0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #380 -: Септември 21, 2010, 17:22:36 pm »
Здравейте, милички :)

Таисче, кога ти е планирано секциото? Да се лекуваш, ей! Аз най-вероятно също ще съм секцио - заради миомите :( Хубавото е, че днес кардиологът ми каза, че със сърцето съм добре, та поне няма да ме режат заради него. А има шанс да ме пробват и по естествен път.

Раис, щом няма да раждаш още, значи ще се порадваш още малко на бременността. На мен лично ми е много приятно да съм бременна въпреки неудобствата. :)

Да ви се оплача. Мъжо много ме ядосва за съжаление и започна да ревнува и да се цупи. Явно много се е уплашил. Обаче това не е повод да си изкарва на мен проблемите и да не получавам никакво разбиране. Не си прави сметка изобщо, че така вреди на бебето. Не го очаквах от него. Не очаквах, че мъж който се е борил със стерелитета може да ревнунва и да бъде егоист, вместо да се радва и да благодари на господа за детето си. Много се притеснявам да не продължава така и след като родя. Не искам по-голямо дете в мъжко тяло, искам мъж до себе си.


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #381 -: Септември 21, 2010, 18:28:33 pm »
раиса, благодаря ти, ще попрочета ако намеря нещо по форума, просто съм притеснена

раши - то си е като по учебник, те винаги изперкват около бременността, твоят се е удържал до към края, някой започват от самото начало. но съм съгласна, че е плашещо да имаш две бебета, вместо едно. дано като се видят с истинското бебе се промени. сигурно не им е лесно - хич нищо не става в тях, а ние сме непрекъснато вторачени в коремите си и във всичко дето е свързано с тях.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #382 -: Септември 21, 2010, 21:09:30 pm »
някоя от вас знае ли безопасно ли е да се използва zovirax по време на бременност - излезе ми херпес, а няма да си видя докторката до петък и не искам да чакам до тогава. В аптеката казаха, че нямало проблем, защото е на устата, но аз реших да питам все пак?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #383 -: Септември 21, 2010, 21:14:38 pm »
Аз също смятам че не е проблем,стига да не ти попада в устата вътре.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #384 -: Септември 21, 2010, 21:20:32 pm »
Здравейте,

аз се върнах от феталната ехокардиография, всичко е наред със сърчицето на бебето, доктора не видя тези фокуси, каза ми, че обикновено колегите му като чуят, че бременността е след инвитро изпращат бременните и на фетална ехокардиография, един вид да се презастраховат.
Елена, при мен се наложи редукция, понеже едното бебе беше с аномалия и нямаше какво друго да се направи, защото ако го бяхме оставили в по-късен етап щеше да е опасно за здравото бебе. Иначе Раиса ти е написала, лекаря ти трябва да прецени дали ще може да износиш 3 бебета или ще ти препоръча редукция и ти сама ще си решиш какво да правиш. Зависи от много неща, при мен като стана така лекаря ми каза, че едно бебе ще износя много по-лесно, аз съм нормална височина 168 см, но съм много слаба 48 кг и с много тънка костна система. Даже сега ми казва, че очаква малко бебе, заради структурата ми, пък и матката ми се оказа, че е по-малка и сигурно с 2 бебета щеше да ми е доста трудно, а пък ако бяха 3 съм сигурна, че щаха да ми препоръчат редукция. Иначе си има риск и при редукцията и при бременност с 3 бебета. Дано при теб са двечки и да не ти се налага да взимаш такива решения.
Ето тук има една тема за редукция, мисля че има и други ако се поразровиш във форума.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42103.0
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #385 -: Септември 21, 2010, 21:34:02 pm »
...по темата "мъже" направо съм полудяла  osi_7
Усещам как роднините на моя се присламчват ( чак сега, на финала...не са ми звъннали за едно "как си", през цялата бременност! ) а сега се натискат да кебичат в нас и да "помагат" ! И като предупредих мъжа ми той да се оправя с тях, а аз с моите си, той ми каза - " Е какво лошо, ще им е интересно "  8O
Развихрих лек скандал на тема " ние да не сме от цирка " ...
Ужас, не знам как ще се оправям, защото очевадно проблеми с досадници ще имам на богато...а подкрепа от мъжа ми - зеро.

