Много сте изписали...
Ох за поведение, направо не ми се говори, особено за това на Стефан. Не знам в пубертета ли влезе това дете или такова ще си бъде. Снощи влязох да се къпя, съответно заключвам банята за да не влезе и да се пребие и като почна едно удряне с ръце, крака и глава по вратата, придружено от неистов рев и изобщо не му пука, че сестра му и баща му са там, че съм му пуснала филмче и съм му дала мляко за да не мрънка за мен. Сега цялото му чело е в синини. Баща им стигна до извода, че Ели минаваше бързо през лошите периоди, а Стефан минава бързо през хубавите
. А което е най-лошо, Ели копира на моменти поведението на Стефан, взе да ляга на пода и да се прави, че си удря главата, като не и изнася нещо, добре, че я е страх от болката, че не се удря наистина. Миналата седмица ходихме да пазаруваме и както обикновено Стефан го слагаме в пазарската количка и баща му го вози, е този път беше решил, че иска аз да го возя и ревваше в мига в който баща му вземеше количката. Аз естествено реших, че няма да си тровя нервите и аз ще бутам количката, но мъжа ми реши да прояви "детското" в себе си като взе да се инати и да вика, че Стефан не бил главата на семейството и нямало той да взема решения и разни от сорта и така оревавахме магазина...
И в тоя ред на мисли, вече се чудя кой да пратя на психиатър или директно аз да ходя към лудницата
Гледам, че не искате да сте като майките си и бащите си, аз пък искам, аз бях невероятно послушно и спокойно дете и никога не съм усетила да има натиск или дресировка върху мен, не знам как са го постигали, а може и характера ми да е бил такъв, брат ми е малко по бунтар, но с него имаха леки проблеми в пубертета, но то тогава всички имат. Аз се чувствам лош родител, има правила и гледам да се спазват и да не отстъпвам, но май не ми се получава, или поне със Стефан...
те се раждат идеални
Ей с това не съм съгласна, ако са идеални, защо две деца, възпитавани по един и същи начин от един и същи човек са толкова различни? Според мен всяко си се ражда с някакъв характер - да можем да го моделираме, но до някъде, до където то ни позволи.