0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #520 -: Септември 25, 2010, 01:27:32 am »
Истинска щастливка съм, че не съм била изправена пред такъв избор.
Раиска, не се разстройвай, нещата скоро ще се оправят. А ти си мисли за бебчето :), че то не останало.

Бях писала преди, но постът ми е изчезнал.

Лека нощ на вас, аз ще се насладя на слънчевия следобед :)
*
« Отговор #521 -: Септември 25, 2010, 10:11:03 am »
Е момичета и аз да се изкажа :D
Първо за свекитата темата е мнооооооого неизчерпаема,аз на моята отначало дори и виках "майко",а тя толкова си повярва ,че ми каза"че пърхам като пор" :x 8)
От тогава нямам обръщение към нея,и сега откакто съм бременна ми се подмазва и мечтае как щяла да вози бебо из квартала 8O,та....каквото повикало,такова се обадило-нямам търпение да си останем сами и до отидат на село,но тя пък тръбяла че ще стои да "помага" абе...наистина си е за отделна тема :lol:
Рая по въпроса за твоята приятелка,не се тормози ,защото може би няма друг избор уф много е сложно ,но ти не се напрягяй душко.Моята снаха миналата година направи аборт,но не посмя да ми каже, защото ние още мечтаехме за бременност с милото,а тя даже ги маха,ама ...такъв е живота.Ако можеш я разубеди ако ли не ...изобрът е нейн 8)

« Отговор #522 -: Септември 25, 2010, 11:00:42 am »
Здравейте девойки :).
 Абе я се стегнете,какви са тея свекърви който да ви късат нервите,аааааааааааааааааааааа при мене ги няма тея,ще помага този който кажа аз,а не който се точи и напъва,и определено ще слуша аз какво и кажа за детето иначе става лошо.В това отношение не правя компромиси,те са имали шанса да възпитат и гледат децата си едно време,сега е мой ред и не ме интересува мнението на някой дали трябва да го гушкам или не,дали ще го глезя или не.Ако започне да ми се прави определено ще се скарам с нея.Не мога да търпя такива неща.Мъжа ми не се бърка,така както аз не се бъркам в неразбирателствата на него и моята майка,щом са се скарали да решат как да се оправят и да стигнат до консенсус,ама да ме карат аз да седя м/у чука и наковалнята нееееее.Та така,стегнете ги малко,вие ще сте родители не те.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #523 -: Септември 25, 2010, 12:14:44 pm »
В това отношение не правя компромиси,те са имали шанса да възпитат и гледат децата си едно време,сега е мой ред и не ме интересува мнението на някой дали трябва да го гушкам или не,дали ще го глезя или не.
:balk_602: точно така много подкрепям това изказване. И тази тема също като избора на името на детето са си изцяло решение на двамата родители, а не на капризни и претенциозни роднини, които смятат че имат невероятен принос - за да кръстят дедето на тях.

Райче, надява се че се поуспокои малко от вчера.
Ох, аз нещо се чувствам като парцал от няколко дни... Не знам нормално ли е или не? Много се уморявам и нямам желание за нищо. От времето ли е или от напредването..?!
« Последна редакция: Септември 25, 2010, 12:16:28 pm от Vickson »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #524 -: Септември 25, 2010, 12:25:38 pm »
"че пърхам като пор" :x 8)

:lol: За пръв път чувам подобно изказване ! Какво означава ? В смисъл, какво точно прави пърхащия пор ?  :lol:
( с много сладко малко коремче сте се обзавели Г-жо  :D )

За другото, благодаря ви...не трябваше тук да товаря темата. Но пък ми олекна  8)
В крайна сметка, каквото има да става ще стане. Ще поживеем и ще видим.
*
« Отговор #525 -: Септември 25, 2010, 12:50:24 pm »
Ами незнам да ти кажа Рая ,после се смях на това изказване ама ни изстуди отношенията тотално.Все пак е украинка и сигурно е измешала диалектите :lol:
Благодаря г-жо :D.Не си товарила темата нали трябва някъде да споделяме  :lol:
Нещо Дианка и Стерче ги няма....дали Стерче не я е подлъгала със сушито принцеската :lol:?

« Отговор #526 -: Септември 25, 2010, 13:25:09 pm »
Дами, явно като не съм на работа почвам да мисля повече глупости, но се чудя тази сутрин нормално ли е почти нищо да не усещам. Само преди няколко дни имах странно пробождане като шиш по-нагоре от матката, но повече не се повтори, явно разтягане някакво. Дори гърдите не са ми особено подути, наболват ме леко само нощем. Като изключим лека болка в гърдите през нощта и подутия корем (незнам мускулите ли се отпускат вече или от червата и газове) през деня почти никакви признаци за бременност. Не съм ходила от 8-9 дни на преглед и до 1/10 ще откача..
Все пак не е зле да нямаш странични ефекти, особено контракции :) а и пише че след 10г.с. се успокояват някои симтпоми. Вече сякаш не се уморявам толкова..

А и между другото заради приказките за лоши свекърви съм сънувала лоши спомени от моята  :? Сега е момента да се зареждаме с положителни емоции, защото мъниците (при мен още не) започват да усещат това, така че изхвърлете тези мисли както Мънки  :lol:
« Отговор #527 -: Септември 25, 2010, 13:41:30 pm »
sami123, абсолютно нормално е да не усещаш нищо....т.е. по-добре е нищо да не те боли, придърпва и т.н.. Аз съм така от самото начало.Не съм имала дори болки или някакво напрежение в гърдите - само пораснаха :lol: И аз се бях шашнала, но сега вече като бебчо ме потупва от време на време се поуспокоих, че си е на мястото и е добре.Спокойно, щом си се чувстваш добре, не би трябвало да има проблем с бебо. Е, не пречи да се проверяваме при док. от време на време за лично успокоение :wink:
*
« Отговор #528 -: Септември 25, 2010, 13:52:24 pm »
Ще прощавате, че продължавам да чопля темата за свекитата, но днес просто взе връх... Сутринта се сблъскваме по стълбите (живеем в една къща) и като разбра, че още не ми е минала настинката ме скастри, че още се мотая, а не съм изпила 2 аспирина  8O
Опитах да и обясня, че няма как да пия аспирин, все пак съм бременна, обаче продължава да ме гони. Още малко и така ще викам, че им е бедна фантазията колко лоша снаха мога да бъда.
Голямо извинете за горното, но просто не се сдържах...

*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #529 -: Септември 25, 2010, 14:22:31 pm »
Мониксче - тука сме, все още 2 в 1 ;), ама ще видим докога. :wink: Имам си по малко кнтракции, но не са редовни, а и четох, че при второ детенце, това било нормално. С ванко до последно 11 дена преди да родя нямах грам такива.
Колкото до свекитата - трябва да си дадем сметка , аи те че все пак при нас и хормоните играят... Аз да чукам на дърво с моята много се разбирам, все едно родна майка ми е, да даде Господ на всеки такава, дори ми е тъжно че е толкова далече сега и няма да може да ми помогне с малката, но за сметка на това ще си имам за помощничка сестрата на мъжът ми, а и тя е готин човек.
<br />[/url][img]http://ticker
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #530 -: Септември 25, 2010, 14:44:21 pm »
Момичета, само наминавам да ви видя как сте. Въпреки, че не съм писала, редовно си следя темите в Честито, за да не изпусна някое от вашите раждания. Sterje, май ти си наред, а? Рая, мила то не е останало вече. Ох, чакам с нетърпение новините ви и после да не забравите, когато можете да сложите снимчици да се радвам на бебечета.

За свекървите момичета гледайте да не се ядосвате. Моята сега е тук при мен да гледа Ивана и в първите седмици яко се сдърпахме, защото дойде и на първият ден започна да ми дава акъл за дето ми и да ме учи то какво било, как трябва да заспива, кога, по колко, как се къпе бебе... абе един куп неща. Скарахме се доста и сега си трае. Не ги оставяйте да ви се качват на главите, защото после няма отърване. Аз съм доволна, че нея я нямаше в началото и си бяхме сами с мъжа ми,за да се научим заедно, а не едно нещо да не мога да направя както аз искам, понеже видиш ли тя била изгледала две деца. Ако ще и 30 да е отгледала, вие си гледайте детето както вие чувствате, че е правилно за него. Майката си усеща от какво има или няма нужда детето и.

Поздрави на всички.

Боби
« Последна редакция: Септември 25, 2010, 14:53:54 pm от Bobbie »

*
« Отговор #531 -: Септември 25, 2010, 15:07:21 pm »
Ююююююхуууууу, и аз съм тууук  :balk_70: :balk_70: :balk_70: днес се разходихме до Симеоново, та чак сега идвам. Доволна съм, нашият татко нааааай-сетне се прибира, замина на 15.08 и тази нощ ще си е вкъщи вече. сутринта като се чухме ми каза "лягай и стискай"  :lol: майтапчия лесно му е на него, не неговите ребра са разтягани по цял ден...
За свекървите - моята е супер, нямам никакви оплаквания, а на моменти се разбираме по-добре, отколкото с майка ми!! Но ако мога да перефразирам свекъра, той казва така: "Обичам тъща си, защото не живея с нея", е, аз обичам свекърва си, защото не живея с нея  :wink:
Стерче, още мъничко!! Радвам се, че си така спокойна, и не си притискана от отпуски на лекари и разни графици кога да родиш  :balk_47:
Раиска, ти как си? днеска си мислех как като нищо да се засечем в МД  :balk_600:
Аз вече няколко поредни нощи съм на тръни, защото се будя от силни корени болки, които в карайна сметка се оказват позиви за ходене по голяма нужда и вече ми писна..да не говорим, че от 2 седмици съм с почти разтройство, нали уж така започвало раждането, с изчистване на организма, е вече не знам какво да мисля  :ask:

