0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #120 -: Октомври 21, 2010, 09:36:00 am »
И при Стаменов, с доста силна стимулация за инсе - 15 Меногона ли бяха, забравих вече, никой не ми е следил хормоните. Само естрадиол в началото. Ако ги бяха следили, може би нямаше да направя 15 фоликула. 8O Не е само Владимиров.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #121 -: Октомври 21, 2010, 09:53:16 am »
И при моята една инсеминация и след това две несполучливи стимулации не са ми следили хормоните. Аз съм при Симеонова в Олимед. Но след този горчив опит за следващия цикъл когато планираме само стимулиран цикъл ме иска на трети ден с пуснати хормони и така ще започваме.

И моето мнение е че трябва да се следят хормоните, особено ако стимулациите не са само с Клостилбегит и жената реагира по-необичайно (не знам каква дума точно да използвам). При мен поне имам чувството че трябва много нестандартна и стриктна стимулация, за да е сполучлива.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #122 -: Октомври 21, 2010, 10:11:58 am »
Странно е, че не следят хормоните :? В крайна сметка това би бил приход за лабораториите им. Да не би да ги следят при повече от един фоликул, защото аз едва при добавянето на Мерионал образувах 2-3 фоликула.
« Отговор #123 -: Октомври 21, 2010, 10:23:18 am »
Меме, аз си мисля, че не ги следят, защото стимулациите са леки и не се очаква, нито пък се търси голям брой фоликули. А може би и за да не се натоварва финансово излишно процедурата, като се има в предвид, че успеваемостта й не е много по-висока от тази на опити при нормален цикъл.

То ако се сложат хормони и по-силна стимулация за повече фоликули, някак си ми се струва че става доста скъпо, на мен и без хормони със всичките лекарства и подробности и цената на инсето, процедурата ми стъпи на повече от 700лв.

В моя си случай смятам, че трябва да ми следят хормоните задължително, сега ще ги видим в началото на МЦ, но не знам дали ще ми ги искат и после - нали правя много фоликули :x, голяма мъка е.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Zai

• 955
« Отговор #124 -: Октомври 21, 2010, 10:26:46 am »
Странно е, че не следят хормоните :? В крайна сметка това би бил приход за лабораториите им. Да не би да ги следят при повече от един фоликул, защото аз едва при добавянето на Мерионал образувах 2-3 фоликула.

Нали ви писах, че имах 15 фоликула и никой не ми следи хормоните. Накрая се уплашиха да не направя хиперстимулация, от едно нищо и никакво инсе. Индуцираха ми овулацията с декапептил 0.1, вместо с Прегнил - крайно необичайно, прави се само при опасения от хиперстимулация. Дойде ми цикъла 3 дни след декапептила, съответно 2 дни (!) след инсето. Тотален провал и загуба на сума си яйцеклетки. Какво да кажа. Предпочитам да бях направила 5 нестимулирани, отколкото 1 такова.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #125 -: Октомври 21, 2010, 10:45:41 am »
Нали ви писах, че имах 15 фоликула и никой не ми следи хормоните. Накрая се уплашиха да не направя хиперстимулация, от едно нищо и никакво инсе. Индуцираха ми овулацията с декапептил 0.1, вместо с Прегнил - крайно необичайно, прави се само при опасения от хиперстимулация. Дойде ми цикъла 3 дни след декапептила, съответно 2 дни (!) след инсето. Тотален провал и загуба на сума си яйцеклетки. Какво да кажа. Предпочитам да бях направила 5 нестимулирани, отколкото 1 такова.
Заи и при мен е нещо подобно.
Първата стимулация и инсето ми ги прави една колежка на моята док, лекарства Клостилбегит и Меногон 75, без никакви хормони.
Резулатата - 12 фоликула.
Прегнил не ми сложи, и си каза направо, че има риск от хиперстимулация, защото освен тези съм имала и прикалено много малки.
11 фоликула се спукаха спонтанно, 1 задържан. В деня на инсето имаше спукани 7, другите се спукаха в следващите дни.

Та и при следващите две стимулации без хормони, но с различни схеми, тръгват около 10тина фоликула.

Затова и сега една паника ме гони, какво ще се случи другия месец,
че не ми се гълтат напразно хормони, но пък и без тях пак си няма овулация :x

« Отговор #126 -: Октомври 21, 2010, 10:49:36 am »
Подкрепям казаното от radosttinka:

Меме, аз си мисля, че не ги следят, защото стимулациите са леки и не се очаква, нито пък се търси голям брой фоликули. А може би и за да не се натоварва финансово излишно процедурата, като се има в предвид, че успеваемостта й не е много по-висока от тази на опити при нормален цикъл.

