0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #360 -: Септември 21, 2010, 10:50:53 am »
Лейла, ти си почти 36г.с. защо е тази профилактика на дробчетата. Доколкото съм чела след 36г.с. те вече са достатъчно зрели, за да диша бебчо сам.
За главичката не се притеснявай толкова, щом бебчето се развива добре!
Лъки ,в картона ми пише "да се проведе профилактика на 21-22-23.10" ,доколкото знам това са инжекциите.
Предполагам заради изоставането и от 20 седмица намалени околоплодни води . :?

*
« Отговор #361 -: Септември 21, 2010, 10:52:38 am »
Здравейте!!!
И аз съм още тук  :D  :D  :D.
Четох по диагонал, та ще ме прощавате, ако не съм запомнила всичко.
За водите Кроки го е казала, бром тимол трябва, иначе аз съм пробвала само с йод, но не зная дали е 100% сигурен този "домашен" тест. Най-вероятно не е щом е домашен.
Маймунке, много е сладко легълцето!! но нали имаш предвид, че е само 140см и ще го ползвате до време - после или трябва да го пълните с още бебета (дано!!!) или да го прибирате някъде. Иначе това, че е на 4 колелца според мен не е проблем, ако леглото е заклещено м/у някоя и друга мебел, а не по средата на стаята.
Лейла, не се притеснявай за главата - важното е всички органи да се развиват нормално. Ще чакаме новини от прегледа!!!!
Аз днес чакам един шкаф и най-сетне да започна да пренареждам дрехи, че с тоя смъкнат корем не знам колко още ще изкарам... :lol:

Поправка: шкафът ще пристигне в неделя :( а да видим кой кого до тогава  :lol: май родата ще нарежда дрешките на децата..
« Последна редакция: Септември 21, 2010, 12:33:46 pm от dianka »
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #362 -: Септември 21, 2010, 11:30:10 am »
И ние сме още 2 в 1. :) Дианка , Раиска - ако тръгнете да ме изпреварите ;) бърза, лека и много щастлива среща с бебките. :)
<br />[/url][img]http://ticker
« Отговор #363 -: Септември 21, 2010, 11:33:51 am »
Здравейте :))).
 Ние се върнахме от прегледа,просто май май това беше един от най хубавите ми моменти до сега,така се радвахем и се смяхме с нащо момченцее :))).В началото единствено показваше пишонката и крачетата,а личицето криеше с ръчичка,нооооо след един коремотрус предизвикан от докторката се събуди и като започна едни ритничета с цяло стъпало да раздава хахаахахха смяхх голям :).
 Вече сме големи 552 гр. и сме около 20-25 см. дълги,май май на Тати прилича,ама ще видим дее се и на мене ще да е взело нещо :))))).Всички органчета си се развиват добре,абе  с две думи мама и татко са щастливи че бебо е добре :))).
 Ще кача някоя друга снимка в албума по късничко.
По въпроса с креватчето:
 Райска ми да с колелца е ,ама те доста стабилно се застопоряват,а ако видя че не ме устройва махам тези колелца и слагам статични крачета и готовоо :)).
 Албенка,това което мене ме грабна е точно че решетката има един момент на сваляне ,че хем детето като спи не може да падне ,и хем минава спокойно без да се налага да прескача нещо високо,та малко идва като момента с махането на две три ребра ;).
 Сега изпускам някой и нещо ама ме извинете ще хапна че вече освирепях и после ще препрочитам пак :)))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #364 -: Септември 21, 2010, 11:36:19 am »
Здравейте,
позволявам си да се намеся относно темата за изтичане на води.Та в събота така се бях шашнала, понеже имах обилно водно течение и като казвам обилно дотолкова, че "избиваше" през дрехите  8O.Звъннах на доктора ми и за мой късмет беше на работа.Отидох прегледа ме каза "Оо води има бол", обаче каза, че въпросното течение е  вследствие на инфекция от ходене на море или носене на бански.Предписа ми Макмирор комплекс и каза, че тези инфекции трябва сериозно да се лекуват иначе водят пак до спукване на околоплодния мехур, предизвикване на раждане, недоносено (в моя случай) бебе и още куп проблеми.Така че това което навсякъде се пише, че теченията по време на бременност са нормално нещо са поне за мен несериозни твърдения.При най-малка промяна трябва да се търси компетентна лекарска помощ, все пак тези наши бебета са толкова желани и ще е малко несериозно от наша страна да не предприемем нищо.
Лек ден желая на всички и приятна среща с пухкави и здравички бебчовци на тези, на които им предстои скоро среща  :D

« Отговор #365 -: Септември 21, 2010, 11:40:07 am »
З
Маймунке, много е сладко легълцето!! но нали имаш предвид, че е само 140см

Дианка, 140 см, съвсем не е малко, до 5 -6 годишна възраст могат да си спят децата там. Както в момента правят поне 4ри мои познати деца на по 4 -5 години :).