Рашинка, ти сега излезе в отпуск...но аз вече малко изперквам вкъщи. Изобщо не съм свикнала така и стените започнаха да ме притискат. А фигурата и всичко свързано с нея не ми позволяват много много да ходя навън, то аз и не искам...тежко ми е, често изпитвам разни неразположения и т.н.
Иначе и аз това си мислех снощи, последните дни, в които бебка е в корема ми... :) Сутрин като е разбуждам първата ми работа е да си погаля корема, сигурно първите дни, в просъницата ще се стряскам къде е  :D
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #386 -: Септември 21, 2010, 21:38:14 pm »
Елена, аз съм ползвала Зовиракс, докато бях бременна.
И не впрягай каруцата пред коня! Не мисли още за редукция! Мноооооого е рано. Защо само да се натоварваш емоционално?

Лека бременност и раждане (за които е наближило)!
« Последна редакция: Септември 21, 2010, 21:43:13 pm от blue_sky »

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #387 -: Септември 21, 2010, 22:11:10 pm »
Елена,аз ползвах Acyclovir cream през бременноста,върши същата работа. :)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #388 -: Септември 21, 2010, 22:40:54 pm »
Виксън, и аз се оказах с гъби, то като чета едва ли не е от гадостите на бременността- имунната система пада и бактериите се активизират. Обаче доктора преди 2-3 седмици каза, че сега нямало какво дасе направи и ще се лекува накрая.. май и тук някой беше писал преди време, че се лекувало преди раждане, за да не заразиш бебето. Но май при други бактерии има опасност от инфекция към матката, така че пии лекарствата и успех.
Раши, покажи му че точно сега ще ти е най-нужен, защото май понякога започват да си мислят че вече няма да са толкова нужни, тя майката ще се оправи с бебто и пр. глупости и започват да се правят на интересни..
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #389 -: Септември 21, 2010, 22:57:29 pm »
лилето, чери, много ме интересува това с редукциите - при колко плода ги правят, аз много се притеснявам, да не се наложи и нямаше досега кого да питам, та питам вас. Около мен хората се шегуват, че всичките три ембриона са се захванали, ама мен не ми е до смях. Та ако може да ми кажете какъв е вашият опит, съжалявам ако това ви причинява тъга и моля да ме извините предварително, може би имате линк, който да прочета, ако не ви се занимава да ми отговаряте. Благодаря ви предварително

Елена, както Блу скай ти е писала, рано е да се притесняваш за нещо, което не се знае дали се е случило.
Ако пък се е случило, не е страшно защото решение винаги има и правилното решение  е това, което ти и докторът ти ще вземете. Хората могат да си говорят колкото и каквото искат.
Ето още една тема, където е обсъждана редукцията при многоплодна бременност.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33555.0

Лека и спокойна бременност и леко раждане на наближилите този прекрасен момент.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #390 -: Септември 21, 2010, 23:08:48 pm »
Елена аз съм с две редукции, при предната бременност и сега, при втората.
Доки преценява риска и от двете, дали да остави 2 или едно бебе или да мине към редукция. В повечето случаи лекарите препоръчват редукция, защото риска да се износят 3 бебета е много по-малък, от колкото да стане нещо при редукцията.
Единствения проблем е, че може да се развие инфекция на по-късен етап и да се роди преждевременно, което също може да се каже и за триплодната бременност.
Редукция направена от добър лекар, няма проблем. Същото е като пункция, лека анестезия, поспиваш няколко часа, после 7 дни пиеш АБ и след седмица си на контрола.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #391 -: Септември 22, 2010, 00:05:52 am »
Здравейте, напълно сте прави, че това с редукцията не ми е дошло до главата, дай боже да не ми и идва, че не мога да се мисля. Но колкото повече наближава прегледа, толкова повече се притеснявам, ще ви пиша в петък как е минало (естествено  :oops:).

nikolina-pikolina благодаря ти за спокойствието в отговора ти, ще видим

Райса, това с мъжа ти е ужасно - в края на крайщата ти си бременна, на теб ти е тежко и притеснено и кусур са ти близките му в този момент. не можеш ли да кажеш, че ти ще ги поканиш когато можеш или когато имаш нужда от тях, че имаш нужда от "време с бебето насаме" или просто им спретни един скандал, винаги можеш да кажеш, че са хормоните. но преди всичко той трябва да влезе в час, според мен. така че  osi_6

успех с ражданията и с лечението на гъби и други гадости.

