0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #700 -: Септември 29, 2010, 14:39:27 pm »
Натали така както го обясняваш ми прилича да е бебето аз поне така си мисля...дано да е това
Надин аз ако бях на твое място щех да си остана в къщи още 1 месец поне кажи на док да ти даде болнични няма да си загубиш работата ,знам че се притесняваш но това няма да помогне стой си в къщи докато не се оправиш на пълно!
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 14:44:24 pm от viviq »
[/url]
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #701 -: Септември 29, 2010, 14:43:57 pm »
Надин,аз минах през такова нещо,при мене също казаха че не било кървенето от бебето ,а даже не знаеха от къде идва.....ще имаш сега няколко дни това изтичане на кафеникава кръв,което е нормално,нека не те притеснява,въпросът е да не шурва отново бистрата кръв.И аз до ден днешен не знам от какво се получи,но не ме е повтаряло за щастие,и дано не ме повтаря.Съжалявам че е трябвало да минеш през този аз,но се дръж.Не можеш ли да си болничен до края,все пак това е по важно от работата,аз лично пожертвах работата си за да получа щастието което ме ритка вътре в мен .Работа има  :D. Бързо оправяне.
 
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #702 -: Септември 29, 2010, 15:00:43 pm »
Nataly, moniks_s ако до сега не сте усещали бебоците - Е честито!  :lol:
Момичета вас боли ли ви пъпчето? Моето започна да изскача и ме боли, чувството е като натъртено или протрито, дори като ми се търка блузата в него и ме боли. Не че се оплаквам, просто се питам дали е нормално.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 15:37:02 pm от ileini »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #703 -: Септември 29, 2010, 15:14:17 pm »
Благодаря ви, дано да има смисъл поне от лежането... Права си, Маймунке, сигурно има работа (лошото е, че си обичам тази, но опашатата глава от УЗИто значи много повече)... Просто до последно не искам да повярвам, че двете ще са несъвместими, винаги съм жонглирала с нещата в живота си, за да не ги губя, и ми е трудно да преглътна, че този път нямам контрол, нищо не мога да планирам и организирам... хич ме няма с носенето по течението :-)

Успех на всички чакащи всеки скедващ ден мами, и на останалите, дето ги ритат отвътре! Надявам се да я докарам до лентичка и аз, а дотогава ще видя как да се преборя с манията си за контрол над живота :oops: Странно, човек би си помисли, че поне стерилитета ме е научил на смирено чакане, и на това, че не всичко зависи от мен, ма на....
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #704 -: Септември 29, 2010, 15:54:25 pm »
Натали, бебенцето е това което усещаш дааааа, хехе :)

Надин, много е трудно понякога! Но, бебето е най-важно! Работа, макар и трудно понякога, се намира. А пък може и шефът ти да те изненада - да прояви разбиране и да не ти направи проблем :) Можеш да помолиш да работиш и от къщи - ако работата ти го позволява де :) Имаш право на болничен и никой не може да то го откаже, така че не го мисли много много :) Успех!

Аз бях днес на ЖК. Беше кошмар - чаках 2 часа докато ме приемат. Тоновете са добре. Беба не са я мерили. Пупата  ми не расте вече. Доки каза, че е нормално тъй като съм едра мацка :) Даже можело малко да поспадне накрая.


*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #705 -: Септември 29, 2010, 16:00:08 pm »
Леле Маймунке, извинявай :oops: аз съм ужасно разсеяна! Исках да се обърна към Вайялет, но съм ви объркала :wink:
Натали, и аз мисля че е време да се усмихнеш и да не се тревожиш, защото това май е бебо което усещаш!
Надин, съжалявам за това което ти се е случило, но Раши е права, през бременността ти се полагат до 180 дни болничен и по закон нямат право да те уволнят, освен ако не флира предприятието или не получат специално разрешение за твоя случай от инспекцията по труда, което не ми се вярва да се напънат да искат. Опитай да се успокоиш, ти обявила ли си пред работодателя си че си бременна? Защото само след като се "регистрираш" пред работодателя - попадаш под заклилата на КТ.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #706 -: Септември 29, 2010, 16:08:48 pm »
Момичета, и аз първо това си помислих, когато стана за първи път снощи. Но днес съм го усетила над 10 пъти 8O едва ли е то. А и док ме предупреди, че ще го усетя по-късно, защото съм с предна плацента.
Ох, дано да сте прави инаистина да е то. :D
Утре съм на ФМ ще видим какво е положението.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 16:32:58 pm от Nataly* »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #707 -: Септември 29, 2010, 16:18:20 pm »
ти обявила ли си пред работодателя си че си бременна? Защото само след като се "регистрираш" пред работодателя - попадаш под заклилата на КТ.
Амии.. директния ми шеф знае от доста време... Но официално нищо не съм казвала - не знаех, че трябва (а и досега не мога да повярвам, че стана, и че ще стои там...) :oops: Има ли някакъв фокумент, който трябва да подам? Или да е писмено??? Срам, ама май в Уиндоус офиса няма програмка за това  :oops:
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #708 -: Септември 29, 2010, 16:24:52 pm »
Надинка, вземи документ от доктора. Дават едно такова малко листче като медицинско, където пише, че е регистрирана бременност и го подай. Аз си подадох и отделно уведомление в свободен текст до работодателя и си го заведох с входящ номер.