Както това тук, 140 см и както е посочено, може да се превърне в детско легло по-късно. Махат се няколко от решетките отпред или зялата решетка

http://www.amazon.de/Babybett-Kinderbett-Gitterbett-Juniorbett-Buchebett/dp/B003790XBW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=baby&qid=1285057589&sr=1-1

« Отговор #366 -: Септември 21, 2010, 11:45:01 am »
Здравейте :))).

Албенка,това което мене ме грабна е точно че решетката има един момент на сваляне ,че хем детето като спи не може да падне ,и хем минава спокойно без да се налага да прескача нещо високо,та малко идва като момента с махането на две три ребра ;).

Аааа, значи аз не съм забелязала, че се махат пръчките му, сорри :)
Абе да ти кажа, Дара доскоро минаваше спокойно през отвора, но отскоро и идва малък :D и на дължина и на ширина.
При нашето се махат само 2, явно по-добрия вариант е да се откачат 3 пръчки

« Отговор #367 -: Септември 21, 2010, 11:46:13 am »
Маймунче,браво, хубави новини си ни донесла!Браво и на малкия юнак!!!А на кого прилича, едва ли може да се разбере, зашото има още да расте и да се променя.....все пак повечето момченца приличат на мамите си:wink: С нетърпение ще чакам да качиш снимки :)
« Отговор #368 -: Септември 21, 2010, 11:58:33 am »
Така ,такааа снимките са каче,моля заповядайте на кино хихиихих.
 Албенка,абе чакай сега че и аз как съм го обяснилааа,хаахахах,не се махат пръчки,а самата решетка има един момент на застопоряване,не до доло а да кажем 8 пръста по нагоре,и става така че ако спи детето и тръгне към ръба на леглото решетката го спира от падане,а ако е будно и иска да слезне не е нужно мн да се прескача че да падне за да слезне самичко....но ако видя че не става махам дърветата колко му е хахааххаа.
 Дианка,ми аз мислех че ще ми е добре тоя размер,а и още повече че едва ли за сега ще имам място за по голямо,но и до 3 год. да изкара идеално ,за ръста говоря :)))).
 Виолеткаа,абе да ти кажа се около мен има ли момче се на баща си кожата свалило,ама да ти кажа аз няма нищо против,просто задължително искам да е сочите на мъжа ми ;)))),еее ако може де хихихиххих.
 Крисинка,радвам се че не са околоплодни,ако трябва ще полежиш в болница ,само да сте добре с бебките :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #369 -: Септември 21, 2010, 12:28:32 pm »
Здравейте и от мен, цяла сутрин не мога да изчета всичко  :wink:
Аз сутринта отидох да си взема резултатите от микробиологията :? и познайте какво - имам си пълен набор екстри: ешерихия коли, гъби и лактобацили  :x от всичко! Сега ще пия антибиотик, лактофлор, ще слагам гинопеварил и низорал, и за капак 10 дни накрая лактогин. Като ги приключа отивам пак на контрола. Направо онемях, къде съм ги накачулила всичките тия гадости и аз не знам. Както и да е.
Маймунче, радвам се за вашите резултати :)
Танче, съжалявам за преживяното, но пък имаш здраво малко момченце което ще ви радва много!
Раиска и Дианка още са две в едно като гледам  :lol: успех момичета.
Пропускам много от вас вероятно, за което се извинявам, ама много сте изписали
« Отговор #370 -: Септември 21, 2010, 12:34:01 pm »
Виксън, лактобацилите не са лоши ;) не им се ядосвай. За да ги запазиш, ще пиеш лактофлор.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #371 -: Септември 21, 2010, 13:04:19 pm »
Vickson, стерилна урина ли пуска или нормална проба? "Хубав" коктейл са ти заформили, ама важното е всичко да е наред с бебчето.
*
« Отговор #372 -: Септември 21, 2010, 13:08:07 pm »
Здравейте! Не съм писала от няколко дни. На 15.09 имах кървене 3-то или 4-то поред,но док на последния преглед ми каза, че няма проблем, та си полежах 4 дни. От вчера съм на работа.
Лите, на теб кой ти каза да направиш ПКК и CRP? И на всички ли така назначават? А какво е CRP? Питам, защото аз утре съм на първи преглед при Сигридов, обаче не са ми казали да направя никакви изследвания предварително. Ако трябва, все още мога да направя ПКК по касата, но пак трябва да се уточни какво, а CRP не знам какво е. Би ли ми обяснила?

Имам един въпрос - в петък съм на първи преглед при Сигридов. Преди това трябва да си пусна ПКК и CRP. CRP-то е ясно, но каква точно ПКК да пусна.

