Боби, в интерес на истината, всички тези дивотии не ги чувам от близки приятели, или от роднините си /за щастие/. Все се случват с някакви относително външни за живота ми хора, които незнайно защо се месят в моята бременност, ама...живи и здрави да са, смях да става.
Тази мома с кабелите специално, я зачекнах по въпроса, откъде идва това суеверие, понеже тя твърдеше, че "народът бил мъдър и знаел от време оно за кабелите". Като я натиснах, че лично аз си спомням 86-а година и новата немска прахосмукачка на майка ми, заради която всички комшийки дойдоха да цъкат възхитено с език
, та аджеба откъде пък са толкова "древно поверие" кабелите за прахосмукачки и тя....ами такова, онакова, абе ти ся за всеки случай. Овча история
За повиването и "стягането" на бебе в повой, че да са му прави крачетата, съм свидетел на потресаващ случай, преди окло три години. Тогавашната директорка на МБАЛ /бившата Окръжна/ в Ст. Загора, д-р Бекярова, специалист-физиотерапевт забележете, се сдоби с внучка. И отиде във Варана да я види. После разказвала кое как е минало и се похвалила, как първата й работа била, да стегне хубаво в повой бебето, че да му изправи крачетата, то било поревало малко, ама...карай
Случила е на кротка снаха явно, щом се е прибрала жива и здрава, аз за подобно нещо щях да я пребия, без майтап. Та щом лекар и то дългогодишен специалист баш в тази област, върши подобни простотии...какво да се чудим на свекърви, баби и комшийки
Вчера ми беше хладно в един момент и реших да си пусна парното. Споделих това с позната на скайп и веднага бях уведомена, че явно съм урочасана и за т'ва ми е студено. Фактът, че навън беше 14 градуса, а аз се шматках по къси гащи и фанелка из нас - не хвана дикиш ИЗОБЩЕ
Имам телефон на баячка по този повод и по телефона разваляла уроки, та ако сте урочасани - да помагам