пламко, мога да ти кажа при мен как беше - ние също сме с тежък мъжки фактор, който се оказа по-тежък отколкото предишните изследвания показаха. Учудваме, че с тази диагноза не са ви насочили към ИКСИ от самото начало, но дано сега имате успех. И така - аз бях по къс протокол, основно защото аз така настоявах (по-малко хормони, тъй като аз имам фиброаденоми в гърдите и семейна история на рак, така че хормоните са противопоказни за мен) - след първият ден на цикъла ми започнаха инжекции с мирионал на 3ти, 5ти и 7ми ден и 7 дни по 2 таблетки фемара. след 7 ден дозата мерионал беше увеличена и ги слагахме всеки ден. по това време ходех на УЗ през ден и накрая всеки ден, за да се следи нарастването на яйцеклетките. вечерта преди предния ден на пункцията бих прегнил и отидохме на пункция за мен и на ТЕСЕ/ПЕСА за партньора ми.
При мен стимулацията доведе до 10 фоликула, от тях 7 били ок за оплождане, но 5 само са били оплодени (вероятно толкова сперматозоиди са намерили). от тези 5 3 се развиха добре и ми ги върнаха на 3тия ден всички.
разбира се, предполагам, че твоята стимулация ще е различна, но ако си по къс протокол вероятно ще е нещо подобно, за дългия знам, че започва от предишния месец, за да се блокира производството на фоликули, така че да има повече за следващия месец и да не стане като при мен където единият фоликул беше стигнал 30 мм и беше неизползваем.
пункцията е под пълна упойка и трае около 30 минути, след това стоиш в болницата докато се уверят, че всичко е наред и няма кървене или други проблеми от манипулацията.
всички понасят стимулацията и пункцията по различен начин, така че едва ли би могла да бъдеш подготвена за това - обичайно е да ти е подут корема и да ти е некомфортно.
надявам се това е полезно, ако съм се увлякла, извинете