0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #340 -: Септември 20, 2010, 20:34:04 pm »
Танче,съжалявам за това,което си преживяла,сега се пазете с бебо и си почивай :bighug:
Сикси,три дни наистна ще минат неусетно
Криска,дано не е нещо сериозно
А относно кошарката :lol:просто ме обземат мераци,а после сама си казвам ,че е рано :lol:"търпение и само търпение" :wink:

« Отговор #341 -: Септември 20, 2010, 21:13:50 pm »
Таня, много се изненадах за болката. и аз съм с ендометриоза и не съм чувала да боли от нея освен в много тежки случаи, при които и забременяване е невъзможно. А и бременността би трябвало да стопи ендометриозата.. А как си с храносмилането, да не е от червата..
А къде си ходила на ЖК, да не са слепи.. Стискаме палци за другото бебе, следи се и почивай.
Каква е тази работа с болничния и лежането в болница, за болничен до края ли?
« Отговор #342 -: Септември 20, 2010, 22:08:14 pm »
Таня, още веднъж съжалявам за това, което ти се е случило. Дано бебчето продължава да е все така силно и да нямаш повече проблеми до края на бременността.
Криска, стискам палци да не е околоплодна течност  :crossfingers:.
Чакаме и новини от Раиса, може да ни изненада тези дни.
Аз съм утре на фетална ехокардиография, дано всичко е добре, че на последната ФМ ми казаха, че бебето имало някакви фокуси в камерите, които не били опасни и изчезвали до края на бременността, но за всеки случай ми казаха, че е хубаво да направя това изследване.
*
« Отговор #343 -: Септември 20, 2010, 22:20:21 pm »
Момичета, аз имам ужасни болки в гърба :(. Ако някой е намерил лек, моля да сподели  osi_1. [/b][/color]
Болките в гърба според моят док. не могат да се третират с нищо - трябва да се правят леки упражнения и разтягане. Аз също съм с болки - особено вечер. Мисля че Алга сан помага - все пак се допитай до док.   Илейни и аз много харесвам количките на АБЦ - особено Мамба, но разбрах че при седнало положение количката не се сваля в легнало, което е кофти...ако бебето заспи на нея...
« Отговор #344 -: Септември 20, 2010, 22:40:56 pm »
Криска чакам те  с хубави новини :crossfingers:
Танче много съжалявам,но от тук нататък всичко ще е наред,бъде спокойна :) и.. честити ти сините гащички :)

Аз утре съм на ЖК,ще правим и запис на тонове,а следвщите 3 дни ще ми се правят и  инжекции за дробчетата на бебо.Притеснена съм ,че предният път главичката вървеше със малко повече от  2 седмици назад ,сега дано е пораснала ,че ми дава мира тази главичка :(

Лека нощ ,момичета.

*
« Отговор #345 -: Септември 20, 2010, 22:44:08 pm »
Таня, много се изненадах за болката. и аз съм с ендометриоза и не съм чувала да боли от нея освен в много тежки случаи, при които и забременяване е невъзможно. А и бременността би трябвало да стопи ендометриозата..
за боленето ,много боли от нея, но мисля че при бременност не би трябвало.Аз също в момента имам някакви болки , основно в таза ,надявам се да не  е от ендометриозата. Твоята най-вероятно е била само огнища или пък някакъв много начален стадий  :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #346 -: Септември 20, 2010, 23:12:15 pm »
Таня много неприятни емоции си преживяла ... много съжалявам. Добре че се вдигна до София ! За лекарите - без коментар. Лошото е, че в повечето случаи техните "бисери" са много болезнени, а не смешни.
Дано всичко е наред занапред !

Маймун, абре това легло на 4 колела ли е или така ми изглежда ? Ако няма стабилна позиция не ми звучи добре...иначе за хубост е приказка!

За течението и околоплодни води - имаше начин да си направим тест вкъщи дали са води или е течение някакво - с йод, ако не се лъжа...оцветява се в зелено ако са води. Дианка ако се появи ще каже, мисля че тя знае точно как става. А ако отивате на изследване - не става ако е на превръзка. Поне така си спомням че някой каза..трябва да е на тоалетна хартия или нещо подобно. Но не си спомням добре  :oops: то аз почти нищо не помня де, направо не знам как си взех изпитите  :lol:

Тони,
някъде назад говорихме пак за болежки в гърба и се написаха разни предложения . 
*
« Отговор #347 -: Септември 20, 2010, 23:19:28 pm »
Изследването за изтичане на околоплодни води се прави с бром тимол. Прави се след поставяне на бял лигнин на бельото или направо върху бяло бельо. Позитивна е пробата, ако се получи зелено оцветяване.
Момичета, трябва да знаете, че проба с бром тимол може да се позитивира и от засилено влагалищно течение.
Аз самата съм такъв пример - две последователни положителни проби с бром тимол в средата на бременността и износване до термин. Дали беше от засилено течение при мен или от така нареченото винтилно изтичане на води не знам. Това, което направихме след положителните проби беше често пускане на кръв, стерилна урина и микробиология.

