0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #60 -: Септември 09, 2010, 19:21:33 pm »
Мерси Сия, Мидж! Аз днес предупредих, че утре няма да ходи, но незнам дали трябва да се обаждаме по принцип. Иначе и Стилияна го изкара същото точно преди градината. Отшумя за 4-5 дни леко. Минахме само с хомеопатия и 1 сироп.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #61 -: Септември 10, 2010, 08:36:42 am »
Добро утро:)
Имам въпрос към майките, кото са записвали децата си на кухня.
Веднага ли я харесаха и ако не, как свикнаха с нея или не свикнаха?:)
От седмица вземам храна и категорично отказват да ядат и супите и пюретата. Кремчетата ги харесват:)
Възможно ли е заради малките парченца да не искат, защото досега винаги са яли пюрета? Пасирам им супите но все пак не става като пюре. А според мен е по-вкусно от пюретата, които им смесвах и ядяха.
*
« Отговор #62 -: Септември 10, 2010, 10:08:56 am »
Лисе, моята Дара в началото много харесваше кухнята. Дори си изяждаше почти едно от бурканчетата на ядене, което сега, за съжаление, не се случва. Аз смилах храната в блендера като, в зависимост, от гъстотата понякога добавях по едно сухарче. Има деца, които не харесват кухнята, въпрос на предпочитания е. Дано свикнат малките лисичета. Ако пък не - по-добре пробвай друга кухня, или си минете на готови пюрета, защото знам, че едва ли ти остава време и да готвиш :(
*
« Отговор #63 -: Септември 10, 2010, 10:14:23 am »
Сия, Мини, бързо да оздравяват децата!  :crossfingers:

Марито, бърза адаптация на Стели!

Надинко, отдавна не се беше разписвала тук, радвам се че ще си имаш ученичка! :)

Ох, Стефуняка не само че още реве, ами сега почва още докато му обувам вътрешните обувки. Обаче съм, много доволна, че успях да го преместя в яслената група в която беше преди Ели, че там поне едната сестра е много свястна и търпелива, другата по не им цепи басма, ама то и такъв човек трябва, поне за моя синковец. Ели, вече ходи с желание, и при нея учителките се от типа "доброто и лошото ченге", едната е много слънчев човек, другата е по строга и по мърмореща :)
За предупреждаването, някой път звъня, някой път не. То обикновено като видя, че ми я връщат с хрема и директно им казвам, че няма да я водя докато не и мине.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #64 -: Септември 10, 2010, 10:25:02 am »
Момичета, гледам дискутирате за хремите и детските заведения. И казвате, че САМО с хрема пак не ги водите децата.

Аз може да греша, но не ми е ясно ако е така как моята щерка, че и останалите деца цяла есен и зима изобщо ще стъпят в ДГ :). И как се оправят работещите родители с болничните.

Ами те половин година са с вечно течащи носове /почти всички деца/. Често и с кашлици.
Никой не ги връща, ако нямат температура. Кашлят си и се сополивят съвместно  и това е.

*
« Отговор #65 -: Септември 10, 2010, 10:29:40 am »
Албенче, тук по принцип ги връщат и моята щерка е отсъствала по 2 месеца зимата, ама бях майчинство, сега като са и двамата на ясла и градина, изобщо не знам по колко ще ходят. Аз имам късмета да работя от вкъщи и ще си ги гледам, но ако трябва да ходя в офиса изобщо не знам, ще викаме някоя баба за някой ден и така.

