0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: IVF/ICSI Септември - Октомври 2010
« Отговор #380 -: Октомври 17, 2010, 20:03:42 pm »
Тъкмо щях да пиша за свещичките. Когато лежах от 8-ма до 12-та седмица за задържане не бях ходила поне 10 дни и се гласиха да ми правят клизма. Тогава една приятелка ми донесе EVA Q - както каза desinka71 ефекта беше мигновен и до края на бременността си ги ползвах. Та даже и след раждането - та да избегна рециновото масло :)
ileini нашата групичка пък беше на сок от моркови. Изпивахме промишлени количества и от 10 жени, които бяхме постоянно заедно през целия опит имаме 10 стигнали до трансфер и 17 бебета :D

*
« Отговор #381 -: Октомври 17, 2010, 20:12:19 pm »
илейни, това с ананаса е голям майтап, преди време целият форум беше полудял по ананаса, няма никаква причина да помага, но наистина не пречи. гледайте да го ядете суров, обаче. повече белтъчини. и вода, много вода. това ще помогне и за "онова ходене". а иначе и аз съм от трудно ходещите, пробвайте с овесени ядки, варена тиква много помага (а и е вкусно). иначе се оправям със сок от сушени сини сливи. преди да ползвате свещички, моля ви четете, защото на най-разпространените - безилакс и подобни, специално пише да не се използват при бременност.

стискам палци и се пазете от настинки и други такива.

някой да е чувал нещо за страхилова или аз съм изпуснала нещо?
снежинка, десинка, добре дошли и успех и на вас
« Отговор #382 -: Октомври 17, 2010, 20:27:38 pm »
Лично аз ядох ананас 3 дни след трансфера ,и да си кажа незнам той дали помага или не,но пак бих яла :)))))
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #383 -: Октомври 17, 2010, 20:37:30 pm »
то ако ни кажат и опашки на живи червей ще ядем, идеята, че всъщност много малко зависи от нас е напълно непоносима, поне за мен де!
« Отговор #384 -: Октомври 17, 2010, 20:44:55 pm »
Здравейте, аз слава богу поне такъв проблем нямам (с ходенето до оная работа) даже обратно.:)Май започвам от 1-я ден да се оплаквам, но защо имам такива големи болки ниско долу в корема, даже ми е трудно да ходя на моменти.Казах на доктора преди трансфера и ми биха 2 инженкции цитротайд, но защо -никой не ми обясни.
*
« Отговор #385 -: Октомври 17, 2010, 21:17:14 pm »
алекс, аз бях така след пункцията и след трансфера и ми обясниха, че било от яйчниците, които се възстановявали от стимулацията и от пункцията. една от лекарките ми каза, че "даже е хубаво, че те болят". не обясни защо (каза нещо за това, че формирали жълто тяло, но не разбрах точно какво има предвид). а за инжекциите не знам, на мен ми казаха само но-шпа, но не знам дали помага особено. а колкото до оплакванията - сега ти е паднало, оплаквай се на воля.
« Отговор #386 -: Октомври 17, 2010, 21:34:43 pm »
Много ти благодаря, Ели.Успокои ме поне за сега,значи да си трая.:)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #387 -: Октомври 18, 2010, 00:31:14 am »
Здравейте, аз слава богу поне такъв проблем нямам (с ходенето до оная работа) даже обратно.:)Май започвам от 1-я ден да се оплаквам, но защо имам такива големи болки ниско долу в корема, даже ми е трудно да ходя на моменти.Казах на доктора преди трансфера и ми биха 2 инженкции цитротайд, но защо -никой не ми обясни.
Вероятно сте извадили повече яйцеклетки, някъде го бият за превенция на посредствия от хиперстимулазия. Колко фоликула имаше?
Иначе болежките са ти нормални като за "прясна" пункция.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #388 -: Октомври 18, 2010, 10:37:25 am »
Споко Алекс, боли си :-) Но и да спре, след като са ти обяснявали колко е хубаво да те боли  :D, не се притеснявай - вероятно нищо не значи. Успех след седмица (май толкова оставаше до кръвен тест при теб  :wink:)!
« Отговор #389 -: Октомври 18, 2010, 12:42:11 pm »
Здравейте, а аз май се разболявам. Боли ме гърлото :( Наливам се с чайчета и даже измуках един стрепсилс. Дано да не съм сгрешила, като го направих на своя глава. Сега се притесних за горещите напитки, които не трябвало да се пият... Иначе нямам почти никакви болки.
*
« Отговор #390 -: Октомври 18, 2010, 13:13:49 pm »
По време на моята стимулация прекарах лека настинка. Говорих с моята лекарка и тя ми каза, че не е проблем да приемам Осцилококцинум. Но ти все пак се консултирай и с твоя лекар. За противопоказанията на Стрепсилс не съм наясно, не съм го ползвала никога.
*
« Отговор #391 -: Октомври 18, 2010, 14:35:19 pm »
а защо да не трябва да се пият топли напитки? не виждам логика.
не е хубаво да се вдига телесната температура много, но не мисля, че чая ще ти навреди, дори напротив. само внимавай с кофейна в черния и зеления чай - не повече от 2-3 на ден или си пий билкови с мед.