Зай да кажем, че е един от малкото такива случаи с тези 15 фоликула, но в повечето случаи при стимулация само с Клостил се получават 2-4 фоликула и не се очаква някакъв проблем.

Цигу, ти си в чужбина, нали?
Café, отивай днес до клиниката и чакаме новини  :D!
« Отговор #127 -: Октомври 21, 2010, 12:00:14 pm »
Зай, каква беше причината да ти направят такава силна стимулация?

Мен понеже си ме вълнува въпроса със стимулациите, като си знам моите и ми е любопитно.
При стимулацията ми само с Меногон 75, изразходихме 9 броя, но точно защото не ми следиха хормоните (аз така си мисля!), фоликулите отново спряха да растат. Мисля, че ако ми бяха вдигнали дозата, и аз щях да го докарам до към 15 инжекции, но пък с порастнали фоликули. Друг е въпроса, че фоликулите отново бяха много (6-7 + по-малки) и нямаше смисъл от толкова за инсе. Направо ми прекратиха стимулацията и два дни след това ми дойде.

Вече се чудя каква стимулация трябва да ми направят, че да докараме 2-3 фоликула и постоянно питам и ровя :)

« Отговор #128 -: Октомври 21, 2010, 12:08:28 pm »
radosttinka, а защо не опитате само с Клостил?
« Отговор #129 -: Октомври 21, 2010, 12:15:10 pm »
Врабчо и такъв опит имам :) :?
Схемата - от 3ти ден 2х1. Резултата - 10 фоликула по 10мм, които не порастнаха :x

Сега мислим да опитаме отново Клостил, но този път 2х1/2. С надеждата да не тръгнат толкова много  :?.

« Отговор #130 -: Октомври 21, 2010, 12:23:22 pm »

Сега мислим да опитаме отново Клостил, но този път 2х1/2. С надеждата да не тръгнат толкова много  :?.

Твоята овулация на кой ден е по принцип? А ако започнете Клостил от 5-ти ден? Или при теб ще е твърде късно и може да не тръгнат въобще фоликули  :?.
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 12:25:00 pm от Врабчо »
« Отговор #131 -: Октомври 21, 2010, 12:40:15 pm »
По принцип ако имам късмет да я има спонтанно е около 20-я ден от МЦ.

И аз съм си мислила какво ще се случи ако почнем стимулация от 5-ти ден, но честно да си кажа не знам каква ще е разликата и какво се цели с по-късното начало :oops:

А иначе не мисля, че ще ми е късно, защото съм с ПКЯ, те така или иначе тръгват някакви фоликули, но не винаги порастват. Всичко е игра с хормоните, но като не съм лекар и не разбирам толкова много...

Просто искам да намерим подходящата схема, защото само липсата на овулация ми е проблема, а не ми се прави инвитро, за да го решим "набързо". Без това и от него страшно ме е страх, заради хиперстимулация. И от инсеминациите се отказах, защото нямаме проблем с мъжкия фактор и пак стигаме до докарването на О, та просто даваме едни парички на вятъра.

« Отговор #132 -: Октомври 21, 2010, 12:51:15 pm »
По принцип ако имам късмет да я има спонтанно е около 20-я ден от МЦ.

И аз съм си мислила какво ще се случи ако почнем стимулация от 5-ти ден, но честно да си кажа не знам каква ще е разликата и какво се цели с по-късното начало :oops:
Ами на мен д-р Димтрова ми обясни, че това от кой ден ще започна да взимам Клостил е съобразено с дължината на цикъла и с това на кой ден настъпва спонтанна овулация, по принцип. Аз имам средно 28 дневен цикъл, с овулация на 14-ти ден и при двете стимулирани инсета съм започвала Клостила от 5-ти ден на МЦ.
Разбира се, при теб случая е съвсем различен, просто споделям какво знам аз от моя опит.
*

Zai

• 955
« Отговор #133 -: Октомври 21, 2010, 12:58:05 pm »
Зай, каква беше причината да ти направят такава силна стимулация?

Мен понеже си ме вълнува въпроса със стимулациите, като си знам моите и ми е любопитно.
При стимулацията ми само с Меногон 75, изразходихме 9 броя, но точно защото не ми следиха хормоните (аз така си мисля!), фоликулите отново спряха да растат. Мисля, че ако ми бяха вдигнали дозата, и аз щях да го докарам до към 15 инжекции, но пък с порастнали фоликули. Друг е въпроса, че фоликулите отново бяха много (6-7 + по-малки) и нямаше смисъл от толкова за инсе. Направо ми прекратиха стимулацията и два дни след това ми дойде.

Вече се чудя каква стимулация трябва да ми направят, че да докараме 2-3 фоликула и постоянно питам и ровя :)

Не знам защо. Персенска така реши, не е обсъждала с мен. При нас проблемът е мъжки фактор.