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #709 -: Септември 29, 2010, 16:31:27 pm »
Илейни,досега и аз не знам какво усещам,ама оттам няма кой друг да е...
Благодаря  ти ,силно се надявам да е бебчо.Аз това усещам отпреди 1-2седмици и отвреме на време не е непрекъснато,ама ми се накараха ,че било рано :lol:Вече нямам търпение за утре за ФМ.
Надине,почивка трябва- вземаш болничен от док и това е,възстановявай се

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #710 -: Септември 29, 2010, 17:06:08 pm »
Надине, и аз съм като теб по отношение на работата - до момента - вече вленах в 6-ти месец съм ползвала само три дни болничен и сега отново 5, заради болките ми в кръста...Работата наистина е важна, но бебето е с предимство :lol: - не се притеснявай да си поискаш болничен когато не ти е добре - после цял живот ни чака работа...Монка - утре успех на ФМ, че да се впишеш вече розово или синьо :lol: Натали, щом няма болка в усещанията -не им отдавай чак такова значение.. все пак организма търпи най големите промени в началото - всичко ще е ок! Скокливата ни овчица май е избягала от кошарката - къде ли се губи :lol:
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #711 -: Септември 29, 2010, 17:09:14 pm »
Скокливата ни овчица май е избягала от кошарката - къде ли се губи :lol:

Хихихих ами дано е там където всички подозираме ;))))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #712 -: Септември 29, 2010, 17:20:42 pm »
Гласеше се тя за пицария снощи, да видим до къде я е докарала  :lol:
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #713 -: Септември 29, 2010, 17:22:38 pm »
Здравейте момичета, днас отидох на лекар заради лекото ми кафеникаво зацапване вчера (за което ви разказах вчера) и на прегледа се видя че нямя нищо притеснително  :D Както вчера ви казах съм с установена двуплодна бременност и на предния преглед преди 10тина дни се видяха само 2 плодни сакчета, а днес при прегледа вече се видяха и плодчетата в двете сакчета, но за сега едното се видя доста добре развито даже се чу и сърчицето му, докато другото ми казаха че е по-слабо развито и още не се чу сърчице  :(
Кажете ми моля ви според вас дали е възможно и с другото всичко да е наред, но просто да е малко по-неразвито и след някой и друг ден вече и неговото сърчице да се чуе???пак казвам че до сега не съм имала никакви обезпокойтелни болки или кръвотечения и съм в 7ма г.с.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #714 -: Септември 29, 2010, 17:30:24 pm »
Дано наистина е там ,където трябва Дианка :crossfingers:! Йоани мерси  ще пиша :D ,
 аз не съм ползвала болнични  също,но не ми се е и налагало,но ако трябва хич няма и да се замисля :wink:
Петенце,браво на пупата расте ли расте :D :bighug:
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 17:37:35 pm от moniks_s »

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #715 -: Септември 29, 2010, 18:42:01 pm »
Добър вечер и от мен! :D
Петенце,браво на пупата расте ли расте :D :bighug:
Расте ами, къде ще ходи -  :D :D :D
Момичета и на мен док. ми каза - Фраксито до последно :wink:
Що се отнася за болничните - ами аз от самото начало съм си с тях :wink:
Просто работата ми е на колела, а не ми се рискува :wink:
Леко бременеене на всички! :D
Ехаа, скоро може да четем добри новини за Дианка значи. :D Дано!
За тези, които имат нужда /За да не изтърва някоя/ :oops:, имате и моите палчета!
Много сте готини на снимките! Сладурани! :D
Лека вечер!

