0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #400 -: Септември 22, 2010, 12:08:29 pm »
Здравейте, сладурани. :D
Чета ви, че пишете за гъби и май и аз ще се присъединя към вас. :x
От вчера имам някакви гадни сърбежи, течението ми не се е увеличило, няма и мирис. Но на 30-ти съм на фетална морфология и ще пусна и една МБ. Исках още на женската консултация да ми пуснат-"нямали направления"! То аз не знам те какво имат. :x

Заек, честити ти розови гащи. Имате да ни догонвате с госпожиците, че ние сме доста напред с момчетата май. :lol:

Хубав и спокоен ден на всички.
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #401 -: Септември 22, 2010, 12:17:55 pm »
Заек, честити ти розови гащички!  :bori_007:

Аз пък да ви се похваля- МБ ми е готова и нямам абсолютно нищо.Много съм доволна, че няма да пия още хапове, то и без това тези са си ми достатъчно дето ги взимам.

Лек ден на всички и  леко раждане и незабравима среща с бебковците(за тези при които наближава момемнта). :D
07.10.2009
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #402 -: Септември 22, 2010, 12:19:35 pm »
Добър ден и от мен :)
Зайче, честити розови гащета. :)
Леле, тези гъби били голяма напаст :? Да взема и аз да пусна една МБ, че досега не съм го правила.Не че имам оплаквания, ама за всеки случай.
Днес съм почивка и ще ви изчета по-подробно :)Нещо май бащите обсъждате :D Лесно им е на тях....а са тръгнали да мрънкат и да се оплакват :x
Започвам с четенето, да не дрънкам празни приказки :D
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #403 -: Септември 22, 2010, 13:25:06 pm »
здравейте,
Зайка, честита девойка, и аз искам една такава, ама е още рано.

поуър - честита победа над гадините. мисля си, по повод на бащите, явно трябва да ги държим достатъчно заети с някакви неща, за да не ни висят на главите?

леки раждания скорошни и позакъснели.
хубав ден на всички ви, аз днес съм отново на самолета за софия, да се надяваме, че няма да ме боли твърде, че е доста неприятно по рейсовете и самолетите, стискайте палци
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #404 -: Септември 22, 2010, 13:50:32 pm »
Разликата в половете на бебчетата май вече се стопява :)

За гъбите и аз си ги влача от самото начало, но не са ми създавали никакви проблеми до сега.

Да попитам отново нещо: знаете ли кога е нормално да се свлича корема надолу, че вчера забелязах, че моя тръгва и нали съм от притеснителните започнах да си мисля, че раждането наближава  :oops: А продължавам да си имам болки и да ми пукат костите като се обръщам от разпъването и разтягането.

Мъжете е нормално да ревнуват, че то досега поне моя като бебе си го гледах. Много трудно му беше в началото като разбра, че трябва да помага в домакинстването, посвикна, но още му е кофти :)
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #405 -: Септември 22, 2010, 14:05:12 pm »
Здравейте и от мен в този слънчев и прекрасен ден!  :D
С гъбите и другите гадости вече е ясно, почти неизбежни са, и ще ги лекуваме, какво да се прави  :?
За таткото - и аз да се оплача, до сега него съм гледала като бебе, тя и майка му така не го е гледала както аз се старая, но онзи ден и на нея и на него казах, че след няколко месеца ще имаме истинско Бебе! И не мога да се грижа и за него като за такова, а е крайно време да влезе в ролята на истински мъж и да спре да очаква грижи като чели е малко дете. Тя само посви рамене, даже се понацупи че критикувам сина и, ама нещо ми беше прекипяло и като ги подбрах и двамата... :lol: Той само вика: Стига де, стига..., ама аз: Какво стига? Сега ми е паднало да се оплача от тебе на майка ти, мен като не слушаш може би нея ще послушаш и ще се стегнеш. Аз съм бременна и имам нужда от съчувствие и подкрепа.  8) Чак се изненадах от себе си как го изиграх :lol:  Ама ефект Зеро даже сутринта слиза до колата нещо да вземе. Поглеждам по едно време от прозореца вратата на колата отворена, а той вкъщи 8O Забравил я бил нашия... разсеян до безумие. Какво да ви разправям, то и вашите са като моя - те все едно на калъп са правени всичките. :lol:
Николина, радвам се да те видя отново тук  :)
Елена, на мен ми трансферираха 4 - но се захвана само едно бебче, така че поуспокой малко топката, и ги мисли нещата едно по едно - ако има нужда.
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 14:08:43 pm от Vickson »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #406 -: Септември 22, 2010, 14:21:45 pm »
Ааааа, не всички мъже са по калъп, моят е изключение :lol: :lol: :lol: Пу, пу, пу, заплюйте :lol:
Майтапа настрана, адски много ми помага и винаги ми е помагал. У нас няма мъжка и женска работа. Макар че семейството му е силно патриархално /а той едно дете, също дълго чакано, та да не ви казвам мама как си го глези :lol:/, като се събрахме да живеем заедно, твърдо му заявих, че у наща къща такива филми няма да има. И слава Богу, излезе добро момче 8), слуша и изпълнява..хиихи. Всъщност, аз не съм толкова лоша, колкото звуча, просто на него си му идва отвътре. Обича да готви, не му е проблем да чисти, ама като казвам чисти, имам предвид от-до, не само да отбие номера. Понякога повече от мен се старае :oops:.
А сега пък, не ме оставя нищо да пипна вкъщи. Откакто започнах процедурата, дори чинията ми не даваше да си измия, чак вече от 2-3 седмици ми позволява да мия чинии само и евентуално нещо набързо да сготвя. По едно време даже се бях изнервила, защото по цял ден няма какво да правя, откачах. Иначе и той е луд на моменти, направо се престарава. Постоянно ми прави забележки - така не ставай, по-леко сядай, недей ръкомаха, не се вълнувай...абе цирк, докарваше ме до лудост. Викам ти не си добре, като препарирана ли да стоя :lol: Сега се поуспокои вече.
Да ми е жив и здрав, пу, пу, пу, мисля, че адски много ще ми помага с детето. Дано да не изтрещи само нещо 8O Ама и да изтрещи, ще го вкарам бързо в пътя аз, туй го мога 8)
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #407 -: Септември 22, 2010, 14:43:13 pm »
Момичета, знаете ли дали мога да се возя на предната седалка без колан?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #408 -: Септември 22, 2010, 14:58:16 pm »
Здравейте :)

