0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI Септември - Октомври 2010
« Отговор #420 -: Октомври 20, 2010, 22:56:31 pm »
kedar , да. Повишението е малко, надявам се да е моментно. До сега нямах проблем...

а колко време продължи стимулацията ти?
*
« Отговор #421 -: Октомври 21, 2010, 01:50:29 am »
Страхилова, ужасно е това, което ти се е случило. мога единствено да кажа, че ти пожелавам да се възстановиш бързо и никога повече да не изпадаш в такава ситуация. много се надявам следващия път да е успешен и да се радваш на прекрасна бременност. стискам палци, ама много. надявам се да пишеш как си.

алекс, защо трябва да чакаш до понеделник, а не отидеш на лекар сега или нещо не съм разбрала пак

на останалите - успех на стимулацията
белиеф - лека пункция (и плодотворна)
« Отговор #422 -: Октомври 21, 2010, 10:23:29 am »
Ели, от 2 дена нямам болки в корема или поне само от време на време.Вчера ме боля кръста , но може и да е от седене както ме бъзика мъжа ми.Днес съм екстра и затова реших да изчакам.
« Отговор #423 -: Октомври 21, 2010, 10:53:30 am »

Къди, аз съм по дълъг протокол, започнах с блокираща инжекция на 27 септември. От 11 октомври съм с Гонал, после Мерионал и така до вчера, когато ми удариха прегнила. Ако правилно смятам, 10 дни. Днес е ден 11, ако говорим за същинската стимулация.

Момичета, има ли нещо по-специално за днешния ден преди пункцията? Храни, които да не ям? Утре сутрин може ли да пия кафе? В 8.15 часа трябва да съм в клиниката, гладна и жадна... Благодаря предварително! :oops:
« Отговор #424 -: Октомври 21, 2010, 10:57:20 am »

Къди, аз съм по дълъг протокол, започнах с блокираща инжекция на 27 септември. От 11 октомври съм с Гонал, после Мерионал и така до вчера, когато ми удариха прегнила. Ако правилно смятам, 10 дни. Днес е ден 11, ако говорим за същинската стимулация.

Момичета, има ли нещо по-специално за днешния ден преди пункцията? Храни, които да не ям? Утре сутрин може ли да пия кафе? В 8.15 часа трябва да съм в клиниката, гладна и жадна... Благодаря предварително! :oops:

И аз съм по дълъг протокол затова правя сметки без кръчмар за дните, които ми предстоят. Преди пункцията бъде гладна и жадна, не пий кафе защото се прилага анестезия.
« Отговор #425 -: Октомври 21, 2010, 11:15:37 am »
Благодаря ти много! Ще се въздържа от кафенцето. :) Чувам тук таме за забрана за шоколад??? Това за какво/кога важи? Аз без шоколадче съм загубена... получавам хипогликемични шокове :( и макар и по парченце на ден имам нужда от него   :?
« Отговор #426 -: Октомври 21, 2010, 11:23:53 am »
Благодаря ти много! Ще се въздържа от кафенцето. :) Чувам тук таме за забрана за шоколад??? Това за какво/кога важи? Аз без шоколадче съм загубена... получавам хипогликемични шокове :( и макар и по парченце на ден имам нужда от него   :?
След трансфера док ми каза, повече сън, без кафета и шоколад.......ама знам ли, поне първите дни спазвай каквото ти каже.....мен без кафето ми беше много тегаво и след седмица почнах да го пия.
« Отговор #427 -: Октомври 21, 2010, 12:02:30 pm »
Ще видим, не остана много, за да разбера  :P Благодаря ви за коментарите.
« Отговор #428 -: Октомври 21, 2010, 12:36:25 pm »
здравейте момичета,
не съм влизала от известно време при вас за което моля да ме извините, просто ми трябваша малко време.Но да отговоря на вашите въпросчета: нямам проблем с матката, но док.каза че ще правим биопсия за да търсим причина, иначе не зная защо.Но квото каже това ще правим, за да стигнем до заветната си цел.
Страхилова и при мен точно така стана аборта-13 дни след положителния тест.
Казаха ли ти на какво се дължи това?
.
Та такива работи при мен, ще видим какво ще излезне.И да все някога всичко ще се нареди просто трябва да вярваме в това.Аз поне няма да се откажа, като програмирана съм.Толкова много съм изтърпяла, че вече не ми прави впечатление, само не знам защо от всичко трябва да разбирам, но.... така е трябвало да стане кво да се прави.
Успех на чакащите.И благодаря за куража който давате на всяко момиче което има нужда, това помага.Моят мъж един ден ми каза че като Ви чета се храня с надежди и това наистина е вярно. :hungry:
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #429 -: Октомври 21, 2010, 12:49:16 pm »
strahilova, дано следващият път вече всичко е наред!
Сега пък и без шоколад, защо? Някой ако може да ми даде логично обяснение, защото аз не съм спирала да се тъпча със сладко...И никога не са ми казвали за някакъв режим, освен за прием на протеини /заради стимулацията/, но не и за лишаване от други храни...даже предният път ми се виеше много свят и докторката ме караше да пия кафе  8O
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #430 -: Октомври 21, 2010, 12:52:43 pm »
Страхилова, при биопсията ми откриха инфекция и казаха, че трябва да се излекува, защото при  бременност би могло да се получи ранен аборт. Има смисъл от биопсиите.....поне се надявам да е така.
*
« Отговор #431 -: Октомври 21, 2010, 13:00:05 pm »
Ограничението за шоколада е за след трансфер и важи само до теста. След трансфера се ограничават (т.е. спират) всички кофеин съдържащи храни и напитки, цигари и алкохол - това ми беше казано на мен.

