0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица 06-12 септември
« Отговор #20 -: Септември 07, 2010, 14:11:37 pm »
И ние спим заедно от 10тия му месец. Приспивам с гушкане, слагам в леглото и след няколко часа ме "вика" да си го взема при нас. Това започна след боледуване, когато спеше при нас за да го наблюдавам. Изключение е да се събуди сутрин в собствената си стая.

Заспива с биба младежа ми и аз също се чудя дали не е време вече да го отказвам. Влияе ли негативно на захапка и зъби или това са митове само?

Бързо свикване на учениците!

*
« Отговор #21 -: Септември 07, 2010, 14:18:54 pm »
Ми според мен са митове щото баткото цокаше до 2г. и тогава я отказахме много лесно.Нито захапката,нито пък зъбите са му криви.И Митака там някъде ще го отказвам-засега зор не си давам.

*
« Отговор #22 -: Септември 07, 2010, 14:39:46 pm »
Бибата я режех през ден през два по малко, като най-накрая нищо не остана от нея и нямаше къде да я захапе че да не и пада от устата. Казах ако не и харесва да я хвърли и тя лично я метна в коша за боклук. Това в рамките на 2-3 седмици, като само в началото беше леко недоволна, ама драми не е имало.
Аууууу, а аз взех, че цялата я отрязах още отначало, а то трябвало помалко да свикне детето :lol: Е, нямаше кой знае какъв ефект, освен че след като я оглежда 5 мин. от всички страни и не успя да я закрепи в устата си започна неистовия рев и се принудих да й дам друга биба.
Гери, на мен пък директорката на яслата ми каза ако ползваме биба да нося, но пък и аз в началото ще си я вземам по обяд, та за обедния сън ще сме си вкъщи и няма да нося биба, тя и без това я ползва само за приспиване, в останалото време не се сеща за нея. Сега ни никнат едновременно 4 кучешки зъба и това утежнява още повече положението. По цял ден е такъв мрънкаж :(
Гери, Сия бързичко да свикват учениците, че и вие да си отдъхнете малко. И на мен ми е голяма мъка как ще я водя другата седмица. От сега ми се е свило сърцето...
Лисе, надявам се бързо да се оправи ръчичката на Никол.
*
« Отговор #23 -: Септември 07, 2010, 14:46:59 pm »
Е, аз явно не съм я рязала като вас. Аз просто направих малка дупка /колкото зърно от леща например/ и си му я дадох. Закрепя си се както преди в устата, но не става за смучене.
« Отговор #24 -: Септември 07, 2010, 15:04:40 pm »
Успешна, слънчева и най-вече здрава седмица на всички!
Лис, дано вече се оправи положението с ръчичката на Никол! Стискам палци!
На учениците и на родителите им- да им върви по вода и да са здрави!
Ние се завърнахме от морето, слава Богу, здрави, но пък с нови номера!
Не можехме да помъкнем и леглото с нас и там Йосиф спа само с нас, а и от необходимост за безопасност, пък и многото ни свободно време, си  повися на ръцете ни и сега иска само да го носиш и да спи гушнат- няма значение дали в леглото или на дивана. Преди си спеше в неговото легло и като си лягах го гушвах при мен, но сега не ще и да чуе. Дано пак си свикне, че снощи прекарах цялата вечер да го държа на ръце!
И не си позна къщата- на всичко се дзвери и чуди!Дано бързо да й свикне отново!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #25 -: Септември 07, 2010, 15:21:23 pm »
Привет и от нас!
Ние набързо оздравяхме. Почивните дни и помен нямаше от болест. И двамата за по 2 дни си минаха по реда. Дано това да ни беше боледуването, че...
Като говорите за биби, искрено ви завиждам. Мойте до осмия месец можех да ги поизлъжа да цокат биба. От тогава се ползваха само за дуел - хващаха ги за меките части и бой двете биби. иначе ги носихме закачени за дрехите, но само за респект  :lol: Пустото му като не пускаха мляко, не бяха интересни. Ако имам друго дете, така ще се кефя, ако цока биба, вместо постоянно да иска шишето с млякото.
За спането - настоявам да си спят в леглата. Разбира се има случаи, когато са при нас, но заспят ли, веднага ги местя. Понякога и по 3-4 пъти на нощ съм я правила тази гимнастика, но свикнаха вече. Рядко сутрин към 6 си събират багажа от кошарите искат "да пинкат пи мама, а тати маш паи пакото"  :lol: Добре, че ни е голяма спалнята, та засега се побираме 4ма като се наложи. Но заспиването им е в леглата. Дори сега като бяха болнички, искаха да спинкат, казвах на голямото легло, те - "не, мото легло". Постоянно ставах, да ги проверявам, но съм доволна, че с мъжа ми си имаме собствена територия  :wink: Иначе и двете кошарки са близо до нашето легло, така че като протегна ръка/крак да мога да ги люшкам. Обаче колко често заради тази близост съм получавала я шише, я възглавница отгоре си. Като станат и решат,че и аз съм спала достатъчно, ме замерят с каквото намерят  :lol:
*
« Отговор #26 -: Септември 07, 2010, 15:44:50 pm »
И не си позна къщата- на всичко се дзвери и чуди!Дано бързо да й свикне отново!

