0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #200 -: Септември 16, 2010, 21:28:04 pm »
честити ви девойки, и аз много искам една, ама да видим.

някой знае ли защо се задъхвам толкова? походих малко сутринта, ама то беше преди часове, оттогава или си лежа или ледя пред компютъра, но не ми стига въздух, а още дето се казва не съм съвсем бременна. при вас така ли беше?
« Отговор #201 -: Септември 16, 2010, 21:35:03 pm »
Честито за всички моми и момци !
И аз днес се успокоих доста- ходих в клиниката да видят товя стягане и присвиване какво, а и си търсех причина да видя какво става. Докторът каза, че бил дебелото черво, както и помислих първоначално, каза че в моите седмици по принцип няма контракции, чак след 24г.с. Показа къде точно е матката и наистина болката под пъпа не е от матката. А това за затлачено дебело черво е наистина така, защото от прогестерона се затягаме, особено като взимаме допълнително лекарства. Така че може да е успокоително и за тези с подобни симптоми, които ако не сте в началните 5-6 седмици или след 24-та и да пробваме дуфалак или бабини илачи за разхлабване.
А и за пръв път видях мъника да мърда.. :D Няма такова успокоение..

Елена, аз като се връщах днес бях без дъх, почивах на всеки етаж. Това е то природата- сама те кара да забавиш темпото. Всъщност четох, че това което кара матката да се отпусне, прави лениви и червата, както и целия организъм - сънливост, умора и т.н.
*
« Отговор #202 -: Септември 16, 2010, 21:46:27 pm »
Раиска ще й изпапам пантофките на малката ти принцеска  :D Страхотни са!

Елена за задъхването си е нормално все пак дишаш и храниш още 1 душичка.

Относно кремовете аз мажа сутрин и вечер с Елансил + мноооого олио. Постоянно са ми на петна дрехите ама не ми пука особено де. Важен е крайния резултат.

Момичета, а сега нещо по-сериозно. Моя мн. добра приятелка с която правихме заедно инвитрото имаше усложнения и се наложи да извадят бебчетата в 7 месец. Има си две момиченца едното е 560гр а другото 750  :balk_145:
Сега са в кувиозчета и ги следят душичките малки. Молете се заедно с нас всичко да е наред.
*
« Отговор #203 -: Септември 16, 2010, 21:51:06 pm »
Раиска, възхитена съм от стаята - прекрасна е! Малката принцеса ще бъде най-щастливото бебе там :lol: А аз си мислих че съм накупила неща...още колко много има да приготвям  :lol: Сами много се радвам че си по-спокойна и сте добре! Относно задъхването и аз започнах да го усещам - мисля че е от килограмите и топлото време....все пак и кръвта ни е за двама - сигурно е нормално  :lol: Илейни, искрено се надявам всичко да се оправи с малките момиченца - ние жените сме борбени! Моля се за тях  :bighug:
« Отговор #204 -: Септември 16, 2010, 21:58:04 pm »
Сами хубаво е че си по спокойна,но немога да се съглася с едно с твоя доктор,това че нямало контракций сега ами чак към 24 г.с. за мене това е напълно не вярно.
 Илейн мила,дано малките бебчета да се оправят,ще се моля за тях.
« Последна редакция: Септември 16, 2010, 23:01:06 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #205 -: Септември 16, 2010, 22:37:46 pm »
ileini   :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: за малките бебки и техните близки! Вярвам ,че ще се справят !

sami123 и аз имам някакви проблеми от това черво. Опитвам какво ли не , че нещо не мога да го пия този Дуфалак и Лактулозата ....усещам ги в каквото и да ги сложа и ми е гадно от тях.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #206 -: Септември 16, 2010, 22:50:12 pm »
Докторът ми даде една чанта с мостри на витамини. В половината от тях има облекчаващи субстанции за бременни. Днес почнах единия вид, да видим какво ще излезе. Малко с недоверие подхождам, но може да съм прекалено мнителна. Някой пил ли е такива витамини?

Елена, аз също се чувствам така. Задъхвам се при най - малкото усилие, при условие, че само преди месец спортувах между час и половина и 2 на ден.

Моля се за бебчетата да се оправят възможно най - бързо.
*
« Отговор #207 -: Септември 16, 2010, 22:59:52 pm »
И аз се присъединявам с много стиснати палци за малките бебчета. Дано всичко върви наред и накрая техните близки да ги гушкат и двечките.

Райса стаята е много хубава.
Поздрави на всички. :D

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #208 -: Септември 16, 2010, 23:25:10 pm »
Радвам се че ви хареса  :)

Илейни, много сила и кураж за твоята приятелка ! Ще се помолим и ние вкъщи за бебетата. Много труден момент, дано се справят.
*
« Отговор #209 -: Септември 16, 2010, 23:51:09 pm »
Илейни стискам палци да са живи и здрави бебетата, пиши какво става с тях и изпрати много прегръдки на приятелката си, не мога да си представя какво й е в момента, ако можем с нещо да помогнем, само кажи, не че се сещам с какво, но

*
« Отговор #210 -: Септември 17, 2010, 00:14:14 am »
Честито на научилите пола на своите бебчета,каквото и да е ,е невероятно щастие,на мен първо д-ра ми каза момче,и бях много радостна(въпреки ,че мечтаех за момиченце) ,после следващия месец ми каза момиче и аз останах още-по щастлива.Началото на месеца като ходих ,отново каза ,че е момиче,но няма да ме учуди,ако се измени отново пола.
А има ли някоя която е с момиченце и е качила само на корем?
Понеже аз съм почти 4 кг качила,само на корем и всички ми казват,че ще е момче???
И маймунке,може или и на мен паролка за албума или някоя друга,която вече я има,благодаря.