отивам да гледам снимчици!!!
« Последна редакция: Септември 25, 2010, 15:09:34 pm от dianka »
« Отговор #532 -: Септември 25, 2010, 15:19:45 pm »
Здравейте :)
Ние най-после се прибрахме от задачки. Утре съм на фм и понеделник пак бхс. Запалете свещичка всичко да е наред. Днес съм малко заета със сватбените истории и не мисля толкова много, а и все си мисля, че може да са объркали нещо  :oops:.
Леки финални метри на очакващите, а на останалите - безпроблемни оставащи метри  :bighug:
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #533 -: Септември 25, 2010, 15:22:11 pm »
<br />[/url][img]http://ticker
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #534 -: Септември 25, 2010, 15:50:30 pm »
 8O И аз напоследък съм с разтройство, мислех че се дължи на малкото храна която поемам...става ми все по-трудно и по-трудно да ям, особено вечер ! Е, понякога малката слиза малко по-надолу и имам място да хапна  :lol: Болят ме срамните кости, ниско...все едно съм карала колело с кофти седалка. И имам контракции, по една на час някъде. Но са абсолютно безобидни...А, и кокалите ми тракат като пред разпад.
Като изключим тези неща съм си абсолютно пушка! Спя като пън...нищо специално не усещам  :?.
Хубаво е, че минаваме и се отчитаме кой тук кой не !
Доктора ми каза, че е в мой интерес на НЕ раждам уйкенда ( т.е. някъде в провинцията е ) та от мен да знаете - няма да се ражда сега, ще стискам кълки  :lol:

Боби, благодаря ти че ни мислиш ! :)
 Нямам търпение вече да видя малечка  :)

Мисля си, че наистина трябва да отворим тема за свекървите и въобще хората около нас, които помагат или пречат. Хубаво ще е да обменяме инфо кой как се справя с всякакъв вид дрзнители в началния период, който и без това е напрегнат...
« Отговор #535 -: Септември 25, 2010, 16:07:57 pm »
Тони, със сигурност всичко ще е ОК.Да докладваш утре резултатите от ФМ.Ти не го мисли сега, какво по-хубаво от сватбени приготовления.Забавлявай се максимално. :wink:
*
« Отговор #536 -: Септември 25, 2010, 16:22:19 pm »
И аз ви наглеждам момичета, и с трепет очаквам да споделите най-щастливите събития  :bighug:

Стерче, клипчето е невероятно - трети път ще си го пускам ... много радост и любов има в него.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #537 -: Септември 25, 2010, 16:49:10 pm »
Момичета, мисля че имаше някъде тема за свекървите. Трябва да поразровим да видим. Определено има какво да се каже :lol: То тази тема е неизчерпаема, по принцип, но не пречи да пробваме, де :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #538 -: Септември 25, 2010, 21:29:55 pm »
Здравейте милички, Отдавна не съм писала, но вече съм си в къщи  и почти не намирам време да седна на компютъра. Днес имам нужда малко да се пооплача  :( Незнам дали на някой му се е случвало, но аз като легна и се обърна на една страна след няколко минути задължително ми изтръпва ръката. После се обръщам и след малко ми изтръпва и другата. Та така по цели нощи лява - дясна - лява - дясна... Направо ми е мъчно че ще трябва да си лягам. Като капак пишкам по няколко пъти на нощ, а през деня е ад - не съм ли близо до тоалетната страшно става... Въобще странна работа  е това да си бремененна. Дай боже на финала само всичко да е наред - иначе всичко мога да изтърпя... Лека нощ от мен.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #539 -: Септември 26, 2010, 00:09:16 am »
И на мен ми изтръпват ръцете, но положението ми много се подобри с възглавницата за кърмене. Подпирам се на нея и на корема си и някак по-малко притискам ръката на която лежа.
Обаче има и опция да не ти достига Магнезии в организма, може и от Калция - ръцете изтръпват много гадно, казва се "акушерска ръка" . Дано да е от неудобната поза.