не може да се шашкаме за всяко нещо, то звучи сякаш освен вода и плодове нищо не трябва да се яде и пие.
според мен си пий чайчета спокойно, а ако дигнеш температура се обади на доктора си, но като цяло може да се пие аспирин (парацетамол), стига да няма никакви примеси в него (по типа на кофеин и др). другото, което знам е , че могат да се пият неща, които са за бебета - панадол бебешки и сиропи, но пак си питай.

дано се оправяш бързо.
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #392 -: Октомври 18, 2010, 14:57:46 pm »
И аз съм настинала- хрема и болки в гърлото, наливам се с чай липа с мед, пия и парацетамол като тръгна да вдигам температура, не мога да се свържа с моята гинеколожка :( На 15ти ми беше трансфера, не не знам вече какво да правя, чувствам се като парцал и ме е страх да не се влоша.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #393 -: Октомври 18, 2010, 15:28:53 pm »
Dolphin, успокой се, важно е да не вдигаш висока температура, но ти с Парацетамола нали я сваляш. За хремата може да ползваш вода на Стеримар.Вземи си някакви хубави витамини за бременни да пиеш. Свържи се на всяка цена с доктора си, може да ти разреши и някое друго хомеопатично лекарство. Имайте предвид, че и Парацетамолът е до определена бройка допустим дневно, но не мога да се сетя - май 3-4 на денонощие.
Аспирин какъв да е също не може да се пие /изключвам вариант по 1 таблетка Аспирин протект, предписан от док/
За чайове горещи за първи път чувам, че не е допустимо след трансфер, вероятно логиката е че тъй като не са разрешени горещи душове... Струва ми се глупаво.
Момичета, пазете се много сега :bighug: Скорошно оздравяване на болните!
По слънчевата страна на улицата
*
« Отговор #394 -: Октомври 18, 2010, 15:41:01 pm »
здрасти Кедър, аз ли съм пропуснала нещо или отдавна не си писала. надявам се си добре.
*
« Отговор #395 -: Октомври 18, 2010, 15:58:20 pm »
Болни дами, давайте и с Осцилококцинум, + Витамин С (до 1000 мг/дневно).
На мен са ми любими и хомеопатичните капки за нос Еуфорбиум (а имам безобразна хрема, по цяла зима). И аз не мисля, че топлите чайове са вредни след трансфер, напротив! Оправяйте се, че после ограниченията са и по-лоши :-)
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #396 -: Октомври 18, 2010, 16:06:59 pm »
kedar, благодаря ти много за съветите!
Аз пия аспирин протект и си бия фраксипарин и се притеснявам с още химии да се тъпча, надявах се само с плодове, мед и чайчета да се справя, но май не се получава. Преди пункция се тъпках с антибиотик, пак бях настинала.. аман..ама ще я преборя таз проклета настинка. Иначе и аз се изумих за това с горещите напитки...с билките,кофеина и танина трябва да се внимава, ма какво и топла супа ли да не ядем, няма никаква логика за мен.....
От предния опит имам спомен, че след прием на прогестеронови препарати поддържах от 37.2 до 37.4 градуса, та все си мисля, че такава температура не би трябвало да е проблем.
Парацетамол си позволих на 3 пъти да пия за общо 3 дена, та едва ли съм надвишила допустимата доза.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #397 -: Октомври 18, 2010, 16:12:02 pm »
Току що говорих с моя доктор. Каза да смуча бонбони за гърлото (например Стрепсилс) и ако вдигна температура над 38 да взема парацетамол. И нали имам и запек на всичкото отгоре, та каза някакви разхлабващи свещички да си взема. Ааааа и мога да си пия горещи чайове колкото си искам. :D
« Отговор #398 -: Октомври 18, 2010, 16:51:54 pm »
Горещи чайове не са подходящи при болки в гърлото.Засилват възпалението.Топли да :wink:

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

« Отговор #399 -: Октомври 18, 2010, 17:41:35 pm »
Ааа така ли? А аз гледам да са възможно по-горещи... Ще знам вече. Благодаря ти  desinka71.