*
« Отговор #66 -: Септември 10, 2010, 10:42:03 am »
Lisko, моят синковец в началото се мръщеше на кухнята. Предполагам, че беше от консистенцията на храната - в началото пасирах, а след това оставях по-едри парченца и постепенно свикна. И до сега когато давам нова храна първо плюе и се мръщи, а след това си иска сам (ако го хареса, де). Има няколко храни, които просто не харесва и отказва да яде независимо от консистенцията. С кремовете същата работа, дори скандира "кем, кем" като види торбата с бурканите. А си мислех, че няма да давам нишестета и кисели  :oops:
Предполагам ще свикнат лисичетата.
*
« Отговор #67 -: Септември 10, 2010, 11:51:27 am »
Пък аз да кажа, че съм очарована от нашата ясла. Има неща, които моите не ядат, а в яслата дават, например нескуик с мляко. Специално заради тях в менюто седмичното пише и алтернатива, напр. кисело мляко. Същото е и с филията с пастет (чудя се обаче кой е решил, че щом пише детски пастет, става за деца в ясленска възраст), за тях е предвидена друга закуска. За всяко нещо, което съм предупредила, че не давам, от групата се обаждат в кухнята и на тях им се приготвя друго. Сигурно има и други дечица като нас, иначе ще изляза най-голямата претенция  :lol:
При нас искат винаги да се обаждаме, ако няма да ходят, заради порциона, а съответно и таксата.
И най-важното - моите малчугани много си обичат лелите и сестрите, като си тръгваме едно раздаване на целувки пада  :lol: И незнам от групата ли е, но наистина всички са страхотни, много са мили.
Болните дечица да оздравяват бързо, че като знам какъв кошмар е... А новите ученици да свикват бързо, да станат като нас.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #68 -: Септември 10, 2010, 14:02:12 pm »
Лисе, съжалявам че малкото сладурче още не се оправило! Дано бързо да минава.
В началото и Вики изобщо не харесваше кухнята, накрая преди да навърши чак 3 г. започна да си изяжда всичко! Опитай да слагаш по малко зеленчуково пюре в тези от кухнята, защото те основно са картофи с нещо, ама няма много други зеленчуци! Например едно бурканче им го разделяй на тримата в основното за вкус! В супите слагам сухар! Но не всички супи стават за ядене!
Тук вируса с кашлицата тръшна две деца от групичката, та са чак на венозни антибиотици, със спазми, инхалации и тн. Дано бързо да си отива!
А сега ще ви се оплача не заради друго, ами да ви предпазя от такъв сценарий:
На 7ми пускам изследванията за градина! Днес отивам в същата лаборатория да дам кръв и урина и да взема другите! Умницата, която регистрира направленията ми заявява, че не сме донесли аки и няма изследвания! 8O Праща ни при лаборантката, която заявява, че имало само клечка и стъкълце! 8O Вдигнаха ми кръвното, естествено им казах, че за последен път ги посещавам! Едва след като мъжа ми яхна метлата и говори с шефката на лабораторията склониха да ги направят и то за понеделник сутринта! И аз съм виновна, защото трябваше да ги взема вчера, но реших с едно ходене да свърша нещата!
НЕ ХОДЕНЕ В СИТИ ЛАБ във Варна, ако не искате да ви скъсат нервите!
*
« Отговор #69 -: Септември 10, 2010, 14:29:07 pm »
Пък аз да кажа, че съм очарована от нашата ясла. Има неща, които моите не ядат, а в яслата дават, например нескуик с мляко. Специално заради тях в менюто седмичното пише и алтернатива, напр. кисело мляко. Същото е и с филията с пастет (чудя се обаче кой е решил, че щом пише детски пастет, става за деца в ясленска възраст), за тях е предвидена друга закуска.
Мдам...и аз реших вчера във фантастико да погледна за детски пастет, защото имах неблагоразумието да отчупя на Дара от моята филия и както всичко, което не трябва да яде - много й хареса. Ми на кутията пишеше за деца над 3 години 8O Отказах се да вземам. Аз като чета какво е менюто в детската ясла то повече от половината неща не съм давала - нито пастет, нито нескуик, нито мармелад /конфитюр/, нито вафли, нито мед....По принцип вземам храна от същата ясла, в която ще ходи Дара, но сега се замислих дали пък готвят еднакво за децата в яслата и тия, които вземаме кухня - едва ли :( То все пак това, което вземаме е само за един обяд, нищо че от него ядем и за следобедна закуска и за вечеря, трябва да има още 2 закуски там....Абе като почне ще му мисля.
Сия, Мини, бързо да оздравяват ученичките.
Гери, Марито на вас скорошна адаптация!
« Отговор #70 -: Септември 10, 2010, 16:02:07 pm »
Лиско, дано скоро я проядат. Тук, в нашия квартал има няколко пункта за частни кухни, които доставят храна, записват след 10ти месец. Просто мернах едно примерно меню за едногодишни и имаше много странни неща, които не запомних, но за десерт шоколадов крем, бисквитена торта, ей такива неща. А какво е менюто в детските градини, нямам идея. Майките в квартала казват, че е добро и че по този начин децата по-лесно ще свикнат с менюто когато тръгнат на детска градина на по-късен етап.
Ние с нашето захранване.., на него много му харесват пюретата, аз му се смея как взима от лъжичката и тика в гърлото и смело си го бърша с лигавници и пелени...докато не разбрах, че петната от морков не се перали. То пюрета...засега съм му дала тиква и морков.
Сия, Мини, бързо оздравяване на дечицата :D
[/url][/url]
*
« Отговор #71 -: Септември 10, 2010, 17:05:59 pm »
На нас също ни предстои в понеделник първи ден в детска градина. Досега си е била в къщи и дето се казва не се е отделяла от нас , от домашните -родители и баби, затова не е и боледувала много, освен ако аз не я заразя с хрема и червено гърло -максимум 2, 3 пъти.
Моята дилема е в това да я пускам ли сега на детска градина изобщо или не, защото съм бременна -18 г.с. и ме притеснява това да започне да носи разни болести и зарази от там и да стане белята. Например ако изкара една шарка, незнам какво може да стане.

