0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #220 -: Септември 17, 2010, 10:53:48 am »
Добър ден и от мен!
И честит имен ден на всички именници и софиянци :-)

Аз току що се връщам от първи преглед в ЖК. Бебчетата са добре, растат си и вече са по 4 см!!! Все още обаче нищо не си личи отвън (може би защото и преди изглежах като бременна в 3ти месец) :lol: Редуцирания сак почти се е резорбирал. Следващата седмица ще пусна ПКК и CRP, а в петък съм на първи преглед при д-р Сигридов.

Пропуснах да кажа, че според д-ра едната плацента била предна, а другата - задна. Забравих да питам - това проблем ли е.

Маймунче, може ли да пратиш и на мен паролата за албумчето.
Раиска, снимките ти са видими и без да съм се логнала.
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 11:09:34 am от Liteto »
« Отговор #221 -: Септември 17, 2010, 11:05:15 am »
И аз ще стискам палци малките бебки дано се оправят скоро!
криска и за теб мила ще стискам палци дано ти мине с хапчетата та да не се налага да влизаш в болница , а ти се опитай да не мислиш постоянно за това , разсейвай се с нещо.
рая стаята е много хубава дори малко ти завиждам :) като знам че ние ще сме на тясно в една стая в която ми остава място само за кошарка , но се ще я изкараме някак си.
 Честити ви момченца и момиченца!
 Относно наддаването и пола незнам дали има връзка но аз чакам момиченце и съм качила 22кг. моя приятелка има момченце и също беше качила доста.
*
« Отговор #222 -: Септември 17, 2010, 11:06:11 am »
Добро утро и от мен. Честито на всички именници, да са живи, здрави и много щастливи!  :D
Да ви кажа и аз от седмица някъде взех много да се задъхвам, което ми е адски странно. Все още съм качила под килограм /т.е. не съм натежала нещо/...въобще в моите седмици ми се вижда нереалистично да се задъхвам и уморявам така бързо, заради бебето.  :? Ама знам ли и аз, може пък и от това да е, кой ти е бил бременен преди, че да съм наясно  :lol: Следващата седмица ме чака такова обикаляне по цял ден за бебе-шопинга, че си бера грижата направо, ако продължа така да се изплезвам след 10 мин. ходене...никаква няма да я свърша  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #223 -: Септември 17, 2010, 11:12:20 am »
Честити празник на всички именници!
Аз усещам зайчето от 16-17 г.с. Сигридов ми беше казал, че съм със задна плацента, което може би е от значение. С килограмите засега съм ок + 3. Качвам само на корем.Все още не знаем пола. Във вторник съм на преглед при Сигридов и чакам с нетърпение да разберем.
Ако може и е удобно и аз бих искала да видя албумчето.
*
« Отговор #224 -: Септември 17, 2010, 11:41:17 am »
Дами, имате ли представа кога (в коя г.с.) трябва да се отиде на 3D? Това същото като фетална морфология ли е? Аз още не съм се записала на ЖК, а да се добера до доки в Щерев си е направо Mission impossible :-) А мненията много варират - дали 20, дали 12... Пък искам при д-р Марков, а той записвал за след поне месец напред, да не взема да го изпусна... То дано да има нещо за изпускане де  :oops:
*
« Отговор #225 -: Септември 17, 2010, 11:59:47 am »
Честит празник на имениците и на всички останали  :wink:!
Надин, винаги можеш да отидеш на 3D, но ако става дума за ФМ, тя се прави в определени седмици. Ето извадка от сайта на доц.Томова:
"Феталната морфология прдставлява ехографска оценка на всички органи и системи на плода. Оптималният брой изследвания са 3:
12-13 гестационна седмица в съчетание с ранен биохимичен скрининг
16-19 гестационна седмица в съчетание с късен биохимичен скрининг
19-40 гестационна седмица за оценка развитието на органите и системите"
Аз ходих при нея на 2-рата ФМ, готиното е, че ти дава диск със снимки и клипче за спомен :)
Сега видях, че според сайтовете на Марков и Фемина сроковете са малко по-различни:
1ФМ - 11-14г.с, 2ФМ - 15(18)-23г.с., 3ФМ - 28-32г.с.
« Последна редакция: Септември 17, 2010, 12:05:49 pm от Meme »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #226 -: Септември 17, 2010, 12:10:16 pm »
Аз ходих на ранна ФМ във Фемина, в 12 г.с.
После при Марков в 22 г.с.  Иначе за "хубост", в мисъл просто да се видите - можеш да отидеш по всяко време. Аз и сега бих отишла, даже ми е мнооого любопитно, но не ми се дават излишни 100 лв.

Момичета снимките ви са страхотни ! Много хубави бременни сте  :)
Аз заковах точно +20 кг и не мърдам. Кофти е, задържам много вода и приличам на плондир  :? Но това със задържането ми е наследствено от майка ми, тя в болницата е "оставила" 13 кг. Уж не ям солено, но ей на! ( карат ми се да не пия толкова вода, но не мога ).

Виксън, какво сладкишче си отглеждаш в коремчето  :) много хубаво се виждате!
*
« Отговор #227 -: Септември 17, 2010, 13:00:48 pm »
Честит празник!

yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17 за малките слънчица. Да са живи, здрави и големи да порастнат!

kriska, може контракциите да стягат бебчетата и затова да не могат да мърдат много и да не ги усещаш толкова, колкото преди. Опитай се да се успокоиш. Пий лекарствата и лежи. Избягвай максимално да се движиш. Всичко ще е наред. Аз гинипрала го пих 3 месеца постоянно и сега от два дни съм го спряла.

Снимките ви са много хубави :)
Raissa777 на твоите липсва само бебка  :balk_103:
*
« Отговор #228 -: Септември 17, 2010, 13:06:26 pm »
10х! Май ще отида колкото може по-рано - умирам от нетърпение да видя нещо! Честно, досега вече си имам 3 снимки от ехографа, и все ми обясняват: ето това е сакчето и т.н., но всичко ми изглежда като мъглявината Андромеда през лош телескоп :-) И понеже освен задъхването и остатъчните болки от стимулацията нищо друго ми няма, не мога да спра да се съмнявам  :oops:
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #229 -: Септември 17, 2010, 13:10:22 pm »
Здравейте  :D
Илейни дано се оправят душичките малки, ще се молим за тях.
Криска не се шашкай така нормално е да не са еднакво интензивни всеки ден. Целувки и спокойно.
Някой ще ми пусне ли и на мен юзера и паролата? Благодаря.
Приятен ден ви желая.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #230 -: Септември 17, 2010, 13:46:01 pm »
Дами, имате ли представа кога (в коя г.с.) трябва да се отиде на 3D? Това същото като фетална морфология ли е? Аз още не съм се записала на ЖК, а да се добера до доки в Щерев си е направо Mission impossible :-) А мненията много варират - дали 20, дали 12... Пък искам при д-р Марков, а той записвал за след поне месец напред, да не взема да го изпусна... То дано да има нещо за изпускане де  :oops:

Надин, ако искаш, виж ние как следим бременността - http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:2010-09-03-05-52-04&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63
Това са препоръчителни срокове, те могат да варират, а и ние сме малко по-подробни от средно приетото за страната.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #231 -: Септември 17, 2010, 14:23:53 pm »
[Надин, ако искаш, виж ние как следим бременността - http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:2010-09-03-05-52-04&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63
Това са препоръчителни срокове, те могат да варират, а и ние сме малко по-подробни от средно приетото за страната.  :)
[/quote]

Благодаря, докторе!
« Отговор #232 -: Септември 17, 2010, 15:06:46 pm »
Здравейте и от мен,