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #716 -: Септември 29, 2010, 18:44:34 pm »
Но днес съм го усетила над 10 пъти 8O едва ли е то. А и док ме предупреди, че ще го усетя по-късно, защото съм с предна плацента.
Виж сега и на мен ми казваха че не е възможно, но аз бебето си го усетих много рано а съм с предна плацента, не точно ритник разбира се, защото беше много мъничко, но го усещах винаги щом се наместваши или се завърташе - още от 13-14 г.с. Може би според докторите не е вярно, но пък никой от тях не може да докаже че не е така.  :lol: Дишай спокойно и се радвай на тези прекрасни усещания.
Надин, аз занесох в човешки ресурси бележката която ми написаха от ЖК и я закачиха към снимката от ехографа. Тази бележка я дадох и беше достатъчно - там пишеше едноплодна бременност в един която си г.с. Името ми, както и името на лекаря и лечебното заведение с печат. Устното уведомление не е достатъчно за да си под закрила на КТ. Така че колкото по скоро се регистрираш - ще си отдъхнеш че вече не могат да те мръднат.
Малкото, аз мисля че е още рано попринцип сърдечна дейност до колкото знам, се гледа около 8 г.с. Нека да се изкажат мамите с близначета, но не е страшно според мен.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 18:46:17 pm от Vickson »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #717 -: Септември 29, 2010, 19:24:14 pm »
Скокливата ни овчица май е избягала от кошарката - къде ли се губи :lol:
Хихихих ами дано е там където всички подозираме ;))))
Гласеше се тя за пицария снощи, да видим до къде я е докарала  :lol:

Хихихи, ама ще ме накарате да започна да раждам от смях  :lol:  :lol: снощи и аз се надявах на пицарийката, ама йок, никакъв ефект. Поне се видях с едни дружки, с които не се бяхме виждали години. На мен пък ми се губи Раиска  :P
Натали, и аз си мисля, че е бебето - ти си толкова слабичка, не е никак рано да го усетиш.
Сами май не е писала, дано при нея всичко е наред!!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #718 -: Септември 29, 2010, 20:10:09 pm »
Натали, и аз си мисля, че е бебето - ти си толкова слабичка, не е никак рано да го усетиш.


Дано да е така, както всички вие казвате. Ще видим утре какво ще каже док на ФМ. Дано да са добри резултатите.
А и вече не съм толкова слабичка :lol:, качила съм вече 2кг. :D
искам да ти кажа, че цял ден се оглеждам в "Честито" за новинки от теб, а ти накрая ни се подхилкваш още от тук. :D
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #719 -: Септември 29, 2010, 20:31:20 pm »
Здравейте момичета,

Не съм писала от мноооого време, но се надявам да ме приемете във вашата темичка. Аз съм бременна в 15-та седмица от ин витро със замръзено ембрионче.
Включвам се специално да отговоря на Надин относно нейните тревоги за кървенето.
Всеки път когато чета темички относно кървене през първата половина на бремеността винаги чета,че много доктори незнаят от какво е. Аз имам информация която знам от моя доктор и а много изчетох по въпроса.
Първо аз съм със епизоди на кървене от 13 седмица насам. Кървя тъмно червена кръв на 2 дена, после кафява, после пак тъмно червена и така вече трета седмица. Болнични съм вкъщи заради това.
Основната причина за кървене през първата половина от бремеността е така наречената хематома в матката или кръвен съсирек. Медицината все още няма ясно обяснение на какво се дължи това, но е една от основните причини за кървене в началото. На ехограф трябва да се гледа от опитно око за да се разпознае. Изглежда като тъмно черно петно,може да се намира на различни места, под плацентата, до нея или далеко от нея. В зависимост от положението на тази хематома може да се предположи какви са рисковете. В повечето случаи тя не засяга бременноста, и тази хематома или се абсорбита от тялото или изитча под формата на стара кръв на епизоди. Може да отнеме седмици дори и месеци докато кървенето не спре. Обикновенно казват че изчезва до 20 седмица, тъй като бебето прилага натиск на хематомата и тя изтича или се абсорбира, ако случайно си остане там до края трябва да се наблюдава за да не расте и има лека вероятност да причини отлепяне на плацента, но това е рядко срещано.
Аз имам хематома която в началото беше около 2см, после порасна на 6см и имах епизоди на масово кървене, сега намаля на 4см. Просто трябва да пазя леглото и никакво, чистене, вдигане на тежко , секс и всякакви натоварвяния, и да се моля че до 20 седмица ще изтече или ще се абсорбира.
Извинявам се за дългия пост, но се надявам да съм помогнала със информацията която знам. Ако имате въпроси съм готова да ви помогна с каквото мога.

Надин не се притеснявай просто си почивай вкъщи.

Съни.