*
« Отговор #72 -: Септември 10, 2010, 17:07:23 pm »
Аз щях да пускам Алекс сега на ясли, но се отказах и го записах за догодина по това време 1-ва група. Просто не смея и не ми се рискува.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #73 -: Септември 11, 2010, 08:37:36 am »
Ако сега трябваше да избирам дали да си пусна детето на ясла или да си го гледам в къщи, бих предпочела яслата. Номера с преболедуването и имунитета трябва да мине, независимо дали е на 2-3-4 или 6 годинки. Една година болести мисля в 90% си е задължителна. После нещата придобиват по различен вид.
Не се плашете, нормално е да преболедуват.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #74 -: Септември 11, 2010, 09:03:27 am »
Аз под всякаква форма пък ще се стремя да не пускам Преслава на ясла, не заради боледуването, защото така или иначе тя лепи всичко от кака си и градината, заради стреса и неприятните преживявания със Стефания. Личното ми мнение е, че в яслата не ги гледат, а ги отглеждат, Стефания например не помни нито едно стихче или песничка от яслата, само тези които сме учили вкъщи. За сметка на това бълнуваше, напишкваше се вечер, и понякога следобед, научи изрази като "Ставайте, диваци" и т.н. Още не мога да си простя влаченето по земята и истериите, които й предизвикахме с ходенето на ясла.
Градината е друго нещо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #75 -: Септември 11, 2010, 09:34:54 am »
Ох mini така и аз бих я спряла. Мони плачеше само първите дни.  Едната жена беше много свестна. С влизането се правеше на изненадана и докато се усети я беше гушнала и вече беше при играчките. Номера с влаченето съм го виждала и в градината. До детенце си е, не до възраст. Мони първа група ми се тръшкаше също на периоди.
Когато се затъжи и не и се ходи, бабите се включват няма проблем. Или я взимам с мен.
А имаше една лелка и я уволниха. "Ставайте диваци" с моето дете няма да стане. Света ще обърна, но ще я уволнят, както стана и с прословутата закуска и лелята в яслата!
Това са деца, не говеда.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #76 -: Септември 11, 2010, 12:28:13 pm »
За сметка на това бълнуваше, напишкваше се вечер, и понякога следобед, научи изрази като "Ставайте, диваци" и т.н. Още не мога да си простя влаченето по земята и истериите, които й предизвикахме с ходенето на ясла.
Градината е друго нещо.[/color]

Леке Мини, как успя да се спреш да не ги удушиш! Защо така се отнасят с децата, ужасно :( А Стефито сега забравила ли е всичко или още помни? Мисля, че много неща се помнят от детската и от яслата. Мен например ме караха да ям гадна пилешка супа и до днес помня как й ревях.
[/url][/url]
*
« Отговор #77 -: Септември 11, 2010, 13:47:14 pm »
Ох, Мини, това звучи ужасно и те разбирам защо, няма да пускаш Преслава на ясла. Ние с Ели явно имахме късмет, и затова по горе писах, че се радвам, че Стефан го преместиха в нейната бивша яслена група, при това самата сестра се застъпи за нас, защото директорката ми отказа под предлог че вече списъците били разпечатани. Не, че Стефуняка е стока, ама се надявам да намерят подход към него, въпреки че и аз още търся  :?. За момента сестрата от другата група, която е дежурна на сборната група вече го е категоризирала, като "палав, инат и си бие главата" и са му сложили прякор "ревизоро", защото ходел и отварял всички шкафове включително и на персонала...

Fia, ако си карала варицела като дете имаш имунитет и няма опасност да се заразиш. Виж, за другите болести... всеки сам си решава. Елена ходеше на ясла докато бях бременна със Стефан, не ме е заразявала, но пък и аз последните 2 месеца ги изкарах в болница (не заради нея).

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #78 -: Септември 12, 2010, 00:04:59 am »
Спорихме по въпроса, та да се допитам до вас - каква е цената за детските ясли и за близнаци има ли отсъпки някакви или всичко се плаща както си му е реда  /по 60лв. на дете/ ?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #79 -: Септември 12, 2010, 00:18:40 am »
за близнаци не мога да кажа със сигурност, но ако двете деца едновременно посещават държавно заведение /ясла, градина/ за второто се плаща половин такса
би трябвало поне това да важи, освен ако няма допълнително
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит