0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #840 -: Октомври 03, 2010, 12:06:35 pm »
И аз съм в групичката при д-р Дяволов.Дано наистина да е добре със здравето.Райска, ти кога за последно си го виждала? Еййй, мила, наистина си избрала количката с най-големите гуми. :DКато качество, Mutsy са се доказали и безспорно са едни от най-дорите.Дано и като модел да ти пасне и да си я ползващ с кеф.
Всяка количка си има недостатъци и плюсове.Важно е да изберем такава, чиито недостатъци не ни притесняват и това, което ни трябва да го има и да ни е удобна за ползване. Относно "Stokke", с тази космическа цена, която са и сложили, би трябвало недостатъците да са сведени до минимум, да не кажа до "0".Ако си закупиш и всички аксесоари(и те са доста скъпички) цената става още по-стабилна. Jbrul, наистина е добре да посъбереш още мнения, защото аз лично съм чувала не добри отзиви за самата количка, от хора които са я ползвали...по-специално за това, че не е никак удобна и практична. Но , както казах всеки има различни предпочитания и приоритети....дано на теб да ти върши идеална работа, щом си се спряла на нея.
Вчера бях в "Малечко" и за първи път видях новата количка на "Бебе комфорт" (Елеа).Много лекичка и практична ми изглежда. Разгледайте я, ако не сте я виждали.Има странен външен вид на снимките, но на живо е сладурска.http://www.bebeconfort.com/collection/UK/prom_poussette_elea_compatibilites.htm
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #841 -: Октомври 03, 2010, 12:32:58 pm »
Живот и здраве, те първа ще мога да кажа недостатъците на количката..за сега разцъквам из апартамента и не съм срещнала проблем. Но 100 % ще открия нещо  8)
На бебе-комфорт много ми хареса една количка, изглежда ми много оф-роуд  :D но е триколка, а те са по-големи и няма как да влезе в нашия асансьор.
http://babyplaza.ru/shop/UID_2658.html

Дяволов го видях в петък, ще го видя пак в понеделник-вторник.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #842 -: Октомври 03, 2010, 12:34:54 pm »
violett именно това правя де - мнения събирам  :lol:
Абсолютно си права, че е строго индивидуално какво е най-важно в една количка /освен комфорта на бебето, което е първостепенното естетствено/ и зависи от много неща, включително къде живееш, на какъв терен ще я ползваш предимно, колко често я товариш в кола, или другаде, изкачваш ли стълби. Аз с прелестната си дископатийка примерно, държа да е висока, за да не си напрягам излишно кръста. Майка, която няма подобен проблем, вероятно не би гледала главно това, ами нещо друго. Имам приятелки, които не шофират и колкото за бебешка количка, използват своите и като пазарска такава - това салати, бири, хляб и пр. провизии се товарят и на тях им е най-важно да има огромна кошница и да събира много багаж. И така нататък в този ред на мисли.
И един модел на Mutsy ми хареса много, ама пусто пак ниско ми идва  :? Ще мисля още, то се е видяло  :lol:
Раиска може би на предния им модел е плитък коша, тази която гледах сега си е с нормален кош като дълбочина, като на всички други които видях...ама пак ще проверя. За предния модел, лично аз имам сериозна забележка относно чантата-багажник, която имаше. Беше колкото една дамска чанта баш, ама сега гледам са "изчистили" този проблем.
http://www.profesionalist.com/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_Slider_Pearl_Mutsy-details.aspx
и тази не е лоша, ама пусто по-ниска идва  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #843 -: Октомври 03, 2010, 12:44:35 pm »
Уф, аз забравих за дископатийката ти...в такъв случай доста ти намалява избора, понеже високите колички са малко .
И аз гледах нещо строго индивидуално за мен - да се сгъва лесно и да е компактна за да я прибирам в колата и да е по-прибрана за да се събира в асансьора. Не съм гледала толкова кг-те, да речем, понеже не ми пречи да е по-тежка...тъкмо ще тренирам !
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #844 -: Октомври 03, 2010, 12:52:04 pm »
Раиско, аз във вторник съм при Дяволов. Дай знак ако си там да се видим.Или ти ще ходиш в частния кабинет?


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #845 -: Октомври 03, 2010, 13:01:01 pm »
И аз съм при д-р Дяволов. Добре изглеждаше миналата седмица. Дано наистина да няма проблеми със здравето!

