0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI Септември - Октомври 2010
« Отговор #360 -: Октомври 15, 2010, 21:32:55 pm »
Аз си вземам бутилка от 500 мл. /не минерална, а обикновена, че от минералната по-често ходя до тоалетна/. Изпивам половината докато чакам да ме извикат. След като ме викнат, изпивам и другата половина. И така докато се съблека, докато огледаме ембриончетата и започнем минават още около 10-15 минути и мехурът ми вече се е напълнил достатъчно. Нямала съм проблеми до сега. Пак ми се пишка, но се търпи.
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #361 -: Октомври 15, 2010, 22:36:58 pm »
Здравейте ммичета :) Цяла вечер чета темичката :) Аз бях в септемрийско - октомврийската през 2008. На днешният ден ми бе пункцията. Сега вече 2 годишните ми ембриончета спинкат малко болнички зад мен :) Цял ден си мисля колк обързо ми минаха тези 2 години... Сега ви чета и отново се върнах мислено в клиниката при док. Отново изживях тези страхотни 2 седмици там. Вярвах през цялото време. Знаех, че този път ще ми се случи ;) И на 10 ден след трансфера, който ми беше на 18.10.2008 спряха всякакви болки и напрежение. Ревах като магаре меко казано. Бях готова да звъня на док и да говорим за следваща процедура, защото бях сигурна, че ще прокървя. На 12 ден обаче пак започна напрежението в гърдите и болките ниско долу. И на 13-я ден рано сутринта направих теста който една тукашна мама на тризначки ми подари на раздяла в клиниката и видях двете чертички. Чета сега притесненията ви и се връщам към мойте отпреди 2 години. Иска ми се да ви вдъхна моята вяра и да ви заразя с моя късмет ;) и след 2 години вие да пишете в някоя септемврийско-октомврийска тема, докато дечицата ви спят сладко зад вас. Единственото което е важно в момента е да сте спокойни и сигурни в себе си и да вярвате на док. Оттам насетне организмът си знае работата, а психиката прави чудеса - благодаря на Милена Божилова, че ме накара да повярвам, че съм бременна още преди пункцията ;)Тъй че просто бъдете сигурни и спокойни. Пожелавам ви успешни процедури и салдки бебоци накрая.
« Последна редакция: Октомври 15, 2010, 22:45:36 pm от maggi4ka »

*
« Отговор #362 -: Октомври 16, 2010, 11:30:25 am »
Магичка, окуражаващо звучи... Дано да имаме твоя късмет!

Обадиха ми се ембриолозите - днес ще ми е трансфера. Единият ембрион бил с много фрагментации, другите били на границата, каквото и да значи това. Май и този път няма да се получи... Плаках малко. Сега трябва да се настроя положително и да гледам напред с надежда!
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #363 -: Октомври 16, 2010, 11:41:02 am »
Хей кремче, я по - ведро. И моите бяха с фрегментации пък ми ги сложиха. Пък взеха, че се хванаха. Пък и даже се родиха - освен че са щурички, нищо друго им няма :), тъй че остави ги фрегментациите. Както написах вече психиката прави половината от магията. Повярвай си. И на теб самата и на док. Аз така направих :) Наистина ти пожелавам моят финал - финал с борбата и старт на истинският - смисленият живот. Прегръдки. ААААААААА и още нещо. Днес не мисли за нищо друго освен затова, че си бременна вече. Можеш да питаш Vanya1972 (тя е мамата на тризначките която споменах) - как се прибрах след трансфера. Бяхме в квартирата на клиниката. С нея ни бяха по едно и също време стимулациите, пункцията и трансфера. След моя трансфер се прибрах и им заявих хич да не ме вдосват защото съм бременна жена и не искам негативни емоции. Посмяхме се, но сега като се замисля, цялата увереност, спокойствието и подкрепата на док и на Милена са били от огромно значение. Тъй, че днес ти пожелавам да бъдеш много спокойна, много сигурна в себе си и в успеха и ... абе просто започни да си вярваш че си бременна. :) Ще следя темичката отблизо и ще чакам и твоите фрегментации да се окажат щурачета като моите ;)
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 11:43:28 am от maggi4ka »

« Отговор #364 -: Октомври 16, 2010, 11:44:10 am »
Магичка, окуражаващо звучи... Дано да имаме твоя късмет!

Обадиха ми се ембриолозите - днес ще ми е трансфера. Единият ембрион бил с много фрагментации, другите били на границата, каквото и да значи това. Май и този път няма да се получи... Плаках малко. Сега трябва да се настроя положително и да гледам напред с надежда!
cream, пожелавам ти успешен трансфер днес и този път да се похвалиш с положителен резултат!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 Стискам палци!  :D
« Отговор #365 -: Октомври 16, 2010, 14:26:16 pm »
Здравейте момичета!
от една седмица съм на декапептил 1мл. Снощи с една приятелка обсъждахме какви лекарства и витамини пием, но се замислих дали е необходим и специален хранителен режим. За алкохола и цигарите е ясна работата - твърдо не, обаче кафенце пиете ли?! Има ли храни, които избягвате и други, които са препоръчителни?

Лекарствата, които приемам в момента са
неофолик мета2х1; /чудя се не е ли много, щом го има и в Центрум/
метфогама 500мг. 3х1/2;
вит.Е х1 перличка на ден;
Селен 1 на ден;
Центрум матерна 1 на ден;
преднизолон кортико 1 на ден.

