0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #440 -: Септември 23, 2010, 13:42:57 pm »
Натали, аз ходя на курсовете на 9 месеца, записах се за целия септември, имаше полезни лекции, утре също мисля да ходя, понеже лекцията ми се струва интересна.

Чери, и аз се записах за утре. :lol: Да се разберем на ЛС?

Тини, добре дошла в отбора на свекитата. :lol:
Много се радвам за добрите новини след феталната морфология. А това, че вече си се поуспокоила е чудесно.
Аз следващата седмица съм на втора ФМ и се надявам и аз да се поуспокоя след това.
 Прегръщам те. :D
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 13:48:55 pm от Nataly* »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #441 -: Септември 23, 2010, 13:50:57 pm »
 :? ух...как ще я правя тази шоколадова кърма, като аз шоколад почти не ям...Но тъй като тя ще прилича на майка си - саламчето ще е добра стръв  :lol:

Момичета весело на лекцията утре !
Аз ходих на лекции в Бейби Мола в Арон, Люлин. Има безплатни лекции всяка сряда от 11 до 13 часа. На мен ми харесват, само понякога се събират повечко хора и става малко задушно.
« Отговор #442 -: Септември 23, 2010, 13:57:51 pm »
Привет!

И аз скоро не съм писала, но гледам да използвам хубавото време и да водя малкия насам натам.
Вчера бях при Сигридов. Всичко е наред. Спря ми аспирина, та останах само на фраксипарин. Освен това ми каза, че няма смисъл да ходя на втория БХС и смятам да го послушам.

beauty, през първата бременност вливах за последно в 32г.с., въпреки че не виждах много смисъл да го правя в толкова напреднала седмица, ама имунолозите така казаха.
Сега въобще не мерих НК-клетките, само АФА, които са в норми. Няма да правя вливания, Сигридов също смята че не е нужно. Дано всичко е наред.

И понеже гледам, че станахте много свекърви, аз се нареждам в отбора на тъщите и ще се оглеждам за зет. Тъй де, да си го знам от малък, та да няма изненади. :D

Тини, честити сини гащи! :D
*
« Отговор #443 -: Септември 23, 2010, 14:23:11 pm »
Зейтуни, браво, много хубаво, батко и момичнеце!!
Раиска, твоя мъж с "пъци-пъци" ме разби  :lol:  :lol:
на мен с Момо ми изтекоха водите след една особено угоителна вечеря в една бирария, та щом не обичаш шоколад, отивайте някъде да се наплюскате хубавичко и после....  :wink:
аз гУспойцата няма да я мамя с нищо, да си седи там да се угоява, само ако може по-внимателно с ребърцата ми...  :?
Стерче, съгласна съм с вашите доктори, щом всичко е наред, не трябва да се пришпорват нещата!! е, аз все пак не искам да преносвам, най-вече заради ходенето за нов болничен и ежедневното мерене на тонове, което си е малка инквизиция за мен!!!
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #444 -: Септември 23, 2010, 14:27:20 pm »
Сладурки - хм, аз кавато съм лакомия(ама само дето ям де, нищо не качвам) от доста време ми се хапва суши, Ванката ми е обещал да ми поръча довечера, та току виж сме я излъгали момата. ;)
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #445 -: Септември 23, 2010, 14:51:41 pm »
Зейтуни, поздравления за розовките гащи  :D еха, ще има и достатъчно снахи начи  :wink:
За вливанията те имунолозите имам чувството, че няма какво да кажат друго, освен да вливам, аз иначе Стаменов го бях питала преди и според него тези вливания били наложителни(ако са предписани) - до петия месец, ноо да питам имунолозите най-добре и тях да послушам. Та те като кажат вливай и аз вече сама трябва да си преценявам май. Аз вливам заради НК клетки, които спаднаха, а преди нищо не им действаше. Единствено се притеснявам дали са безопасни за бебетата съвсем, честно казано не съм наясно :?

А сега да се оплача мъничко. Днес имам силен ден, в къщи правим някои реконструкции по повод увеличаването на семейството и имаме майстори. Та нали знаете каква беда е това и понеже сутринта се опитах да поговоря с тях, но няма кой да ме чуе разбира се, та се изпокарах с тях накрая. Направо ме изкараха извън релсите, та се чудя сега след като се поуспокоих, дали не си навредих след разправията, опитвам се да си почивам и ги оставих да си мацат и плескат на спокойствие, за да мога и аз да релаксирам. Ама много се бях "напушила" та чак ми идеше да се набия заради тая глупост. Сега се моля с мен и бебчетата всичко да е наред, много съм щура ей  :lol:

« Отговор #446 -: Септември 23, 2010, 15:27:55 pm »
Честити сини и розови гащички на тези, които вече са узнали какви сладурковци ще имат :). Ние сме срамежливи и неискаме да се покажем още ;) Може другата седмица като сватбен подарък бебчето да реши да сподели с мама  :D.
Относно коланите в автомобила, аз предпочитам да съм, просто го държа свободен. Не съм шофьор, но колата ни е с десен волан и предпочитам да се вържа, че всякакви ги има по пътищата.
*
« Отговор #447 -: Септември 23, 2010, 15:37:03 pm »
като гледам достатъчно и снахи и зетове ще има :) живи и здравички да растат и да им се радваме.
иначе и ние сме като теб Тони-бонбони. на последния преглед стискахме здраво крачетата и сега с нетърпение чакам ФМ и дано там да узнаем пола.
аз шофирам доста, и предпочитам аз да карам, така се чувствам по сигурна а и не ми става лошо. за сега си слагам колан,, но от време на време го придърпвам да ми стои по хлабав. незнам като напредне коремчето как ще сме, но ще го мислим.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #448 -: Септември 23, 2010, 15:52:06 pm »
И аз съм тука все още и сме си още 2 в 1. Вече почвам да се настройвам, че пак ще преносвам - за 2 те седмици, това си е стандарт тука, ако бебка си е наред и има достатъчно вода, никой не предизвиква раждане а просто те изчкват да и дойде момента, с Ванко преносих точно 11 дена и толкова ми беше писнало накрая от това чакане... ама няма накъде, просто такава им е системата.

Аз родих точно на 13-ия ден след термина, но последната седмица ме държаха в болницата.
« Отговор #449 -: Септември 23, 2010, 17:26:45 pm »
zeituni, как док.реши да ти спре аспирина? Прави ли си някакво изследване? И този фраксипарин винаги ли до края се слага   8O 
*
« Отговор #450 -: Септември 23, 2010, 17:38:42 pm »
Привет момичета и от нас!Направо ме хваща лудото,че още незнам свеки ли ще съм ,тъща ли :lol:????Дано другата седмица се види :D
Раиска,Стерчи,Дианка успех и чакаме новини osi_9

« Отговор #451 -: Септември 23, 2010, 17:50:15 pm »
Moni, срамежливо твойто беее  :D Нищо де, каквато и да си, все е добре дошло:) Ти имаш ли предпочитания, иначе? А и по-добре като се покаже, да се покаже хубаво и да не те подведе.
Моето се беше разкрачило от 10 г.с., та тогава ми казаха мома, ама после видяха  пишленцето като порасна :D И ми е останало като навик да гледам и по розови дрешки докато свикна , че съм с момченце. Но иначе радостта на таткото беше голяма,после като разбра, че ще има още един мъж във фамилията.Абе, да са живи и здрави, това е важно.
*
« Отговор #452 -: Септември 23, 2010, 17:58:04 pm »
Виолет,така е да са ни живи и здрави и розови и сини ама,така като чета и някак си ме хващат мераците и ние да се знаем,а иначе сме познатата схема аз искам момиченце,а таткото момченце :lol:.
Но ей сега ще се изтърколи и ще дойде 30,че на тази ж.к нито ме гледаха на УЗ нито тонове,но поне пуснах урина и ПКК и то аз си я изисках от акушерката

ПП Вече и моята пупа я има в албум :lol: :wink:
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 18:07:24 pm от moniks_s »

« Отговор #453 -: Септември 23, 2010, 18:43:31 pm »
И този фраксипарин винаги ли до края се слага   8O 
Не винаги се слага до края. На мен ми го спря в 16-та седмица, след като излязоха резултатите от БХС и се установи, че с плацентарния протеин (ако не се лъжа) всичко е наред. По принцип лекарите преценяват въз основа на различни данни дали и кога да назначат или спрат дадено лечение.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #454 -: Септември 23, 2010, 19:16:02 pm »
И този фраксипарин винаги ли до края се слага   8O  
Не винаги се слага до края. На мен ми го спря в 16-та седмица, след като излязоха резултатите от БХС и се установи, че с плацентарния протеин (ако не се лъжа) всичко е наред. По принцип лекарите преценяват въз основа на различни данни дали и кога да назначат или спрат дадено лечение.

