0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #240 -: Ноември 22, 2010, 14:21:02 pm »
Извън темата искам да отбележа: явно съм правила напразно всички инсета. Днес си направих ЦС и се оказа, че съм с непроходими тръби :(((

Е как е възможно това? Кой ти е правил стимулации и инсеминации без да провери проходимостта на тръбите???  :x

Много съжалявам, Орхидея.
« Отговор #241 -: Ноември 22, 2010, 14:48:38 pm »
Орхидея, много съжалявам за резултата от ЦС  :? Прочетох по-стари твои постове и видях, че си правила хидротубация. Е как е възможно да излезе сега непроходимост от ЦС? Ако хидротубацията не е надежно изследване, то тогава защо не ни карат задължително да правим ЦС, а не хидрото??

Ако е удобно - в коя клиника си и къде направи цветната снимка?

Ето и моят отчет от днес.

В събота ДФ беше 27 мм., лигавицата 9 мм. Прегнил 10 000. Процедура днес, понеделник, в 12 ч.
О. е настъпила, но кога - естествено, не се знае. Док предполага, че е "снощи сутринта", демек на умряло куче нож вадим  :roll: Всеки в тази тема знае колко чАса е животът на яйцеклетката.
Много ме е яд, че не гледаха на УЗ и в неделя, но тогава вероятно клиниката просто не работи  :ask:

Лигавицата е пораснала с още 1 мм. и днес беше 10 мм.

Поне този път нямах изтичане, каквото имах предния път.
« Отговор #242 -: Ноември 22, 2010, 15:18:37 pm »
аз нещо отговорих одеве, но не го виждам ... .сори ако се повтарям.

Писах и в тази тема за подробностите: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=23322.msg771844;boardseen#new

Цигу,
правена ми хидротубация  в специализирана клиника преди да започна инсетата. МОже би е по-важен въпросът кое изследване е по-надеждно!

Кафенце,
имаш 14-15 дни, да се убедиш дали е бил точния момент. ДО тогава си подари положитлени мисли, лошите са лукс и те са ни забранени!
ЦС я направих в Тина КИркова. АКо искаш подробности кажи и ще ти ги пратя на лични. И наиситна ме боля/боли по - малко от на хидрото.
*
« Отговор #243 -: Ноември 22, 2010, 15:24:08 pm »
Кафе, инсеминация 36 часа след прегнил е стандартният подход. При мъжки фактор е за предпочитане да е на спукан фоликул. Според мен времето е било добро, повече не го мисли.

А за живота на яйцеклеткта съм чела от 6 до 24 часа - моите колко живеят не зная, но все се надявам да е по-близо до горната граница.

Орхидея, съжалявам, но поне имаш яснота сега. Можеше да си разчиташ още на резултата от хидротубацията.
« Отговор #244 -: Ноември 22, 2010, 15:40:29 pm »
Кафе кон лече, дано да ти е късметлийски ден и инсето да е успешно, стискам палци и очаквам добри новини, дай Боже!

За СГ - подвижност 31% (тип А+В при Щерев) и 50% (при Владимиров) + 7% Крюгер.
При нас разминаването в сперомграмите от "София" и "Щерев" е подобно като съотношение, разбира се става дума за други числа  :?
Би ли написала, ако знаеш разбира се, какъв беше броят норомокинетични след обработката на материала за инсе?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #245 -: Ноември 22, 2010, 15:52:12 pm »
Цигу, моето инсе дойде на 50-ия час след Прегнила  osi_8

Орхидея, дръж ни в течение какво е казал лекуващият те лекар и какво възнамерява да прави от тук нататък.

Мама Мийя, досега не са ми давали такава информация. Но пък ме навеждаш на нещо, което забравих да напиша. Понеже направихме 6 дни въздържание, така се случи... Попитах ембриоложката, но тя каза, че няма проблем. Погледна си протокола и каза, че при него не са повлияли 6-е дни, резултатът му е 50% подвижност и ... млн сперматозоиди. При обработката за инсе не се анализирала и морфологията, само брой и подвижност.
*
« Отговор #246 -: Ноември 22, 2010, 16:39:46 pm »
Аз тъкмо се зарадвах, че хидротубацията ми е  минала и е с положителен резултат :(
« Отговор #247 -: Ноември 22, 2010, 16:58:25 pm »
Аз тъкмо се зарадвах, че хидротубацията ми е  минала и е с положителен резултат :(

Нямаш повод за противното!

Мама Мийя, досега не са ми давали такава информация.

Това е защото не сте с тежък мъжки фактор, нормално е при такива обстоятелства да не попиташ. Моят мъж е имал доста влошена подвижност и първото нещо което ме интересуваше при инсе беше: колко мл. подвижни? Минимумът е 5 мл., при него винаги е имало риск от по-малко.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #248 -: Ноември 22, 2010, 22:13:22 pm »
За да съм максимално полезна за момичетата, на които им предстои, искам да споделя, че моята втора инсеминация ми струваше 770 лв.  :roll: :roll:
Клиниката е "София".
Ето и разбивката.

Вътрематочна инсеминация - 340 лв.
УЗ преглед - 5*30 лв. = 150 лв.
LH, E2, Prog. - 57.30 лв.
Прегнил 10 000 - 34 лв.
МБ на еякулат - 25 лв.
Вирусология (аз) - 73.70 лв.
Клостилбегит - 10 лв.
Утрогестан - 30 лв.
ТаксИта - 5*10 лв. = 50 лв.
« Отговор #249 -: Ноември 23, 2010, 15:32:31 pm »
Привет Момичета,

Днес се видях с лекуващия ми лекар отностно новостите в изследванията и диагнозата ми.

