Сами, в по-старата тема си спомням, че момичетата доста писаха за запушените носове, че е нормално.
Елена, първо честито и леки оставащи месеци
След ин витро утрогестанът съвсем не е излишен
Това е прогестерон, който е необходим за поддържане на лутеалната фаза по принцип. При естествено забременяване /без стимулации/, организмът регулира хормоните в нужните съотношения. Ти обаче си бременна след ИКСИ, ако не се лъжа, т.е. била си стимулирана. По моето скромно мнение и логика в случая е необходимо регулирането да стане чрез допълнителен прием на прогестерон. Аз така си го обяснявам, може и да греша, ако някой е запознат със сигурност, моля да сподели, че все се каня да питам доктора, но все забравям
/Ако съм написала глупост, извинете
/
Освен това, мисля, че щом лекарите, които извършват ин витро процедури изписват утрогестан си имат основателна причина за това. Също така изписват и естрофем. Вече нош-па и други подобни превантивни лекарства може и да не са чак толкова необходими, но не мисля, че чак толкова биха навредили. Нош-па например действа в посока отпускане на гладката мускулатура, принципно помага при болки.
Едно ще те посъветвам, обаче! Колкото и да смяташ, че утрогестана е ненужен, в никакъв случай не го спирай на своя глава. Задължително се консултирай с
лекаря направил ин витрото!
Малко дълго стана, извинете.