Изборът на колички за близнаци  за съжаление не е толкова голям като за едно бебче :)

А да ви питам и за кошарите и аз пообиколих малко и си харесах на Есприт, но ме е яд сега, че не попитах дали е възможно да се изпере. Иначе може да им се сложи едно хубаво по-твърдо матраче. Мисля креватчета да купим по-натам.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #846 -: Октомври 03, 2010, 13:47:18 pm »
Еле, аз също се оказах с обърната матка. И то при един спешно наложил се преглед го разбарх. Иначе никой досега не го е казвал. Както и да е. Когато спешно отидох на преглед бях някъде около 7, началото на 8 седмица. С вагинален ехограф засякоха сърдечната дейност на бебо. Дано и при теб успеят. :D

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #847 -: Октомври 03, 2010, 13:52:15 pm »
Мислех че е рано за бременелски дрехи, но ще се огледам вече.. Доплер вече си поръчах и ще видим. Мерси за коментарите.
Относно ранна ФМ вече е късно да търся някой изявен специалист, и като е важна защо лекарите мълчат и аз трябва да ги питам :? Все пак за нухалната гънка и още 2-3 важни мерки мисля че и моя лекар в МД е добър. Но мисля от понеделник да се запиша за другата -16-20г.с.

Жбрули, на мен количката на снимка ми изглежда много гот и удобна за управление, но за другите фактори, които коментариха момичета може би е така- ти като ги имаш предвид пак я пробвай и ако ти се стори ок, според мен си вземи.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #848 -: Октомври 03, 2010, 13:59:32 pm »
Раши, мен ме вика към 13 часа. Разбрали сме се да се чуем в понеделник и той ще ми каже тогава ли да отида или във вторник. Все ме вика по обяд, явно тогава му е по-свободно. Обикновено аз съм най-големия хипопотам на 5тия етаж  :lol:

Аз съм с кошара на Есприт, и не виждам защо да не се изпере...с гъба и влажна хавлия примерно. Аз лично не съм я прала, защото ми беше в кашон и в торба и ми се струва излишно.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #849 -: Октомври 03, 2010, 14:06:15 pm »
Момичета, никакво значение няма това, че сте с "обърната матка". Май вече само в БГ /и сродни нам държави/, считат това за някаква аномалия и нещо ненормално. От години по света и двете позиции се считат за нормални и това не е лично мое мнение, а позицията на много специалисти, с които съм говорила по въпроса. На мен от 16 годишна, местните квартални гинеколози ми пилят за това, че съм с "обърната матка", с интонация все едно имам трето око  :lol: и като ги питах: "това какво значи, проблем ли е?" те ми отговаряха: "Ами нищо не значи , ама да знаеш". Е, знам хахах, от голяма полза ми беше това инфо, думи нямам.
Та аз с обърнатата матка, видях бебето в 5-а ГС и му чух сърцето за първи път в 7-а ГС. Доплера го взех преди 12-а ГС, ако не се лъжа и безгрижно чувам сърцето от първия опит насам.
Успех и на вас с "подслушването", много е приятно и успокояващо!  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #850 -: Октомври 03, 2010, 14:25:39 pm »
Сами, мисля че БХС е свързан с Фетална биометрия. И аз мислех, че е морфология, но лекарката ме поправи. Първо направихме биометрия в 12г.с., резултатите от нея ги използваха за  БХС и след това правихме ФМ.
"Фетална биометрия - чрез ултразвуковото изследване е възможно да се оценят и измерят различни органи и структури на плода (глава, корем, крайници и др.), както и да бъдат съпоставени с нормалните им размери за съответния срок на бременността. По този начин се преценяват феталния растеж и развитие.
Фетална морфология – ултразвуковото изследване е основен метод за диагностициране на структурните аномалии на плода (фетус = плод, морфос = структура, логос = наука). Прегледът на феталната морфология може да се извърши в различни срокове на бременността. Препоръчителни гестационни срокове, в които е удачно плодът да бъде внимателно огледан, са периодите между 11-14г.с., 18-23г.с. и 28-32г.с."

Не е проблем биометрията да е в МД, много момичета го правят, а за ФМ е добре да си при добър специалист с качествен апарат.

Раиска и аз се замислих дали не е добре да се почисти кошарката, мислех да я забърша с антибактериална влажна кърпичка, по-мързеливо  :oops:

За количките -  и аз съм спроблем в кръста, но Стоке ми изглеждат нестабилни и тази торбичка долу, май не е достатъчно голяма. Харесвам Муци, но пък ми се струват тежички и обемни в сгънато състояние.
На 29, 30 и 31 октомври ще има изложение Бебемания, надявам се там да се ориентирам окончателно.