Илейни, стискам палци за малките бебчета, дано да се оправят душичките.
Криска, опитай се да не се притесняваш много, пий си лекарствата и почивай и дано не се налага да влизаш в болница.
Лек ден на всички!
*
« Отговор #233 -: Септември 17, 2010, 15:22:48 pm »
Момичета благодаря на всички за подкрепата! За сега нищо ново... ще чакаме.
Аз вече съм почти готова с покупките.  :oops: Уж щях да я карам по-кротко, ама то човек се унася и докато се усетя списъка съм го изпълнила на 90%. Оправданието ми е, че започва вече да ми натежава коремчето, времето се застудява... и сега е идеалния момент за пазар  :lol: И без това не съм от хората които оставят нещата за последния момент.
Криска не му мисли толкова. То май всички сме така. При мен поне, като я усещам по-рядко започвам да се притеснявам дали всичко е наред, като почне пък да рита мн силно и по-дълго време пак мисля че нещо не е наред... Абе няма угодия.
NIkiD моето коремче също върви остричко. Всеки който ме види казва "Момче ще е", е да ама всеки лекар казва момиче. Така че това явно не е показател.
*
« Отговор #234 -: Септември 17, 2010, 15:39:06 pm »
Е да кажа само,че разгледах албумчетата и добавих и моето . :)

*
« Отговор #235 -: Септември 17, 2010, 15:39:31 pm »
Привет момичета и от нас :D
Честит празник на всички именници :flower:
Илейни,дано малките душички се оправят  :crossfingers:

*
« Отговор #236 -: Септември 17, 2010, 15:51:20 pm »
Здрасти сладуки :)

ЧИД на именячките! :)

Според мен формата на корема няма нищо общо с пола. Това ми звучи като бабини деветини  :D

Аз от днес съм си у дома и ще чета по-честичко ;) Взех си болничния и сега ще пазарувам и ще стягам багажи :) Започнах да пера каквото имам с бебешки прах и да почиствам пластмасовите части на количката и кошарата. Ще си купя и разтвор за дезинфекция да ги мина и с него. :) Другата седмица живот и здраве ще ми сковат гардеробче за бебешките дрешки. Ех, че готино!

Вече да ви кажа трудничко дишам, уморявам се лесно, вечер съм парцал, бебата рита все още активно. Абе има си нужда от почивка човек :)

Усмихнат ден!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #237 -: Септември 17, 2010, 16:01:39 pm »
Здравейте и от мен.
Честит празник на всички именици.

Аз от снощи съм в шах. Бях на консултация при Тодорова и се оказа, че трябва да започнем да бием Фраксипарина всеки ден. Защото протромбиновото ми време е много високо 95%(т.е. висока съсирваемост). Обаче в същото време тромбоцитите ми падат всеки месец по малко :?. Т.е. две взаимоизключващи се неща.
И сега съм се побъркала, дали бебчо е добре и как ще го карам занапред? :(
« Отговор #238 -: Септември 17, 2010, 16:30:04 pm »
Здравейте,момичета!И ние сме в графата на розовите гащи  :bori_007: така,че спокойно :balk_602: Иначе от самото начало и аз се задъхвам и лекарката ми каза,че е нормално и за това няма какво да се притеснявате!А пък относно козметиката аз започнах да се мажа със Съносан мама и съм много доволно понеже съм също с много суха кожа и нямам стрии.А сега смених с това на Чико Мама Дона и пак съм доволна,както и на Мустела!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #239 -: Септември 17, 2010, 16:37:59 pm »
Nataly незнам какво да ти кажа  :? Лично аз в началото на бременноста си се отказах да слушам д-р Тодорова защото за мен предписва еднакви терапии на всички с нужда и без нужда! Лично мое мнение е че трябва да си слушаме гинеколозите които следят бременноста ни!

Ееее радвам се че и ние мамите на момиченца се увеличаваме  :D Честито Blue angel!

Раши как ти се радвам ако знаеш... Чакаме снимки после  :lol: