0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #720 -: Септември 29, 2010, 21:15:16 pm »
Дианка, добре съм скъпа, снощи се отчетох. Те стана ясно от какво беше тази драма, но днес цел ден съм съсстрахотно главоболие благодарение на стреса вчера, обаче всичко е добре, когато свършва добре. И като говорим за добър край си мисля за теб и някои други мами тук  :D

Надин, много добре те разбирам за работата, не случайно пиша толкова късно, нали и аз съм много работна  :? Аз се каня другата седмица да оповестя -ще е 13гс край на 1 триместър и вече малко ми е подут корема. Досега не бързах, но аз нямах сероизно гадене и никой не може да види как около 4ч. задремвам за 2-3 мин, защото съм сама в стая  :wink: Но мисля, че няма да има проблем, а и след като прекия ти шеф знае няма нужда да се притесняваш, говори с ЧР (или както му викате) и ще разбереш как стой въпроса във фирмата. Важно е да спреш кървенето, успех  yahoo_33
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #721 -: Септември 29, 2010, 21:44:16 pm »
sunnyflower , много ценна информация. Аз имах такова кървене на много тъмна(все едно черна) кръв в 6г.с. След това имах още няколко но само кафяво зацапване. Когато отидох в МД в спешното се чудеха от какво е и като ме гледаха, само разбирах, че говорят за някаква лигавица и вдигаха рамене. :x  И дежурната фраза:" Лекарства, почивка и ако стане."
Явно са малко специалистите, на които са им напълно ясни нещата.
Пожелавам ти при теб всичко да е наред и да няма проблеми за напред.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #722 -: Септември 29, 2010, 22:02:13 pm »
Ейййй, че фермани беее...не мога да ви смогна...много сте активни :lol: Важното е, че всички сте добре.
Натали, аз също съм с предна плацента и започнах да усещам бебчо към 19 г.с. иначе от 17 г.с. усещах някакви много лекички гъделичкания, което предполагам, че също е било бебчето :)
Виксън ти защо си на фракси...профилактично или има причина.Обикновено знам, че, ако е профилактично го спират към 21-22 г.с. , ако разбира се са добри изследванията.Ако пък си има причина, се слага до раждане по мои наблюдения.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #723 -: Септември 29, 2010, 22:09:17 pm »
Изчела съм много по въпроса и имам много линкове за това но на английски.
Аз живея в Канада и тук това е най-често диагностицирания проблем при жени с кървене през първата половина на бремеността. Разбира се този хематом си има своите рискове ако е голям и в зависимост къде се намира, но редовното следене държи нещата под контрол. За съжаление нищо неможе да се направи по въпроса, всичко е игра на чакане и лежане и надежда хематома да изчесне от самосебе си,както става в повечето слуаи. За съжаление ми е направило впечатление, че в България много доктори вдигат ръце и незнаят от какво е това кървене. Както и за контракциите, в България тъпчат с лекарства, тук неизписват нищо освен ако не са болезнени. Ако имаш просто втвърдяване на матката нищо не изписват, водят го за нормално. Аз бях с тези втвърдявания през първата си бременност, както и сега заради кървенето имам втвърдявания на матката, но просто лежа, почивам си и пия много вода.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #724 -: Септември 29, 2010, 22:12:07 pm »
  :lol: Дианка, аз вече не смея да се обзалагам, защото ти все се появяваш !  :lol:
Тук съм си и аз, питах те по-назад, кога си пусна документите към НОИ ? Защото моите са пуснати най-късно в началото на Септември, а парички - йок. Колко се чака ... ? :?
Тегава история с това чакане...все гледам в пуста празна сметка!
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #725 -: Септември 29, 2010, 22:55:22 pm »
Раиска, днес съм леко изнервена - от съпружието - та чета отгоре-отгоре, и не съм видяла. Та: болничният ми е от 22.08, аз го занесох на 26.08, защото тогава ми го написаха. Не съм много сигурна кога точно са го занесли в НОИ от фирмата, защото аз се водя само фиктивно при тях и не ми е удобно да ги питам  :? Но от един друг форум знам, че от НОИ са длъжни да ти изплатят болничния до 14 дни след като е постъпил при тях. Та вчера беше 28-ми, предполагам, че най-късно са ми го занесли на 14.09, ако не и по-рано... ако не ти е нудобно, защо не им звъннеш да ги питаш кога са го знаесли? после броиш 14 дни и чакаш... Отделно при моята банка се получава така, че пари по сметката имам или във вторник или в четвъртък, но никога в някой от другите дни от седмицата. Защо така, не ми е ясно, но им свикнах и проверявам само в тези дни. Уфф,май го обясних много объркано  :? дано си ме разбрала.
Сами, пази се и почивай повечко :) радвам се, че всичко е наред!
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #726 -: Септември 29, 2010, 22:59:59 pm »
Привет и от мен.
Вчера бях на фетална морфология. Излезе някакво смущение, по-скоро забавяне на сърдечния ритъм, ще правим фетална ехокардиография. Оказа се, че съм с контракции, изписаха ми магнезий. Това много ме притеснява.
Иначе всичко друго е наред с бебето, момиченце е, точно това исках.
Докторката каза, че сега трябва да се прави планово секцио, след като имам едно.
И се учуди как съм забременяла втори път с тези големи сраствания. След първото секцио имам големи сраствания. Преди да забременея с Елица ми правиха операция от апандесит и тогава пак се получиха големи сраствания.
Аз също бях с кървене и зацапване първите три месеца, пиех утрогестан, но като го спрях и проблемите спряха или е просто съвпадение.
и както каза моята АГ започнах с проблеми от първия ден и ще треперя до последно.
Последно искам да каза само, че при бременността ми с Елица нямах никакъв проблем, дори веднъж не ми се сгади и пак до последно треперих.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #727 -: Септември 29, 2010, 23:14:57 pm »
Момичета, имам въпрос.
Днес на няколко пъти ми се случи да усетя нещо странно, което не знам какво е?
На нивото на пъпа(горе долу или малко под него), усещам нещо като трепване на мускул, все едно тик, без болка или други съпровождащи усещания.
 Какво е това? Дали не са контракции, които просто не ме болят? Някоя от вас имала ли е такива усешания?


Натали, най-вероятно е бебето :). Така горе-долу се усеща в началото, като трептене, пърхане на крилца, пукане на балончета.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #728 -: Септември 30, 2010, 10:10:36 am »
Виксън ти защо си на фракси...профилактично или има причина.Обикновено знам, че, ако е профилактично го спират към 21-22 г.с. , ако разбира се са добри изследванията.Ако пък си има причина, се слага до раждане по мои наблюдения.
Ами не е профилактично при мен, не мога да ти кажа точно заради кое от всичките неща, имам следните: ендометриоза в напреднал стадий (не изцяло отстранена оперативно), Хашимото, завишени НК клетки, АФА в норма поне при последното изследване, но АНА - 3-4 пъти над нормата. Мисля че е заради антителата, освен фраксито пия и преднизолон вече година и половина без прекъсване и той щял да ми е до края. И така.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #729 -: Септември 30, 2010, 10:27:09 am »
Да се отчета след прегледа днес. Бебчетата се развиват и растат добре. Със сигурност бебчо няма перитонит. Според лекарите вероятно се касае за стеснено черво и най-вероятно след раждането ще се наложи операция. Изписаха ми и инжекции за профилактика на дробчетата.
Аз обаче продължавам да вярвам, че всичко ще е наред. Ситуацията се мени постоянно. Дано Бог е с нас! :balk_81:
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #730 -: Септември 30, 2010, 10:51:42 am »
Лъки, стискам ви палци! Всичко ще е наред!

Хайде, днес новини има ли?


Re: Тема на бременните №67
« Отговор #731 -: Септември 30, 2010, 11:44:25 am »
Здравейте момичета, да ви се похваля, вчера бях при д-р Марков на ФМ (21 гс) и той ми каза, че бебчето е момиченце здраво и добре развито за гестационната си възраст. Много съм щастлива и аз и съпруга ми, само синът ни, който е на 7год. е разочарован от новината, че чака сестричка. Той се надяваше на братче, аз пък се надявам че до появата на бебка вече ще е свикнал. Единственото, което ме притесни от прегледа е, че околоплодните ми води са на долна граница и според Док. нищо не мога да направя за да ги увелича. Та въпроса ми е някоя от вас дали има подобен проблем и ако да, то какво е мнението на вашия Док.
Поздрави и приятен ден от мен.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #732 -: Септември 30, 2010, 12:11:16 pm »
Изчела съм много по въпроса и имам много линкове за това но на английски.