Общо взето стоях при доктора около 40 мин , а това си е много. Какво да ми каже за тази разлика... то резултата говори сам за себе си. Гледа и снимките и потвърди становището на рентгенолога. Начертахме нов план на действие.
Сега ще ходя в Майчин дом да търся 2-3 имена, които ми препоръча, за да направя лапароскопия. Опасява се и от хидросалпингс. След лапарото почивам един месец и започвам ин витро на спонтанен цикъл.

Колкото и да ме боли от развитето на нещата, се и успоколих. Някак сега имам усещането, че познавам "варага" и знам какво трябва да направя за да победя в битката.
Гледам напред и се опитвам да забравя случилото се!
Желая ви успех милички и нека всички да срещнем мечтите си!
Ще продължавам да прескачам да следя как се развиват процедурите ви!А ако мога да съм ви полезна с нещо - много ще се радвам! 

п.с. сега трябва да разгледам форума за лапаро темите, че не съм много запозната... ;)   
*
« Отговор #250 -: Ноември 23, 2010, 15:49:11 pm »
Орхидея,
Радва ме твоята решителност и позитивна нагласа.
Със сигурност ще се срещнем с теб, вече с добри новини.

Успех на всички момичета!
Хайде, Мелоди да провлече крачета, чакаме и другите ++++ отчети!
« Отговор #251 -: Ноември 23, 2010, 15:51:59 pm »
Орхидея, откриването на проблема е половината от решението му! С основание се чувстваш по-уверена!!  :)

Ако сред препоръчаните ти имена е д-р Тюфекчиева, не се колебай за миг - тя има признанието и на колегите си като най-добрият оператор!

Снежина, усетила си, че чакаме още +++ отчети. Има един такъв за даване днес, но защо се бави  :ask:  :D
« Отговор #252 -: Ноември 23, 2010, 17:07:24 pm »
Снежи,
За себе си лично установих, че няма как да вървя напред ако постоянно гледам назад! Да, трябва ми още време, за да го класирам с етикет "черна статистика" и да го забравя напълно, но трябва!

Кафенце,
Имената ,които доки ми препоръчка не включваха и Др. Тюфекчиева. За две от трите вече хвърлих много бърз поглед във форума и прочетох изключително крайни и протовоположни мнения. Вярно, всеки от нас си е с късмета.... но ми се иска доколкото е възможно да огранича риска от ново разочарование. Тя специалист в лапароскопиите ли е? Имаш ли нейни контакти? (прати ми ги моля на лични).

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #253 -: Ноември 23, 2010, 17:50:08 pm »
Орхидея, чувала съм, че Тюфекчиева е меко казано Царица на лапарото, замислях моята при нея, но се оказа, че съм за хистеро... :( Ето ти адрес и телефон  на частния и кабинет бул. "Витоша" 51, тел.: 9888-224  /само там приема, после операциите ги прави в Майчин дом/. ЗА съжаление, бързам да те предупредя, ВСИЧКИ часове до края на годината при нея са заети. Вариант ти остава, да идеш в кабинета около 17ч. и да се надяваш да се мушнеш в навалицата...Успех ти желая! :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #254 -: Ноември 23, 2010, 17:53:27 pm »
Момичета, обсъждайте предварително обема на операцията и не давайте разрешение да ви фенестрират яйчниците. Особено ако лапароскопските операции се правят от хора, които не се занимават с репродуктивна медицина.

Успех! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #255 -: Ноември 24, 2010, 17:47:20 pm »
Здравейте момичета,
Цял ден чета във форума и накрая реших да се включа. На 16-и и 17-и ноември направихме първата ми инсеминация и реинсеминация в Надежда и сега тръпна в очакване. Стимулацията ми беше с Менопур и Прегнил. Точно преди процедурите и двата дни ми сложиха инжекция, която не разбрах каква е, а бях толкова ошашавена, че не попитах. От 18-и пия Дуфастон 2*1. Чувствам напрежение в корема и пробождания от време на време; гърдите ми са нараснали, твърди и болезнени, също и зърната. Предполагам, че тези усещания се дължат на препаратите и/или самосугестиране, но много ми се иска да не е така. Кога според вас най-рано мога да си направя тест, че ще се побъркам? Благодаря.
« Отговор #256 -: Ноември 24, 2010, 18:58:54 pm »
Нетърпеливке,
ама наиситна си нетърпелива :) ;)
Рано ти е за тест. Теста 14 дни след процедурата (уринарен).
Успех и много стиснати палчета  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #257 -: Ноември 25, 2010, 09:20:55 am »
Много ти благодаря, Орхидея. Не знам как ще издържа още седем дни. А дали кръвен ще отчете вече?
« Отговор #258 -: Ноември 25, 2010, 10:05:30 am »
Ще издържиш и още как ;)
Доколкото ми е известно кръвен би имал реалнен резултат 1-2 дни преди уринарния.

Мисли си хубави неща и спри да се вглеждаш в себе си!
УСПЕХ! :)
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #259 -: Ноември 25, 2010, 10:58:17 am »
Окситоцин са ти сложили преди инсето, спокойно. Успех и много стиснати палци! :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!