« Последна редакция: Септември 21, 2010, 13:09:50 pm от madlen »
« Отговор #373 -: Септември 21, 2010, 13:29:42 pm »
Здравейте и от мен,

Криска, радвам се, че не са околоплодни води, дано се разминеш и с болницата.
Виксън, много неприятно, ама какво да се прави, ще ги лекуваш тези гадини.
Мадлен, CRP е показател, който показва дали има инфекция в организма. Повишава се няколко часа след началото на възпалителен процес и с него най-рано се откриват инфекции. По принцип не го искат на всеки, аз съм след редукция и затова го пускам на 2 седмици, понеже при мен има риск от инфекция. Щом не са ти го искали няма нужда да го правиш засега. Сигридов ще ти каже какви изследвания да му занеш следващия път.
*
« Отговор #374 -: Септември 21, 2010, 13:39:39 pm »
Cherry* ме е изпреварила и е отговорила, но да кажа и аз.
И аз съм след редукция и за това ми ги искат тези изследвания за прегледа.
*
« Отговор #375 -: Септември 21, 2010, 13:49:39 pm »
Ей голямо четене падна, Таня съжалявам за това което си преживяла, но нека момъка расте в теб и не се притеснявай, желая ти само положителни емоции за напред.
Лейла стискам палци всичко да е наред, тези мерки не винаги са верни!
Радвам се на всички мацки , пазаруващи и оглеждащи за кошарки, колички и всякакви други покупки, това е такъв кеф  :D. Аз даже малко поизостанах, но съм болничка от няколко дни, болки в гърлото, хрема, но взеха вече да поотшумяват.Чакам си гардеробчето за бебка и вече да и пера нещата, още ими и покупки да правя, но се надявам да прикляча до края на седмицата.
Днес бях на ЖК - последната взех си направлението и картона, видяхме бебка отговаря си на 37- ма седмица, в края на седмицата спирам, магнерот, гинипрал и фраксипарин и се моля да си трае малката до датата на секциото.
Прегръщам ви всички  :bighug:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #376 -: Септември 21, 2010, 15:53:00 pm »
Лъки, стерилна пуснах днес, а миналата седмица обикновенна, ПКК и микробиология.
Камбозолка, знам че не са лоши, той и Сигридов таками каза, но трябвало да ги увилича, та понеже киселото ни мляко не е много истинско, каза ще трябва да ги набавим с хапове. Карай, ще го преживея, но не ми се искаше антибиотик да пия, все се надявах да го прескоча, но явно няма да стане.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #377 -: Септември 21, 2010, 15:59:15 pm »
Дианка май първа ще бие барабана  :lol:
Док ми каза, че нямам никакво разкритие, бебка е високо...изобщо - скоро няма да се ражда. Имам час за преглед след 1 седмица, макар че и тогава :
 " надали ще има някаква промяна ".  :?
Ем...бях се настроила да раждам утре  :lol: но явно бебка си иска Октомври месец и това е. Само трябва да се пренастроя и готово.
Иначе прегледа за разкритие не е чак толкова зле, е , малко се катерих нагоре по магарето, даже забележка получих - да не бягам , но като цяло се бях подготвила за болка, а то нямаше.
Е, пия една бира и си лягам да поспя... малко разочарована.  :)
( между другото напоследък доста ми се спи, все едно пак съм във 2-3 месец ).
*
« Отговор #378 -: Септември 21, 2010, 16:10:53 pm »
лилето, чери, много ме интересува това с редукциите - при колко плода ги правят, аз много се притеснявам, да не се наложи и нямаше досега кого да питам, та питам вас. Около мен хората се шегуват, че всичките три ембриона са се захванали, ама мен не ми е до смях. Та ако може да ми кажете какъв е вашият опит, съжалявам ако това ви причинява тъга и моля да ме извините предварително, може би имате линк, който да прочета, ако не ви се занимава да ми отговаряте. Благодаря ви предварително

Виксън успех в изтребването на бацили, неприятно е това с антибиотиците, ама какво да се прави, то от друга страна не е ли нормално в бременността да завъдим гъби и други такива, тъй като ни е отслабена имунната система?

Раиса, успех в чакането и сладки сънища, спи сега, че после не се знае дали ще те оставя бебето. ей го къде е октомври  :)

хубав ви ден, аз ще ходя на разходка днес, стискайте палци да не се наложи да се връщам твърде бързо заради болки и други такива, че съм станала като една лехуса  :oops:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #379 -: Септември 21, 2010, 16:35:58 pm »
Ели , до колкото знам въпроса с редукцията е строго индивидуален.
Лекаря преценява според това колко ембина са се захванали, какво е състоянието им, как и къде са застанали, състоянието на родилката, годините,здравето и т.н... обсъжда с майката и така. Колкото истории съм чела за редукция ( можеш да се разровиш, има писано по въпроса, даже мисля има отделна тема ! ) на финала решението взима майката след като чуе лекаря.