Съни, страхотна си, благодаря ти!
Аз си лежа послушно, но нета ми определено има собствено мнение тези дни, та едва успявам да прочета нещо тук, камо ли да пиша, и, още по-трудно - да публикувам поста...
Странно ми е, щото, с изключение на липсата на въздух (тежко задъхване) никакви други бременелски признаци нямам; ще ми се да ходя на УЗИ всяка сутрин, та да мога да вярвам на снимката през деня, и после пак  :oops:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #733 -: Септември 30, 2010, 12:29:38 pm »
Дианка, някъде в законите бях засякла, че трябва да ги изплатят до 1 месец. Силно се надявам да е така, защото иначе е станала някаква грешка...Кофти е, че като си върнах служебния телефон - и контактите ми останаха в картата...та сега имам телефона само на шефа на счетоводната къща, с която работим и ми е неудобно него точно да го занимавам. Ще се разровя де...

Тук никой не ражда ! Сега да се отчетат другите  :lol:
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #734 -: Септември 30, 2010, 12:43:04 pm »
Дени 15, честито! :) Единственото, което зная за намалели води е да се пие много вода и течности изобщо. Успех!
« Последна редакция: Септември 30, 2010, 12:49:01 pm от Раши »


*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #735 -: Септември 30, 2010, 12:57:15 pm »

Тук никой не ражда ! Сега да се отчетат другите  :lol:

И тука. :wink: После съм на лекар и сигурно ще ме пратят контролно в болницата да видят ка са ми околоплодните води и ако са достатъчно, ще си ме оставят още една седмиоца да чакам...Уф, голяма мързеланка си имам - също като батко си.
<br />[/url][img]http://ticker
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #736 -: Септември 30, 2010, 13:02:46 pm »
Дени, честита малка принцеска :lol: - ще видиш че баткото много ще й се радва като се появи на бял свят! За водите наистина - повече течности приемай...На мен до сега не са ми казвали за състоянието на водите при консултациите - най-добре питай лекаря си. Лъки стискам ти палци така както се променят нещата до деня на раждането и двете бебета да израснат проблема и да не се налага операция  :bighug:  Чакаме още едни розови гащета подозирам аз от Монката  :lol: която скоро ще ни зарадва!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #737 -: Септември 30, 2010, 13:05:38 pm »
Хайдеееее! Сърбят ме ръцете вече за честитки! :D

Ами то и октомври е хубав месец....... :wink: :lol:


П.П. А къде е Николина-Пиколина?
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #738 -: Септември 30, 2010, 14:08:12 pm »

П.П. А къде е Николина-Пиколина?

И аз това се чудя? дано тя и бебчетата да са добре.

Аз след няколко часа съм на ФМ във Фемина и вече нямам търпение да видя бебчо. :D
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #739 -: Септември 30, 2010, 15:15:21 pm »
Здравейте момичета :)).
 Дени честито ,леки месеци до финала.
За околоплодни води знам че се пие много вода,но дали помага наидея си нямам  :?,дано всичко е наред :).
 Тези наще бебоченца да не са решили да излизат едновременно и на трите ни Мамии иххииххихихихиих ,хайде нямам търпение да започнат да валят бебчета :)))).
 Момичета,аз съм в голям ужас от факта че бебешките комплекти на чершафчета,не ми харесват изобщо.Много са шарени,едни ярки цветовеее,с милион рисунки по тях.......
 Някой да има идея къде може да се намерят по семпли,но пак детски видове,и разбира се да не са от 100 лв.??? Ще се побъркам направо   :? :? :? :? :?.Уж имам време ама аз като гледам как трудно избирам всичко,май трябваше да почна от 2 ри месец да гледам и набелязвам  :?.


 Стерчеееее юхууу,май не те мернах днес  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...