа, не се предвайте така....и моя мъж беше се предал много, ама сега ела го виж в каква еуфория :D
повярвай тази борба не трябва да се оставя....до последна надежда,до последни сили....но си струва да се бориш за едно малко човеченце, давай му кураж и никакво отказване....попаднали сте при най добрия д-р и поне вече ще знаете, че никой няма да ви губи време и д-ра заедно с вас ще се бори за най щасливия финал :wink:

успех ви пожелавам от сърце и много вяра и надежда!!!!! :wink:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #786 -: Февруари 09, 2011, 19:08:56 pm »
Здравей, zakuska! Добре дошла сред нас! Аз мисля, че не е необхиодимо да бързаш с половите хормони, за които ти е писала bamboo. Най-напред направете спермограма, ако тя не е наред, може и да ти се размине цветната снимка. Ако спермограмата е добра, направете цветна снимка - др. Александров ще ги коментира и заедно ще вземете решение какво ще правите - може да има и друго решение, инвитрото не е задължително. Според мен всички други изследвания са прибързани, още повече, че и доки нищо не е споменал. Резултатите от всички изследвания са готови за един ден, най-много два, така че времето да не те притеснява.
Как сте всички? Дано настроението ви е толкова слънчево, колкото е и времето на вън!  :D  :bighug:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #787 -: Февруари 09, 2011, 19:52:27 pm »
Най-напред направете спермограма, ако тя не е наред, може и да ти се размине цветната снимка.

Състоянието на тръбите трябва да е ясно преди процедура. Дори да има мъжки фактор. А и снимката не е толкова страшна все пак.
     
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #788 -: Февруари 09, 2011, 20:15:26 pm »
И аз мисля като Дани, че цветната снимка при всички положения се прави, дори и да има мъжки фактор. Ние също сме уж с мъжки фактор, но д-р Александров задължително искаше снимка, аз имам вече две дори, заради положителната хламидия.
Наистина не е страшно, но това е едно от основните изследвания при жените.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #789 -: Февруари 09, 2011, 21:33:51 pm »
Закуска, не си прави никакви изследвания предварително - като дойдете тук задължително ще ви пуснат спермограма, ще ти направят цветна снимка /няма никакъв начин да се разминеш с нея/, ще те пратят на кръвен тест за хламидия, ще те погледне д-р Александров на новия ехограф :lol:, за да види матка и яйчници и ако си в подходящ ден ще ти пуснат хормони. А и сондажа забравих. Това е общо взето, после преди самото ин витро ще има още няколко изследвания. Няма нищо страшно. Бъди спокойна, в добри ръце си, всичко ще бъде наред. Успех!


Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #790 -: Февруари 09, 2011, 23:43:25 pm »
mnogo vi blagodarja momi4eta. Da taka shte napravja, shte doida i shte vidim dok. kakvi isledvanijata shte mi pusne. Az shte sam njakade kam 6-7 den ot MZ, dali shte mi napravjat togava zvetna snimka, shte sam 4ista togava. Trjabva li da si zapisha po rano 4as za tova ili ne se 4aka? Ei zlatni ste, da znaete  :lol: :bighug:
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #791 -: Февруари 10, 2011, 06:14:07 am »
за цветна снимка най добре по рано да звънеш и да се уговориш със сестрата час и тя ще ти каже в кой ден ще е най добре,аз вече нямам спомен дали по време на МЦ или след това ли беше :oops:
по късно ще ти пусна телефон на някой от сестрите :wink:
иначе без час за цв.снимка малко хард е там, понеже много им натоварен графика с процедури....прегледи...
а и най добре предварително да си изясниш в кой ден от цикъла се прави снимка :wink:
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #792 -: Февруари 10, 2011, 09:30:32 am »
Здравей, Закуска. Ще се включа и аз, тъй като и ние бяхме с мъжки фактор. За изследванияте не се тревожи, д-р Александров ще те види и след това сестрата ще ти обясни кога какво да направиш. Успокой мъжа ти, че мъжкият фактор все пак е нещо изменчиво - виж ни нас - подходящи само за ИКСИ, а 6 месеца по-късно се оказа, че няма мъжки фактор. Така че нещата може да не са чак толкова зле, колкото изглеждат. Спомням си колко тежко ние преживяхме срещата с проблема и несполучливото ИКСИ, а само 2-3 месеца по-късно заченах спонтанно :D И не съм първия такъв случай, да знаеш ;) Д-р Александров ми каза, че така ще стане, ама човек като като е притеснен...
Успех, мила! Всички рано или късно успяваме, следя темичката, повярвай ми така е!  :D :D :D
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #793 -: Февруари 10, 2011, 09:44:02 am »
zakuska, пиши на кирилица, има KREDOR!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #794 -: Февруари 10, 2011, 10:12:12 am »
Привет  :) как сте?Аз днес рано рано бях в аг и дадох микробиология.Сега ще чакам да ми дойде и да звънна на Ани :) за преглед .Дай боже всичко да е наред :crossfingers:
Май трябва да си купуваме лекарствата вече :ask:,а излседванията като ми дойде ще ги пусна.
Закуска мила не се притеснявай изобщо не е толкова сложно колкото изглежда-аз съм много шашната така,че смело напред щом аз те упокоявам :lol:.А и както виждаш хората тук са прекрасни :grouphug:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #795 -: Февруари 10, 2011, 10:21:44 am »
Закуска, цветната снимка се прави до 10-13 ден от МЦ, целта е да се избегне овулацията.
Успокойте се момичета - това е много важно! Наистина не е толкова сложно, колкото изглежда. Аз също бях много шашардисана в началото, но всички в АГ-то са много мили и обясняват всичко стъпка по стъпка и когато му дойде времето. Така че няма начин нещо да пропуснете или да не разберете.  :D Успех ви желая!
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #796 -: Февруари 10, 2011, 11:24:04 am »
Ха,тука имало нещо за хапване ,бе!? :o Закуска ли,обяд ли????
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #797 -: Февруари 10, 2011, 11:33:20 am »
Ха ха ха, от това да се хиля ,обърках бутоните ,ама то май по-скоро щото съм гладен!!!! :hungry: както и да е-добре дошла в групичката,Закуска!! На правилното място си,сред правилните хора! Виждам,че си доста притеснена в началото,но няма от какво да се страхуваш! Нормално е сега главата ти да е пълна с хиляди въпроси,още повече ,че сте в чужбина и времето ви тук е ограничено! Все пак,трябва да знаете ,че тръгвате към една процедура,която изисква време и голямо търпение,не е като да те боднат с инжекцията и да си ходиш! Но много от пишещите тук са минали през това ,даже и  повечко пъти /което съвсем не означава,че вие ще сте от тях/ и могат много да ти помогнат! Преди всичко се успокойте,вярвайте в себе си и най-важното в лекарския екип! Всичко друго ще се нареди от самосебе си,както се вижда от множеството майки в тази тема!! :wink:
А,един съвет към мъжа ти-никакно отчайване,бе,та вие сега започвате!! Как тръгвате по "пътеката към слънчевата полянка", когато нямате никаква вяра!!!!! osi_10 Да се стяга и да слуша доктора! Няма нищо срамно !! Спермограми,подсилващи добавки и т.н каквото се полага,да го прави! В сравнение с жените си,ние сме направо като "галени синчета"!! Така че,никакво оплакване,за да не се караме,ей!!! osi_6 И най-важното е да е до тебе и да ти помага!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #798 -: Февруари 11, 2011, 09:42:12 am »
Здравейте и от мен, еееех джакпота падна, ние не както се казва  :D но сме в очакване на още по-големия късмет за всеки от нас  preggo
Янитка, как се чувствш? Абе много бавно се точат тези дни, аз от утре започвам естрофема..
Mих, кога се очертава да стартираш? А за лекарствата повечето момичета си ги купуват от аптека фарма плюс, може първо да си купиш само гонала, аз цетротида си го взех от аптеката на майчин дом, оказа се малко по-евтин по 69 лв. Не зная дали някой е купувал от Румъния скоро, но може да провериш в сайта им.
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #799 -: Февруари 11, 2011, 10:36:28 am »
Здравейте и от мен! Нашият джакпод ще падне малко по-късно!  :wink:
bamboo, аз се движа един ден след тебе - естрофема го почвам в неделя. Аз се чувствам много добре. Може би е рано още да търса накакви признаци и не търся, защото нямам такива. Само се моля всичко да е станало както трябва да стане.
Ти как си bamboo? Как се чувстваш?