Ще, ще! :)  Виктор и той в началото, след като се прибрахме, се оглежда в къщи като в небрано лозе, но бързо си свикна с нещата.  :D
Виктор засега си спи и заспива сам в леглото. Иначе си има задължителен ритуал преди заспиване - борба "свободен стил" с любимите си спаринг партньори: Бялата декоративна възглавничка, розовият Зайо Байо и късата част от обиколника на леглото. Изиграва 2-3 рунда с тях, мятайки ги из цялата кошара и заспива така - борейки се. :D Надявам се така и да откараме до големи - да не разбира, че има опция "спане при нас"  :lol:.  Ама каквото е - да ми е жив и здрав!

За бибата водихме големи спорове с роднини, познати и т.н. Не било хубаво, да не съм го приучавала, че после трудно било отказването. Свекърва ми на няколко пъти гордо ми заявяваше, че нейните деца без биберони отраснали - аз обаче й казах, че моето пък няма да е така. Предпочитам да смуче биба, отколкото пръст, който няма как да откажем  :). Както и да е - мисля, че са напълно ненужни подобни сопорве, ама нейсе.

jasmin_veni, честито ти християнче!

Спокойни дни на всички!  :flower:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #27 -: Септември 07, 2010, 16:06:12 pm »
едва ли са "митове" твърденията, че прекалено дългото смукане на биберон се отразява негативно на захапката и дори на говора, щом го твърдят вкупом всички зъболекари и логопеди.

това, че на някоя майка детето смукало, пък нямало проблем, не оборва общата статистика. съобразявайте се, като праскате твърдения на едро и дребно! и моят син няма проблем със захапката, а е смукал биба до 2 години, но не съм седнала да оспорвам стоматолозите!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #28 -: Септември 07, 2010, 16:41:23 pm »
Не оспорвам абсолютно никой,както съм писала това е мое лично мнение.И тъй като съм се консултирала с няколко стоматолози и при тях мнението е противоречиво.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #29 -: Септември 07, 2010, 17:02:02 pm »
не съм чела никъде професионално мнение в подкрепа на дългото смукане на биберон.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #30 -: Септември 07, 2010, 17:18:45 pm »

