Здравейте!
С такова чудо се сдоби, моята дъщеря.
В началото на юни започна да се оплаква от болки при уриниране. Не се откри нищо нито в стерилната урина, нито във вагиналният секрет, но малките срамни устни се бяха сраснали и се наложи да бъдат отлепяни. Ще допълня само, че в края на април беше пила Панцеф заради бронхопневмония. Всичко уж се оправи.
Средата на август аз отново забелязвам, че детето е със сраснали устни. Започнахме веднага да правим сутрин и вечер бани с тетра и да мажа с Клотримазол ( което правихме първият път. Детската гинеколожка каза, че от Клотримазола сраснатото омеква и по-лесно се разделя, понеже тук разделят като дърпат). В това време детето от една невинна кашлица стигна до бронхиолит и отново антибиотик. Направиха вагинално изследване с мое настояване( и второ отлепяне), макар да пиеше антибиотик - Клацид. Изследването показа Протеус мирабилис. Странно защо на бележката няма микробно число или нещо подобно. Междувременно потърсих педиатър във Варна със специалност белодробни болести, защото детето не спираше да кашля и той смени антибиотика на Цефзил. Но мен ме притеснява повече това срастване и бактерията, с която ме наплашиха едва ли не до смърт.
Кажете ми имал ли е някой подобен проблем?
Д-р Бърди, срещали ли сте подобни сраствания при други деца? Това може ли да има отношение с въпросната бактерия? Казаха ми също, че детето все още е с голяма тимусна жлеза, което показва слаб имунитет и склонност към алергии. С това пък ми обясниха защо се разболява всеки месец през тази календарна година. За сравнение, докато навърши две години е имала само една лека настинка. Може ли така рязко да спадне силата на имунната система или ми разказват приказки колкото да имат какво да ми кажат?
Сега ще чакам да мине една седмица след спирането на антибиотика и пак ще правим вагинално изследване с антибиограма( този път ще нося материал в две лаборатории, така съм решила), две поредни стерилни урини и преглед на видеозон за евентуални вродени аномалии в бъбреците и пикочният мехур.
Препоръчайте ми детски гинеколог във Варна или София.