0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #80 -: Октомври 18, 2010, 21:30:09 pm »
И аз съм за вас, чакам да сваля нивото на ТСХ, СГ с 30% подвижност и вероятно през Декември Инсе...
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #81 -: Октомври 18, 2010, 22:09:55 pm »
Мене лично много ме боляха яйчниците около Ову, направо крака ми изтръпна  8O. И след това ме придърпват, кръста не престава да ме боли. Дължа го на Клостила, толкова отявлена овулация, до сега не бях имала....
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #82 -: Октомври 18, 2010, 23:23:50 pm »
Здравей Шмати :-)
 :welcome_1: и дано не се задържиш дълго тук и бързо да преминеш в бремлинските темички! успех
« Отговор #83 -: Октомври 19, 2010, 09:15:01 am »
Като ви прочетох, че сте имали по няколко фоликула направо се смутих с моя едничък боец, дето го имах.
Болят ли ви яйчниците или аз нещо не съм наред. Много ми дърпат и двата яйчника, редуват се. Иначе слагам утрогестан, надявам се поне това да ги успокои.

Шмати,
не е толкова важно колко фоликулчета ще направиш. Както казва един мой лекар - едно да е, важното е да свърши работа. Количеството не е критерии за качеството!
Така че, вярвай - това е от особена важност. Без вяра нещата не могат да станат!
Иначе на мен на първата и на последната инсеминация симптомите като за бременност бяха налице (това включва и болкиите в яйчниците). Слагай си утрогестана и си чакай датата на теста.
Стискаме ти палчета и чакаме накой да оцвети темата ни с прекрасни новини!
Успех!   
« Отговор #84 -: Октомври 19, 2010, 10:53:30 am »
Благодаря ви много за пожеланията, ще се старая да вярвам и да не се вглеждамв  себе си за никакви симптоми:}
« Отговор #85 -: Октомври 19, 2010, 11:51:29 am »
Ето ме и мен с отпочнат процес по инсе (цялата процедура ми звучи като водене на крава на бик  :lol:)

Вчера бях на УЗ, 12 ден от МЦ, доминантен фоликул 18 мм, добре оформена и дебела лигавица. Док ме пита дали имам по-къси цикли от 28 дни, защото за 12 ден лигавицата била подозрително дебела (това дали е добре или не, не знам). Взе ми проби за микробиология и цитонамазка. Утре пак съм на УЗ. Тъй като инсето ще се направи на спукан фоликул (защо не спомена за пукане на фол. с Прегнил?), вероятно ще е четвъртък или петък.

Така като гледам, първото инсе с включени всички УЗ и необходими изследвания, стъпва поне на 700 лв.
« Отговор #86 -: Октомври 19, 2010, 14:46:19 pm »
Вчера бях на УЗ, 12 ден от МЦ, доминантен фоликул 18 мм, добре оформена и дебела лигавица. Док ме пита дали имам по-къси цикли от 28 дни, защото за 12 ден лигавицата била подозрително дебела (това дали е добре или не, не знам). Взе ми проби за микробиология и цитонамазка. Утре пак съм на УЗ. Тъй като инсето ще се направи на спукан фоликул (защо не спомена за пукане на фол. с Прегнил?), вероятно ще е четвъртък или петък.

Така като гледам, първото инсе с включени всички УЗ и необходими изследвания, стъпва поне на 700 лв.
КОлко дебела ти е лигавицата?
Аз не съм много веща, но това е хубаво. Предполам, че те е попитал  за късите цикли, за да не изпуснете О. Обикновенно преди О лигавицата се удебелява.
На мен на 10-11 ден лигавицата винаги ми беше около 8мм, което е малко (при положение, че на тези дати ми биха прегнила). Не ми е изписвана терапия за лигавицата. 

Иначе си права - първо инсе - поне 700 лв.

Всяко следващо в рамките на 3 месеца е с около 100-150 лв по-малко. Важен е интервала между процедурите, който влияе на давността на МБ и вирусологията, както и цитонамазката.

Стискаме ти палчета.
Чакаме само хубави новини от теб!
*
« Отговор #87 -: Октомври 19, 2010, 14:50:51 pm »
Тъй като инсето ще се направи на спукан фоликул (защо не спомена за пукане на фол. с Прегнил?), вероятно ще е четвъртък или петък.

Ако овулираш спонтанно и не задържаш фоликули, не се слага Прегнил. Мен ме стимулираха 3 поредни месеца с кломифен и трите инсеминации ги направиха без Прегнил.
« Отговор #88 -: Октомври 19, 2010, 16:11:08 pm »
Орхидея, благодаря за пожеланията! Нямам идея колко е дебела лигавицата, но утре ще си направя труда да попитам  :)

Цигу, да, имам спонтанна овулация и не задържам фоликули. А когато се прави и стимулация и пораснат 2-3 фоликула, тогава също ли не се слага Прегнил? Хипофизата ще секретира достатъчно ЛХ, за да се спукат сами и двата-трите, така ли?
« Отговор #89 -: Октомври 19, 2010, 16:39:53 pm »
А когато се прави и стимулация и пораснат 2-3 фоликула, тогава също ли не се слага Прегнил? Хипофизата ще секретира достатъчно ЛХ, за да се спукат сами и двата-трите, така ли?

