0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ОВУ тест със слюнка ???
« -: Септември 15, 2010, 11:00:22 am »
Здравейте момичета,
наскоро ми попадна реклама на уред за измерване на ову със слюнка,който е за многократна употреба. Моля споделете ако някой е използвал такова нещо. Не съм много запозната дали в действителност можем да следим овулацията си по слюнката всяка сутрин ?  :ask:
Re: ОВУ тест със слюнка ???
« Отговор #1 -: Септември 15, 2010, 11:47:43 am »
Аз го имам,ама да ти кажа така и не разбрах баш какви папрати да гледам на микроскопчето хихихиихххиих.
 По добре пикливите ,там по рабираемо :)))))).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Септември 15, 2010, 13:01:50 pm »
Не е точен метод.
По-добре да се използват Тестове за О. + Измерване на БТ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Септември 15, 2010, 14:49:07 pm »
аз пък не мога да разбера кога ми е овуто по тия ленти защото никога не ми излизат две ярко червени чертички,едната е по-бледа
та сега се чудя дали да не пробвам с това чудо :ask:
*
« Отговор #4 -: Септември 15, 2010, 17:19:32 pm »
Веси то от пробване не боли, но ти спазваш ли точно указанията как и кога да правиш уринните тестове, ако няма ясна втора черта и БТ не те уриентира, то значи , че може и да нямаш ову.БТ + тестове е доста добър критерий, Исето и Денис са ти обяснили вече, че този метод не е точен, ти си решаваш. :wink: Успех
« Отговор #5 -: Септември 17, 2010, 07:54:34 am »
В САЩ сравнително отдавна се продава такъв тест, работещ със слюнка. Понеже имам приятели, на които се чудех какво да заръчам оттам, погледнах в Amazon отзиви за тестовете на различни фармацевти. За нито един от тях (независимо от цената) нямаше особено много позитивни отзиви. Масово от използването на такъв тест, са се върнали към обикновените лентички, като най-достоверен източник на информация за пика на ЛХ. Момичетата горе много хубаво са го казали :-)

Отделен въпрос е, че чакам да се появи Ову тест, за който няма да се налага да се стискам 2-3-4 часа преди да го направя :-)

*
« Отговор #6 -: Септември 17, 2010, 09:48:21 am »
Правила съм и със слюнка и с ленти в едини и същи цикли. Показваха ову по едно и също време. В края на краищата правих ИКСИ.

[/url]
*
« Отговор #7 -: Септември 17, 2010, 10:36:49 am »
При мен микроскопчето си показваше съвсем точно овулацията. За да съм сигурна, че я засича, 3 месеца правих едновременно тестове с лентички и с него - едни и същи бяха резултатите и по двата метода. Е, отделен въпрос е, че бебето стана когато от няколко месеца бях вдигнала ръце от всякакви тестове, "мерки и теглилки" и пробвахме просто в дните на предполагаемата овулация.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #8 -: Януари 28, 2011, 11:44:49 am »
И аз му се чудя на този тест. Дават му достоверност 80 % обаче и това е едното, което ме притеснява, а другото е дали и аз ще успея да различа правилната папрат :lol:
*
« Отговор #9 -: Януари 28, 2011, 23:04:34 pm »
Различава се "папрата", но и там е друго чудо..Пък да не си пил вода, да не си ял.. На моето микроскопче пише - 2 часа преди да се използва да не се приема нищо. Само вода можело..
Преди да седна да прочета какво пише на опаковката, се чудех защо всеки ден ми се появяват "папратчета" и "кристалчета"
После го правех сутрин със ставането, ама тогава пък слюнката много някаква... по-гъста и пълна с балончета, а в указанието пише да се избягват балончетата..Все още го ползвам това чудо, но повече се доверявам на тестовете.. :wink:

« Отговор #10 -: Февруари 03, 2011, 20:00:50 pm »
Момичета, откъде мога да си купя това апаратче? В БГ има ли го?  :balk_112:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2011, 21:55:39 pm »
Не си го купувай. Ползвай други, по-надеждни методи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу