0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #600 -: Септември 27, 2010, 18:22:47 pm »
Такааа...и аз да си кажа :) Върнахме се от ФМ.Бебчо тежи вече 404 гр. и вървим със седмица напред..... само, че беше заспал седалищно и нямаше смисъл от снимки, тъй като не бихме могли да го видим добре.Всичко си е му е ОК иначе.Плацента, околоплодните води и кръвооттока - също.Марков каза, че нямало никакъв смисъл от този фраксипарин и да съм го спирала....Димитрова пък ми каза и тази седмица да го слагам - всеки си има свое мнение. :)Както и да е за мен е важно, че малкия мъж е добре и се храни добре :lol: Дано и занапред е така.
Елена Б, при мен изследвания пуснахме в 8 г.с.(ПКК, урина, и за съсирване на кръвта),тъй като при инвитро се пускат малко по-често.Не ти пречи като отидеш следващия път да изискваш да ти ги пуснат за твое успокоение.
Илейни, има колички, при които гумите, може да не са помпащи, но са достатъчно големи и изработени от специална пяна, а също така са и с амортисьори...така че си возят много добре.Такива са Транспортер на Муци(те даже имат и гумено покритие) и тези на АБЦ дизайн също.Общо взето е хубаво гумите да са големи.По-принцип количките с помпащи гуми са по-тежки, но всичко е въпрос на избор.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #601 -: Септември 27, 2010, 18:23:22 pm »
Здравейте момичета. В градината на Елица има варицела и са под карантина до 13 октомври. Майка ми каза, че аз съм прекарала и двете шарки като малка. Цял ден чета из интернет материали за бременност и шарка. Сега съм 21 г.с. Уж пише, че нямало проблем ако си я прекарал, но аз си имам едно наум, защото познавам такъв жив пример с фатален край. Ще се побъркам вече. Моята докторка май наистина ще се окаже лош пророк, като ми каза:" Ти тръгна с проблеми от първия ден и до края ще трепериш.". Аз и предния път треперих, ама сега има реални опасности.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #602 -: Септември 27, 2010, 18:42:26 pm »
Спокойно Fia, щом си я карала варицелата значи имаш имунитет. Имам позната, която се беше заразила и изкара шарка, но не знам точно от кой вид още в ранните месеци, не махна бебето въпреки препоръките на лекарите и накрая роди живо и напълно здраво момченце.
Ако дъщеря ти се шари все пак я изпрати да я гледа някоя баба ако имаш възможност, за да не си в пряк контакт.

topsi  :welcome:

violett поздравления за хубавите резултати :)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #603 -: Септември 27, 2010, 18:50:45 pm »
Благодаря, Лъки :)

Фиа,варицелата е най-опасната шарка, ако се кара по време на бременност,но ако си боледувала, няма защо да се притесняваш, виж какво намерих:

Тъй като повечето възрастни са преболедували варицела като деца и притежават имунитет, то случаите на варицела при лица над 20-годишна възраст (т.е. в детеродна възраст) и по време на бременност са редки.

При жени, които са прекарали варицела и имат имунитет, по време на бременността от майката преминават антитела в плода, за да го предпазят от варицела-зостер вируса. Деца, които не са получили такива защитни антитела от майката през плацентата (тъй като майката не е прекарала в миналото варицела и няма изграден имунитет) могат да се заразят тежко.


Жените, в детеродна възраст, които не са сигурни дали са прекарали в миналото варицела лесно могат да установят това с тези серологични тестове. Наличието на защитни антитела в серума на изследваната жена, говори за това, че ако тя е контактна на болен от варицела по време на бременността си, то за нея не съществува риск от заразяване и усложнения (не съществува опастност за плода). Такова изследване трябва да се направи веднага без отлагане при бременна жена, контактна на болен от варицела и ако при нея липсват защитни антитела срещу варицела-зостер вируса, то тя е чувствителна към инфекцията (за нея, респ. за плода и съществува риск от заразяване). Особено внимателни трябва да бъдат бременните жени, които имат или контактуват често с малки деца (най-често от варицела боледуват децата между 2-та и 6-тата година от живота). Препоръчва се при серонегативни бременни (без защитни антитела срещу варицела-зостер вируса) контактни на варицелно болни, да се инжектира в срок до 96-144 часа варицела-зостер имунен глобулин (той съдържа висок титър антитела срещу варицела-зостер вируса) за смекчаване на тежестта на майчината и феталната болест.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #604 -: Септември 27, 2010, 18:56:35 pm »
Ех,момичета днес за малко да се побъркам 8O.Когато се събудих всичко беше добре,бебето си риткаше и т.н После си легнах и като станах няма ни ритниче,нито мърда,абе направо се ушашках здраво.Само на челна стойка дето не застанах-няма.Сега започна да мърда леко-ОХ,отдъхнах си.Не знам дали е вярно,че в деветия месец мърдат малко защото им е тясно или просто е било моментно..... :?
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #605 -: Септември 27, 2010, 18:59:10 pm »
Fia, и аз мисля, че ако си я карала няма от какво да се безпокоиш. При нас е задължителна ваксинацията срещу варицела.
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #606 -: Септември 27, 2010, 19:27:06 pm »
Тони и violett, браво за хубавите ФМ!
Анизи, ти къде ражда в Плевен?

Искам да ви питам знаете ли къде във Варна мога да отида на Доплер и кой д-р гледа?