Сиксенсче, браво на мъжа ти, само така!

Зайче, не се притеснявай. Аз съм със серклаж, не е страшно и не боли. Но, май ти е късно за серклаж вече. Той се прави около 15-18 седмица. Доколкото зная, ако се изпусне срокът, скъсената шийка се пази с повечко лежане. Дано не съм права и да може да ти се направи серклажа. Операцията трае 15 мин, но МД например е с пълна упойка, та изкарваш 2 нощи в болницата. Особеността е, че като си със серклаж, като почнеш да раждаш, ако си естествено, не трябва да чакаш контракции на 5 мин., ами тръгваш към болницата веднага. Трябва да срежат конеца, за да може да си стане разкритие. Успех и пиши какво са ти казали!  :)

Лъки, мисля че ти е рано да ти се смъква  корема. Но нека кажат по-запознатите.
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 14:59:56 pm от Раши »


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #409 -: Септември 22, 2010, 15:25:12 pm »
виксън и аз това си казвам, ама нали знаеш, че не можеш да се спреш да си мислиш какво би могло да стане проблем. нуждата да съм подготвена за всичко се появи в момента, в който разбрах, ченяма да стене по "лесния начин". но останаха само днес и утре да чакам, в петък вече ще зная има ли нужда да се притеснявам или не.

зайче, успех със серклаж или без

сиксенс има и такива мъже, моят е подобен, става непоносим само когато имам някаква тревога дето имам нужда да споделя с него, беше направо ужас преди стимулацията, проглуших ушите на част от хората, но пък като става въпрос да се грижи за мен "телесно" - равен няма, само да не трябва да си говорим. да му се не види. като си го избирах, си го избрах тъкмо защото си мислих, че може да се говори с него. много съм умна, няма що. Но си мисля, че те са такива, каквито ние си ги направим, като всичко им се поднася на тепсия, що им е да се пънат, би било глупаво от тяхна страна, пък ние не искаме глупави мъже, нали?
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #410 -: Септември 22, 2010, 16:27:03 pm »
Рашинка не се притеснявай, ако трябва секцио ще го преживеем и мен малко ме е шубе, но няма как важното е бебчетата да са добре и това, че нямаш проблеми със сърцето  :D.
Моето секцио е за 7.10, но незнам ще устискаме ли до тогава.
До преди малко пак ходихме по магазините накупихме с таткото много неща за бебка, но се изморих страхотно, вече всичко ме боли и с тази хрема :(
За таковците какво да ви кажа нашия за сега много помага, но незнам как ще е занапред като се вдигна на крака.Началото на бременността ми беше кошмарна до 5-ти месец на легло, не знаех на кой свят съм, много ме гледаше без него направо бях за никъде.
Лек ден мацки и на всички пожелавам възможно най-малко болежки. :D
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #411 -: Септември 22, 2010, 16:33:20 pm »
смарайди, можеш да се возиш без колан, да. Лично аз не го правех, просто ползвах "адаптор", който задържа долната част под корема, или я премятах през главата си и оставях само горната да ме пази, доколкото може.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #412 -: Септември 22, 2010, 16:52:09 pm »
Момичета, замислила съм се тези дни да започна да ходя на училище за родители и сега разглеждах лекциите на сп."9 месеца". Струват ми се интересни темите и мисля да пробвам.
Някоя от вас посещавала ли ги е? Или имате ли споделени впечатления от близки?
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #413 -: Септември 22, 2010, 17:14:54 pm »
Здравейте.Имам две останали лепенки  Nitrong-glyceryl trinitrate-подарявам ги.
Д-р Сигридов ми ги беше назначил против силни контракции.Ако някой има нужда да ми пише.
Срока им е до 03.2011 г.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #414 -: Септември 22, 2010, 20:16:03 pm »
Раши и аз мисля, че е много рано, но факт. Тази сутрин дупетата им не са ми под гърдите, а по-надолу. Отвори им се малко местенце на юнаците и цял ден шават и риткат. Утре мисля да се обадя на доктора.

Smaraidi аз се возя без колан отпред
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 20:41:37 pm от Lucky »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #415 -: Септември 22, 2010, 20:53:27 pm »
Много ме развеселихте с темата за мъжете  :lol: Те са свикнали да бъдат нашите бебета и сега усещат че ще бъдат изместени, което е нормално да не им се хареса  8O  Моят мъж ми помага поне, е може и повече, но пък досега карам доста лека бременност и не се налага...понякога си позволявам да ме поглези де, подвиквайки от другата стая че ми трябва това и онова докато си лежа  :lol: :lol: Натали и аз мисля че някоя лекция би била полезна, но пък засега ходя на работа и едва ли ще ми е възможно да посещавам такова училище, може по-нататък. Смарайди аз също се возя всеки ден ходейки на работа без колан, даже и още шофирам, но пък осъзнавам че коланът е полезна вещ и е хубаво да се слага дори и придържайки го да не ви е неудобно.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #416 -: Септември 22, 2010, 20:55:07 pm »
Лъки, една моя позната роди близнаци, писах за нея, че всичко е минало благополучно, понеже много ме беше страх за нея...тя е много дребничка и слабичка.
Корема и беше много странен - целия висеше надолу...и двете бебета си стояха около пъпа и надолу.

Стерче много ми се струват 2 седмици...сигурно постоянно следят родилките. Доколкото знам плацентата презрява и не е добре, Но лекарите си знаят.

Аз шофирам без колан, до ден днешен ( нищо чудно сама да се закарам до болницата  :lol: ) ...не съм имала проблем с катаджийте.

Зайко, честита ви девойка !!!  :D Добре дошла в клуба на панделките !

« Последна редакция: Септември 22, 2010, 20:59:17 pm от Raissa777 »
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #417 -: Септември 22, 2010, 21:06:11 pm »
Nataly, и аз съм решила да ходим на у-ще за родители, но по-нататък, всъщност незнам кога е най-подходящо.. Ако избереш някои курс сподели, може да се включим някои от темата  :)
В моята книга пише, че мъжете преживявали стрес също като жените, дори някой наддавали тегло по същия начин  :lol: Но от друга страна им се струва всичко далечно, защото не го усещат физически и като наближи събитието се шашкат от промяната. Както и при Елена, моят физически помага, но емоционалните ми пристъпи са нещо абсолютно непосилно за него и настава ужас, явно е много нервен, но за съжаление сме двама.. дано нататък се успокоят нещата :?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #418 -: Септември 22, 2010, 21:32:48 pm »
Шофьорките, внимавайте с карането в тия седмици, със или без колан - идиоти всякакви по нашите улици. Проблем е отлепването на плацентата при удар в корема, което лесно се случва в късни седмици (внимавайте и с окачането на пердета, че и от такива резки движения ставало). Ако, не дай си Боже, нещо стане, трябва моментално да се изстрелвате към болницата, особено при наличие на кръв!

Също така, съвет от мен - не тръгвайте сами с кола към болницата. Разказвах го вече, но да напомня - контракциите ми за 5 минути станаха от нерегулярни, на по 10-15 минути, на регулярни на 3 минути (бях тръгнала да слагам кафеварката на котлона и не можах да довърша). Обикновено не зачестяват толкова бързо, но няма гаранция. А болките идват малко след това - така че... по-добре едно такси  :wink: Това не е момент да се правим на смели :)

Стерче, Раиска, Дианка (надявам се, че не пропускам някой), успешно раждане, наближи и вашия момент :) Следя ежедневно и чакам добри новини! Прегръдки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #419 -: Септември 22, 2010, 21:45:27 pm »
За коланите по принцип катаджиите не правят проблем , но аз лично закопчавам първо колана и после прехвърлям само тази част от него , която минава между гърдите....за някаква сигурност.