[/quote]
Пустото му като не пускаха мляко, не бяха интересни. Ако имам друго дете, така ще се кефя, ако цока биба, вместо постоянно да иска шишето с млякото.
Ох...Мими, аз ако така настоява да пие мляко банкет ще вдигна...то бива злоядо дете, ама чак пък толкова. Рядко се излъгва да пие мляко и то като се събуди нощем по никое време и я излъжа да пие в полу-спящо положение. Иначе бъда-та я цокаме на общо основание.
Аз също имам двама приятели стоматолози, които също не могат да ми дадат категоричен отговор относно вредата от бибите.
« Отговор #31 -: Септември 07, 2010, 17:21:11 pm »
Лично аз мисля, че смукането и на биберон, и на палец (може би и на други пръсти) води до проблеми със захапката. Както вече споменах, аз си смуках палеца до 6 годишна възраст, съответно в трети клас се наложи да ми слагат шини, за да ми пооправят захапката. Слава Богу, това реши проблема, имам си чудесни равни зъби ;). Друг е въпросът дали майките, които твърдят, че бибата не се е отразила на техните деца, са се консултирали с ортодонт - възможно е на тях да им е струва, че няма проблем или да хвърлят вината върху наследствени фактори примерно...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #32 -: Септември 07, 2010, 17:27:03 pm »
Ами Боби, който започна да смуче каквото и да е било чак на 9 месечна възраст, на година и половина вече предните му два зъба бяха по-напред от другите  :? Аз за това я махнах. И на зъболекар го водих, казаха че може и да се оправят зъбките, защото не са чак толкова напред от останалите. Педиатърката каза, че това може изобщо да не е от биберона, но аз реших да го махна - да ми е мирна главата  :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #33 -: Септември 07, 2010, 19:14:49 pm »
Ние се прибрахме от лекар, разходка и няколко други полезни задачки:)
Никол се оказа, че има Тендовагинит (дано правилно съм запомнила диагнозата).В превод означавало, че каналчето на сухожилието на безименния пръст е стеснено и затова неможе да си свива сама пръстчето докрай, затова се е подуло и изкривило. Сега започваме с много, много упражнения и масажи всеки ден в продължение на 20 дни и после пак преглед. Доктора каза, че рядко се налагало да се бия някаква инжекция за разширяване на канала а още по-рядко операция. Дано ние не сме от редките случаи:)
Днес ни беше и първият ден с кухня. Отказаха пюрето от моркови,картофи и грах а според мен беше по-вкусно дори от тези, които ядат в нас:) Не им дадох обаче слетобяд кисела от праскова, защото имам спомен, че съм чела не добри отзиви за този вид кремчета и по-късно ще си припомням какво е писано в темите за захранването.
Радвам се за оздравелите дечица и дано учениците свикнат бързо и без много сълзи:).
В нас децата спят в тяхна си стая в легълцата си и аз в стаята на голямо легло. Дани като беше болен имаше нощи в които го ваемах при мен защото мерех температурата на всеки час или спеше много неспокойно в неговото легло. После нямахме проблем с връщането в неговото легло. Тази сутрин в 4, Алекс се събуди много неспокоен с писъци. Вземах го при мен и си доспа. След годинката мисля да се пренеса в спалнята където и сега заспивам докато гледам ТВ (или докато тв ме гледа мен) и някой ме събужда в 2,3,4 ч. за мляко.
Спокойна и хубава вечер.
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 19:17:01 pm от Lisko »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #34 -: Септември 07, 2010, 20:57:14 pm »
Ех, Лисе! Ще мине и това, знам аз ще се справите.
Никол е дъщеря на майка си, ще понесе всичко с усмивка.
А тя може, само как може да се усмихва.
Наличните мишки и стискат палци на следващия преглед всико да е наред.

Лека и бърза адаптация на всички "ученици"!
Ние като прелетните птици оставаме на Юг докато е топло,
защото Бате не е приет отново на градина и "що ще чиним ний зимъска"
семейния съвет не е взел окончателно решение!

Спокойна нощ!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #35 -: Септември 07, 2010, 21:06:20 pm »
Мише, зимъска ви приемам дружно цялата банда:))))))
благодаря ти за пожеланията:)
Ще се оправи житеното питче:)
Четох сега в нета за тендовагинита:) Те така сериозно и страшно го написали:)
А доктора като ми обяснява по-добре изглеждаше:)
Сега ще измислям игри с пръстчетата и песнички:))))))))
*
« Отговор #36 -: Септември 07, 2010, 21:36:25 pm »
Лисе,бързо оздравяване на малката кукла :)

*
« Отговор #37 -: Септември 07, 2010, 21:42:58 pm »
Лис, бързо да минава пръстчето!

Дребното вчера беше с температура, но днес и помен няма. Явно е настинал, че това време е просто отврат.  :(

Хубава седмица на всички!

« Отговор #38 -: Септември 07, 2010, 22:13:58 pm »
Лисе, бързо да оздравява малката кукличка :)
[/url][/url]
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #39 -: Септември 07, 2010, 22:14:46 pm »
Ползването на биберон може да увреди не само захапката, но да увреди и самите зъби. При Кристина се получи една чисто естетическа неприятност /слава Богу, но която можеше да прерасне в кариеси/ - почерняване на зъбките. Бяха станали безобразно черни и то при положение, че махнахме биберон залъгалката много рано и в самото начало когато се появи "черното" /това са бактерии/. Доцентката /детски стоматолог и преподавател в унив./ освен, че ни каза за тези бактерии, ни каза, че и захапката е започна леко, но поправимо да се уврежда.  Махнахме бибата, захапката се оправи, но зъбките продължиха да чернеят. Всъщност колкото и да се почиства бибата, дългото смукане, особено през нощта предразполага към образуването и на бактерии, а съчетано с пиене на мляко или сокове - лоша работа.
Та залъгалките са си Ок за бебоците, но ако може по-рано да махнат е по-добре.
При нас почерняването все пак се оправи напълно, но стана съвсем случайно.