0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета и аз се включвам от време на време с някоя темичка. На 30 юли тази година направих аборт поради неразвиваща се бременност. След аборта на 4 -5 имах леко кървене в продължение на 5-7 дни. Според мен не беше нормална менструация. Оттогава нямам . На 10 септември бях на преглед и лекарката каза, че фоликула се е пукнал (  :D по принцип това не става, имам и ЛУф) и трябва да ми дойде до 2-3 дни. Ама няма никой :D :?  Да правя тест малко ме е страх от разочарованието. Възможно ли е да се забременее при липсата на менструация?
Re: Може ли да се забременее при липса на менструация
« Отговор #1 -: Септември 25, 2010, 10:06:59 am »
Лаура, по-сигурно от теста няма :wink:

Ако лекарката е добър специалист и правилно е разчела видяното на ултразвука, значи са минали около 15-тина дни след овулацията, достатъчно време за да направиш тест.

Но се замислям над следното, тя казва, че фоликула се е спукал, но ще ти дойде до 2-3 дни, това ме навежда на мислъта, че е видяла жълто тяло, а не спукан скоро фоликул. Ти казваш, че имаш ЛУФ и по принцип фоликулите ти не се пукат - затова се питам може ли фоликула все пак да е лутиенизирал, да е станал в ЖТ и лекарката да си прави погрешен извод?!

Много е сложно когато целия цикъл не е проследен...чисто гадаене си е.

Направи тест, само така ще си отговориш на въпроса :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #2 -: Септември 25, 2010, 10:08:35 am »
в твоя случай- да
а не ви ли препоръчаха да спрете поне 3 месеца опитите след кюртаж
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #3 -: Септември 28, 2010, 22:25:57 pm »
Ами не. Аз я питах дали трябва да се пазя но, тя каза че още на следващия цикъл мога да забременея.А както вече казах такъв няма :D
*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2010, 22:50:51 pm »
Направи си тест за да си по-спокойна или потърси второ лекарско мнение
« Отговор #5 -: Септември 30, 2010, 22:25:05 pm »
Направи си тест за да си по-спокойна или потърси второ лекарско мнение
Ще изчакам още 10 - 15 дни и ще си направя, ако няма още. Обещавам да пиша за резлутата. :wink:
*

vitanova_1981

• 418
  • аз съм твоя подарък,пази ме
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2010, 12:41:37 pm »
Здравей ЛАУРА.Може разбирасе от опит знам,но много е важно и при кой ходиш,трябва някой много добър лекар да те наблюдава да не получих поликистоза в следствие на задържане на фоликули.След аборт цикала ми изчезна напълно,в продължение на 2г приемане на медикаменти за придизвикване започна да ми идва зорлем по една капка.И тогава се случи чудото,дори лекара не му се вярваше,как така без цикал защото тази една капка не може да се каже цикал, но факта бе на лице.За съжаление и този път не се задържа.Аз съм с по-малка матка и тези спонтанни аборти са нещо нормално,докато се поразпъне матката.Живи,здрави и това ще стане,важно е да вярваш и да не се отчайваш,доколкото е възможно разбирасе.Никога не губи кураж.Цикала бих казала че ми се е вече нормализирал оскъдно но по 2-3дни през 31дни,така че се надявам скоро пак да съм бременна и тази бременност да е успешна.Ако имаш някакво притеснение,дори и незначително потърси второ мнение.
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2010, 23:06:28 pm »
Дойъйде ми на 70 ден
*

vitanova_1981

• 418
  • аз съм твоя подарък,пази ме
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2010, 13:53:26 pm »
Привет Лаура надявам се да нямаш повече проблеми с цикъла,нормалното е 40дни след аборт,но това зависи до голяма степен и от това колко са те остургали или пък може да се е образувала някоя кистичка,която в последствие да се е спукала,но това сега няма значение важното е че имаш М.Пожелавам ти скоро да успееш да се отърсиш от преживяното миналия път и да осъществиш желанието си да станеш майка.Успех
« Отговор #9 -: Октомври 19, 2010, 23:16:48 pm »
Привет Лаура надявам се да нямаш повече проблеми с цикъла,нормалното е 40дни след аборт,но това зависи до голяма степен и от това колко са те остургали или пък може да се е образувала някоя кистичка,която в последствие да се е спукала,но това сега няма значение важното е че имаш М.Пожелавам ти скоро да успееш да се отърсиш от преживяното миналия път и да осъществиш желанието си да станеш майка.Успех
:bighug: Благодаря!