*
« Отговор #211 -: Септември 17, 2010, 09:02:19 am »
Добро утро!!!
Илейни с две ръце се моля малките душици да се справят. Днес е голям празник и се надявам всички да се помолят за тях и за майката (на нея не и лесно).
Вчера разгледах снимките, видях страхотната стая за малката принцеса и (пу-пу) едни красиви коремчета, кои по-големи, кои по-малки, но всички са страхотни. Ще направя опит да направя снимка и на моето шкембе.
Лек ден на всички.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #212 -: Септември 17, 2010, 09:18:18 am »
Добро утро на всички!
Илейни, много ще се моля за малките душички да се оправят!!!
Аз да споделя, вчера прегледа мина чудесно, макар че имаше закъснение на часовете повече от 2 часа и бая се отвисяхме. Малкия ни мъж е добре, расте и се развива точно според седмиците си. Вече е 650 гр и е около 23 см от глава до дупе. Докато го гледахме се прозяваше, но най-културно си сложи ръката пред устичката, точно както мама го е учила  :lol: Ще кача снимчица след малко в албумчето.
Единственото което ме притесни леко е, че доктора видя че пъпната връв е захваната съвсем в края на плацентата. Каза ми, че не е страшно по време на бременността, но е риск по време на нормално раждане. Вероятно ще сме секцио, не бих искала да поемам излишни рискове. Ще се радвам някоя от вас да сподели ако има подобен опит.
« Отговор #213 -: Септември 17, 2010, 09:46:46 am »
Ileini,ще стискам палци малките бонбончета да се стабилизират и да са добре. Много хубави снимки си качила :wink:
А така, виждам, че албумите се увеличават, което е много хубаво :)
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #214 -: Септември 17, 2010, 10:15:15 am »
Илейни дано малките душици са борбени! Ще се моля за тях!

Аз да ви се оплача. Вчера бях при доктора и се оказа че съм със силни контракции  :? Към коктейла от Магнерот и Ношпа ми добави и Гинипрал 4х1 и Изоптин за сърцебиене и каза ако не се подобра до 2 дена да влизам в болницата за системи  :? Изобщо от няколко дена не съм добре и със психиката! Не усещам бебките и изпадам в някаква паника  :? Вчера на ехографа мисля че спяха и двете, но не ми се вижда нормално да спят по 24 часа и да не ги усещам...
« Отговор #215 -: Септември 17, 2010, 10:28:29 am »
kris, я се упокой!Хиляди жени са имали контракции и са си родили живи и здрави бебета, даже някои са преносили.Когато се взимат мерки навреме, няма страшно. И аз не усещам малкия мишок, ама хич. На прегледите един път е заспал, а друг път се върти, но в нито един от случаите аз не го усещам.Даже вчера се въртеше като пумпал и риташе, но и това грам не го усетих.Е, бебета спят не по 24, но има-няма по 20 часа си откарват в сладък сън  :)
Дяволов каза, че е още рано и най-вероятно ще се усети края на Септември. Още повече, ако е предна плацентата, тогава може и по-късно.Стискам палци да не се налага да влизаш в болница и да се оправиш с лекарствата.
*
« Отговор #216 -: Септември 17, 2010, 10:32:14 am »
Добро утро и от мен!

Викс , браво на вашият  вече голям мъж !  :D

Криска , пий си лекарствата и си лежи в къщи. Дано до 2-3 дни нещата се поуспокоят. Моите контракции се Овладяха след 2-3 дни прием на лекарствата , нали Магнерот-а е с натрупване... Бъди спокойна , всичко ще е наред.

Аз днес бях на док , профилактично , да видим как са нещата след контракциите. Всичко е наред . Бебо е станал 757гр. Продължава да си стои седалищно и разбрах сега , че ударите в моето ребро са от неговата главичка , а не ритничета  :lol: Дано да се обърне в скоро време , че така ме притиска много долу ,а и ме подритва в пикочния мехур  :D

Виолет
, аз моят го усетих към 20-тата седмица , спокойно , скоро ще даде сигнал  :D
*
« Отговор #217 -: Септември 17, 2010, 10:36:48 am »
Криси  :bighug:, споко , нали и те душите трябва да си почиват! Нека поспинкат малко, пък ти си пий предписания коктейл (още доста време Мохито няма да ти се полага:-)) и давай смело напред!
Охх, като чета всичко, си мисля, че няма да стане както я предвиждах: доживяваме до седмица 12 и се успокоявам...
Ели, и аз съм така с дишането - както си седя или говоря, и изведнъж дъх не мога да поема, след малко "ааххрхрхгрххх" минава... до после пак :-) Особено е гадно при служебни срещи - ходи обяснявай, че не си изпаднала в криза от притеснение, като никой тук не знае за малкия опашатко в мен :-)
*
« Отговор #218 -: Септември 17, 2010, 10:40:01 am »
Алеле, много съм зле (поне бремеността може да се ползва за оправдание):

Честит имен ден на всички празнуващи! Само най-щастливи мисли и радостни вълнения :ballons:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #219 -: Септември 17, 2010, 10:41:52 am »
Момичета работата е там че аз вече от една седмица започнах да ги усещам и двете мишки и сега тези 2 дена ми се сториха ужасни!