Мисля, че при стимулация особено ако са повече Ф ще ти бият прегнил.
При мен поне всеки път ми биеха по 5000ед., последния път поне бяха 4 Ф доки ми назначи 10000 ед. Спедицлано попитах защо този път толкова много прегнил. Отговорът му беше прост "много са Ф, за да се спукат".

*
« Отговор #90 -: Октомври 19, 2010, 17:27:14 pm »
При трите ми стимулации с Кломид имах по 2-3, че веднъж и 4 фоликула, които се спукаха без Прегнил.

Много питах и разпитвах, дори си поисках Прегнил, но ми отговориха, че следят нивата на хормоните през ден около овулацията ми и няма нужда.

Лекарят ми обясни, че при стимулация с гонадотропини овулацията трябва да се предизвика, но при стимулация с кломифен не е задължително, освен ако няма друг проблем.
« Отговор #91 -: Октомври 19, 2010, 21:00:42 pm »
Здравейте!Да споделя с вас как мина моя преглед днес вечерта.Доктора много бързаше и каза да ми вземат кръв за да изследвал Естрадиол и ЛХ.Иначе единстеният фоликул е вече 19 мм и лигавицата ми е 9.5 м.Очаквах че инсеминацията ще е в четвъртак,но така като гледам ще отиде в петък.Обади ми се преди малко и каза ,че утре пак сам на преглед и ,че утре вечерта ще слагам Прегнил.Мисля си дали няма да се спука от само себе си този фоликул.Той каза че на неспукан трябвали да е инсеминацията.А чета пти някой от вас ,че е било на спукан
« Отговор #92 -: Октомври 19, 2010, 21:08:12 pm »
Той каза че на неспукан трябвали да е инсеминацията.А чета пти някой от вас ,че е било на спукан

Еми,
всяка клиника има различна практика.
Успех в петък! :)
« Отговор #93 -: Октомври 19, 2010, 23:48:01 pm »
Говорейки за практики, бих искала да попитам дали във вашата клиника се заплаща отделно всеки УЗ по време на цялата процедура по инсеминацията. Някак като си представя, че давам 90 или 120 лв. само за 3 или 4 УЗ прегледа... :?

Ако човек  ходи на фоликулометрия, плаща 35-40 лв. за 3 прегледа общо.

Не разбирам защо трябва всеки УЗ да се плаща... Нали без него няма как да се действа за инсеминация?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #94 -: Октомври 20, 2010, 00:46:15 am »
Някъде се плаща, някъде не. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #95 -: Октомври 20, 2010, 09:29:19 am »
emilia_k, аз лично за себе си стигнах до извода, че е по-добре да се прави на неспукан фоликул, особено след като вече се смята, че яйцеклетката има живот в някои случаи само 6ч. Така че по-добре плувците да са в позиция на изчакване.
А теб защо те отлагат за петък, при мен фоликулът се пука обикновено при размери  19мм.
Късмет!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #96 -: Октомври 20, 2010, 10:16:49 am »
Прощавайте, че се намесвам, но обработените сперматозоиди също имат намален живот. Доста тънък момент е да нацелиш оптималното време за инсето.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #97 -: Октомври 20, 2010, 10:36:05 am »
Някъде се плаща, някъде не. :?
Evro, би ли споделила къде знаеш, че не се заплащат отделно?
Аз да се уточня, че при д-р Владимиров се заплаща всеки УЗ при подготовката за инсе.

Прощавайте, че се намесвам, но обработените сперматозоиди също имат намален живот.
Това е напълно нова информация за мен, която никак не ми допада  :? Мога ли да прочета нещо повече по въпроса? В Гугъл нищо не ми излиза, освен един отговор на д-р Стаменов в този форум от преди 3 години ето тук. Не виждам да има нещо конкретно за обработените сперматозоиди.  :dontknow:
« Отговор #98 -: Октомври 20, 2010, 10:47:11 am »
Café, на мен също не са ми изписвали Прегнил при инсетата. Две от трите общо бяха стимулирани с Кломифен, образувах по три фоликула, които се пукаха без проблем. Двете инсета бяха на спукани фоликули, другото непосредствено преди спукване.

Като става въпрос за цени искам да ти кажа, че по принцип цените на услугите при д-р Владимиров са по-високи. Лекарствата не са по-скъпи, но например ИКСИ е 3120 лв., докато в други клиники е 1000 лв. по-малко. Имай го предвид. Ако ти се наложи следваща инсеминация ще имаш вече част от изследванията и тя ще ти излезе по-евтино. Но УЗ си е 30 лв. всеки път. Единствено не се плаща прегледа след неуспешно ин витро.

Хайде чакаме положителни резултати от чакащите  :D!
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 10:49:18 am от Врабчо »
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #99 -: Октомври 20, 2010, 11:39:48 am »
Прощавайте, че се намесвам, но обработените сперматозоиди също имат намален живот.
Това е напълно нова информация за мен, която никак не ми допада  :? Мога ли да прочета нещо повече по въпроса? В Гугъл нищо не ми излиза, освен един отговор на д-р Стаменов в този форум от преди 3 години ето тук. Не виждам да има нещо конкретно за обработените сперматозоиди.  :dontknow:

Тъпсене в Гугъл за "How long does washed sperm live?".

« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 11:59:16 am от Zai »

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!