Аз биех на ден по 2 сухи вещества - т.е. 150 единици меногон. Ако не се лъжа беше от 2-ри до 9-и ден, не помня съвсем точно. Това ми беше първата и единствена до тук стимулация. При Владимиров не са ме стимулирали с нищо.

Категорично това за мен беше неподходяща стимулация. За тоя декапептил 0.1 за индуциране на ову да не говорим изобщо. Седмици наред се обвинявах, че съм изпуснала едно хапче Дуфастон и затова съм прокървила на втория ден. Докато не окрих информация в нета, че при 30% от жените индуцирането на овулация с декапептил 0.1 (трипторелин) предизвиква драматично скъсаяване на лутеалната фаза, направо я "изтрива". Да, нямаш хиперстимулация, но нямаш и лутеална фаза, съответно погубваш опита.

Радостинка, защо се отказваш от инсетата? Липсата на ОВУ е най-доброто показание за инсе. Като нямате и мъжки фактор пък съвсем.

« Отговор #134 -: Октомври 21, 2010, 13:21:22 pm »
Зай, и при мен схамата с Меногона беше от 2 до 9 ден, но по една ампула сухо вещество, т.е. 75ед. Направо ме  8O, как така като за първа стимулация направо по 150 ед., моята беше вече трета, и то вече в търсене на подходящата схема. Но пък и първата не беше много подходяща, ама това си има история...

А защо се отказвам от инсе - колкото и глупаво да звучи, имам една неуспешна бременност просто на проследен цикъл. След двете несполучливи стимулации имах спонтанна овулация :). За мен разковничето е просто в липсата на О, няма О, няма опитване, няма бебе. А и финансово много би ме затруднило едно инсе сега преди зима :?

Врабчо, ще подпитам аз за по-късна стимулация, така и така се опитваме да напипаме вярна посока, може от там да тръгват нещата.
Въпреки че при първата стимулация с 12-те фоликула имах овулация на 13ден, и при последната с Меногона само, фоликулите вървяха тъкмо като за 13ти ден пак, но се спряха на 14мм.

*
« Отговор #135 -: Октомври 21, 2010, 15:53:44 pm »
Цигу, ти си в чужбина, нали?

Да, в Америка съм. Допълнителните изследвания на хормони не ми струваха нищо, но застрахователя плаща повече.

И аз съм с 28-дневен цикъл, овулация около 14-15-ти ден, и стимулацията ми с Кломид почваше на 5-ти ден.
« Отговор #136 -: Октомври 21, 2010, 16:25:59 pm »
Моят фоликул още не се е спукал. Док не беше никак хепи, че идвам един ден по-рано, независимо от + О. тест. Надявам се да не се спука около полунощ днес, тъй като утре инсето е чааааааааааааааааак в 12 ч. Дано имам късмет да уловим яйцето преди да е твърде късно.
« Отговор #137 -: Октомври 21, 2010, 19:45:06 pm »
Café,
Аз особено като съм била на стимулация си усещам О. КОгато започнат да се пукат усещам корема си подут с болки ниско допу. Понякога е много болезнено.
Ти усещаш ли си О?
КОлко голям ти е станал Ф?

Сега се успокой и си мисли хубави неща.
Лошите мисли са лукс, който не можем да си позволим!
Вярвай на лекаря си и наблюдавай себе си! 

Успех утре!

Стискаме палци и чакаме отчет!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: 

« Отговор #138 -: Октомври 21, 2010, 21:46:21 pm »
Кафенце, спокойно докторът си знае работата, утре вече ще си спукала фоликулчо,ама може малко да му помогнеш сутринта. Моята доки ми каза "Сутринта преди инсето да си правила гимнастика, коремни преси", до 12 часа имаш време да направиш една физарядка и ще видиш как ще се пукне навреме.
Радостинка, твоята проява на ПКЯ при стимулация много прилича на една моя приятелка и тя така никак не й вървеше с всякакви стимулациите клостила нищо не ставаше, а от всяко нещо друго правеше хиперстимулация. Прекара кошмарно ин витро. Накрая направи фенестрация-стар и гаден метод. Но при нея подейства и само два месеца след операцията забременя съвсем естествено. Зная, че методът е стар и рисков, самата аз имам фенестрация, която за мен до нищо добро не доведе, но е факт, че при нея подейства.
« Отговор #139 -: Октомври 22, 2010, 19:56:54 pm »
Здравейте на всички.Моята инсеминация мина днес в 11.30 беше се спукал фоликула.Инсеминацията ми я направи Др.Шефкетова в клиниката на Стаменов.Изписаха ми Дуфастон и фолиева киселина и очаквам един хубав резултат след 14 дни.Café,
дано и при теб нещата да си минали добре