0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #220 -: Ноември 16, 2010, 17:51:07 pm »
Ето ме и мен мили момичета, както сигурно вече сте разбрали последната четвърта инсеминация излезе успешна (сега се надявам и бременността ми да е успешна).

В този цикъл бях стимулирана с кломифен цитрат по една таблетка.
Различното този път беше че лятото правих Активна Имунизация и започнах да пия ДХЕА. Също този цикъл забелязах при прегледите с ехографа, че фоликулите ми бяха кръгли ( в смисъл с много правилна кръгла форма, преди винаги са били леко елипсовидни). Тоест на диаметър откъдето и да ги измериш си бяха същите милиметри.

Последното ми забремеяване беше февруари 2009 - оттогава досега нямам бременност. Всеки месец правихме опити, следихме овулации - но резултат нула. :?

Кафенце и на мен лигавицата ми на първият преглед на 7-ми ден беше много тънка (3,5мм).
 И аз много се притесних - започнах да пия аспирин (но на своя глава) за няколко дена. На следващия преглед беше вече 8 мм, в деня на инсето 9,5 мм.
Инсето беше на неспукан фоликул с големина 21 мм , другият фоликул в ляво беше 19 мм.
 След два дни имах още един преглед за да видим дали и другият се е пукнал - е не беше. Стоеше си там с големина цели 27 мм  8O.
 Същата вечер имах болки в ляво (действахме все пак с мъжа ми). Оттогава не съм имала болки в ляво.
Сега нямам търпение да видя какво става с него.
Cafe con leche четох в интернет че при поставянето на Прегнила преди инсеминация също може да доведе до нарастване на мат. лигавица.
Не се отчайвай има още време
Стискам ви палци момичета дано вече сме на края на дългия път който извървяхме.
Цигуларче мила стискам палци . :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :hug2:
« Отговор #221 -: Ноември 16, 2010, 18:02:32 pm »
Melody01, много се радвам  :D! Пожелавам ти успешна бременност  :crossfingers:.
« Отговор #222 -: Ноември 16, 2010, 21:16:00 pm »
Мелоди - честито!!! Лека  и прекрасна бременост ти желая!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Кафенце,
по въпрса за изтичането и възможно ли е, виж на какво попаднах в библиотеката на Зачатие:
 10.Може ли спермата да изтече?
След като веднъж е инжектирана в матката, тя не може да изтече. Все пак може да има повишено мокрене поради факта, че катетерът преминава през цервикалната слуз и я разрехавява, затова е възможно тя да изтече.

11. Защо понякога след вътрематочна инсеминация жената има усещането, че спермата изтича?
Катетерът преминава през цервикалната слуз и след това тя изтича по – лесно. Затова е нормално и често срещано явление да има повече фертилна слуз след процедурата.

« Отговор #223 -: Ноември 17, 2010, 15:21:22 pm »
Melody, честито и от мен!  :D Бях чела твои постове, че ти предстояло ин витро, ако инсето е неуспешно, но колко хубаво, че изобщо не стигна до там. Пожелавам да си се носите до края на деветия месец с бебчо  :crossfingers:

Орхидея, благодаря ти, че си се поровила и си намерила инфо за изтичането  :flower:. Ако този месец стигнем до инсе и имам изтичане, тогава вече ще имаме разговор на 4 очи с доктора, защото...аз този цикъл цервикална слуз нямам. Причина - Клостилбегитът, който е-- -----а на лигавицата, а няма лигавица - няма ЦС.

Моят отчет от прегледа преди час и половина  :)

Лигавицата от 4 е станала 5.5 мм. Големият фоликул от 18 на 22 мм, а малкият от 13 на 15 мм. Преглед в петък, ще ми пуснат и хормони и тогава ще се реши дали ще се прави инсе. Но май натам отиват нещата, пък аз не съм много сигурна, че го искам. Отговорът на Владимиров за дебелината на лигавицата беше, че критичният минимум е 6 мм. Вероятно до петък ще скоча на 7 мм, ако нарастне с още 1.5 мм, както от понеделник насам, но това отново е твърде малко, а пък парите си вървят....