 
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #607 -: Септември 27, 2010, 19:45:51 pm »
Мерси момичета.На мен също не са ми казали за изследвания,дори още не съм записана за ЖК,в кой месец се записвате?А ако има момичета от Варна бихте ли предложили някой лекар за ЖК.Мерси и леко и безпроблемно бременеене и раждане на всички.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #608 -: Септември 27, 2010, 19:51:03 pm »
Здравейте и от мен,

Честито на тони и violett за хубавите новини.
Аз пуснах първите изследвания (ПКК, урина, желязо) в 8ма гс. Тогава се записах и на ЖК, исках по-рано, ама там записват след като има сърдечна дейност.
Да ви се похваля, най-накрая получих доплера, който и Райса има, сега си слушам бебка, много е готино!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #609 -: Септември 27, 2010, 19:56:21 pm »
момичета,направо се шашнах туко-що. Видях малко кафяво зацапване като течение, засега съвсем малко, но като знам какво може да е причината настръхвам от ужас  8O Някои случвало ли му се е?? Преди това имах разстройство, а аз съм със запек до сега- незнам дали това има общо но е факт също..
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #610 -: Септември 27, 2010, 20:02:43 pm »
Здравейте, мамчета, предимно хубави новини се четат, дано и за напред да е така.
Фиа, за варицелата - аз съм на мнение, че прекарала или не е по-добре да си направиш изследването за антитела - за твое успокоение.
Да ви се похваля, усещам малкото от доста време, но за първи днес ритниците станаха видими и за околните. Е, таткото спеше (непробудно), но момента ще остане незабравим.
Колкото до количките, днес ходих до магазин на чиполино и харесах (за момента) количка. Проблема е, че не съм сигурна дали 13 кг. не са ми множко, ако успея да накарам любимия да влезе в детски магазин, сигурно ще ми е по-лесно с преценката...
За изследванията - при мен първите бяха в 7 седмица, тогава ме регистрираха.
Приятна вечер на всички :)

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #611 -: Септември 27, 2010, 20:03:34 pm »
Сами, бързо си изчисли кога ти е датата на М... При всички случаи се обърни към лекар. Стискам ти палци да няма проблеми.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #612 -: Септември 27, 2010, 20:05:37 pm »
Здравейте и от мен, момичета! :D
И ние днес бяхме на първа ФМ и БХС :D
Вървим си добре, всичко ни е ОК. :D
Спирам естрофема, намалявам утрогестана и после го спирам, но започвам аспирин протекта. :wink: Фраксито си го продължавам до финала :wink:
Важното е бебо да е наред, всичко се търпи :wink:
Добре дошли на новите момичета! :D
Момичета, искам да ви споделя, че утрогестана и фраксипарина може да ви го изпишат и по ЗК с намаление - този месец например, фраксито вместо 4.056/бр. го взех на 2.869/бр., а утрогестана вместо 11.51/оп. за 8.05/оп. Това са цени на "Марешки".
Ако някой има интерес - утрогестана ми го изписа личната лекарка, а за фраксито ЖК-то ми даде направление за Съдов хирург, и той ми ги изписа. Така вече съм спестила общо около 120лв. за два месеца от лекарства :D
Приятна вечер!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #613 -: Септември 27, 2010, 20:07:25 pm »
Сами, аз имах кафяво зацапване около 7-8 гс за около седмица. В началото беше само зацапване, но последните 3 дни си стана направо течение. Много се бях уплашила, отидох на преглед и лекаря ме успокои, че не е нищо сериозно, било от образуването на плацентата, но за всеки случай ми увеличи дозата на утрогестана и но шпа-то. Все пак си говори с лекаря и иди да те види. Дано да не е нещо сериозно  :crossfingers:
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #614 -: Септември 27, 2010, 20:15:15 pm »
Сами, бързо си изчисли кога ти е датата на М... При всички случаи се обърни към лекар. Стискам ти палци да няма проблеми.
Какво общо има с датата на МЦ? това не беше ли само за първия път пропуснат цикъл?
Благодаря ви, утре пак ще търча при доктора по спешност въпреки че имам час за петък.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #615 -: Септември 27, 2010, 20:16:15 pm »
didundri и при мен някой път се случва така.
Има дни в които не го усешам по 2-3 часа ,посля пак започва да си ритка ,явно си спят по това време
Даже днес се събудих от ритничета ,после съм заспала и като се събудих до към  2-3  не съм го усетила ,може би веднъж ми се изду корема наляво,та малко се успокоих,после пак си риткаше.И аз съм паника в такива моменти :oops:

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #616 -: Септември 27, 2010, 20:21:40 pm »
 Здравейте момичета,радвам се че повечето новини са хубави!
 Честито на топси и добре дошла!
 Моето коремче взе да пада на долу и много ми тежи вече отдолу,инъче съм добре.Това е от мен засега.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #617 -: Септември 27, 2010, 20:36:05 pm »
Какво общо има с датата на МЦ? това не беше ли само за първия път пропуснат цикъл?
Благодаря ви, утре пак ще търча при доктора по спешност въпреки че имам час за петък.
[/quote]

Докторът ме предупреди за първите месеци... Но ние не можем да ти отговорим каква ти е точно причината. Обади се на доктора, надявам се да е безобидно.
Стискам палци  :bighug:
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #618 -: Септември 27, 2010, 20:44:27 pm »
Раиса, нещо беше казала за ремонт на родилна зала и още някъде в МД. Можеш ли дадеш повече инфо?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #619 -: Септември 27, 2010, 20:48:57 pm »
estelitka, време ти е вече :)
Моето коремче както беше се смъкнало, така вече втори ден лежа без много много движения и бебчетата пак се вдигнаха нагоре :)
И веднага жестоките киселини ме тормозят по цял ден/ Добре, че е този мед, че само с него се оправям, с нищо друго.

sami123, лежи повече и утре задължително на лекар!