За да не съм голословна ето зададен от мен въпрос и отговор от Д-р Даскалов
Цитат
Цитат
Д-р Даскалов ще Ви бъда благодарна, ако отговорите на един мой въпрос - Може ли проба с бром-тимол да се позитивира от нещо друго освен от околоплодни води? Ако да, от какво? А, има ли такова нещо като "винтилно изтичане на околоплодна течност"?
Въпросите станаха повече  Embarassed
Благодаря Ви предварително!

Всичко, което променя рН на влагалището, ще позитивира пробата. Възможно е и такъв тип изтичане на околоплодна течност (т.е. на порции), затова трябва да се мисли какво е предизвикало отварянето на околоплодния мехур (ако е пукнат преждевременно), напр. инфекция. При всички положения прегледът при лекар е задължителен.
Това се случва в 7и месец, бременноста завърши успешно ден след термин.
« Последна редакция: Септември 20, 2010, 23:22:58 pm от к(Р)оки »
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #348 -: Септември 20, 2010, 23:23:47 pm »
Момичета върнах се  :) За щастие не са околоплодни води!
Лошото е че с контракциите няма подобрение и доктора държи да влезна в болница. Даде ми срок до четвъртак ако не се подобри състоянието да си взимам чантичката и да ме приемат.

Лейла ти си на финална права вече  :) Не се претиснявай за главичката - вярвам че всичко ще е наред!

« Отговор #349 -: Септември 20, 2010, 23:31:36 pm »
Таня, много съжалявам за бебето :(, дано всичко бъде добре с другото  :crossfingers:
Леко раждане на тези, на които им предстои и прекрасна среща с малките сладурки и сладурковци.
Успех на всички и само хубави новини да има :)
« Отговор #350 -: Септември 21, 2010, 00:12:57 am »
Привет, момичета.  :)
Наминавам честичко да Ви видя /когато ми дадат възможност  :wink:/, вълнувам се с  Вас, следя "Честито". :)
Желая ви щастливи срещи с децата.  :)
Раиска, успех! :)
Ей, Ники, мислих си последните дни за теб. Виждам, че четеш и вече си тук.  :bighug:
*
« Отговор #351 -: Септември 21, 2010, 00:16:48 am »
Момичата Благодаря на всички ви за съчувствието и хубавите пожелания.А също и за честитките.Много сте мили  :grouphug2:                                                            
Таня, много се изненадах за болката. и аз съм с ендометриоза и не съм чувала да боли от нея освен в много тежки случаи, при които и забременяване е невъзможно. А и бременността би трябвало да стопи ендометриозата..
за боленето ,много боли от нея, но мисля че при бременност не би трябвало.Аз също в момента имам някакви болки , основно в таза ,надявам се да не  е от ендометриозата. Твоята най-вероятно е била само огнища или пък някакъв много начален стадий  :D
Роси, Сами док ми обясни щом имам ендометриоза (имам огнище в ляво), то най-вероятно имам  доста сраствания в таза и ме боли от тях защото всичко се разтяга.Мен ме боли доста силно.Усещам и тежест, та даже и в кръста.И аз като вас се надявам, че бременността ще ми помогне да се отърва от гадната ендометриоза.
Криска дано до четвъртък да намалеят контракциите и да ти се размине болницата  :crossfingers:
Cherry успех утре!Щом лекарите казават, че се израства значи е така.Вярвам, че утре след прегледа  ще си много по-спокойна yahoo_17
Момичета пазете се много.На тези които са на финалната права ви желая много леко раждане и здрави бебчета!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #352 -: Септември 21, 2010, 08:16:50 am »
Добро утро сладки бременелки :) Ние се събудихме за работа ама май всъщност спинкаме още..  :oops: Лек ден ви пожелавам и да ви слушкат бебчовците :) Моето момче тези дни е изключително послушен-както каза обаче мъжа ми-мила спокойно това е затишие преди големите ритници :):) сладури
ДО скоро милички и си почивайте повече когато имате възможност :)
*
« Отговор #353 -: Септември 21, 2010, 08:38:44 am »
Добро утро и от мен!
Таня , стискам палци всичко да е ок!  :bighug:

Криска , почивай си много , пий си хапчеата и дано да не се налага да те взимат в болницата.

Моите контракции май намаляха  :D Днес ще съм пак цял ден в хоризонтално положение да видим как ще е положението  :D

Момичета вчера си пусках ПКК и урина. На урината резултата е 3-4 левкоцита, слуз . Някой има ли представа дали има проблем? каква е тази слуз?

« Отговор #354 -: Септември 21, 2010, 09:15:29 am »
Здравейте!И аз вчера нямах достъп до интернет и сега не мога да смогна да ви изчета! :D Успех на всички, които отиват на чичо доктор и само хубави новини да носите.