Побързах да попитам док за следващата стимулация, той ме отряза да не бързам. Поне Димитрова ми отговори на въпроса с какво друго стимулират, освен с Клостилбегит и Фемарата беше едно от лекарствата, което очаквах да чуя.

Научих и нещо ново. Цервикална слуз липсва, тъй като лигавицата е тънка и няма кой да я произвежда. Което, всъщност, за инсето няма значение, защото ние игнорираме целия цервикален канал и сперматозоидите се доставят директно в матката.

*
« Отговор #224 -: Ноември 17, 2010, 21:32:42 pm »
Кафенце не се притеснявай имаш време до петък - ще нарастне лигавицата. :D
Пък и сигурно Прегнил ще сложиш - ще се удебели.
 След инсето слагай утрогестан 2Х3 или 3Х2 ще помогне на ендометриума и докато се вгнезди ембриончето ще имаш дебела мат. лигавица.
Стискам ти много силно палци, дано да не се стига до друга стимулация и друго инсе ! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug: :goodluck:
*
« Отговор #225 -: Ноември 17, 2010, 22:15:09 pm »
Научих и нещо ново. Цервикална слуз липсва, тъй като лигавицата е тънка и няма кой да я произвежда. Което, всъщност, за инсето няма значение, защото ние игнорираме целия цервикален канал и сперматозоидите се доставят директно в матката.

Това и за мен е ново. Мислех, че цервиклната слуз се секретира от клетки в шийката, а дебелината на лигавицата си е функция на маточната кухина. Предпогам и двете зависят от баланса на няколко хормона.

Успех, Кафе, дано инсеминацията е навреме и лигавицата се удебели достатъчно!
« Отговор #226 -: Ноември 19, 2010, 12:13:11 pm »
Отчет от тази сутрин. Фоликулите са цели, големият 25 мм, малкият 15 мм, т.е. големият е нараснал с 2 мм, малкият не е мръднал  :roll:
Лигавица!! В понеделник, 12 ден, 4 мм. Сряда, 14 ден, 5.5 мм. Петък, 16 ден, 8 мм  :shock: Даже в началото каза 8.5 мм, но после коригира. Просто ми се струва невероятно - 1-12 ден е пораснала само 4 мм, а 12-16 ден - още толкова. (5-9 ден прием на Клостилбегит)

Пуснати хормони - LH, E2, Progesteron, чакаме резултати, док ще ми звънне и вероятно довечер на Прегнил.

Мислех, че се пускат само LH и E2. За какво е прогестерон в овулаторна фаза?

Допълвам се.
Току що ми се обади докторката. Хормоните показват, че е рано за инсеминация. Утре отново на УЗ.
« Последна редакция: Ноември 19, 2010, 12:33:05 pm от Café con leche »
« Отговор #227 -: Ноември 19, 2010, 14:51:34 pm »
Кафенце,
радвам се за добрата новина!
Видя ли, че лигавицата се удебели. Ти май си като мен!
Стискаме палци и чакаме новини!
*
« Отговор #228 -: Ноември 19, 2010, 17:05:32 pm »
Здравейте, дами....Резултатът от хидротубацията е положителен, но О. няма да има. имам поликистоза, другия месец ми предстои стимулация и евентуално инсе....
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #229 -: Ноември 19, 2010, 21:25:06 pm »
аз искам само да ви споделя...че заради тези от вас, които не ме оставиха да се примиря, тропнах с крак, какви варианти имам... :wink:
Д-р Коновалова е обсъдила случая с лекарския колектив на "Щерев" и според думите и, всички са били крайно единодушни, че е наложително да оперирам тумора /с вероятно пълно отстраняване на десен яйчник, по време на операцията ще вземат хистологична проба, за да установят размера на интервенцията/ и опит да се отстрани срастването в ляво. Успоредно с това, иска спермограма по Крюгер и да подадем документи във Фонда за ИКСИ.
Не зная, какво ще се случва от тук натам....Моля се и на моята улица да изгрее поне малко слънце...
Благодаря ви от сърце, че ме подкрепихте и се моля за вас!  :bighug: :bighug: :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #230 -: Ноември 19, 2010, 22:47:29 pm »
Буболина, какво си имаш в яйчника,ако не е тайна, така както го описваш мисля, че е наистина добре да го махнеш от там. Не се тревожи, че оставаш с един яйчник, зная няколко изтории с добра развръзка. Правете бързо спремограмата и давайте във фонда, че толкова бавно върви, дано не се пенсионираме докато ни дойде реда. :oops:
*
« Отговор #231 -: Ноември 19, 2010, 23:56:45 pm »
Bubolina, добре е, че  има вече становище по твоя въпрос и са определени конкретните стъпки за действие. Прегръщам те! Успех!