Така стана и при мен. Аз си носех на прегледа резултатите от БХС.Д-ра каза, че плацентарният протеин ми е перфектен. Образувала съм голяма плацента също, каза че в сегашния си вид може спокойно да изхрани 2 бебета, не само едно. Мери и кръвотока към матката. Също беше отличен. Каза нещо интересно-понеже предишната ми бременност е била скоро, матката все още "помни" и по-добре се справя с износването.
Бях си пуснала АФА, които се оказаха в граници. И остава тромбофилията, която е 4G/4G , най-леката възможна. Та фракси 0,3 засега е напълно достатъчен. Сега ще следим на 3 седмици кръвотока и ако продължава да е наред, след 24 г.с. може да мина на фраксипарин през ден.
Освен всичките тия работи на последните кръвни изследвания се оказа, че протромбиновото време, INR и тромбиновото време са ми високи и като нищо може да получа някой кръвоизлив.
Та така. Засега спирам аспирина. И се надявам нещата да са наред.

Иначе миналата бременност бях на фраксипарин 0,6 до края и аспирин до 36г.с.
« Последна редакция: Септември 23, 2010, 19:23:43 pm от zeituni »
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #455 -: Септември 23, 2010, 19:57:15 pm »
На мен ми казаха, че Преднизолона и Фраксипарина са ми до края. Само ще ми намалят фраксито от 0.4 на 0.3
Вливанията имунолозите ми казаха че се правят до 34г.с. По тази логика на мен ми предстоят още две... но да си призная, мисля едното да го пропусна, просто вече не издържам финансово, а и все пак предпочитам да пазарувам за бебо с тия парички. При мен и АНА-та и НК-а клетките са над нормите, макар че съм на преднизолон от април месец 2009 г без прекъсване, много бавно смъквам. При първото изследване бях с антитела 96% при норма от 0-10%, НК-клетките бяха над границите, и така. Питах от какво и защо - категоричен отговор не получих, но схванах че вероятно ендометриозата и хашимотото са основните виновници. До колкото съм чела, НК клетките са опасни и в 6-я месец, Сигридов ми обясни че сега вече не могат да убият бебето, но водят до стареенето на плацентата преждевременно, което влошава храненето на бебето и то може да изостане в растежа, а и може да се роди преждевременно.  :? Абе въобще - изобщо... цветна картинка! Какво да се прави - съдба!
Райче, направо ме разби с тоя салам  :lol: голям смях  
*
« Отговор #456 -: Септември 23, 2010, 22:02:34 pm »
Тини честити сини гащи!
Зейтуни а на теб честито панделки! :P
*
« Отговор #457 -: Септември 23, 2010, 22:46:15 pm »
Леле колко сте напреднали всички - Браво !
Райска Рашко то неостанало !
Много щастливи срещи на всички желая с бебетата !
Напоследък и мен ме мъчат мисли за раждането ама то ще е защото наближава !
За фраксито и на мен ми казаха до края!
[/url]
*
« Отговор #458 -: Септември 23, 2010, 22:46:32 pm »
На мен ми бяха изписали 1 вливане , въпреки че не съм имала НК . Направих го.Казаха ми да ми сложат и 1 инжекция Дипрофос (което е кортикостероид , противовъзпалително) и бил с действие 20 дни, който аз не си сложих. после пусках още 2 пъти контрола на НК и АНА , Асперина спрях в 20 г.с. Обаче тези вливания и тези контроли "гълтат" доооооооооста пари, направо ви съчувствам  :?

НА новоразбралите бъдещи тъщи и свекита честито!
*
« Отговор #459 -: Септември 23, 2010, 23:43:34 pm »
Тини, добре дошла в отбора на свекитата. :lol:
Много се радвам за добрите новини след феталната морфология. А това, че вече си се поуспокоила е чудесно.
Аз следващата седмица съм на втора ФМ и се надявам и аз да се поуспокоя след това.
 Прегръщам те. :D[/color]
[/quote]

Стискам палци за страхотни резултати от втората ФМ,Ели!Спокойствието е голяма работа,за мен е непознато състояние по време на бременност и за това му се радвам сега,когато най-сетне го постигнах :)!