0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI Септември - Октомври 2010
« Отговор #140 -: Септември 20, 2010, 13:44:29 pm »
Дианка , следобяд са трансферите в Малинов, там ти е опита доколкото помня.
Няма упойка, може и без придружител.
*
« Отговор #141 -: Септември 20, 2010, 13:50:29 pm »
northerner, аз също бях по дълъг протокол. След блокиращата инжекция цикъла ми дойде на време, но беше по-продължителен. И на теб трябва да ти дойде и след това се започва стимулацията. На кой ден след инжекцията ще ти дойде цикъла зависи от продължителността ти по принцип. Не се притеснявай, всичко ще бъде наред.
Дианка, на мен трансфера ми беше следобяд и след него си тръгнах сама с колата.

« Отговор #142 -: Септември 20, 2010, 13:55:59 pm »
Pop4o,много ти благодаря, ти си спасението за шашнатото ми същество  :wink:
Да в Малинов съм и всички тези въпроси са за да си направя сметка кога и как да се прибирам, понеже не съм от София и ще се наложи да шофирам сама 150 км.
mgstra писали сме заедно,  :wink: точно от това инфо имах нужда.
Още веднъж благодаря и пожелавам Хубав ден на всички  :wink:
« Отговор #143 -: Септември 20, 2010, 14:23:42 pm »
mgstra, благодаря! Аз не съм с декапептил депо, а с микродози ежедневно. Всъщност ми закъснява с 1 ден, но понеже съм точна като часовник започнах да се притеснявам. :?
« Отговор #144 -: Септември 20, 2010, 14:28:39 pm »
northerner,и аз съм по дълъг протокол. Вече четвърти ден съм на декапептил и очаквам цикъл след четири дни. От клиниката ме предупредиха че се случва да закъснее. Изписаха ми 14 инжекций и сестрата даже ми каза, ако свършат и още нямам цикъл да отида да ми дадат още, защото не трябвало да ги спирам, докато не ми дойде.
*
« Отговор #145 -: Септември 20, 2010, 14:33:58 pm »
Успех на всички ви!
Нямам опит с дългия протокол, но поне да стискам палци знам отлично :-)
« Отговор #146 -: Септември 20, 2010, 14:43:08 pm »
Успех на всички ви!
Нямам опит с дългия протокол, но поне да стискам палци знам отлично :-)
Дано да те последваме всички скоро!!! :balk_602:
vatanasova, на мен също ми дадоха 14 амп., но никой не ме предупреди, че може да има закъснение. Благодаря за уточнението, ще си чакам тогава спокойно! :)
*
« Отговор #147 -: Септември 20, 2010, 15:31:51 pm »

[/quote]

Хм, това за шоколада ме учуди. Моят доктор изрично каза "Без шоколад"
[/quote]

може би без шоколад за стимулацията и трансфера?, но след това, казват че е полезно заради магнезия и желязото и защото ни кара да се чувстваме добре и прави бебетата щастливи (сериозно има такива изследвания, били по-щастливи шоколадените бебета)

аз май съм си завъдила киста на яйчника след стимулацията, така казаха след единия ултразвук тук, сигурно и затова така ме боли, ще я видим и тази работа в петък.

Дианка, трансферът е напълно безболезен, не го мисли, 20тина минути си на стола и после те слагат да лежиш малко и си тръгваш. ако имаш придружител е по-скоро за морална подкрепа. на мен ми казаха, че не е хубаво да шофирам, но тук чета, че на други не са казали така, явно всеки си има препоръки.

успех на стимулация на теб и на останалите, много ще ви стискам палци и ще ви чакаме с надин в другата тема, заедно с яничка, кедър и пролетина

Яничка, изведнъж оценяваш ходенето като един голям дар, нали? аз много се радвах като почнах да мога повече да ходя.

