0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #580 -: Януари 10, 2011, 15:21:52 pm »
--------------------------------------------------------------------------------
Титла: Re: колко струва стимулацията за ин-витро
Публикувано от: nadya в Ноември 06, 2007, 18:59:13 pm
--------------------------------------------------------------------------------

Аз имах от здравната каса 22ампули гонал,2 меногон,1 диферелин
Не ми стигнаха и доплатих още 580 лв. за 12 менопура и 1 меногон.
Отделно платихме 2000 за самата процедура + 240 лв за акопунктура.

Приятели, простете "хакерските ми умения" - не зная как  :oops: , затова просто го копирам за да ви го покажа. От подобни изказвания в различни форуми си вадя изводи, че касата поема част от лечението. Доста е старо изказването, може вече да не е така - нали го има и фонда.(ОЛЕ)
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #581 -: Януари 10, 2011, 16:28:43 pm »
Ммммммм,май,май 2007 нямаше още фонд!!! А Здравната каса е поемала еднократно медикаментите по процедурата,но определени от нея лекарства! Не съм много убеден,но със сигурност след създаването на Фонда,касата не поема нищо,за жалост!! Ти от къде си??
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #582 -: Януари 10, 2011, 17:27:07 pm »
И аз клоня към тези разсъждения, Рачо. От Варна съм.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #583 -: Януари 10, 2011, 18:31:24 pm »
desihg, аз доколкото си спомням всеки ден до 10 часа може да занесете материал от вкъщи в стерилно контейнерче или мъжа ти да го даде на място. Ако искаш мини на място да попиташ, особено ако за първи път ще правите спермограма, да ти обяснят туй онуй. Същия ден си получавате резултатите и коментар от доктор Александров.
Янита, това е стара информация, едно време касата е отпускала еднократно лекарства. В момента ако не си по фонда, си плащаш всичко. Някои общини, например Бургас, все още подпомагат двойките с пари, но Варна не е от тях.


Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #584 -: Януари 10, 2011, 18:55:37 pm »
Имам Гонал 75 единици -7бр.ако някой се интересува да пише на лични.

*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #585 -: Януари 10, 2011, 20:54:05 pm »
Здравйте,хайде и аз да се включа,все пак тези които сме минали скоро през това най-точно можем да отговорим на момичетата които дост неща още не са им ясни.Все едно виждам в тяхно лице себе си преди няколко месеца,изобщо нищо не ми беше ясно.Ин витро при д-р Александров е напьлно заплатимо и здравната каса не поема абсолютно нищо,дори и изследванията които са стандартни.Аз изрично сьм питала,дори след процедурата бях питала и за болнични,но ми отговориха,че при положение че не са кьм здравната каса нямат право да дават.Знам че е трудно за много двойки сами да си набавят средствата,но хубавото поне е, че имаш право сам да си купиш лекарствата и да ги намериш на сравнително по ниска цена от тази в бг аптеките.Аз имам приятелка която чрез фонда пробва в други клиники няколко пьти,но в крайна сметка пак стигна до нашата клиника:))Желая на всички стартиращи много успех osi_9
    А сега да кажа и няколко приказки за мен,миналата седмица бях на преглед и двата бебока са добре.Само как шават,едното беше обьрнато по грьб,другото по корем и си танцуваха нещо,голяма радост.Хайде пожелававам на всички вас моята двойна радост newsm04,дето се казва с един куршум,два заека :balk_602:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #586 -: Януари 10, 2011, 21:33:33 pm »
По здравна каса може да си пуснете хепатитите, спин, васерман, пълна кръвна картина, уреа, креатин, време на кървене, време на съсирване - тези ги пусна личната лекарка. Освен това ми даде направление за ендокринолог, който ми пусна част от половите хормони и с направление ме препрати на гинеколог, който пък ми пусна останалата част от хормоните. Хламидиите не минават по здравна каса, микробиологията на влагалищен секрет и еякулат струваха общо 20 лева в АГ-то. В момента за това се сещам, което можем да изкярим от здравната каса :wink:. Голяма част от момичетата си купихме гонала от Румъния, но май 75 единици вече няма там, а този в пеновете не съм проверявала дали излиза на сметка. За болнични трябва да се обърнете към личния лекар, в клиниката няма как да ни дадат, но пък на джипитата като им се обясни за какво става на въпрос ни влизат в положение.
Успешен старт момичета!


