0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #120 -: Септември 15, 2010, 18:58:26 pm »
Минахме ФМ. Бебетата се развиват добре. Вече нямаме течност в коремчето, но според лекарката става въпрос за някакво запушване на червата и възможен перитонит. След раждането вече ще се установява какво точно е положението дали ще се наложи операция на бебчо. Не че не им вярвам на лекарите, но вече започвам да се съмнявам в диагнозите.
« Последна редакция: Септември 15, 2010, 19:02:34 pm от Lucky »
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #121 -: Септември 15, 2010, 19:31:33 pm »
Лъки, радвам се, че бебчето няма течност в корема, дано и след раждането всичко е наред с него.  :bighug:
Раши, почивай си повече, аз съм в болничен още от стимулацията и така свикнах да не ходя на работа, много ми е добре, спя си до късно и си почивам активно :D.
Мира, защо трябва да влизаш в болница заради болничния, от ЖК не искат ли да ти дадат? Аз както писах по-горе ползвам още от началото на бременността и ми го издават от ЖК без проблем без да се налага да влизам в болници.
Днес бях най-накрая на преглед при Сигридов, след 2 месеца, бебката е добре, вече е половин кг, но пак ще почвам желязото и протеините.
Лека вечер на всички!
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #122 -: Септември 15, 2010, 19:49:56 pm »
половин килограм звучи толкова стабилно, аз нямам търпения да отида другата седмица на видеозон, да видя както каза лекарката "колко са и къде са". някакво потвърждение, че наистина съм бременна. много странна работа.

Лъки, стискам палци всичко да е наред и да са сбъркали докторите - да нямате нужда от тях въобще след раждането.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #123 -: Септември 15, 2010, 20:00:41 pm »
Момичета-кокичета, много сте изписали....ехеее  :)
Аз съм притеснена, защото от два дни някъде към следобедните часове коремът ми се стяга все едно съм правила коремни преси в областта около пъпа и малко под него.Няма болка, но и не ме отпуска докато не полежа 30 мин.Според вас това контракции ли са?Може и да задавам тъп въпрос, но до момента не съм усещала никакви болки , придърпвания и др. подобни. Днес не успях да отида до Дяволов, а той преглежда само в Сряда в частния.До другата сряда ще си умра от притеснение :? Иначе но-щпато не помага особено, но то пък не ме и боли.Това Магне мога ли да си го самоназнача или е опсано? :?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #124 -: Септември 15, 2010, 20:19:11 pm »
Виолет,според мен може и да са контракции,а може и от разтягането понякога така боли като при мускулна .Недей да си назначаваш нищо без доктора,пий ношпато 3 по 2 и това е ,ако трябва отиди на друг лекар просто за твое успокоение.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #125 -: Септември 15, 2010, 20:29:44 pm »
Здравейте, мамчета! Пак ще се оплаквам - утре съм на ФМ и съм ужасно притеснена дали всичко ще е наред... Направо не съм на себе си, цял ден съм като... в ПМС и всички около мен си го отнесоха. Кажете как се справяте с тия притеснения?

*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #126 -: Септември 15, 2010, 20:38:29 pm »
.. като си духна носа пълня по 1 кърпа с кръв.:(
Илейни, напоследък и аз като си духам носа има кръв, но малко, а не кървене...Четох някъде че капилярите стават по-чувствителни, но все пак цяла сълфетка не звучи добре. Моят съвет е да се допиташ и до друг лекар, ако продължава. Момичета в кой месец се появява линията от пъпчето надолу...май не при всеки става, нали?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #127 -: Септември 15, 2010, 20:46:25 pm »
Йоанака аз я имам от 2 рия още хихиххиххи.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #128 -: Септември 15, 2010, 21:02:23 pm »
Момичета някой може ли да ми прати на лични тел.на Сигридов? В петък трябва да съм на преглед при него, но днес от ЖК ми казаха, че не е желателно да пътувам и искат да ме оставят в болница.И сега се чудя какво да правя да пътувам ли или да постъпя в болница  :? Аз си имам доста силни контракции които не се повлияват нито от но-шпа, нито от магне.За капак от днес и кръста ме боли  :(.Много ми е притеснено.Благодаря предварително!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #129 -: Септември 15, 2010, 21:17:24 pm »
Рашинка честито голямо бебе ! Щом сега сте толкова, до термин, живот и здраве, добре ще сте  :D

Аз линията я имам сравнително отскоро, много ми е бледа и е на целия корем - от гърдите до долу.

