0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #580 -: Септември 27, 2010, 08:42:28 am »
Добро утро!

Тони, радвам се на добрите ти новини! :)

Пауъче, Дианка, Албенка, Цвети, мерси за подсетките. Ще събирам багажа и ще отмятам пък ако нещо се сетя ще питам пак.

И аз мисля, че няма да ми трябват шишета и дрехи за бебето в МД. Мисля да си нося помпата и разни памперси, превръзки, мокри кърпи, кърпи за гърди и т.н. Дрехите за бебето нали чак на изписването ги искат?

Да ви кажа, количката, която ще ползвам е триколка. Тежка е, но не е трудна за бутане. Явно констуркцията и е хубава. Но като е с едно колело отпред, вместо с две, като че ли не се завива много лесно.

« Последна редакция: Септември 27, 2010, 08:46:56 am от Раши »

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #581 -: Септември 27, 2010, 10:28:39 am »
Еле, Натали, не се шашкайте излишно. Мисля си че всяка от нас е имала подобни пробождания и разтягания в началните месеци. И като се замисли човек, наистина си е нормално. В организма започват промени и малкото човече и прави място. Всичко се преразпределя и си търси ново място, матката расте и се разтяга. Ако болките не са постоянни и не са като при цикъл, просто си почивайте малко повече. Ако нещо се промени, тогава потърсете лекарско мнение.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #582 -: Септември 27, 2010, 11:19:54 am »
 :) За болките - аз съм имала такива много пъти, и други разни...абе болежки да искаш, но нищо страшно. Е, понякога ме изрязва адски силна болка, направо замръзвам, но за секунди спира.
Радвам се че няма да ми трябват дрехи за бебето в МД, понеже от незнание съм награбила почти всичко, което имам. 

Тони, браво за хубавите новини !

За триколките, знам че кофти момент има като се слиза по стълби или тротоар, по-лесно е да се обърне количката заради лошия баланс отпред.
« Отговор #583 -: Септември 27, 2010, 11:38:14 am »
Здравейте :)
Леко стягане на багажа :) Аз взех най-необходимото, другото бях приготвила във втори сак, който мъжът ми донесе след раждането. За дрехите - постъпих с дрехите си за раждане, после бях само с нощтниците. За изписването ми донесоха дрехи и на мен и на бебо.

Не се впечатлявайте толкова за колички - на мен ми донесоха стара Тевтония, ползвана поне две години, около 12 кг., колелата вървят само напред. Е какво страдание бешеееее...то бях като малките деца - искам по-хубаваааааа пък 8O После като започнах да се разхождам с нея свикнах много бързо и сега не я заменям. Триколките са убодни. По-ското гледайте следното - голееми гуми. Идва зима, ще ви трябват хуми, дето газят преспи. И още нещо - да не е много лека, че вчера видях как една количка падна назад с детето вътре - майката просто закачи замалко торбата си от фф на дръжката и тя се обърна назад.

[/url][/url]
« Отговор #584 -: Септември 27, 2010, 11:39:26 am »
За триколките, знам че кофти момент има като се слиза по стълби или тротоар, по-лесно е да се обърне количката заради лошия баланс отпред.
Аз съм с Jane Slalom Reverse, не съм съгласна, че слизането е кофти. Проблем е, че колелата не влизат в стандартните улеи по подлези и стълби на обществени места. НО, има едно голямо НО: на много места, включително общината, от която трябваше да взема акта за раждане на Борис, няма въобще съоръжения за качване на колички - трябваше да кача количката сама до втория етаж, не срещнах проблем. И смело мога да твърдя, че качването и слизането със стабилна триколка с големи гуми, е доста лесно.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #585 -: Септември 27, 2010, 11:40:43 am »
Благодаря ви за отговорите, момичета. :)
Днес вече се чувствам много по-добре. :)
*
« Отговор #586 -: Септември 27, 2010, 12:13:50 pm »
Здравейте момичета!До сега само ви четях,но вече мога да се присъединя към бъдещите мами.Вчера бяхме на лекар и видях бебо- 2 см и си имаше ръце и крака/беше невероятно/

*
« Отговор #587 -: Септември 27, 2010, 12:33:40 pm »
Честито topsi ! Добре дошла  :D
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #588 -: Септември 27, 2010, 12:37:31 pm »
Здравейте момичета!До сега само ви четях,но вече мога да се присъединя към бъдещите мами.Вчера бяхме на лекар и видях бебо- 2 см и си имаше ръце и крака/беше невероятно/

Страхотна новина, топси. Добре дошла при нас.
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и прекрасно бебче около термин. :D
« Отговор #589 -: Септември 27, 2010, 13:33:37 pm »
Още съм тук. :DТръгвам за ФМ след малко :lol:
И аз съм се спряла на триколка, но не с една гума отпред, а с две - една до друга на една ос. Зълва ми има триколка с три големи помпащи се гуми и то доста висок клас, но и е трудничко да се качва на тротоар, точно заради нарушения баланс.Самата предна гума се върти на 360 градуса и количката се клати, като се опита да я задържи само на нея ,за да качи и задните на тротоара.Иначе може да се засторпори, но да го правиш на всяко качване е малко занимавка. Иначе плюса на триколките е, че са по-маневрени.Е от марка до марка има голяма разлика, разбира се.
Топси, добре дошла и лека бременност.
*
« Отговор #590 -: Септември 27, 2010, 13:46:49 pm »
Добре дошла, Топси! Много се радвам за теб!
Момичета, ето тук пише какво искат в МД при приемане:
http://www.maichindom.com/bg/hospitalization/

