0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI Септември - Октомври 2010
« Отговор #80 -: Септември 12, 2010, 11:33:15 am »
Proletina,наистина не се притеснявай за упойката, те са ново поколение, не са гадни като старите /имам опит и с двата вида/, по-лесно се излиза от тях.
Яничка, хайде идвай да дадеш отчет, стиснала съм палци и не ги пускам :D
Ели, аз съм утре. Ти как си, добре ли си.
По слънчевата страна на улицата
*
« Отговор #81 -: Септември 12, 2010, 12:08:55 pm »
Мале ,мале два дена ме нямаше и каква чудесна новина. Ели честито мила, желая ти едни безпроблемни 9 месеца и на финала здраво бебче.Пролетина не се притеснявай няма нищо страшно в пункцията. Яница чакаме да се отчетеш дано всичко е минало добре.Аз писах в другата тема ,че при мене ЗЕТ ще се отложи най- вероятно, защото се оказа ,че имам някакъв полип. Така бях се настроила за трансфера на моите снежковци и толкова надежди имах ,но уви :(. Сега на 15.09 имам час за Д-р Персенска и ще видя като ме прегледа тя какво ще каже.Успех момичета.
*
« Отговор #82 -: Септември 12, 2010, 12:25:43 pm »
Proletina, мъжа го искат в деня на пункцията, за да даде материал  :wink:
Обикновено пункциите ги назначават за сутринта, така че може да дойдете в София от предния ден, а не да пътувате през нощта. Мъжът ти може да си тръгне веднага след пункцията ти или да остане с теб до деня на трансфера и да си пътувате заедно към Шумен. Денят на пункцията се брои за нулев, а трансфер на ембрионите се прави на 2-ри, 3-ти или 5-ти ден от тяхното развитие.

За упойката изобщо ама изобщо не се притеснявай - тя е много лека. От предната вечер спираш храната към 19.00ч, а течностите - до 22.00ч. Сутринта трябва да си гладна и жадна.

След пункцията ще имаш болки в яйчниците, при някой тя е по-осезаема, при други по- малко. Ще ти се назначат лекарства, които ще започнеш да приемаш от вечерта. Но всичко, ще ти бъде обяснено подробно от сестрите и лекарите.

Желая ти успех!
« Последна редакция: Септември 12, 2010, 12:28:44 pm от Мецани »
*
« Отговор #83 -: Септември 12, 2010, 12:32:17 pm »
Proletina пункцията не е с пълна упойка, а е с венозна.Ще заспиш и нещо няма да усетиш.Другото което е важно е мъжът ти да бъде с теб защото в деня на пункцията ти той трябва да даде материал.Все пак трябва да се оплодят извадените яй-ки.Също така той трябва да има от 3 до 5 дни въздържание преди пункцията ти.А ти трябва да си гладна жадна.Спираш храната от предишната вечер. evro много правилно те е попитала за донор, но ти не я разбра.Успех на пункцията!
писали сме заедно с Меченцето  :lol:
« Последна редакция: Септември 12, 2010, 12:34:00 pm от tanj74 »
« Отговор #84 -: Септември 12, 2010, 15:15:12 pm »
Върнах се и бързам да се отчета :) Извадиха ми 12 яйцеклетки, докато съм спинкала. Успокоили са мъжа ми, че всичко е нормално, че излизат лесно и т.н. От упойката излязох бързо и леко, а благодарение на аулина болката в яйчниците почти отшумя. Тази вечер ще се обадя на сестрата за всеки случай да и кажа как се чувствам, а утре по обяд ще знам как са нашите яйчица, колко са се оплодили, и кога ще е трансфера. Не е толкова страшно, и най-важното минава бързо. Горещо препоръчвам придружител, аз бях с мъжа ми почти през цялото време (без самата пункция), донесе ми да хапна след пункцията и ми правеше компания,защото аз исках да си ходя , но все пак трябваше да полежа няколко часа.  Благодаря за стиснатите палчета, сега аз стисвам моите. Кедар, чакам отчет :)
*
« Отговор #85 -: Септември 12, 2010, 15:24:05 pm »
Браво, Яничка, 12 е оптимална  бройка /нито са малко, нито са прекалено много, браво/, дано всичките се оплодят и се развиват. Почивай си хубавичко сега :D
« Отговор #86 -: Септември 12, 2010, 15:28:51 pm »
Благодаря ти, Кедар, почивам си :D. Пожелавам ти най-леката и успешна пункция  :D
*
« Отговор #87 -: Септември 12, 2010, 15:36:32 pm »
Благодаря ти, Яничка :D Радвам се, че се чувстваш добре.
*
« Отговор #88 -: Септември 13, 2010, 15:27:51 pm »
Яничка 12 си е направо супер, да ги оплодите всичките, но да нямате нужда от тях  :D

Кедър, стискам ти палци и чакам да пишеш как е минало.

Пролетина, успех и на теб, лека пункция и успешен трансфер

много ви стискам палци на всичките.

Надин, сега се върнах да чета стари постове и попаднах на един, дето казваш, че не смееш да се похвалиш и да пращаш "прашец". това много ме успокои, защото и аз само обяснявам, че нищо не е сигурно и да изчакаме. Пиши как си, че да си шъшкаме заедно
*
« Отговор #89 -: Септември 13, 2010, 15:44:19 pm »
Върнах се и се отчитам почти веднага /нещо нет-а се скапва периодично :(/. Извадихме 14 броя, кои ще стават още не се знае, но това е добро начало :D  Имам болки, но то нормално за тази бройка.
БЛАГОДАРЯ за стиснатите палци!
Ели, радвам се, че се мяркаш тук, въпреки че си вече повече за друга тема :wink: Така е приятно да си те имаме тук за кураж :lol:
Яничка, дай бързо отчет  :lol: как вървят нещата.
*
« Отговор #90 -: Септември 13, 2010, 16:13:32 pm »
абе хора, това да не е състезание - едната 12, другата 14, вие сте някакви невероятни, аз се срамувам, направо. браво, браво, страхотни сте. лежете си сега и оставете мъжете ви да ви глезят.

а пък по повод темата, тук май ми е най-уютно, така че, ако не възразявате, бих останала
*
« Отговор #91 -: Септември 13, 2010, 16:19:56 pm »
Ели, то е едно да има, но да е свястно стига :wink:
Щом ти е гот тук, стой си при нас :D Ти как си с болките и въобще как се чувстваш, казвай веднага :lol:
*
« Отговор #92 -: Септември 13, 2010, 18:24:50 pm »
Ели, радвам се, че се мяркаш тук, въпреки че си вече повече за друга тема :wink: Така е приятно да си те имаме тук за кураж :lol:

Ха, ще видите вие с всички тези яйца, как се премества човек току-така от темата  osi_4 Още доста седмици ще минат, до писване!  :D
*
« Отговор #93 -: Септември 13, 2010, 19:54:53 pm »
Надин, и ти ли се кандидатираш да ни "досаждаш" :lol: :lol: :lol: Не отказваме изобщо :P! Може да си направите и подтема с Ели :wink:
« Отговор #94 -: Септември 13, 2010, 20:04:41 pm »
kedar да ти кажа честно и аз не мога да се откъсна от вас  :wink: чета ви с най-голям интерес. С другите теми нещо не мога да свикна така  :)
*
« Отговор #95 -: Септември 13, 2010, 20:07:23 pm »
Оооо, групата се разширява, супер :D И то все на пълно :wink:, как да не се радва човек!
*
« Отговор #96 -: Септември 13, 2010, 20:51:39 pm »
вижте какви сте, хич не разбирате как изведнъж хем е хубаво хем става едно много страшно  :), айде ще ви изчакаме и вас още кои седмица-две, кои месец и направо всички да се преместим, а то и без това ще ни затворят тази тема след няколко седмици.

« Отговор #97 -: Септември 13, 2010, 23:40:57 pm »
Аз съм притеснена, момичета, моите яйчица не се представиха много добре - само шест се оплодиха, а от тях доктора си хареса само три :( Трансферът ще е в сряда, дано дотогава поне две от моите три късметчета да устискат, че по-слабичките сигурно няма да могат... Дано да ми стигнат и поне едно късметче да остане с мен докрая!  osi_1
*
« Отговор #98 -: Септември 14, 2010, 00:48:21 am »
Яничка, много неприятна работа :(, но нали всичките 6 са оплодени и се делят, не губи надежда, ще има за трансфер. Недей се отчайва предварително, какви случаи има само - никаква надежда, връщат 1 ембрион, или такива с фрагментации, и пълно чудо -раждат се бебета и обратното перфектни ембриони и не става. Така, че горе главата, важен е крайният резултат.
*
« Отговор #99 -: Септември 14, 2010, 01:00:22 am »
Яничка,

три пак са нещо, ние толкова имахме, оплодиха се само 5 и то две тръгнаха по-бавно. До сряда може и другите да започнат да се делят. много ти стискам палци. най-успешния трансфер ти пожелавам.