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #851 -: Октомври 03, 2010, 14:37:31 pm »
Надин, много се радвам да те "видя" мислех те тези дни как си, ама звучиш като да си ок, нали? аз също започнах да имам от онези работи дето се хвалех, че нямам - най-вече ми се гади почти постоянно, а задъхването, хич и не го броя за нещо особено, при мен си е норма. тук чета, че хората 12 седмица не могат да си  закопчеят дънките и ме хваща срам, щото аз като седна трябва да откопчая моите, пък съм само 7, началото на 8 седмица. ще трябва да се оглеждам и аз за поне едни дънки за бременни.

моля ви, бихте ли ми дали инфо за лекари, при които да отида на биометрия и морфология 11 -14 седмица, за да имам време да се организирам и да съм си в българия, защото в англия правят това към края на бременността. напълно съчувствам на хората, които живеят в чужбина, там е ужасно скъпо и не може да си ходиш на прегледи и ехограф всеки месец, както тук. аз съм късметлийка, че се прибирам доста често.

хубав ден и успех с количките - тази тема ми изглежда ужасяващо сложна, май е по-лесно мъж да си изберем, отколкото количка  :)
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #852 -: Октомври 03, 2010, 14:57:07 pm »
Момичета, дайте да уточним какво имате предвид под "стабилна количка", че нещо взех да се обърквам. Stokke определено не тръгва да се кламбичва по завоите и няма да се преобърне, ако я духне вятърът, или детето се заразмята из вътре..., ако това визирате под "стабилност" - показателите й са не по-лоши от на всяка друга количка. Може би, така ви изглежда зарди "извратения дизайн" тип: бар-столче "щъркел"  :lol:, но все пак и на живо я потъркалях доста, това е оптическа измама. Въобще не твърдя, че няма 100 по-добри модела от тази естествено, просто ми се струва най-подходяща за мен на този етап, ама може и друг акъл да ми дойде. Точно за тази марка проблемът е, че трудно намирам хора, които да изкажат мнение от личен опит, при нас не се купуват много явно. В английските сайтове ги хвалят много, ама там и ландшафтът им е друг все пак. Само една позната имам с такава количка в БГ, ползваше предния модел и единственото от което се оплака беше малката чанта-багажник, но сега този проблем е решен.
Относно "друсането" - пак е много размито понятие. Какво значи да друса? Друса всичко, което няма амортисьори, а и 10 да има, ако я буташ през някоя нива, или изкъртени павета - ще друса не, ами може и да се разпадне. То и с количките е като с автомобилите. По германската магистрала едно вози, по нашата - друго.

И въобще яко оспамих бременната тема с тези колички, помня, че имаше специална тема "количките" в Зачатие, ама не мога да я намеря нещо  :? Моля някоя от вас, ако я намира, или модератор, ако чете да пейстне линкчето и да прехвърлим обсъждането на колички там.

Сами и аз мислех, че бременелските дрехи са някакви торби едва ли не и ще мога да ги ползвам аха-аха преди раждане  :oops: /неграмотна раУта/. Оказа се съвсем друго обаче. Бременните дънки, които си взех сега, са размер 34 /който стандартно нося/ и взех 2 чифта 36, ако взема да налея крака и задник по-нататък. Като модел са абсолютно същите, които въпросната марка продава в тазгодишната си колекция и за небременните мацки. Единствените разлики са, че бременните дънки са с по-ниска талия /така, че да попада дънковият плат малко над бикини линията/, а над него е пришита висока, еластична платка от памук, която стига почти под гърдите ти и обгръща цялото шкембенце, без никакъв натиск върху него. В самата материя на дънките, /за разлика от стандартните/ също е вкаран доста еластин, за да се разпъват по теб и да ти е комфортно.
Ще ти пратя на ЛС снимка, да ги видиш как стоят и в ранна бременност ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #853 -: Октомври 03, 2010, 15:09:56 pm »
Момичета, благодаря, че писахте.
Казаха ми, че Дяволов е получил удар но аз и не попитах кога и затова се притесних доста. Явно е нещо минало. Радвам се, че е добре и дано е здрав.

