0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #280 -: Септември 19, 2010, 13:51:16 pm »
благодаря за подкрепата :hug2: :hug2:
докторката ми каза, че мозъка се развива и след раждането, но с неговото развитие дори още по време на бременността може тези кистички да изчезнат, трябва само да ги следим, дано всичко да се оправи по-скоро, все пак всичко останало изглежда наред  :)

*
« Отговор #281 -: Септември 19, 2010, 15:03:09 pm »
Привет!! първо да докладвам, че сме си още 2в1  :lol: и второ да се включа по въпроса с кървящите венци - моите бяха наистина много зле, дотолкова, че ми се разместиха предните зъби, заради подуването  :? лекарката като ме видя и  osi_12 Последва основно почистване на зъбния камък - още вечерта кървенето и сърбежа значително намаляха. Иначе преди да ми го изчисти се миех с Лакалут-паста, плакнех с вода Елудрил и ползвах интрадентални четки - без особен ефект. Е, все още има какво да се желае, даже утре ще ходя пак на почистване на камъка. но тази манипулация определено много ми помогна  yahoo_33
« Отговор #282 -: Септември 19, 2010, 15:33:10 pm »
Здравейте!  :wink:

Позволявам си да се впиша и аз във вашата тема!  :oops:

Пожелавам на всички ви само положителни емоции и лека бременност!  :wink:
*
« Отговор #283 -: Септември 19, 2010, 15:56:04 pm »
благодаря за подкрепата :hug2: :hug2:
докторката ми каза, че мозъка се развива и след раждането, но с неговото развитие дори още по време на бременността може тези кистички да изчезнат, трябва само да ги следим, дано всичко да се оправи по-скоро, все пак всичко останало изглежда наред  :)
Не го приемай много навътре. Аз чух какви ли не глупости, но се надявам и вярвам, че всичко ще е наред. Лекарите понякога могат да те побъркат с констатираните си диагнози, а като попиташ за причината вдигат рамене.
« Отговор #284 -: Септември 19, 2010, 16:35:46 pm »
Не го приемай много навътре. Аз чух какви ли не глупости, но се надявам и вярвам, че всичко ще е наред. Лекарите понякога могат да те побъркат с констатираните си диагнози, а като попиташ за причината вдигат рамене.
:good_post:

снуки, добре дошла :)
*
« Отговор #285 -: Септември 19, 2010, 18:45:14 pm »
Здравейте.
Момичета може ли на кратко да ми обясните как се смятат гестационните седмици. Нещо не мога да се ориентирам. Като търся в интернет по калколатори на едни ми излиза че съм в 8, а на други в девета. Нещо не мога да се ориентирам в тези сметки.
Иначе като дата последната редовна менструация ми е на 22.07.2010г.
Незнам първата седмица брои ли се като първа или се брои като нулева. :ask:
Извинявам се че ви занимавам с толкова глупаво нещо. :oops:

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #286 -: Септември 19, 2010, 19:06:09 pm »
Здравейте.
Момичета може ли на кратко да ми обясните как се смятат гестационните седмици. Нещо не мога да се ориентирам. Като търся в интернет по калколатори на едни ми излиза че съм в 8, а на други в девета. Нещо не мога да се ориентирам в тези сметки.
Иначе като дата последната редовна менструация ми е на 22.07.2010г.
Незнам първата седмица брои ли се като първа или се брои като нулева. :ask:
Извинявам се че ви занимавам с толкова глупаво нещо. :oops:

Според мен си 8г.с. и 6дни. Затова някъде ти го дава като 9-та г.с.
И първата седмица също си се брои. Лекарите смятат от първият ден на последната редовна менструация.
Успех. :D
« Отговор #287 -: Септември 19, 2010, 19:15:31 pm »
Туци, като броя си 8 седмица навършена и 3 дни от 9-та. Има много сайтове с калкулатори и тези с лентичките също, ето един който проверявам  http://www.bebeimama.com
Почти 2 седмици след мен си. Аз постоянно проверявам разни сайтове за бременността по седмици, включително английския, от където ми е лентичката и има интересна информация. Само дето някъде се разминава дължината в см. или инчове. Даже днес си купих книга за бременната  :) Изненадах се само, че края на първия триместър, според едни е 12г.с., други -14, малко се обърках..
Дианка и Раиска, докога ще стискате  :D, дано скоро стане събитието, въпреки че ще липсвате в този форум, ако се изгубите..
*
« Отговор #288 -: Септември 19, 2010, 19:43:07 pm »
Ох сега ми стана ясно защо толкова се бъркам в тези седмици. То дефакто излиза, че имам осем пълни седмици и три дни. И всъщност като станат 7 дни, вече ще съм минала девет пълни седмици. Нещо подобно :D
Мерси за помощта.

*
« Отговор #289 -: Септември 19, 2010, 20:48:42 pm »
tucy объркващо е наистина с това броене  :lol: Аз когато бях в четвъртият месец си мислих че съм в третия  :oops: въобще седмиците и месеците са объркващи  :lol: Лекарят ми ми даде едно кръгче според което се определят седмиците, но е важна и средната дължина на МЦ. Ако си със стандартен 28-дни цикъл сметките са точни - 8 седм. и три дни, т.е на 23.09 влизаш в 9 гс. Дано съм помогнала  :wink: Напоследък така се уморявам от по-дълги разходки..още не ми е увряла главата че съм в различно положение май...Днес след 1 час ходене ме заболя коремчето и страшно се уморих, сега съм добре... трябва повече пазене и почивка май :lol:
*
« Отговор #290 -: Септември 19, 2010, 20:52:12 pm »
Ами трябва Йоани,и аз преди ходех много пеша,но сега....се уморявам и задъхвам,а в петък толкова бях преуморена в работата,че и корема и главата щяха да ми се пръснат.