*

Dolphin

• 294
« Отговор #432 -: Октомври 21, 2010, 13:04:43 pm »
Да, за след трансфера говоря и аз, цигарите и алкохола са ясни, а след теста, ако е положителен  :wink: ?
*
« Отговор #433 -: Октомври 21, 2010, 13:12:40 pm »
Ако е положителен ще питаш доктора, аз не успях да стигна до там :wink:

*

Dolphin

• 294
« Отговор #434 -: Октомври 21, 2010, 13:17:09 pm »
И все пак не разбирам какви са опасенията на доктора, по какъв начин шоколадът и кофеинът вредят на ембрионите според него, дали ти е обяснил или си чела някъде нещо по въпроса? Блгаодаря.
*
« Отговор #435 -: Октомври 21, 2010, 13:30:17 pm »
И все пак не разбирам какви са опасенията на доктора, по какъв начин шоколадът и кофеинът вредят на ембрионите според него, дали ти е обяснил или си чела някъде нещо по въпроса? Блгаодаря.

Идеята е максимално да си спокойна след трансфер, да не се обостря нервната система, затова се изключват/намаляват съдържащите кофеин храни и напитки, включително зеления чай. Блокче шоколад не вярвам да навреди :D
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #436 -: Октомври 21, 2010, 20:12:09 pm »
Точно така е. Кафето, какаото и всичко, което ги съдържа действат стимулиращо. Могат да причинят контракция на гладката мускулатура, каквато има и матката. Не ви ли се е случвало след кафето сутрин да тичате до WC? На мен така ми действа кафето. Предизвиква спазми на гладката мускулатура,която се среща и в стените на червата и в стените на матката. Какаото също има възбуждащо действие. Не че няма момичета яли и пили кафе и шоколад и пак забременели успешно. Но моето мнение е да направя каквото мога пък другото вече е Божа работа.
*

Dolphin

• 294
« Отговор #437 -: Октомври 21, 2010, 20:21:52 pm »
Благодаря ви за пояснението, момичета.
Успех на всички.
Здравейте момичета. Успех на всички yahoo_17
Аз имах ET на 15.Х,
На 20.Х (5-ч ден) доки ми каза да направя кръвен (какви трябва да са стойностите):
Е2=349;  Progesteron=13.29; бета ЧХГ=2.39,
Не е ли мнго рано
На 25.Х (10-я ден)също. При условие, че е рано и не е определящо, защо ме карат да ги правя.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 21:13:52 pm от mariiy »
*
« Отговор #439 -: Октомври 21, 2010, 21:49:30 pm »
вижте, за шоколада - проблемът е в кофеина, но от друга страна в шоколада има сравнително малко кофеин, като цяло за бременни се позволява до 200 мг кофеин на ден - 1 и половина чаши кафе, например. но както с всичко останало като стане въпрос за бременни и повечето хора се презастраховат. особено ако ти пада кръвната захар и припадаш задължително си вземи шоколад на пункцията, щото аз не можех да стана от леглото, та трябваше да ми налеят 3 банки, за да вдигна кръвното и захарта. след трансфера ако ще си по-спокойна не яж шоколад, до теста, макар че няма много логика след  теста да може преди това не. а колкото до тичането до тоалетната след кафето - доколкото зная това е поради факта, че кафето има диуретична функция, а не че предизвиква контракции. кофеина е противопоказан за плода, защото той не може да се справи с него по начина, по който нашите тела се справят, а пък минава през плацентата.

успешна пункция и много стиснати палци
страхилова, много се радвам, че си отново тук, стискам ти много палци успех и дано това да е последното изпитание.

ето ви един линк на Агенцията за стандартите по храните на Великобритания, дано ви е полезен

http://www.eatwell.gov.uk/agesandstages/pregnancy/