0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #660 -: Септември 28, 2010, 17:56:11 pm »
Момичета, чела съм, че този чай трябва да започне да се пие 6-8 седмици преди раждане, като количеството е по 4-5 чаши на ден. Целта е да направите меките тъкани по-еластични и по този начин да избегнете епизиотомия. 
Така е. Аз започнах да пия от средата на 8ми чай от малинови листа или чай от босилек.
btw не ми се размина ЕПЗ, но пък поне докато стигна заветните 6 см. за упойката не ме е боляло. Сега се чудя, защо всъщност са ми правили ЕПЗ, след като родих бързо.
[/url][/url]
*
« Отговор #661 -: Септември 28, 2010, 18:05:35 pm »
Мonkey аз съм се спряла на Магнифлекс. Не съм го купила още, но смятам, че това е окончателното ми решение.
Тайсче ти ще раждаш във ВИП АГ Варна нали? За коя дата ти е планувано секциото?
*
« Отговор #662 -: Септември 28, 2010, 18:19:01 pm »
Вени, по колко чаши на ден го почна чая? Кога роди спрямо термина си?

За матраците и аз си мисля за Магнифлекс, модела с бамбук, но не знам дали не е тежък ако се сложи в сгъваема кошара.
*
« Отговор #663 -: Септември 28, 2010, 18:43:00 pm »
Раши, какво значи да я видиш ? Да разбереш че всичко е наред или наистина да я видиш? На мен никой нищо не ми показва...не съм виждала бебка от 22 г.с., последната ми ФМ.

Раис, ами да видя дали е наред, другото не е толкова важно.

Ми Вени май си роди 1 ден преди термина, доколкото си спомням :)

*
« Отговор #664 -: Септември 28, 2010, 18:59:29 pm »
Илейни за 7-ми съм по план, надявам се да дочакам до тогава  :D.И ти ли мислиш да раждаш там?
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #665 -: Септември 28, 2010, 19:36:52 pm »
Раиса, ти нямаше ли да раждаш естествено? Защо док ще те среже, ако до петък не родиш? няма ли да ти предизвика раждането, а рязане?

Аз още от самото начало бях решила, че ще раждам, живи и здрави, при определен лекар...а как - както той каже. Ако каже на челна стойка в коридора - така ще застана... Той не е казал до петък, каза че ще ме почака още малко...а колко ще е това малко - не знам. Казала съм отдавна, че колкото зависи от мен - аз искам естествено.
Вика ме да ме види в петък, което ще е 1ви. Термина ми е на 7ми, щом ме вика така на често - значи го притеснява нещо, но какво точно...предполагам че не ми казва, за да не ме тревожи. Знам че, плацентата зрее до време и после презрява и не е добре за бебето да стои вътре. Може това да е причината, знам ли. Каза че като говорим в петък ще се разберем за нещо конкретно, за сега нищо твърдо не ми е казвал. Аз и затова не съм опитвала нещо да коментирам, тъй като няма казано нещо  конкретно. Иска ми се да влезем в месец Октомври и тогава да стартирам и аз с разходки, качване на стълби и т.н.  :)

Дианка ти кога си си дала документите към НОИ ? Защото счетоводителите би трябвало да са пуснали моите най-късно в началото на Септември, а аз пари нямам никакви  :( Страшна мизерия...не съм имала мои пари от Август .
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 19:38:55 pm от Raissa777 »
« Отговор #666 -: Септември 28, 2010, 19:58:53 pm »
Раши, родих 15 дни преди термин.
[/url][/url]
*
« Отговор #667 -: Септември 28, 2010, 20:11:01 pm »
Привет момичета.
Надявам се всички сте добре. При мен няма нищо ново и интересно. Освен че съм станала страшно злояда. Най-лошото е че въобще незнам какво ми се яде. Всеки ден и изпитание дали ще ми понесе даденото ядене. Но както и да е - да не ви занимавам с моите стомашни проблеми.
Засега другата седмица трябва да се обадя за ЖК и тогава ще има с какво да ви се похваля.
Еми знам че ще се повторя, но успех на всички на които им предстои да се срещнат със своите съкровища.
Хубава вечер от мен.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #668 -: Септември 28, 2010, 20:38:22 pm »
При мен няма нищо ново и интересно. Освен че съм станала страшно злояда. Най-лошото е че въобще незнам какво ми се яде. Всеки ден и изпитание дали ще ми понесе даденото ядене.

На същото дередже съм...
*
« Отговор #669 -: Септември 28, 2010, 21:08:52 pm »
Раши, родих 15 дни преди термин.
'

Ох да, извини ме Жаска :) Много съм изкукала. Ама нали в главата ми е останал спора ти с мъжо за 6ти май и името, та затуй се обърках!  :kiss: :bighug:

« Отговор #670 -: Септември 28, 2010, 21:18:32 pm »
Момичета изпаднах и аз в една чуденка :? Вчера д-р Марков ми каза да спирам Фраксипарина веднага, а д-р Димитрова ме вика за изследвания и каза да не го спирам докато тя не каже.Сега незнам какво да правя.Иначе аз съм на 0.3 през ден.Нямам тромбофилия и други проблеми, просто ми е изписан след инвитрото профилактично.Днес ми е ден за инжекция, но незнам да приключвам ли или да си продължа и тази седмица.Просто съм цялата в буци и синини и вече много ме боли :?
« Отговор #671 -: Септември 28, 2010, 21:31:43 pm »
мили момичета благодаря ви!
Преживях голям ужас, но най-важен е края- всичко беше съвсем наред, док не можа да каже от какво може да е. Но какво ми беше докато чух това, егати филма от едно петно, но като знаем какво може да е.. А и аз нямам кой знае колко признаци на бременност (не знам дали да се радвам от това), а най-сигурния ми симптом запека вчера изчезна.. представете си какво ми мина през ума. От друга страна за пръв път тези дни се бях отпуснала и се чувствах бременна без страх.
Важното е че шийка, плацента която сега се образува беше ОК и нещо не ми предписаха. дори каза, че няма смисъл да пия повече дуфастон. Четох някъде, че може да е от образуващата се плацента или пък от гъбите, но също и предполагаемия цикъл беше след 2 дни..

Дианка, раиска и Стержи - имам предчувствие за дрегата седмица  :wink: стискам палци!!
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #672 -: Септември 28, 2010, 21:39:11 pm »
мили момичета благодаря ви!

Оффф, на практика се случва на много бременни... Но разбирам какъв кошмар си преживяла. Дано да е нищо и повече никакви петна...
Чичо ми /гинеколог/ ме посъветва, около датата на М да не правим кекс през първите месеци.
*
« Отговор #673 -: Септември 28, 2010, 21:50:35 pm »
Тайс и аз съм за там ама имам още време  :D Ще разказваш няма как.
sami123 радвам се, че всичко е наред, само това със спирането на дуфастона ми се видя странно след прокървяването ти. При мн момичета кървене се получава точно при спирането му. Затова и писахме по-напред из темите, че сме го спирали постепенно /в случая ставаше въпрос за утрогестана, но ако не се бъркам и двата препарата съдържат прогестерон/.
elle22 относно "сладкишите" ние тотално сме се отказали от сладкото  :lol:, не само около датите н М. То като тръгна в началото така... та накрая ли да объркваме работата. Голям страх  :oops:
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 21:53:06 pm от ileini »
*
« Отговор #674 -: Септември 28, 2010, 21:58:00 pm »
Браво Сами,добре ,че е спряло кървенето.
Кекса и ние сме го ограничили до минимум,абе направо липсва от менюто   :lol:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #675 -: Септември 28, 2010, 22:08:06 pm »
И ние сме така, поне до другия месец  :oops: .  А и съм толкова кисела, че хич не ми е...
Приятна вечер на всички и само хубави новини да чувам.  :bighug:
*
« Отговор #676 -: Септември 29, 2010, 09:27:06 am »
violett ако нямаш тромбофилия, или генетична предразположеност, а кръвотока към бебчето е добър няма защо да го продържаваш, аз цялата бременност до преди три дни бях всеки ден на фраксипарин, но и си пусках изследвания.Пусни си и ти коаголационен статус и ще се види каква е картинката.Щом е било само профилактично защо да ти ги продължават - няма особен смисъл.
ileini ще разказвам и още как само стискайте палци, че скаро май ще ме хване шубето  :D.
« Отговор #677 -: Септември 29, 2010, 09:39:56 am »
Тайс, мерси за отговора! Днес ще отида да пусна едни кръвни...и без това скоро не съм пускала.
« Отговор #678 -: Септември 29, 2010, 09:41:54 am »
Добро утро, Как сте сладки мами :)
Ние тъкмо ставаме и реших да ви погледна, че няколко дни не ми остава много време  :oops:. Днес или утре трябва да излезе резултата от второто бхс и после ще пиша.
Райска, октомври месец е супер за раждане на бебе, още повече, че е и аз имам РД ;) Пожелавам на теб, Дианка и Стерче леко раждане и най-здравите бебчета.
За кекса - при нас е малко като блян. Аз нещо нямам и желание, незнам защо, а можеби и ме е страх все още.
Преди 10 дни имах леко светлокафеникаво зацапване (цял ден бяхм обикаляли по задачки), но с лежане и но-шпа всичко премина за 1 вечер. Да не казвам голяма дума де.
Да не изброявам всички ви, че ще пропусна някого, но силно  :crossfingers: да е наред всичко с вас и бебчетата. Страхотни сте  :bighug:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #679 -: Септември 29, 2010, 10:11:59 am »
Здравейте и от мен!
Мене ме хвана вируса и цяла нощ не съм спала от болки в гърлото и от запушен нос. Дайте съвет какво мога да пия.

Виолетке нали знаеш че аз още в 12 седмица спрях фраксипарина по препоръка на д-ра при когото ще раждам! При положение че всички изследвания са ти добри (кръвни и фм) и нямаш тромбофилия не виждам защо да се бодеш толкова дълго време!

Раиска, Дианче, Стерче стискам ви палци за скорошна и лека среща с бебчетата!