0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разбиха престъпна търговия с яйцеклетки
« -: Септември 18, 2010, 15:34:29 pm »
Ето на какво се натъкнах, четейки новините

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3270511
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 17:03:09 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Лоша новина: Разбиха престъпна търговия с яйцеклетки
« Отговор #1 -: Септември 18, 2010, 16:22:49 pm »
Хм, хубаво е, че са ги хванали. Но! Дано не се свързва с семействата с РП.
Разбиха престъпна търговия с яйцеклетки
« Отговор #2 -: Септември 18, 2010, 17:02:35 pm »
Да, така ми се струва и на мен, че това отново ще се свърже с хората с РП и отново ще настрои обществото срещу всички, бленуващи за рожба. :(
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 17:04:15 pm от синьо кокиче »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Разбиха престъпна търговия с яйцеклетки
« Отговор #3 -: Септември 18, 2010, 18:18:36 pm »
Айде едно чудесно поводче за МБ да направи още едно филмче... :x
Аз обаче друго се чудя. Задържали били лекаря, който извършвал манипулациите. А къде ги е извършвал тези манипулации? Вкъщи в хола ли? Нали му трябва апаратура, екип? Едва ли е бил сам, все някъде ги е правил тия манипулации? Къде и с кого? Щото освен да ги извади тия яйцеклетки, трябва и да ги съхранява някъде, а знаем, че това е доста по-трудно от съхраняване на ембриони. Въобще....едни такива чуденки ми се въртят в главата. Къде си намират клиентите? 25 000 на ЯЙЦЕКЛЕТКА ми се види много бе. Това нещо доста ме съмнява, знам ли и аз, може и да откачам. Но нали знаете, че една яйцеклетка не е достатъчна по принцип, поне 3-4 дет се вика, туй прави 100 000 пара 8O
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #4 -: Септември 18, 2010, 18:48:33 pm »
Бе незнам, ама анонса на бТВ новините беше... като следствие от репортаж на бТВ разбиха престъпна мрежа... НО КОМЕНТ!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #5 -: Септември 18, 2010, 19:45:34 pm »
Да, Рали! И репортажът отново беше на МБ. :?

А в момента по Нова дават за търговията с бъбреци.

*
« Отговор #6 -: Септември 18, 2010, 20:10:49 pm »
Гледах и аз тази вечер по бтв репортажа.  :( Ама ми се струва, че малко се изхвърлят или пак говорят не много подготвени по темата.  :( 25 000 евро на яйцеклетка нещо и на мен ми се вижда ненормално висока цена. Може би цената е такава - за трансфер на една оплодена качествена яйцеклетка. в някои страни и без друго правят трансфер само на един ембрион, нали? Така или иначе, още негативи от тази тв...  :(

*
« Отговор #7 -: Септември 18, 2010, 20:29:00 pm »
Аман от МБ бе, аман от скандалистика по тея медии, пфууууууу че и още един канал си спретнаха, да му се не види. :x
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 21:31:43 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #8 -: Септември 18, 2010, 21:20:46 pm »
И по БНТ1 започнаха емисията си с тази новина. Последва репортаж за търговията с бъбреци.

Съобщиха, че лекарят е задържан в клиниката си. Явно, законът не налага задържането на целия му екип.

*
« Отговор #9 -: Септември 18, 2010, 21:53:18 pm »
Не са само Btv и Канал1  :? Аз видях новината в централната емисия на NOVA. Беше съобщена като: група за трафик на хора, проституция, търговия с яйцеклетки... /цитирам по памет, ще потърся и линка/ Заслушах се чак при споменаването на думата "яйцеклетки" и първото което ми мина през ум е, че ми звучи абсурдно в едно изречение да споменеш "проституция" и "яйцеклетки", едва ли не със знак за равенство, но както и да е. Продължиха с това, че яйцеклетките били взимани насилствено. В следващия момент както беше "насилствено взимане на яйцеклетки", последва обяснение, че на донорките се обещавали/давали САМО 2000 евро, а баш престъпниците после продавали по 25 000 евро ЕДИН брой яйцеклетка...  8O  Не съм купувала и продавала яйцеклетки, ама дори от споделеното тук от момичета в процедура - става въпрос за поне 8, 10, 15, 20 яйцеклетки на опит, а когато се отделят повечко можеш да подариш на друго нуждаещо се момиче няколко, ама за една - не съм чела и чувала. Ако аз нещо се бъркам - моля поправете ме, ама с една налична яйцеклетка /своя, или донорска/ да се прави ин витро не ми е известно.
След новините пък, излъчиха репортаж за продажба на органи, в конкретния случай - бъбреци. Заснети със скрита камера кандидат-продавачи, искаха суми от порядъка на 30 000 евро за бъбрек. Значи бъбрек - 30 000, яйцеклетка /ЕДИН брой/ - 25 000... брех!
От цялата тази работа, ако някой досега не беше повярвал на М.Б., че разни луди, богати, застаряващи жени си пазаруват яйцеклетки от глезотия и каприз...едва ли вече има съмняващи се.  :(
Много ми е интересно, откъде им е информацията за цените и дали биха посочили/заснели източника си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #10 -: Септември 19, 2010, 19:50:04 pm »
Момичета, какво ли трябва да означава
Цитат
трафик на бели робини, насилствена проституция и отнемане с цел последваща продажба на яйцеклетки
Отнемане на какво? Мислех, че разбирам български достатъчно добре или журналистите имат собствен език?

Работата ми звучи като сензация с цел поддържане на интереса към филмите на МБ.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #11 -: Септември 19, 2010, 19:55:43 pm »
Мдаааа, насилствено отнемане на яйцеклетки, което заплащат по 2000 евро :ask:
Как така хем на сила ги държат и против волята им им взимат генетичния материал, пък после им го плащат....
Много бели петна има в този репортаж...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #12 -: Септември 19, 2010, 20:05:25 pm »
Изобщо не сте разбрали :)хем е насилствено,хем са по 8-10 броя

Една от жертвите - българка пристигнала в Гърция преди година, била принудена да проституира и насилствено е била подложена на отнемане на осем яйцеклетки.

Е как 8 ще и вземат без стимулация?Тази е някакъв феномен!

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #13 -: Септември 20, 2010, 00:50:38 am »
Цялото според мен е една измислица или поне по-голямата част. Кой ще плати 25 000 евро за ЕДНА яйцеклетка (и то с неясен произход). Все пак доматите не ги ядем с колците.  :x

кисела, може насилствено да са я стимулирали. Сигурно и на узи са я гледали без нейно съгласие. :lol:

*
« Отговор #14 -: Октомври 18, 2010, 17:23:09 pm »
Да, Рали! И репортажът отново беше на МБ. :?

Ох, ивинете ме,но тая няма ли кой да и бие 2 шамара!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x