*
« Отговор #291 -: Септември 19, 2010, 21:58:17 pm »
Здравейте дами!

За течението - и аз имам течение , някой път е доста воднисто , даже се бях шашнала дали не са околоплодни води и т.н. Доста е неприятно . Пуснах МБ и от ЖК ми пуснаха някакви др. изследваия и всичко е ок. Явно е нормално течението да е малко по-засилено , стига да не е с мирис. Успокоих се и че не е околоплодна вода , защото ако беше , то на ехографа щяха да установят , че водата намалява .

За кървящите венци - аз използвам Парадонтакс .Гадна е , но помага.
*
« Отговор #292 -: Септември 19, 2010, 22:16:33 pm »
Туци, нали имаш графика към Ов.календар? Там като погледнеш своя си календар, от момнета в който нанесеш положителен тест за бременност и започва да ти отчита седмици и дни - напр. 8w3d = си е 8г.с. и 3 дни, демек навършени 8 седмици и вече караш 3 дни от 9г.с.
А за това в кой месец си според седмицата - ето

Sami, да ти кажа, хич не стискам  :lol: когато реши, да заповяда госпожицата. и на мен много ще ми липсва бременелската тема, но трябва да се пълни с много, ама много нови бременни!!
А нещо ми се губи Раиска тия дни, хммммм.....  :D
« Последна редакция: Септември 19, 2010, 22:18:46 pm от dianka »
*
« Отговор #293 -: Септември 19, 2010, 22:43:40 pm »
здравейте,

нещо не ми работеше компютъра тези два дни и да знаете - направо си ме хвана абстиненция като не успях да вляза във форума.

аз очаквам с нетърпение петък да отида на УЗ, надин много ти завиждам, че вече сте си видяли. сега гледах снимки на ембриони 4-5 седмица и изглежда като шушулки зелен фасул.

мен също ме объркват седмиците, но ще се науча, надявам се.

една добра новина, било хубаво да се яде шоколад по време на бременност - така че давайте!

добре дошли на новите.  :)
« Отговор #294 -: Септември 20, 2010, 08:43:40 am »
Дианка,и аз това се питам от вчера ,къде ни е Райсичката ,дали няма вече беборанка сладка на бял свят :)))))))))?!
 Аз се ориентирам по тази таблица от самото начало ,много е хубава.
Утре е нашия 4Д преглед,така се вълнувам,нямама търпение да си видя малкия юнак,който 3 дни ме изправи на нокти че не мръдна нито веднъж ,а тази сутрин щеше да ми направи дупка на корема от ритничета яки  :lol: :lol: :lol: :lol:.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #295 -: Септември 20, 2010, 09:01:57 am »
Добро утро, момичета :)

Ех, най-сетне хубаво хладно време като за бременни, ей ;) Много ми е хубаво да ви пиша от дома в леглото, вместо да бъхтам път до работата :)

Раисче, казвай какво става с теб, че се пощурихме! :) Стискам ти палци!

Табличката е супер. И аз по нея следя. Просто 6ти и 8ми месец са по 5 седмици, а не по 4 ;) Не се притеснявайте ако бебките не ритат еднакво интензивно. То нали всяко си е различно  :lol: На мен в момента ми натиска пикочния мехур много упорито :)

Еленка, ами аз много шоколад ям. Не мога са е удръжа просто. Щом казваш, че е хубаво, значи ще си похапвам :)

« Отговор #296 -: Септември 20, 2010, 09:04:49 am »
Рашинка,лежи там почивай,само да сте добре с бебчето,пък и шоколад ако трябва яж по 2 стига да ти е добре :))))))),че то и при тебе не останало кой знае колко малееее кога се похвали кога дойде време тцтцтцтц,времето лети хораа :))))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #297 -: Септември 20, 2010, 09:15:34 am »
Рашинка,лежи там почивай,само да сте добре с бебчето,пък и шоколад ако трябва яж по 2 стига да ти е добре :))))))),че то и при тебе не останало кой знае колко малееее кога се похвали кога дойде време тцтцтцтц,времето лети хораа :))))

Мънки, наистина много бързо отлетя времето. Ще видиш как днес си в 3-4 месе и след едно мигване се оказваш в 9 :) Хи хи :) Пу, пу, дано всичко е наред с всички ви!

« Отговор #298 -: Септември 20, 2010, 09:17:08 am »
Дамм, в шоколадчето има магнезии, който знаете, че за нас е полезен, може би затова казват , че е хубаво да се яде шоколад.
Раши, блазя ти, намързелувай се едно хубаво :)
Маймун, успех на 4Д-то. Наистина е вълнуващо.....ииии да докладваш после, пък и ако, има и някоя снимка на бебчо, може да качиш :lol:
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #299 -: Септември 20, 2010, 09:26:39 am »
Добро утро и от мен :)
Раиска наистина се губи тези дни, а дано да е за добро :crossfingers:  :wink:
Газовете и запека като чели са неизбежни, просто явно това е бонус към така дългоочакваните ни бебета  :lol: На мен док ми изписа Ева Кю свещички за запека..., още не съм ги ползвала, но установих че при мен плод със чаша вода, върши добра работа.
Иначе течението... точно като чели съм се напишкала е на моменти, но доктора казва, че е съвсем нормално, стига да няма мирис или сърбеж. Каза, ако го нямаше това течение, щяхме да се тревожим, а то и по-силно става с напредването на бременността.
Вчера ходихме да гледаме колички...  8O направо имам чувството, че никога няма да мога да се спра на една... чувствам се толкова раздвоена... разтроена... разчетровена... Мамчета, споделете и вие ли сте така?