стискам палци и да пишете.
« Отговор #148 -: Септември 20, 2010, 19:05:51 pm »
Да, определено ми се отрази добре да походя  :D Ще ми се отрази още по-добре да видя двете чертички, но има време, търпение се иска , докато се преместя в онази хубава темичка :wink: ДАНО!!! УСПЕХ на всички  :D
*
« Отговор #149 -: Септември 20, 2010, 19:11:47 pm »
айде, чакаме те
« Отговор #150 -: Септември 21, 2010, 11:26:24 am »
Здравейте,
От доста време чета вашата тема, но чак сега се реших да пиша. Да кажа и аз нещо за себе си. След 4 неуспешни инсеминации, мъжки фактор, много нерви и т.н и ние сме на момент инвитро. Сега взимам регулон и в петък съм на преглед. Процедурата ще бъде в Бора Пловдив. Неискам да задавам глупави въпроси за това с ниаколко думи ще съм ви благодарна ако ми кажете какво ме очаква. Благодаря предварително! Успех на всички!  :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #151 -: Септември 21, 2010, 14:38:51 pm »
plamko, колко сериозен ви е мъжкия фактор?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #152 -: Септември 21, 2010, 14:52:49 pm »
Asthenozoospermia,
Това е диагнозата
« Отговор #153 -: Септември 21, 2010, 14:55:14 pm »
Момичета ,аз се примъквам към октомврийската част на темата.
Я. се е оплодила,ама нещо хромозомите са кофти(не разбрах точно всичко което ми каза ембриолога :oops:)
Започваме нов опит на ЕЦ ,само че сега ще бъде ИКСИ.
Благодаря на всички и успех на чакащите  :wink:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #154 -: Септември 21, 2010, 14:56:47 pm »
Asthenozoospermia,
Това е диагнозата
Това не достатъчно :P, за Икси ли сте или ще е ин витро? Мисълта ми е дали имат достатъчно компетентен ембриолог за Икси.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #155 -: Септември 21, 2010, 15:01:41 pm »
Има специалист в петък ще го обсъдим, но предполагам, че с тази диагноза Икси.
*
« Отговор #156 -: Септември 21, 2010, 15:52:13 pm »
пламко, мога да ти кажа при мен как беше - ние също сме с тежък мъжки фактор, който се оказа по-тежък отколкото предишните  изследвания показаха. Учудваме, че с тази диагноза не са ви насочили към ИКСИ от самото начало, но дано сега имате успех. И така - аз бях по къс протокол, основно защото аз така настоявах (по-малко хормони, тъй като аз имам фиброаденоми в гърдите и семейна история на рак, така че хормоните са противопоказни за мен) - след първият ден на цикъла ми започнаха инжекции с мирионал на 3ти, 5ти и 7ми ден и 7 дни по 2 таблетки фемара. след 7 ден дозата мерионал беше увеличена и ги слагахме всеки ден. по това време ходех на УЗ през ден и накрая всеки ден, за да се следи нарастването на яйцеклетките. вечерта преди предния ден на пункцията бих прегнил и отидохме на пункция за мен и на ТЕСЕ/ПЕСА за партньора ми.

При мен стимулацията доведе до 10 фоликула, от тях 7 били ок за оплождане, но 5 само са били оплодени (вероятно толкова сперматозоиди са намерили). от тези 5 3 се развиха добре и ми ги върнаха на 3тия ден всички.

разбира се, предполагам, че твоята стимулация ще е различна, но ако си по къс протокол вероятно ще е нещо подобно, за дългия знам, че започва от предишния месец, за да се блокира производството на фоликули, така че да има повече за следващия месец и да не стане като при мен където единият фоликул беше стигнал 30 мм и беше неизползваем.

пункцията е под пълна упойка и трае около 30 минути, след това стоиш в болницата докато се уверят, че всичко е наред и няма кървене или други проблеми от манипулацията.

всички понасят стимулацията и пункцията по различен начин, така че едва ли би могла да бъдеш подготвена за това - обичайно е да ти е подут корема и да ти е некомфортно.

надявам се това е полезно, ако съм се увлякла, извинете
*
« Отговор #157 -: Септември 21, 2010, 16:13:02 pm »
Пламко, няма нищо да добавя към Елена, но все пак: Няма глупави въпроси, не се притеснявай, питай си всичко.

А Евро ти е задала адски резонен такъв - за специалиста-ембриолог. Дали това е същата клиника, в която са ви правили и 4-те инсеминации, при такъв мъжки фактор? Ние също минахме през ИКСИ (успешно вече няколко седмици), при ИКСИ ембриолога всъщност е "и баща, и майка" - мноого е важно да са сериозни професионалисти!

Успех!
« Отговор #158 -: Септември 21, 2010, 16:26:28 pm »
Elena B, страшно съм ти благодарна за полезната информация. Искрено се надявам нещата да минат добре и най-вече с положителен резултат. В петък ще имам повече яснота по въпроса. До колкото разбрах от доки по телефона, че в петък (14 ден от цикала) в зависимост от това как ми е подействал регулона ще ми бие някаква инжекция, след това следва иследване на естродиол и евентоално стартиране на стимулация на следващия цикъл. Желая на всички положителни поводи за големи УСМИВКИ
« Отговор #159 -: Септември 21, 2010, 16:33:48 pm »
Nadine, специално за инсеминациите ние си бяхме казали със съпруга ми, че ще направим до 4-ри и ако не стане тогава ще се ориентираме нататък. На втората доки. каза, че трябва да преминем в следващата фаза, но ние тъпи и упорити решихме да ги направим всичките 4-ри. Искренно се надявам да е добър ембриолога, но за сега нищо немога да кажа.