*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #587 -: Януари 11, 2011, 09:27:12 am »
Здравейте и от мен! Тази сутрин рано ходих до АГ за да пусна микробиологиите на мен и мъжо и да поговоря с Малена. Този път няма да пия противозачатъчни, цикъла очаквам около 20-21.01., като дойде се чуваме с Малена и същия ден трябва да отида док да ме види на ехографа за евент. задържан фоликул. Ако всичко е наред трябва да стартираме от 2 ден със стимулацията. Трябва да пуснем кръвните изследвания по списъка тази седмица, хормоните пуснах на 4 ден сега на последния цикъл. Притеснявам се само че не ми даде рецепта, миналия цикъл бях с Пурегон, но ми се иска да опитам с Гонал, повечето момичета са с него, но все пак док ще каже, лошото е че определянето на протокола ще е на 1 ден и ще трябва много бързо да си набавя лекарствата. Според Малена ги има, но мисля тази седмица все пак да потърся и евентуално да си запазя 2 пена. С Пурегона ми стигнаха точно 2 пена от по 900 за стимулацията, но не зная колко горе-долу от Гонал ще ми трябва.
Май в нашата темичка сега няма да има никой в процедура  :ask:
Хайде момичета да я започваме най-после тази година! Да ни е успешна!  :crossfingers:
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #588 -: Януари 11, 2011, 11:04:45 am »
еее, малко се раздвижи тая любима ми темичка.. :wink: :D

Бамбооо....мила, ти знаеш...много много ще ти стискам ръце, крака...всичко...и ще видиш че този път ще са получат нещата, ти само повече почивка си дай този път  :wink:, пиши как ще са продвижват нещата при теб  :wink:

Жанита....и на теб много стиснати палци при стартирането  :wink:

Фифоняче....видяхте значе първия танц на бебоците  :lol:, на една девойка от форума док го определи като брейк, нашите играха кючек по негови думи  :lol:
много е вълнуващо, а още по вълнуващо ще става със всеки преглед  :lol:

на всички които ще стартират много стиснаци палци и само да споделя, че от начало и аз много тайничко четях, но не се включвах.....обаче, сега знам че много ми помогна тоя форум...помогнаха ми всичките които бяхте с мен и много благодаря на някои девойки от други теми, дето ми писаха на лични и ме подкрепяха , просто без тоя форум нямаше да успея и без д-р Александров разбира се  :wink:
за това не се страхувайте и пишете  :wink: :D, а ни ще ви подкрепяме  :D
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #589 -: Януари 11, 2011, 13:48:27 pm »
Благодаря marigri, много хубави думи...и Eille, chuspito че още четете и помагате. Аз нищо че съм го преживяла имам чувството че ще ми е за пръв път, голямо вълнение ме е обзело тези дни... fifonqk  хи-хи да са ти живи и здрави танцьорите да изучат всички танци! :dance2:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #590 -: Януари 11, 2011, 13:52:28 pm »
Охооо,темата се е "размърдала" с напредването на дните от Новата година!! Има момичета на стратовата линия,май!! :cross: А други ,като маригри и фифоняк,са вече на средата на дистанцията,но пък са набрали такава скорост,че сме убедени в успешния им финал! :balk_21: / то с такъв треньор като Док.Александров,просто нямам друга възможност!/.Успех на всички и да знаете ,че ще ви следя "изкъсо"!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #591 -: Януари 11, 2011, 19:31:56 pm »
Здравейте мили момичета и момчета, радвам се , че вече ще се почват процедурите тази година , силно се надявам да имат успех тези , които са на старта вече и най-вече го желая на Бамбо и Янита , тъй като тях лично ги познавам и се надявам тази година да я почнат добре и дай Боже да я завършат още по-добре с някое друго бебче у дома.Рачо на теб също ти пожелавам това щастие , където и да правите процедурата , ти винаги ще си останеш един от нас или по-точно винаги ще бъдеш член на нашето голямо задружно семейство на ИН ВИТРО АГ-ВАРНА, чийто баща е доктор Александров и неговия екип.Хайде почвайте я , че да ни стигнете нас с Мънкито и да ходим задружно " цялото семейство " :comm: по разходки и по полянки.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #592 -: Януари 11, 2011, 19:40:35 pm »
bamboo, успешен старт! Пожелавам ти да си сложиш розовите очила, да бъдеш позитивно настроена, да мине леко цялата процедура. Ние ще ти стискаме палци. И недей да чистиш след трансфер този път, че ще ядеш бой :lol:.
Рачо, може пък късмета ви е да е в клиниката на д-р Владимиров, и там се раждат много бебета, успех и на теб!


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #593 -: Януари 11, 2011, 19:43:07 pm »
Момичета и момчета, пожелавам ви успешни процедури и една незабравима година за семействата ви.
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #594 -: Януари 11, 2011, 22:05:53 pm »
Привет от мен! Успешен старт на Бамбо и Яанита! :crossfingers:
Маригри ще ти пиша на лични.
Бамбо и аз като теб се чудих Пурегон или Гонал. Първата ми процедура беше с Пурегон и когато отидох при док. да говорим за втората, той реши, че Гонала е по-евтин вариант (тогава в Румъния все още имаше Гонал 75). Тъй като обаче трябваше да си го бия сама, а съм пъзла реших, че ще е по-добре да си взема пен. Оказа се, че цената на Гонал пен 900 е със 100 лв. по-висока от тази на Пурегон пен 900 в аптека Фарма плюс. Айде обратно в АГ-то да питам Гонала по-добър ли е от Пурегона - отговор "не". Е, тогава пак с Пурегон, поне пена е изпипана работа. Честно казано и аз не мога да си обясня разликата в цената. Доколкото разбрах от Малена, Гонал пен си върви с писалката, докато Пурегона щом си го ползвала знаеш как е - патронче за писалка и като си купиш 2х900 ти подаряват писалка.
Пурегон си го купих от Марешки. Дадоха ми го на складова цена - пен 300 за 235 лв. Имай предвид, че в пен 300 бонуса е около 150. Така както ми бяха нужни 2х900 аз си купих 5х300, които ми стигнаха и даже това което остана (около 350 единици) подарих на момиче от форума.
Май много дълъг стана поста ми, но дано инфото да е от полза на тези които се нуждаят!
Още веднъж успех и чакаме само по две чертички!
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #595 -: Януари 11, 2011, 22:40:48 pm »
Благодаря ви скъпи момичета и Рачо! Толкова сте мили! Не знам дали осъзнавате колко много помагате /поне на мен/ със всичкия този позитивизъм и всичките мили думи и куража, който вдъхвате. Искам да кажа на момичетата, които само надничат в темичката и им предстои процедура, да не се притесняват - престрашете се и пишете - тези ЖЕНИ са невероятни, големи бойци - те истински разбират как се чувстваме, какви са страховете ни и мечтите ни. Лично аз влизам в тази борба много спокойна и уверена в успеха - и в голяма степен, вие момичета от "Зачатие" сте виновни за това. БЛАГАДАРЯ ВИ !!!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #596 -: Януари 11, 2011, 22:49:33 pm »
Лично аз влизам в тази борба много спокойна и уверена в успеха ...

Затова и ще излезеш победител... сигурна съм:)
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #597 -: Януари 11, 2011, 22:52:27 pm »
Здравейте момичета и Рачо ,пожелавам на всички ви една много успешна година и дано даде БОГ на всекиго поне по една прекрасна рожба.
Приятели аз също съм част от това голямо "семейство на ИН ВИТРО АГ-ВАРНА",искам да ви кажа вярвайте в късмета си.Един ден птичето на щастието ще кацне и на вашето рамо!
УСПЕХ!!!
 
[/
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #598 -: Януари 11, 2011, 23:00:31 pm »
Опаааааа!
И аз съм от "старите кучета" в тази прекрасна темичка! Някои от вас ме познават, други - не, но това няма значение!
Искам да пожелая късмет на всички ви! С помощта на нашия Доктор Александров няма начин всички да не осъществят мечтата си за бебе, а може би и две, три!
Знайте, че всички успяваме - едни по-бързо, други малко по-бавно, но във всяка къща има начин да се чува бебешки рев и още по-добре бебешки смях  :lol:

Вярвайте и продължавайте да се борите!
Успех и стискаме палци за положителни резултати и бебета, родени около термин!  :bighug:
*
Re: Ин витро АГ - Варна 7
« Отговор #599 -: Януари 11, 2011, 23:36:12 pm »
Успешни процедури и много късмет ви пожелавам и аз.