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #232 -: Ноември 20, 2010, 08:49:16 am »
Буболина, какво си имаш в яйчника,ако не е тайна, така както го описваш мисля, че е наистина добре да го махнеш от там. Не се тревожи, че оставаш с един яйчник, зная няколко изтории с добра развръзка. Правете бързо спремограмата и давайте във фонда, че толкова бавно върви, дано не се пенсионираме докато ни дойде реда. :oops:
дермоидна киста /тумор/. В повечето случаи /дано!/ доброкачествена, но има ужасния навик да "изяжда" яйчниците. Да, би било добре да се отърва от нея, но ми е доста притеснено, че ще коства целия яйчник.....
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #233 -: Ноември 20, 2010, 11:45:42 am »
Бърз отчет от мен от тази сутрин.
Фоликул - цял - 27 мм. Малкия го отписваме. Лигавица 9 мм! Прегнил 10 000 ед. Инсе в понеделник.

Попитах док дали смята, че 27 мм фоликул носи годна за оплождане Я., защото форумната ми интелигентност казва, че над определени милиметри, Ф. не носи качествена Я. Той ме погледна досто строго и заяви (и естествено е прав), че от 20 години се занимава с това и дали смятам, че ако няма сми, той ще назначи инсеминацията. Получи се малко така, сякаш поставих под съмнение решението му, но надявам се да е свикнал на всякакви тъпи въпроси от пациентки  :mrgreen:
*
« Отговор #234 -: Ноември 20, 2010, 12:34:59 pm »
 :D Кафенце вярвай на доктора, той си знае работата.  Все пак толкова години стаж има в тази област.
Хайде в понеделник с Божията помощ напред - стискам палци мила . :bighug: :crossfingers: :crossfingers:
Мат. лигавица е перрррфектнааа !!! :D
*
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноемвр
« Отговор #235 -: Ноември 20, 2010, 16:56:56 pm »
Kafence, при кой док. си? Стискам палци за понеделник, правите инсе на спукан фуликул, каква ви беше СГ ?
« Отговор #236 -: Ноември 21, 2010, 11:01:15 am »
здравеи те и от мен днес мие 16 ден от инсеминацията и отрицателен тест а базалната температура ми е 37.2;37.1 незнам какво да си мисля вече благодаря ви предварително
« Отговор #237 -: Ноември 21, 2010, 11:49:14 am »
Пусни си кръвен и тогава спирай лекарствата.
« Отговор #238 -: Ноември 21, 2010, 23:44:37 pm »
Докторът ми каза, че е възможно лигавицата малко да се намали преди инсето :ask:

Lynette, в клиниката на д-р Владимиров съм, в нея инсеминациите се правят от д-р Димитрова, но вчера бях на преглед при доктора и той начерта плана  :)
За СГ - подвижност 31% (тип А+В при Щерев) и 50% (при Владимиров) + 7% Крюгер.
« Отговор #239 -: Ноември 22, 2010, 13:00:17 pm »
Кафенце,
ако не ме лъже паметта - днес трябва да е деня? Стискам ти палчета!  :crossfingers:

Извън темата искам да отбележа: явно съм правила напразно всички инсета. Днес си направих ЦС и се оказа, че съм с непроходими тръби :(((

Успех на момичетата в процедура!