Вили така както го описваш ми звучи като контракции. Според мен - обади се на Дяволов, кажи му за какво става въпрос и той най-вероятно ще ти назначи Магнерот.
Аз си го бях самоназначила по едно време, но само по една таблетка на ден...уж превантивно. След като се установи, че си имам контракции ми го увеличиха по 6 таблетки на ден, за 1 седмица, после по 3 на ден та до съвсем скоро си ги пих. Идеята ми е, че 1 таблетка нищо не е, ако наистина има проблем.

За кръвта от носа - спомням си че и на мен ми тече на два пъти, доста обилно! Имайки предвид, че не ми се беше случвало такова нещо от детската градина, първо се стреснах, но после ... то какво ли не ми беше в началото  :lol:

Лъки Браво на вас !  :bighug:

Да ви се похваля - приключих с детската стая ! Много съм доволна от резултата  :D
А днес посетих Пигис хаус, магазина ми се стори малко зле аранжиран, все едно бях на бит пазар, но пък стока имаше хубава. Успях да си купя много хубаво чувалче за количка, едно космонафтче и 2 чифта малки пацулки  :lol: има и разни намаления!
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #130 -: Септември 15, 2010, 21:23:38 pm »
Lucky, дано на бебетата нищо им няма след раждането  :crossfingers: Добре, че вече има техника и поне ако има нещо да са подготвени лекарите да реагират. Вчера си говорехме с една бременна приятелка в 9 месец(за щастие не знае що е трудно забременяване) и тя ми каза, че не е правила нито една ФМ и БХС защото не и се давали пари  8O излишно. И като си помисля, че много жени са така...
Cherry*, личната ми каза, че е такъв реда за болничните, дано после не се налага.
Elena B, предстои ти много вълнуващ момент- първото УЗИ. Аз си признавам, че като видях точицата се разплаках  :oops:.
Лите, нищо не пишеш за бебетата, как те?
violett, така както описваш имаш контракции, аз не знам какво да те посъветвам освен да идеш на лекар, за Магнето знам, че се пиеше след определена седмица и действа с натрупване, от 1-2 приема няма да подейства. А дали вреди, едва ли. В края на бременността сестра ми беше на 10 хапчета дневно.
aditoo, намери начин да се успокоиш, ти знаеш най-добре как. Приеми го като поредния преглед. Чакаме хубаи резултати!
tanj74, ако си далече от София не рискувай с пътя.
Raissa, честити покупки!

« Последна редакция: Септември 15, 2010, 21:28:40 pm от mira_mimi »
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #131 -: Септември 15, 2010, 21:28:08 pm »
адито, и аз се чудя какво става, защо не се наслаждавам спокойно, въобще не смея да се радвам.. но още не съм минала прословутите първи 3 месеца, не съм ходила на нито едно сериозна изследване (доре не ги знам точна как се казват, но доколкото знам след 2-3 седмици ще ме пратят на ранна ФМ). Ти обаче вече се минала най-опасния период, време е за оптимизъм, запали свещ в църквата - на мен много ми помага..
Тази нощ спах лошо, някакъв страх ме беше гепил и затова ли незнам стомаха ме стегна няколко пъти силно, това контракции ли са, червата ми ли?? Мислех, че контракциите са само ниско долу като менструални болки, но като ви чета май болката може да се променя??
Лъки, много се радвам, знаех си че ще е наред
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #132 -: Септември 15, 2010, 21:43:00 pm »
Елена, пожелавам ти да чуеш и видиш час по-скоро зрънцето, защото ясно помня, че това чакане е ужасно. Докато не чух "плоден сак в матката" нямах мира, а след това ми отекваше в ушите няколко дни. 2 седмици след това обаче чаках да видя жив ембрион и да знам че наистина съм бременна. Успех, дори без ехограф..  :goodluck:

