0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #920 -: Октомври 05, 2010, 09:01:28 am »
Jbrul-че, :lol: посмях се и аз искренно и лично :) Не си единственната разбира се и на мен ми се е случвало да ми подхвърлят разни такива идиотски идеи, като напирмер да не се подстригвам, че ще отрежа късмета на бебето  8O
Слава Богу моите близки и приятели знаят, че не търпя подобни изказвания и ги контрирам и туширам още в зародиш, преди да са си ги помислили даже. И въобще не се колебая да им кажа, че правя и ще правя Точно това което искам и както го усещам от вътре, а не както някой-някога-някъде казал и то станало неписан закон, видиш ли. Има си някакви нормални граници, които не е нунжо да се преминават все пак.

Само да се похваля че току що си поръчах едни дънки и едни джинси от сайта на Конти, ще ви информирам когато ги получа, дали съм доволна и въобще  :wink: Между другото, разгледайте онази часто от сайта където пише Акция, там са намалените стоки - мисля че все по нещо ще си харесате - а и цените са супер в намаленията.
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 10:04:06 am от Vickson »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #921 -: Октомври 05, 2010, 10:04:12 am »
Хахаххах,това със суеверията ми е любимо..Върха на сладоледа е ,когато бяхме с малкия на операция и една друга майка с дете с цепка ме осведоми,че явно на църковен празник сме рязали нещо с ножица и затова сме отрязали на децата устните разбирате ли ?!?!?  :)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #922 -: Октомври 05, 2010, 10:10:38 am »
Ох, да видите, като родите какво става със суеверията и съветите... То не са лоши очи, простиране на дрехите наопаки, събиране на прането преди да мръкне... Свекърва ме щеше да се гътне, като видя, че съм качила снимка на Бобо във фейса 5 часа след раждането...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #923 -: Октомври 05, 2010, 10:17:10 am »
ХАххахаххха ами то найстина около всички ни има такива хора  :lol: :lol: :lol:.
 Аз също като Виксънче не понасям такива неща,и режа почти още докато си го помислят да ми го кажат.Те просто повечето хора прекаляват.И най ми е смешно някой като ми каже "не е хубаво еди какво си " и аз казвам "и защоо" и отговора е "абе не е хубаво са като ти кавам" хаахаххаха дори самите те не заят защо не е хубаво дадено нещо,ама чули с годините че не е хубаво и край ахахаххахаа  :lol:.
 Правя си каквото искам, и ще си гледам детето както иска  :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #924 -: Октомври 05, 2010, 11:18:54 am »
Явно само аз не съм слушала подобни глупости...вероятно изглеждам твърде зла и кисела... и хората не си и помислят да ме заговарят. Другото което се сещам - просто нямам такива хора около мен. Единствено баба ми ме дразни чат-пат с някакви изцепки от рода на - да видим на коя дата ще се роди детето, че може с името да си дойде... или пък, най-новото е, ако се задържи до 9ти ( нейния Р.Д. ) щяла да се появи една Зинка  8O ( баба ми се казва Зинаида ) ...Цирк страшен, няма що...

Днес на прегледа - нищо ново. Най-вероятно ще пренося, то всъщност е ясно... особено имайки предвид, че съм била винаги с нередовен цикъл. Док ще е в провинцията от четвъртък до събота, каза ако нещо стане да му звънна - щял да се върне. Но едва ли...Живот и здраве влизам в болницата в понеделник. Еми това е.

Айде другите да си казват  :)
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #925 -: Октомври 05, 2010, 11:58:18 am »
Леле, Раис :) Тъкмо бебчо ще се развие още повече. :)
Аз днес съм при док пък да видим какво ще каже, кога ще ме взима. Значи след сряда никакво раждане до понеделник.

Ух, посмях се и аз на суеверията.  :lol:
Да ви кажа и аз си имам някои предръсъдъци. Но, те са си мои собствени, не са свързани с подстрижки и подобни :) Не знам дали ще кача снимки във фейса примерно, защото има хора, които ни завиждат (понеже не знаят през какво сме минали за да се стигне до тук де) и не ми се ще да знаят много много.


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #926 -: Октомври 05, 2010, 12:01:37 pm »
Относно тези покупки по сайтовете. Колко време ви се бави поръчка от Ла редут. Аз я направих преди 15 дни може би, плащането ми мина почти веднага през картата и до ден днешен нищо не съм получила и статуса ми е приготвяне на колет. Много странно ми се вижда.

Raissa777, моите юнаци вчера така се въртяха и риткаха, че се уплаших да не ви изпреваря. Днес положението вече е по-спокойно.

Другото, което забелязвам е, че вместо да качвам кг аз започнах да връщам. Храня се нормално и киселини дори вече нямам.

За суеверията и мен ме тормозят майка ми, свекърва ми, че и мъжа ми. Последно ми каза да му направя списъка с необходимите неща за бебетата и след като ги родя той щял да напазарува всичко веднага, но да не пазаруваме предварително. Подразних се ама ще видим как да променим ситуацията :)
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #927 -: Октомври 05, 2010, 12:23:35 pm »
Лъки, на мен поръчките от Ла редут са ми пристигали за много различно време. Бавенето става точно при разпродажби, защото както се очаква тогава са много и по-бавно се обработват. Случвало се е да чакам и месец, даже месец и нещо. Последната ми поръчка приготвянето на поръчката ми бе около 20 дни, а доставката още 2 седмици. Във Фейса има група La Redoute България, там има доста полезна информация, освен в бг-мамата.

Относно боядисването на косата - вчера го свърших, не че ми покри, ама има освежаване, а боята е безамонячна на Лореал. Не съм много сигурна в качеството на тези бои Лореал продавани в БГ, понякога ми покриват перфектно, но много по-често - не. Добре че няма толкова много за покриване. Това ми е второ боядисване след инвитрото, правя го по-нарядко, защото косата ми адски пада след процедурата. Накрая ще си остана с три косъма на главата, ама това ми е най-малкия проблем :lol:

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #928 -: Октомври 05, 2010, 12:59:07 pm »
Хахахааха и малко да се посмееме по случай казаното от beauty,ще разкажа един виц,та за всички дето сме тръгнали да оставаме с по 3 косъма да се оспокойм малко.Дано не се сърдят модовете  :D.
 
 Та така.Отивал един човек с три косъма на главата си на фризьор  :lol:,и казал на фризьорката следното: "искам да ми измиете косата,да я изсушите,и да ме срешете на една страна.Фризьорката,измила косата ,изсушила я и точно преди да я среше на една страна паднал единия косъм  :?.Аууууууу (почнала да се вайка жената),аз много съжалява,уж внимавах ,ама той падна  :?.Човекът не останал доволен ,ама и казал така "добре,измийте ми отново косата,изсушете я и ме срешете на път".Почнала жената,измила му косата,изсушила я и както предния път точно пред да е среше на път паднал и другия косъм  :?.Малееее ами сега,то от три един само.Пак почнала да се вайка ,ама извинявайте ама аз толкова внимавах ама той падна.Човека я погледнал ядосано и казал "Вижте какво,измийте ми косата ( :lol: ),изсушете я и ме оставете така чорлав" хаахххахаха та така и ние ,боядисвайте се докато има,ако останем с по един ще ходиме чорлави  :lol: :lol: :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #929 -: Октомври 05, 2010, 13:13:51 pm »
Jbrul, а какво ще кажеш за изказването "абе ти, как си правиш сметка, че ще износиш дете, като не си си вързала червен конец!?"  8O Или един куп други подобни простотии, така че не се притеснявайте около всички има болезнено суеверни хора...
По въпроса за дрехите-понеже работодателите ми искат да е свършена работата, та ако ще и гола да работя, си реших проблема с 2 ватирани анцуга, а една приятелка ми даде и джинсов гащеризон (това трябва да го видите :lol:). Бяха ми дали и 4 панталона, обаче летни и им мина сезона...

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #930 -: Октомври 05, 2010, 13:26:03 pm »
Момичета, днес ми изписаха Феро-фолгама, тъй като хемоглобина ми е 110, но аз приемам и Магнерот 3х1. Прочетох в листовката, че не трябва да се приемат заедно.Имам такива спомени за тази особеност.Има ли някой , който приема и двете и през какъв интервал? Пише 2-3 часа, но Димитрова не ми каза нищо .......може би трябваше да й напомня, че предния път ми е изписала магнезий :?
Откри ми и бактерии в урината и ме прати за стерилна утре.Каза че, ако има растеж, ще ми изпише антибиотик.Това с бактериите опасно ли е? Много се притесних :(
Илейни, аз споменах, че предпочитам да раждам нормално, пък и той не видя засега предпоставки за секцио, та може би затова ми каза да не приемам витамини.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #931 -: Октомври 05, 2010, 13:39:12 pm »
ехеее Мънки много яко разказче :good_post:, ми на там отивам - рошава ще си ходя :lol: :lol: :lol: сори за спама  :oops:

*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #932 -: Октомври 05, 2010, 13:56:09 pm »
Откри ми и бактерии в урината и ме прати за стерилна утре.Каза че, ако има растеж, ще ми изпише антибиотик.Това с бактериите опасно ли е? Много се притесних :(

Това с бактериите е опасно! При наличие на такива трябва да се пие антибиотик и да се лекуват!

що се отнася до приема на желязо с магнезий - пий ги просто с по-голям интервал! Ако не се лъжа в опаковката пишеше да има интервал 2 или 3 часа между приема на магнезий и желязо!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #933 -: Октомври 05, 2010, 13:59:19 pm »
Jbrul
много ме разсмя. Аз до сега не бях чувала нито за кабели, нито за подстрижки преди това. Единствено ми дуднеха, че съм пазарувала предварително. Обаче щом имаш такива хора около те, само чакай да видиш какво ще стане като се роди бебето - няма да се отървеш от доброжелателни съвети.
 Като се роди Ивана и я изведох на едно събиране в парка, когато беше някъде на 2 месеца. И на следващият ден детето ревеше нещо и свекърва ми веднага я диагностицира, че била урочасана. И това било, защото аз не съм и връзвала червено конче. Дори една жена в парка я попитала дали сме и вързали конче и тя щом питала, значи имала нещо предвид. Абе ей такива глупости.

Б.


  
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #934 -: Октомври 05, 2010, 14:00:28 pm »
Виолетка, моят хемоглобин последно е беше 112 през август, но изследванията ги коментирахме с д-ра от ЖК при следващото ходене през септември. Тогава ми каза само, че хемоглобинът ми е на долна граница и да наблегна на червеното месо и дробчетата.
Сега през октомври ще видя какъв е бил хемоглобина през септември, че в деня преди изследването по случайност ядох свинско филе.
Според мен не е фатално ако не почнеш веднага хапчетата, пробвай с пържоли.
Аз никога не съм обичала месото, но сега ми е много трудно да го ям, насилвам се като за горчиво лекарство.
Сетих се, че Раши е вегетарианка, може да ти даде съвет.
За урината не се шашкай преди да са излезли резултатите от стерилната. Нали знаеш, първо се подмиваш само с вода, после пишкаш малко в тоалетната и накрая в контейнерчето.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #935 -: Октомври 05, 2010, 14:15:41 pm »
meme, kriska, благодаря за отговорите.Вие как сте?Kris, как са снахите :lol:Меме, ходи ли да гледаш количките на АБЦ-то :)
Утре ще пусна една стерилна урина , пък да видим.Дано всичко е наред.
Иначе добре е поне, че се разбрахме за фраксито да го спирам....че бях изпаднала в чуденки с тези различни мнения.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #936 -: Октомври 05, 2010, 14:18:45 pm »
Това със суеверията май през всички е минало. Единственото за което ме тормози мъжа ми е червения конец. За негово успокоение съм си вързала. Така се живее по-лесно  :lol: Свекито пък искала да повиваме бебка и да сме я ВРЪЗВАЛИ за да й бъдели прави крачетата  8O Щях да падна от смях. На това й изказване отговорих с въпроса: "А искаш ли изобщо  да не видиш това дете?" Абе майтапи колкото щеш.
Аз пиех сутрин и вечер феро-фолгамата , а магнезий на обяд. Не че ми се вдигна хемоглобина от 109 следващия месец беше 108. Този месец спрях хапчета и промених начина на хранене. Днес трябва да взема новите изследвания да видим има ли резултат.
Лъки не се лишавай от удоволствието да пазариш за малките си слънца. Аз оставих за мъжа ми само коритцето, матрака и количката. Всичко друго съм си напазарила. Е няма по-голямо удоволствие!
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #937 -: Октомври 05, 2010, 15:42:17 pm »
Kris, как са снахите :lol:

Вчера бяхме на поредната ФМ и едната девойка е 400гр., а другата 370гр. Докторката остана доволна от тов което видя, но единственото претиснително е че едната мома си седи с главата на долу и е точно над шийката.
Шийката я измери 4.3 и незнам това нормално ли е?!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #938 -: Октомври 05, 2010, 15:59:41 pm »
Kris, как са снахите :lol:
Шийката я измери 4.3 и незнам това нормално ли е?!

Не само, че е нормално, но е и много добре. Моята е 4.56 и Марков и Димитрова казаха, че е супер.Мисля че е опасно, когато е под 3 см. Имам такъв спомен, защото зълва ми беше с шийка малко под 3 и прави серклаж.Въпреки това, като е била на фетална при Марков, той казал, че серклажа не е бил необходим.Така, че мисля, че нямаш проблем с шийката. Момата нека си седи, както и е удобно....ако няма контракции, не е застрашена. При мен последния път беше застанал седлищно, но предпоследния и той беше с главата надолу....все пак нали още имат място да се въртят.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #939 -: Октомври 05, 2010, 16:22:44 pm »
Момичета, точно за "C&A" се опитвам да разбера, може ли от БГ да се пазарува онлайн през сайта им, или не. За съжаление обаче, не ползвам немски език  :oops: и съответно не стоплям какво пише. Чакам една приятелка с немски да ми излезе онлайн, за да я помоля тя да провери как стои въпроса, че аз доникъде не я докарвам май. :( То за моженето, че може да се пазарува - ясно, искам да разбера обаче само до Германия ли доставят, или... Започвам да си мисля обаче, че явно има някаква врътка, понеже ето тези предприемчиви хора: www.e-top.bg  предлагат доставки именно на тази марка и няколко други от любимите ми до БГ. Респективно, ако всеки можеше да си купи онлайн, те нямаше да имат такова бизнесче /предполагам/. Ако някой много си хареса нещо, може да ползва тях за целта, но според мен са доста алчни, като надценки  :?

Ето линк на български онлайн магазин за бременни дрехи, в който има хубави неща, на приемливи цени, поне според мен де. Тези поне имат богат асортимент, дизайни с които да не те е срам да излезеш на улицата и за щастие - доволно количество крадени модели от лидерите в тази индустрия ;)

http://conti-bg.com/

За тях поне съм сигурна, че няма проблем с поръчки и доставки, има и списък с нормалните магазини, в които се продават техни изделия.


Опс с Blue angel, явно сме писали едновременно.  :D Приятен шопинг ви желая момичета!

Няма нищо Jbrul :lol: сякъш сме се наговорили!Исках да бъда полезна,защото аз съм много доволна от тези дрехи и правят и големи намаления!Даже виждам,че Vickson си е поръчала и предполагам ще остане доволна!А относно боядисването на косата,също съм чувала,че не е хубаво,но аз си се боядисвам,както и подстригвам,хич не чувам никой с тяхните предрасъдаци!
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 16:26:27 pm от Blue angel »