*
« Отговор #591 -: Септември 27, 2010, 15:32:07 pm »
Приет, привет, да се отчета и аз  8)
Добре дошла на Топси!!! Лека бременност и невероятни месеци ти пожелавам!!!
Натали, радвам се, че днес си тип-топ!!!
Аз днес бях на ЖК - обиколка на корем 98см (за статистиката да си кажа  :lol: ) тонове между 140-145. не ме гледа на УЗ, не ме провери за разкритие, така че идея си нямам какво е положението с плацента, води, шийка и т.н  8O дано всичко е наред!! Следващият ми преглед е на 06.10, когато ми е терминът, но силно се надявам до тогава да съм родила.
За количката-триколка - Жаси е безкрайно права. Големи гуми, по въможност да не се помпат, и нека да е по-тежичка (че мама да отслабне по-бързичко, хихи). днес в ДКЦ-то видях една триколка, която явно беше от скъпите, колелета й бяха помпащи се, големи и със спици, но явно доста я бяха товарили с багажи, защото задните й гуми се бяха буквално "разчекнали"  :x Ние сме с лятна количка ТСМ, нова струваше 80лв. Триколка е обаче тежи поне 15 кила и мачка като танк. Когато Момчил беше 10кила (на 6 месеца), я товарех и с багаж, може би й се събираха 30 кила за носене - нищо й няма. За зимата съм си взела едно порт-бебе тип сак, което се събира в нея. Отделно си купих за баткото и зимно чувалче за количка, ако е мноого студено порт-бебето идеално влиза вътре. 
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #592 -: Септември 27, 2010, 15:41:01 pm »
Привет и от мен! Топси, добре дошла, виждам, че сме заедно :).
Само на мен ли ми се струва, че някой липсва?
Приятен следобед на вас, на мен - сутрешно кафенце :)
*
« Отговор #593 -: Септември 27, 2010, 16:16:48 pm »
Кола ако избирах по-лесно щеше да е! Голям тормоз са тия колички. Гледаш кг, положения на облегалката, триколки, четириколки...  8O Нещо взе да ми втръсва чак. Каквото и да избера все си мисля, че ще направя грешен избор  :oops: С дрешки и чорапки ми беше къде къде по лесно  :lol: Иска ми се да е триколка, но си мислих че ако гумите се помпят ще е по-добре. С тия пластмасови няма ли да се тресе мн детето?
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #594 -: Септември 27, 2010, 16:40:00 pm »
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, :oops: но поне успявам да ви чета и да ви държа под око!!!
Да се включа и аз за триколките-аз съм с такава и съм много доволна. Малко трудно се кара с една ръка, ама се свиква, а за улеите по стълбите наистина е проблем, но... нагоре количката се качва назад с вдигнато предно колело, а надолу-напред отново с вдигнато предно колело. Със всичко се свиква, така че каквото си харесате аз съм сигурна, че няма да сбъркате!
За родилния - най-необходимите неща според мен бяха
за нас са превръзки за родилки и бельо (а за пред докторите лигнин), памперсни пелени за възрастни (за леглото), 2,3 нощници, зарядно за телефона, тоалетни принадлежности. Аз си носех и възглавница с моя калъфка за малкия за кърмене (аз така си кърмя и до сега, защото не ми тежи  8)
за децата само памперси, дрешки поне 5 комплекта (ако е нормално раждане) може и повече, олио или тоалетно мляко, мокри кърпички, лигавник. Мляко със шишета за дохранване ми дадоха там!!!
Много дълъг ми стана поста, но... ще ме извините! Изпращаме ви много целувки и стискам палци на всички стигнали вече до финалната права (Раши, Раиса...  :bighug:)
*
« Отговор #595 -: Септември 27, 2010, 17:15:15 pm »
Мерси, Анизко! Ти къде ражда?

А може ли някой да ми обясни защо трябва да си носим дрешки, олио и т.н. за бебето ако не сме във вип стая например? Доколкото зная в Майчин Дом-София не се носят такива неща.

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #596 -: Септември 27, 2010, 17:30:33 pm »
Аз раждах в Плевен. При нас идваха и къпеха децата, а ние си ги мажехме, слагахме памперси и ги обличахме (не бях във ВИП стая), затова казвам какво на мен ми беше необходимо, а как е по другите места не знам!!!
*
« Отговор #597 -: Септември 27, 2010, 17:38:15 pm »
тони, много се радвам, че всичко е наред, че човек може да се побърка от такива притеснения и лошото е, че много малко хора те разбират (извън форума) и само ти казват, не го мисли, бъди позитивна и др такива безсмислици.

топси, честито и добре дошла, хубава бременност.

аз искам да ви питам - на прегледа не ми казаха никакви изследвания, които да правя сега, а пък се питам не трябва ли да направя кръвна картина или нещо такова аз съм 6 - 7 гс?

леко раждане и успех в избора на превозни средства, че после ще трябва да ни помагате и на нас.

доскоро
*
« Отговор #598 -: Септември 27, 2010, 17:59:01 pm »
Аз раждах в Плевен. При нас идваха и къпеха децата, а ние си ги мажехме, слагахме памперси и ги обличахме (не бях във ВИП стая), затова казвам какво на мен ми беше необходимо, а как е по другите места не знам!!!

Благодаря ти!

*
« Отговор #599 -: Септември 27, 2010, 18:08:36 pm »
Elena B на мен първите изследвания ми ги пуснаха към 12г.с. Кръв, урина,цитонамазка и микробиология. Преди това пусках само 2 пъти ЧХГ и ехограф всяка седмица.  :oops: