0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #560 -: Септември 26, 2010, 20:26:14 pm »
Да добавя за шевовете - Неомицинум спрей и Пантенол спрей. Второто по-честичко :)
[/url][/url]
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #561 -: Септември 26, 2010, 20:41:29 pm »
Раши, само да кажа, че ако ще се ражда секцио е хуваво да имаш и още една нощница за самата операция, защото след това цялата е оцапана с това дето ти мажат корема(забравих го как се казва  :oops: ). И относно гащите за след ражсане- аз бях подготвила какви ли не, но най- удобни се оказаха обикновените бикини, защото хем можех да сложа лигнините и превръзките, а и не ми стискаха много на самата аперация.
Дано съм ви била полезна.
07.10.2009
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #562 -: Септември 26, 2010, 20:44:59 pm »
Дианка, аз точно това си мислех, че твоя списък за МД е доста по-удачен, тъй като имаш опит...И я виж как се сещаш за разни подробности...изплюй информацията!
Аз събирах по списък и толкова дрехи награбих за бебето ( понеже не знам кое ще трябва и кое не  :?) та сега ще разтоваря малко. За шишетата - аз ги стерилизирах още щом купих нещата, не за друго, а да видя как работи тоз сложен уред.

Успех утре на ФМ!
*
« Отговор #563 -: Септември 26, 2010, 21:27:46 pm »
Лъки и аз като Раиска стерилизирах шишетата още като ги купих, както и помпата. Увила съм ги хубаво в стреч  :oops: Отделно си купих таблетки за студена стерилизация за родилно. Друго което купих е еднократни чаршафи.
« Отговор #564 -: Септември 26, 2010, 21:35:22 pm »
Здравейте :)
Преди малко се върнахме от доки ;) Човека каза, че смао се шашкам излишно (поне засега). Каза, че бебето е във всякакви норми, кости, главичка, пръстчета, гръбначен стълб, води и незнам още какво. Абе всичко било много добре. Има съмнения дали не са били близнаци в началото и просто заради това ЧХГ-то да е останало високо. Освен това аз дадох кръв в петък, а те са направили изследването 4 дни по-късно, така че и това може да е причината. Утре сутрин пак ще пусна бхс да видим и стискам палци резултата да е хубав :). Той се опита да види какво е бебчето, ама пуста срамежливост  :lol:, неиска да го гледат там. Почти бил сигурен, че е мъж, но не на 100%. Няма значение какво е , само да е живо и здраво  :D.
Та това са новините от мен. Цял ден чаках да стане вечерта да видим. Дано повече не си изкарвам акъла. Благодаря ви за подкрепата  :bighug:
*
« Отговор #565 -: Септември 26, 2010, 21:50:15 pm »
Браво Тони! Новините са чудесни. Сега не мисли за нищо друго освен за сватбата  :lol:
Момичета аз имам въпрос. От ЖК ми пуснаха последните изследвания на 5 август. Този месец ми отказаха, тъй като не било нужно. Следващите щели да бъдат на 23 октомври, когато ще си взема и 45 дневния болничен.  8O Какви са тия големи паузи нямам идея. Реших да си платя изследванията, но наблюдаващата ме лекарка ми отказа, тъй като нямало никакви показатели за да пускаме такива. На някоя от вас случвало ли й се е да има такава голяма пауза м/у изследванията?
*
« Отговор #566 -: Септември 26, 2010, 21:57:47 pm »
Раиска, това е, което съм сложила. А, сега погледнах - имам сутиен за кърмене и подплънки за кърма, но не те съветвам да купуваш сутиен предварително, защото не се знае точно колко ще ти пораснат гърдите. А и те стават големи горе-долу след 5-6 ден от раждането (поне при мен  беше така).Имам и едно кремче Гармастан  :oops:
ЗА еднократните гащи - аз се чувствах като патица с тях, но може би ,защото моите бяха някакви, които повече приличаха на памперс за възрастни. Та сложих ги 1-2 пъти и минах на бикини.
« Отговор #567 -: Септември 26, 2010, 22:02:13 pm »
Илейн ,и аз днеска това си мислих,моите изследвания бяха преди 2 месеца,никой не каза нищо за нови,а час имам за след месец чак,та не знам дали е нормално,ама и аз съм се ошашкала с тия изследвания  :? :? :?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #568 -: Септември 26, 2010, 22:05:45 pm »
За цялата бременност имам всичко на всичко 3 изследвания правени ( ПКК + урина ), 1 от които си ги пуснах сама в частна лаборатория . Просто се притесних, че са минали 4 месеца без да ми пуснат каквото и да било...
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #569 -: Септември 26, 2010, 22:13:11 pm »
А на мен първото ехографско изследване ми се пада в 20 седмица  8O ! Решихме да минем "по - напряко" и да отидем въпреки доктора, но ни сюрпризираха с космическите 800 долара за 2Д... Моля се всичко да е наред, че иначе...
« Отговор #570 -: Септември 26, 2010, 22:19:06 pm »
Браво, Тони, чудесни новини :D Много се радвам за теб и бебчето и се надявам вече да си по-спокойна. :wink:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #571 -: Септември 26, 2010, 22:24:24 pm »
Момичета, искам да ви попитам нещо:
Днес имам някакви пробождания в долната част на корема, но по в средата. Все едно някой ме боцка с шиш отвътре за секунда и после преминава. След определено време пак така. Пих едно но-шпа, но продължавам да го усещам.
Имате ли представа на какво се дължи и нормално ли е? Не знам защо съм се притеснила и си мисля да не би нещо с шийката да не е наред?
*
« Отговор #572 -: Септември 26, 2010, 22:37:29 pm »
Тони, моето ЧХГ също беше високо и според проф.Кременски то е натежало във формулата за изчисляване на риска за Даун. От друга страна ме успокои, че високото ЧХГ е пазител на бременността. Каза също, че при късния БХС винаги излизат по-лоши резултати, отколкото при ранния, така са заложени формулите. Аз имах 2 точици в началото, не се бях замисляла, че на тях може да се дължи високото ЧХГ, има резон.
Желая ти хубав резултат от новото изследване!

На мен ми изследват всеки месец кръв и урина от 12г.с. насам, но съм на платена ЖК.

Виолет, от това, което гледах в интернет, 4Rider и Transporter на Mutsy са по-леки от ABC Design, май са най-леките модели от тези с големи колела.
Майчетата, трябва ли да имаме стерилизатор преди родилното? Аз го планирах с помпата за след раждането :?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #573 -: Септември 26, 2010, 22:44:21 pm »
Тони, много се радвам, че всичко е наред!
Натали, аз също имам периодични бодежи, които не минават с но - шпа. Надявам се да не са свързани с проблеми, но все пак бъди нащрек.
« Отговор #574 -: Септември 26, 2010, 23:18:55 pm »
В Токуда ти дават да си внесеш помпа, даже ако трябва да даваш на бебето, ти я стерилизират и ти я носят на всяко хранене.
За нощниците, там ти дават непрекъснато чисти, ако имаш нужда, както и сменят чаршафите по 1-2 на ден, ако си се изпотил или измърсил нещо. Абе с две думи гледат те като писано яйце.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #575 -: Септември 26, 2010, 23:19:23 pm »
Аз нямам спрей за шевове?,помпа, забравила съм приборите за хранене...
Имам още - дрехи за бебето,пелена-одеало, дрехи за изписване ( аз и бебка ), мокри кърпи за бебето, интимни и едни за гърди. Стерилни гащи, гащи-колан за след раждане, силиконови зърна, 2 шишета + биберон залъгалка...и май това е.

Райска, Дианка
, не са ли ви малко дрехите за преобличане? Аз си спомням, че първите няколко нощи се потях безумно /за което ме бяха предупредили, че е нормално след раждане/, ама потене да изцедиш :). По 2- 3 пъти трябваше да се преобличам през нощта. Иначе ми ставаше много студено.
Та имайте го предвид.
Нощниците ви / дрехите/, нали са предвидени да са удобни за кърмене.
Аз със нощница не съм стояла, само след операцията. После с анцуг и тениски с копчета

успех.

« Отговор #576 -: Септември 27, 2010, 00:03:08 am »
Здравейте. :)
Да вмъкна нещо за гащите за еднократна употреба при секцио в МД: В Реанимацията не разрешават използването им. Това всъщност е само първия ден след операцията. Раздават едни гадни парчета лигнин и това е - стискаш го това до припадък. Неприятна работа. Попитах дали е удобно да си сложа нещо по-практично и бях отрязана на момента от акушерката - следели количеството кръв на лигнина, свикнали са с него.  8O.  Това да е проблема, хайде. На следващата сутрин след визитацията в Реанимация си сложих подходящи бикини с подходяща превръзка за обилно кървене и си реших това неразположение. :lol:
Пожелавам ви лека бременност и раждане на очакващите.
Хей, стягайте се, че после е трудничко!  :P Ама пък хубаво, слънчево и пълно! :)
*
« Отговор #577 -: Септември 27, 2010, 08:12:01 am »
Браво Тони,много се радвам ,че всичко с бебчо е наред :balk_47:
Виолет,всичко ще бъде ок :crossfingers:Ще чакам новини слад ФМ.Моята е в четвъртък
Натали,и на мен ми се е  случвало,при това доста силни и режещи,но ми минаха аз го отдавам на разтягането на матката.Лежах и пих но-шпа и ми мина за 1 ден
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 08:13:32 am от moniks_s »

*
« Отговор #578 -: Септември 27, 2010, 08:24:42 am »
Виолетка, чакаме хубави резултати от ФМ днес  osi_9
« Отговор #579 -: Септември 27, 2010, 08:36:08 am »
Добро утро :)
Меменце, и аз така прочетох в нета, и бях харесала транспортера, но вчера като го побутах ми се стори доста по-тежичък, пък и е огромен :) А 4райдъра тежи горе долу , колкото 3-тех на АБЦ-то, но е скъпичък наистина и, ако трябва да си взимам всички аксесоари ще стъпи на около 1600.00 лв (със столче за кола, дъждобрани, чанти и др. неща). Има и друго, че на Муци, обикновено пишат кг. на шасито и на кошовете отделно, докато на АБЦ са дадени кг. с коша за новородено, който е и най-тежък всъщност. Не знам, вече, все ми се иска да направя правилната покупка и чуденките са големи, но има време ...до нова година все ще го измисля :lol:Ти как си? Ще докладвам следобяд!!! Дано да док да ни хареса и да успеем да направим снимки и диск на малкия мишок. :wink:
Натали, и аз ги имам от време на време на време, но са на различни места и вече да ти кажа не ми правят впечатление. Може да е от разтягането, или от дискомфорт в червата(като хапна нещо пърженко и веднага почват болежките)....не би трябвало да е нещо сериозно.