Здравейте и от нас!
Бързо оздравяване на болните.
Щастлив и слънчев 1-ви учебен ден на ученичетата утре!Лидия, много ме стопли твоя разказ за зоологическата, дано всички мами са лоши колкото теб!
Албена, и в Бг е така - в яслата, ако детето е още с памперс, си носиш памперси. Децата се слагат на гърнета, но не се насилват. В ДГ след 3г ги вземат, дори да са с памперс, но там много рядко има дете, което още не ползва тоалетната. А ако има, в ДГ вече се стараят бързо да ги научат, със съдействието и на родителите.
Моите са ходили на ясла, но не се научиха да казват, а ние не сме пришпорвали нещата. Дани го тествах на всеки 2-3 месеца от навършване на 1.5 години, но се получи едва на 2г 9м, от раз, за 3 дни свалихме и нощния памперс и това беше. Димана беше по-плавна, през деня свалихме на 2г 4м, за сън на 2г 6м, но държеше да й слагам памперс за акане. Него го преодоляхме едва на 2г 10м и ритуално изхвърлихме последния памперс
Децата сами си показват, но според мен след 3г вече са много способни да учат и ако до тогава не е свален, след 3г родителите вече може да упражнят лек натиск и да ускорят процеса. Затова аз лично смятам за разумна политиката на ДГ тук да работят за сваляне на памперса след тръгване в 1 група, на 3 години.