Не са само Btv и Канал1
Аз видях новината в централната емисия на NOVA. Беше съобщена като: група за трафик на хора, проституция, търговия с яйцеклетки... /цитирам по памет, ще потърся и линка/ Заслушах се чак при споменаването на думата "яйцеклетки" и първото което ми мина през ум е, че ми звучи абсурдно в едно изречение да споменеш "проституция" и "яйцеклетки", едва ли не със знак за равенство, но както и да е. Продължиха с това, че яйцеклетките били взимани насилствено. В следващия момент както беше "насилствено взимане на яйцеклетки", последва обяснение, че на донорките се обещавали/давали САМО 2000 евро, а баш престъпниците после продавали по 25 000 евро ЕДИН брой яйцеклетка...
Не съм купувала и продавала яйцеклетки, ама дори от споделеното тук от момичета в процедура - става въпрос за поне 8, 10, 15, 20 яйцеклетки на опит, а когато се отделят повечко можеш да подариш на друго нуждаещо се момиче няколко, ама за една - не съм чела и чувала. Ако аз нещо се бъркам - моля поправете ме, ама с една налична яйцеклетка /своя, или донорска/ да се прави ин витро не ми е известно.
След новините пък, излъчиха репортаж за продажба на органи, в конкретния случай - бъбреци. Заснети със скрита камера кандидат-продавачи, искаха суми от порядъка на 30 000 евро за бъбрек. Значи бъбрек - 30 000, яйцеклетка /ЕДИН брой/ - 25 000... брех!
От цялата тази работа, ако някой досега не беше повярвал на М.Б., че разни луди, богати, застаряващи жени си пазаруват яйцеклетки от глезотия и каприз...едва ли вече има съмняващи се.
Много ми е интересно, откъде им е информацията за цените и дали биха посочили/заснели източника си.