Да се похваля ,че и аз вече усещам по някой ритник :)Е, не е кой знае колко могъщ, но бебчо тепърва ще заяква.Много се върти милия....понякога се чудя кога спи :lol:

Ileini, аз харесах количка на ABC design(модела е condor 4), но се оказа доста тежичка и май ще се спра на един друг модел пак от техните (mamba).Иначе за тях съм чувала само добри отзиви.Като качество са екстра (немски са)и са доста стабилни.Тежестта идва от по-големите гуми, иначе , това което ми хареса е, че са доста опростени т.е. нямат много джаджи и т.н., а и цветовете са страхотни.
*
« Отговор #355 -: Септември 21, 2010, 09:30:47 am »
Като Ви чета как се двоумите и триумите за количките... чак се радвам, че чакаме 2 бебета. Там избора е далеч по-малък, още повече че сме ограничени и финансово.

Имам един въпрос - в петък съм на първи преглед при Сигридов. Преди това трябва да си пусна ПКК и CRP. CRP-то е ясно, но каква точно ПКК да пусна. В ценоразписа на лабораторията, в която ще ходя има тези:

Пълна кръвна картина - 18 показателя3.90 лв
ПКК + ДКК + Морфология на еритроцитите мануално8.90 лв
СУЕ (РУЕ)1.50 лв
Ретикулоцити + ПКК 18пок. + Морфол. на еритроцит.9.30 лв
ПКК-18 показателя + ДКК9.60 лв
ПКК-18 показателя +Ретикулоцити9.60 лв
ПКК-18 показателя + ДКК + СУЕ7.70 лв
ПКК + ДКК + Морфология на еритроцит. + Ретикулоцити12.30 лв
ПКК + Морфология на еритроцитите - мануално6.90 лв

Моля, дайте ми съвет кое да пусна.
Няма как да направя изследването в "Малинов" т.к. часа ми е за 7.30ч
*
« Отговор #356 -: Септември 21, 2010, 09:40:14 am »
Добро утро,по-точно вече е добър ден, мили дами, и от мен! :D
Аз рядко пиша, но ви чета редовно! :wink:
Танче, съжалявам за това, което си преживяла! :( Дано от тук нататък всичко да е ОК с малчо! :wink:
Раиска, чакаме новинки от прегледа :wink:
Лите, аз последно пусках ПКК-18 пок-ля.
За количките и кошарите ще ви следя за сега, че ми е още ранко :wink:
Ние на 27-ми сме на БХС и ще докладвам :D
Искам да пожелая успех на всички, които са на прегледи, а на тези, които очакват съдбовният момент - щастливи срещи с малчовците ви!
Спорен ден!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #357 -: Септември 21, 2010, 10:00:01 am »
Лите, ако някой даде съвет ще се възползвам и аз.
*
« Отговор #358 -: Септември 21, 2010, 10:31:01 am »

Аз утре съм на ЖК,ще правим и запис на тонове,а следвщите 3 дни ще ми се правят и  инжекции за дробчетата на бебо.Притеснена съм ,че предният път главичката вървеше със малко повече от  2 седмици назад ,сега дано е пораснала ,че ми дава мира тази главичка :(

Лека нощ ,момичета.

Лейла, ти си почти 36г.с. защо е тази профилактика на дробчетата. Доколкото съм чела след 36г.с. те вече са достатъчно зрели, за да диша бебчо сам.
За главичката не се притеснявай толкова, щом бебчето се развива добре!
« Отговор #359 -: Септември 21, 2010, 10:31:50 am »
Ileini,  ABC design са хубави колички, тук в Германия се смятат за едни от най-квалитетните. Дъщеря ми беше 3то бебе на една такава :D. За младежа ще трябва да кубуваме друга обаче :). Аз като майка вече втора ръка обаче :D, преминала вече през еуфорията от първо бебе, ще търся хубава количка, но втора употреба. Тук хубавите колички струват маса пари, а за 1 - 2 години, не си заслужава да се инвестират такива.
Малко практически съвети - на около 10 - 11 мес. възраст, вече може да се вземе т. н. Бъги:

http://www.afterbuy.de/afterbuy/shop/storefront/start.aspx?seite=/afterbuy/shop/storefront/produkt.aspx%3Fshopid%3D46448%26produktid%3D23332437

Нещо от този сорт. Много по-удобни и леки са за по-голямо бебе и намират приложение много по дълго време. Сгъват се общо взето с една ръка и заемат много по малко място в багажници.
Това от опит. :)

Маймунка,
креватчето е много красиво, само аз пак от опит да вмъкна. Зависи до каква възраст искате да го ползвате, но има такива, на които се вадят няколко пръчки отпред и порасналото дете може само да си влиза и излиза. И може да спи до 1ви клас там :). Дара отдавна вече го ползва по тоя начин.

Поздрави