Лека бременност.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #854 -: Октомври 03, 2010, 15:15:43 pm »
извинете ме за въпроса (пак  :oops:), но се престраших да си направя лентичка и се оказва, че не зная как или по точно не зная как да я поместя в постовете ми във форума. харесват ми тези на baby.gaga.com но те като че остават в техния си сайт. ако мислите, че е по-удачно, пишете ми на лично. благодаря ви   
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #855 -: Октомври 03, 2010, 15:17:15 pm »
Jbrul, и аз това си мислех, да се самомодерираме и да се прехвърлим в другата тема, че материята е необятна.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=13632.860
ще бъде по-прегледно в нея да си събираме мнения и информация.
Елена, за София за ФМ обикновено се цитират доц.Виолета Димитрова и колегите й от МЦ Фемина, д-р Марков и неговия МЦ Марковс и доц.Томова. Аз правих биометрия и първа ФМ при д-р Янкова и д-р Стратиева в МЦ Св.Петка при 20-та поликлиника.
Доволна съм от работата и на двете. Млади са ~35г., много начетени, старателни и мили, специализирали са в чужбина (Стратиева май в Англия). Тъпото е, че ми направиха там 1-вия БХС, а за 2-рия ме пратиха в МД и нямаше как да се направи комбиниран БХС.
За биометрия и ФМ мисля, че са добри. Явно и БХС го правят както трябва, защото проф.Кременски беше впечатлен, но не разбрах защо не правят и късния БХС.
Моят корем се подду като преди цикъл 2 дни преди положителния тест за бременност и така си остана. Като начало си купих един панталон с 3 номера по-голям от моя и ходех запасана с колан като парашутист или обличах старите поли и панталони с по-дълги блузи и разкопчавах горните копчета. В края на 3-ти месец си купих дънки за бременни и се родих :)

« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 15:19:17 pm от Meme »
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #856 -: Октомври 03, 2010, 15:21:29 pm »
Ето линк към темата за количките. :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=13632.0


Все пак за нухалната гънка и още 2-3 важни мерки мисля че и моя лекар в МД е добър. Но мисля от понеделник да се запиша за другата -16-20г.с.
Ако ходиш на ЖК в МД не разчитай да могат там да те видят на добър видеозон. Там имат свястна апаратура само на 5 етаж. А феталната биометрия е много важна и в никакъв случай не е само мерене на нухална гънка и още 1-2 показателя. И за да пуснеш ранен БХС ти трябват данните от нея, защото се записват във формулата, а доколкото разбрах ти вече си дала кръв?! :?

п.п Писала съм заедно с Меме. :D
« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 15:24:28 pm от Nataly* »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #857 -: Октомври 03, 2010, 15:26:05 pm »
Елена, за лентичката да ти отговоря - когато я създадеш в съответния сайт, би трябвало да ти генерира код. Този код го копираш и пействаш в подписа си, в раздел профил. Така ще ти се появява във всяка твоя публикация.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #858 -: Октомври 03, 2010, 16:04:05 pm »
Момичета, никакво значение няма това, че сте с "обърната матка". Май вече само в БГ /и сродни нам държави/, считат това за някаква аномалия и нещо ненормално. От години по света и двете позиции се считат за нормални и това не е лично мое мнение, а позицията на много специалисти, с които съм говорила по въпроса. На мен от 16 годишна, местните квартални гинеколози ми пилят за това, че съм с "обърната матка", с интонация все едно имам трето око  :lol: и като ги питах: "това какво значи, проблем ли е?" те ми отговаряха: "Ами нищо не значи , ама да знаеш". Е, знам хахах, от голяма полза ми беше това инфо, думи нямам.
Та аз с обърнатата матка, видях бебето в 5-а ГС и му чух сърцето за първи път в 7-а ГС. Доплера го взех преди 12-а ГС, ако не се лъжа и безгрижно чувам сърцето от първия опит насам.
Успех и на вас с "подслушването", много е приятно и успокояващо!  :lol:
Аз съм в Америка, не в Бг и матката ми била на 5 часа/каквото и да означава/, за това не се виждало и чувало. Подслушвам се през 5-6 дни, ще пиша, като се "открием" за статистиката :)
« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 16:08:51 pm от elle22 »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #859 -: Октомври 03, 2010, 16:09:59 pm »
Здравейте и от мен,аз чета и чета и не ми е ясно какво е това Доплер :oops:/само схванах че следиш сърцето на бебо май/и от къде си го поръчвате,има ли някакъв саит или нещо подобно да видя поне какво представлява и на каква цена е?
Офффф ако знаете само колко неща са ми непонятни,но затова повечето време ви чета и се уча :)