0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

djazmin

много съм притеснена /хормони/
« -: Май 18, 2006, 09:12:15 am »
Момичета моля коментирайте:
LH 17.04 (2-15 лут.ф)
FSH 21.65 (3-20 лут.ф)

Ужасно съм притеснена, лекарката каза че проблема е сериозен но не ми обясни монго, а според това което четох в Зачатие - това ми прилича на симпном на "ранно стареещи яйчници" а и ми изписа климонорм- лекарство за жени в критическа!
« Отговор #1 -: Май 18, 2006, 09:17:19 am »
Първо кажи на кой ден от цикъла са изследвани тези хормони?

Според мен е желателно да се изследват поне още един път за да се изключи лабораторна грешка и тогава да се изписват лекарства!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #2 -: Май 18, 2006, 09:25:04 am »
В коя лаборатория си ги правила?
*

djazmin

« Отговор #3 -: Май 18, 2006, 09:27:35 am »
Хормоните са на 4-ти ден от цикъла. Аз мисля да ги повторя на следващия цикъл на 3 ден, а лекарствата трябва да ги почвам от 4 ден. А да се консултирам ли и с ендокринолог?
А тези два хормона съм ги изследвала и през 2002 и са с завишени стойности.
Пролактина ми е в норми , а Прогестерона ми е много нисък.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #4 -: Май 18, 2006, 09:53:35 am »
Сигурна ли си за референтните граници?
Тези, които си дала в скобите за лутеална или фоликулярна фаза са?
Задължително повтори изследването.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #5 -: Май 18, 2006, 09:54:54 am »
А защо са за лут.фаза, след като са на 4-ти ден от цикъла :roll:
*

djazmin

« Отговор #6 -: Май 18, 2006, 10:18:36 am »
Грешка. За фол.ф. става въпрос.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Май 18, 2006, 12:35:45 pm »
Непременно ги повтори. Аз имах подобен проблем, ще цитирам по памет /не са пред мен изследванията/:
ЛХ ~ 30
ФСХ ~50, това на 3 ден от цикъла, бях откачила.
Но на др. ден отидох в друга лаборатория и ... всичко в норма, така че не бързай да се шашкаш.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Май 18, 2006, 12:37:24 pm »
в коя лаборатория е правено това?
ако референтните стойности, които си дала, са за ФОЛИКУЛЯРНА ФАЗА, то те не са верни!
референтната стойност за ФСХ ввъв фоликулярна фаза е не повече от 12-13, не може тая лаборатория да дава максимална стойност 20!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

djazmin

« Отговор #9 -: Май 18, 2006, 14:05:33 pm »
Правени са в лаб. на клиниката на проф.Темелков - Варна
А ето как са изписани:
LH   17.04 mlU/ml  Жфол.ф.2-15 лут.ф. 0,6-19 цик.пик22-105 М 2-12
FSH  mlU/ml Жфол.ф.3-20 лут.ф.1-12 цикл.пик 9-26 М1-8

Правилно ли съм разбрала че тези високи стойности говорят за яйчников резерв?
В такива случай редно ли е да се проведе лечение с медикаменти предназначени за жени в критическа - и то да бъде успешно?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 15:26:29 pm »
Цитат на: djazmin
Правилно ли съм разбрала че тези високи стойности говорят за яйчников резерв?
В такива случай редно ли е да се проведе лечение с медикаменти предназначени за жени в критическа - и то да бъде успешно?

тези високи стойности, ако се потвърдят, говорят за изчерпан яйчников резерв. на мен обаче ми се виждат твърде подозрителни и бих препоръчала следващия цикъл да се повторят в друга лаборатория - само ФСХ и ЛХ.

оценката за яйчниковия резерв при всички случаи следва да се направи от лекар. той трябва да назначи и лечението. лечението, което е предназначено за жени в критическа възраст не води до възстановяване на репродуктивните възможности.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 17:48:09 pm »
бих искала повече информация за климинорма,защото ако е наистина за хора в критическата то и аз съм го пила и то 2 месеца- благодаря  :!:  :!:  :P  :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Май 18, 2006, 21:06:21 pm »
Задължително повтори ЛХ и ФСХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!За да са сигурни резултати!!!!едва тогава почваш лечение!Успех!!!
*

djazmin

« Отговор #13 -: Май 19, 2006, 09:00:59 am »
fanta_21 Моля кажи как ти се отрази климонорма, промениха ли се нивата на FSH и LH след два месеца? Питам защото лекарката каза че се пие около 6-месеца. Интересува ме и как влияе на организма, има ли много странични ефекти и какви бяха при теб?
*

an

« Отговор #14 -: Май 22, 2006, 12:27:50 pm »
Моля ви помогнете ми - стойностите ми са FSH - 53.00 , LH-48.00л
Правени са на две места и пих този месец клостилбегит пак ги правих и подобрение за сега няма. Преди ходих при една доц. и ми изсписа климонорм , но реших и отидох при др. специалист и той ми изписа клостилбегит , но за този първи прием резултат няма.Тази седмица ще ходя пак да му покажа резултатите и да каже какво да правя. Ако някой е минал по този път на лечение нека ми даде съвет.
*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
« Отговор #15 -: Май 22, 2006, 14:46:00 pm »
Здравей АН,
Виж този руски сайт www.fitoapteka.ru/. Тук става въпрос за хапчета на билкова основа, но ти си иди на лекар, защото са много завишени FSH и LH.
Желая ти успех!
 :)

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #16 -: Май 22, 2006, 14:51:31 pm »
хора не искам да отварямнова тема и за това ще питам тука.Възможно ли е киста да ми предизвика преждевременно спиране на мензиса?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Май 22, 2006, 14:54:06 pm »
Цитат на: naha
хора не искам да отварямнова тема и за това ще питам тука.Възможно ли е киста да ми предизвика преждевременно спиране на мензиса?

Климакс ли имаш предвид?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #18 -: Май 22, 2006, 15:14:08 pm »
хахахха стига бе ако беше съмнение за това ама да може да съм го написъла объркващо  :wink:  денис не доиде ми за два дена и спря без видима причина петък късно вечерта доиде и в неделя следобеда спря като през деня беше розово 8O  :roll:  та се чудех дали ако съм задържала кистите дали не е от тях?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #19 -: Май 22, 2006, 16:08:40 pm »
Цитат на: naha
хахахха стига бе ако беше съмнение за това ама да може да съм го написъла объркващо  :wink:  денис не доиде ми за два дена и спря без видима причина петък късно вечерта доиде и в неделя следобеда спря като през деня беше розово 8O  :roll:  та се чудех дали ако съм задържала кистите дали не е от тях?

Може да се получи това при задържан фоликул или фоликулярна киста  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!