Магичка, благодаря ти много е вдъхновяващо! Да са ти живи и здрави дечицата!
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 14:29:01 pm от *snezhinka* »
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #366 -: Октомври 16, 2010, 14:38:24 pm »
« Отговор #367 -: Октомври 16, 2010, 17:47:14 pm »
Привет и от мен. Трансфера мина повече от добре, не усетих нищо. Вече съм бременна от 6 часа. :D Мисля и утре да си полежа и след това да се размърдам малко, Разбира се без да прекалявам. Замразихме 5 ембриона. Дано да не опрем до тях :D Доктора каза да направя тест на десети ден. Малко се учудих, но нали той знае по-добре от мен. Пожелавам Ви много успех и положителни тестове.
« Отговор #368 -: Октомври 16, 2010, 18:31:18 pm »
Здравейте, за мое учудване и на мъжа ми ,когото пришпорих към София, днес ми беше трансфера.Върнаха ми 3 ембриончета .Не мога и да се поглезя, че мъжа ми пристигна болен , знаете какво означава болен мъж.Пожелавам успех на всички в очакване като мен и мн благодаря за подкрепата на останалите.
« Последна редакция: Октомври 16, 2010, 18:35:59 pm от ALEX1922 »
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #369 -: Октомври 16, 2010, 18:57:17 pm »
ALEX1922, vatanasova, успех момичета, дано и двете скоро се похвалите с положителни тестове!
« Отговор #370 -: Октомври 16, 2010, 19:20:25 pm »
Момичета, знете ли дали има някакъв специален хранителен режим след трансфер? Всичко ли мога да си ям? ivetod благодаря ти за пожеланията.
*
« Отговор #371 -: Октомври 16, 2010, 19:23:30 pm »
алекс, крийм, ватанасова, стискам палци за добри новини. пишете как сте - аз след трансфера спах две седмици, буквално само ставах, за да ям, не знам от какво беше, но слушайте си телата, те ще ви кажат какво да правите.

само да вметна по темата с пълните пикочни мехури, аз бях чела че така се прави, протокол на процедурата, добра практика и тн и си се наливах с вода, и като тръгнахме сестрата ми казва на мен и на момичето, което беше с мен, "айде сега изпишкайте се". така че явно зависи от лекаря и клиниката, но важен е крайния резултат, така че отново  - много стиснати палци и на трите ви!!!

колкото до храната след трансфер, на мен ми казаха какво си искам да ям, но повече белтъчини. може би да избягваш сини сирена, бри и неща със сурови яйца и сурови меса (както по време на бременност), за да не направиш някое хранително разстройство, но иначе всичко си е ок, не знам дали това помага.
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #372 -: Октомври 17, 2010, 00:31:40 am »
Ха такааааааааааа
Привет и от мен. Трансфера мина повече от добре, не усетих нищо. Вече съм бременна от 6 часа. :D
   Радвам се на такива изказвания. Браво момиче - просължавай да мислиш по този начин ;)
ALEX1922 честито ти трансферче и дано да гушкаш бебок след около 9 месеца, а защо не и 2 например ;)
Стискам палци за всички. И чакам КРЕМЧЕТО да се включва, че цял ден я мисля :)

« Отговор #373 -: Октомври 17, 2010, 09:01:28 am »
Здравейте и от мен!Започнах да чета тази темичка.Трети ден съм след трансфер,всичко е ок,но ходенето до онова място е пълна драма,а никога не съм имала проблеми.Казаха ми,че е от утрогестана.Пия на гладно топла вода с мед.Изядох една круша,но....Вие как сте и какво взимате?Ако се обадя на док.да го питам ще бъде голям смях и то на спешния телефон :lol:

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #374 -: Октомври 17, 2010, 09:50:55 am »
Магичка, добре съм! И аз съм бременна вече :lol:!

Върнаха ми 4 ембриончета. Нищо не остана за замразяване. Не съм сигурна кога да пътуваме от София, че доста път ни чака. Мисля утре, дано не е рано. Д-р Шефкетова ми направи трансфера. Каза да избягвам кофеин-съдържащи продукти, цигарите. Препоръча ми повече почивка и кратки разходки.

desinka71, при първото си инвитро питах д-р Стаменов за ходенето до "онова място" - дуфалак.

vatanasova, ALEX1922, *snezhinka*, desinka71, късмет и само положителни тестчета!
« Отговор #375 -: Октомври 17, 2010, 10:37:16 am »
Охх гледам, че обсъждате проблема с ходенето до "онова място". И аз съм се запекла много. Но по принцип си имам проблеми с това и до вчера не обръщах внимание. Като се замислих не съм ходила от преди пункцията. :( Освен да си взема дуфалак...(ако се престраша де)
*
« Отговор #376 -: Октомври 17, 2010, 10:44:04 am »
cream, vatanasova, ALEX1922, *snezhinka*, desinka71, успех!  yahoo_17 И да се похвалите след някой и друг ден.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #377 -: Октомври 17, 2010, 11:51:41 am »
Успех момичета, дано всичко е наред и започнем успешно новата тема.
« Отговор #378 -: Октомври 17, 2010, 13:21:26 pm »
Благодаря ви на всички!Ходих до клиниката на акупунктура и ми изписаха EVA Q свещички.Ефекта е мигновен :lol:

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #379 -: Октомври 17, 2010, 19:38:27 pm »
В "Малинов" искат да си с пълен мехур. След трансфера ми казаха без кафе, цигари, шоколад, гореши напитки и горещи душове. За храната бяхме обсъждали с момичета, че било хубаво да се яде ананас. Помагал за имплантацията. Дали е вярно или не не зная, но не ми е и навредил  :D