Момичета, Сигридов за раждане ли сте го избрали, къде преглежда той.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #133 -: Септември 15, 2010, 21:48:51 pm »
Raissa, честито за детската стая, може ли да ми пратиш снимки на лични, че мисля и аз другия месец да започна да я приготвям.
Таня, пратих ти тел. на Сигридов на лични, дано всичко е наред, но ако си с толкова силни контракции по-добре наистина не рискувай с пътуване. Виж все пак и Сигридов какво ще ти каже.
Елена, ще видиш колко бързо ще мине времето, аз все едно вчера видях положитения тест, а вече съм преполовила. Много по-бавно ми минаваше времето докато чаках за поредния опит, биопсия и други прегледи.
Ади, стискам палци за добри резултати утре.
Сами, щом си имала стягане може и контракции да са били, най-добре говори с лекаря си. А Сигридов наблюдава бременни в клиника Малинов, доколкото знам не изражда.
И на мен понякога ми тече кръв от носа, но не много и също като си мия зъбите ми кървят венците. А тази линия още не ми се е появила.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #134 -: Септември 15, 2010, 22:28:42 pm »
Благодаря ти Cherry!Мисля утре сутринта да звъна на док и да го попитам какво да правя.Страх ме е да пътувам, че са 250км. Обаче от друга страна знам, че и да стане нещо по сериозно то тук няма кой, а и няма с какво да ми помогнат.Сигурна съм, че и да постъпя в болница ще ми сложат системи магнезий и мускулно но-шпа и папаверин.Така лекуват всички  :( Затова толкова се чудя да пътувам ли или да постъпя в болница.Не знам кое е по-добрия вариант.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #135 -: Септември 15, 2010, 22:35:07 pm »
Таня ,когато имаш контракции не е въобще препоръчително да пътуваш , според мен. Самото пътуване , вибрациите предизвикват още по силни контракции. това ми го каза моята док миналата седмица , тъй като и аз имах контракции , а бяхме капарирали почивка в балкана. Та тя ми каза ,че не трябва въобще да пътувам занапред...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #136 -: Септември 15, 2010, 22:47:49 pm »
Утре сутринта ще цъкам.  :)

Таня, аз като пътувах до морето се наблъсквах с нош-па и така пътувах.
Но ! не се чуди какво да правиш, затова си имаш лекар, той ще каже  :)

Дано всичко е наред!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #137 -: Септември 15, 2010, 22:49:10 pm »
Таня, ако това ще те поуспокои, аз също имах доста силни и непрекъснати контракции при първата си бременност. Започнаха някъде около 14 седмица и продължиха почти до края. Шкембето непрекъснато ми се втвърдяваше - като камък. Пиех само ударна доза магнезий.

Почти няма бременност без контракции.
Успех

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #138 -: Септември 15, 2010, 23:00:24 pm »
Райска искам и аз снимка на стаятаааа  :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #139 -: Септември 15, 2010, 23:03:25 pm »
Raissa777 браво на теб и да изпратиш снимки :)

tanj74 изобщо не се чуди! Първо овладейте контракциите, а после ще дойдеш на преглед при доктора. Където и да си все такива лекарства вливат. В твоите седмици и аз лежах за гадните контракции.

Пропуснах да пиша, че моите бебета направо откачат от прегледите. Изобщо не им харесва да ги гледат с УЗИ - ритат, мърдат и каквото се сетите. Докато се успокоят мина поне час след това и направо се уплаших :)