лека бременност на останалите
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #392 -: Септември 22, 2010, 01:10:25 am »
Да се включа и аз по темата с бащите :) . Нашият татко си беше напълно нормален, до момента, в който синът ни се роди. След това стана ей толкова  8O внимателен към бебето, непрекъснато го проверяваше, нагласяше, един път ме пита, дали кърмата ми не е прекалено рядка, друг път - прекалено гъста. Била жълтеникава, дали му стигала  osi_7 .... Трая около месец и приключи, слава Богу :). Всеки татко го избива нанякъде, бъдете търпеливи :)
Успех в борбата с гъбите и другите, леко раждане на "узрелките"  :balk_50:
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #393 -: Септември 22, 2010, 09:46:31 am »
Не искам по-голямо дете в мъжко тяло, искам мъж до себе си.


Добре дошли в клуба :D :D. Има и по-тежки случай, аз чакам третото дете :D

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #394 -: Септември 22, 2010, 09:55:02 am »
Стерчееее,как е мила,още ли сте 2 в1 ,че то при тебе пък хич ама хич неостанало :))))))))))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #395 -: Септември 22, 2010, 10:13:28 am »
Ели не се претиснявай излишно! Аз бях с трансферирани 3 и мислех че се е хванало 1. Когато на втория преглед рабрах че са 2 нямаше по-голямо щастие... Тук има и няколко мами с по 3  :D Колкото и да са и каквото и да решат докторите за всичко си има решение!

Виксънче и аз съм с гъби и сега трябва да пускам и стерилна урина  :? Явно много бременни имат гъби!

Маймункеее ама твоето маймуне голямо слонче  :lol:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #396 -: Септември 22, 2010, 10:28:56 am »
един път ме пита, дали кърмата ми не е прекалено рядка, друг път - прекалено гъста.

 :lol: Ясно...
Ще бъдат тежки моменти, от сега се подготвям ! Най-много да има SOS акция - евакуация ...  :lol:

Стерчето трябва да я търсим всеки ден тук ли е не е ли  :D 
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #397 -: Септември 22, 2010, 11:46:20 am »
Здравейте момичета. Аз влизам в отбора на розовите гащи, ще си имаме мома :)
Леко съм притеснена, защото при прегледа ми вчера дължината на шийката ми беше 2,97. Сигридов каза, че ако е тенденция към скъсяване, може да се наложи серклаж. Моля тези, които са по-запознати с тази проблематика или са минали през това да споделят.
Лека бременност на всички!
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #398 -: Септември 22, 2010, 11:59:25 am »
Зайче честито розови гащи :P!
И мен ме интересува това с шийката.Сигридов ми каза да я следя на 2 седмици.Другото което ми каза е, че ако хванем навреме скъсяването и след това направим серклаж то всичко ще е наред докрая.Това е което знам по въпроса.Дано някой по запознат да обясни подробно за какво става на въпрос.Лек и слънчев ден на всички!
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #399 -: Септември 22, 2010, 12:03:30 pm »
Мънки, Раиска - да, все още сме 2 в 1. :) и има вероятност, да ни оставят така още 2 седмици, тука чак като минат 2 седмици след термин предизвикват раждане... а, и ванко ми закъсня и той с 11 дена... и ми тежи вече, и я чакаме мацката, ама тя се ослушва явно иска като батко си и тя на топло. :) Ама няма начин, когато е тогава.
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 12:05:12 pm от stertje »
<br />[/url][img]http://ticker