0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #160 -: Октомври 28, 2010, 09:42:24 am »
Акеми, и аз си мислех, че се е объркал. Не беше.

В момента ровя за твоя случай, не съм намерила още нищо. Генеричното име на декапептила е трипторелин, пробвай с това да търсиш.

Може да е някоя новост в репродуктивната медицина....

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

Zai

• 955
« Отговор #161 -: Октомври 28, 2010, 09:52:44 am »
Тъй, намерих. За подобряване на имплантацията е тоя декапептил. Но няма доказателства, че действа.

http://humrep.oxfordjournals.org/content/21/suppl_1/i116.full.pdf

Ето този абстракт:

P-300 Effect of a single dose of a GnRH agonist in the luteal phase of
intrauterine insemination cycles: a randomized study. Interim analysis

В това проучване слагат единична доза декапептил, изводът е, че няма статистически значима разлика в групата със и без декапептил. Стига ли засега? Мога и да продължа да търся, тъй като това лекарство му имам личен зъб... :?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #162 -: Октомври 28, 2010, 11:08:45 am »
Зайче, мерси  :)
Ще го слагам, доверявам се на лекарите - все пак всеки учи за нещо, а моето е много далече от тази специалност.
*

Zai

• 955
« Отговор #163 -: Октомври 28, 2010, 14:26:10 pm »
Моля, Акеми. Моля те, пиши как се чувстваш и какво става след декапептила.

ПС Не ми харесва, че се дават лекарства без обяснение на пациентките какво става.

« Отговор #164 -: Октомври 28, 2010, 16:52:06 pm »
akemi, на мен ми е интересно как направи два фоликула на естествен цикъл. Понякога и аз правя по два, но си мисля, че е защото пия всякакви илачи-Инофолик, елтироксин.
*
« Отговор #165 -: Октомври 28, 2010, 17:15:03 pm »
Момичета и аз се присъединявам отново към вас. Това ще ми е четвъртото инсе (второто стимулирано с Кломид, първите две са на ЕЦ).
Днес бях на преглед - 7 ден от цикъла ми е.
 Видяхме два фоликула с големина 14,5 мм в дясно и ляво. Това обаче, което ме притеснява е дебелината на ендометриума - само 3,5 мм.
 Опасявам се че до два три дни няма да нарастне кой знае колко. :?
При предното ми инсе (също стимулирано с Кломид 50 мг.) ендометриума на 12- ти ден беше 9,5 мм.
Знам че това е страничен ефект от Кломида. Все пак можете ли да ми препоръчате някакви добавки, витамини за удебеляване на ендометриума?
В момента взимам вит. Е 400 и DHEA 50(за по-добро кач-во на яйцеклетките).
*
« Отговор #166 -: Октомври 29, 2010, 10:21:17 am »
Шмати, не съм пила нищо - дори витамини. От 1,5г. следя овулацията всеки месец и в 99% правя само 1 фоликул. Имала съм един ановулаторен цикъл и сега с два фоликула.
« Отговор #167 -: Октомври 29, 2010, 19:05:13 pm »
Здравейте,
Моята първа инсеминация беше на 29.09 на естествен цикъл при д-р Александров в АГ Варна. Беше успешна, но за съжаление се случи това от което най-много се притеснявах,преди четири дни направих спонтанен аборт. Сега се възстановявам и се подготвям за следваща.

Успех на всички момичета от мен!
Стискам палци.
« Отговор #168 -: Октомври 29, 2010, 19:55:39 pm »
  Здравейте, момичета и аз влизам , за да споделя, че и четвъртото ни инсе приключи неуспешно.Но не съм тъжна, защото преминавам към инвитро и съм убедена че ще се получи.Въпреки вливки на имуновени и т.н пак е без успех , но причината не е там явно.успех на всички с процедури.стискам Ви палци. И не се отчайвайте :)
*
« Отговор #169 -: Октомври 30, 2010, 12:04:59 pm »
Jeny_m, съжалявам за отрицателния резултат, но си права - няма място за отчаяние, с инвитро ще се получи :)
Какъв е проблема при вас? От колко време опитвате?
« Отговор #170 -: Октомври 30, 2010, 18:41:01 pm »
Здравейте момичета.Присъединявам се към вас.Моето инсе е този месец при Д-р Александров в АГ-Варна.Успех ви пожелавам
« Отговор #171 -: Октомври 30, 2010, 20:52:16 pm »
 Акеми, опитваме в клиниката от 2 години и без резултат, а се водим вторичен неизяснен стерилитет, защото имаме спонтанна бременност.д-р владимиров каза , че проблема не е в нк клетките но на този етап не знае къде е .а иначе си опитваме от 5 години, през които имахме една бременност и една лапаро в шейново.ще подаваме за Фонда и чакаме. успех, момичета.
« Отговор #172 -: Октомври 31, 2010, 13:35:20 pm »
Здравейте момичета, аз този месец правих второ инсе на стимулиран цикъл, но днес е 12 ден направих тест за ранна диагностика сутринта, който се оказа,че е отрицателен. Много се страхувам, защото изглежда, че и този път ще е неуспешна процедурата. Също така много се обърках, защото слагах утрогестан една опаковка и спрях и после разбрах, че всъщност е трябвало да продължа и с втора :-( Сега се чудя вече като са минали около 3-4 дни след последния прием дали си заслужава да продъжа с утрогестана или това само ще ми разстрои цикъла (който най-вероятно ще ме сполети). Моля за вашите съвети. Благодаря ви, стискам палци на всички, коио тръпнат в очакване, дано този месец е вашия!!! :bfp:
« Отговор #173 -: Октомври 31, 2010, 16:42:56 pm »
Направи си утре кръвен тест и тогава ще решиш дали да продължиш с утрогестана. Все пак не ти е дошло все още. а не го слагаш от 4 дни! знам, че е различно за всеки и на мен трудно ми идва след хапчета, но от утрогестана ми дойде веднага щом го спрях.
*
« Отговор #174 -: Октомври 31, 2010, 16:51:35 pm »
Здравейте момичета, аз този месец правих второ инсе на стимулиран цикъл, но днес е 12 ден направих тест за ранна диагностика сутринта, който се оказа,че е отрицателен. Много се страхувам, защото изглежда, че и този път ще е неуспешна процедурата. Също така много се обърках, защото слагах утрогестан една опаковка и спрях и после разбрах, че всъщност е трябвало да продължа и с втора :-( Сега се чудя вече като са минали около 3-4 дни след последния прием дали си заслужава да продъжа с утрогестана или това само ще ми разстрои цикъла (който най-вероятно ще ме сполети). Моля за вашите съвети. Благодаря ви, стискам палци на всички, коио тръпнат в очакване, дано този месец е вашия!!! :bfp:

12ден е раничко за тест,поне според мен.По мое мнение ако имаш Утрогеста продължи го,ако няма бременност то цикъла ще ти дойде със или без хапчетата.И знай,че след процедура лекарства не се спират без комсултация с лекуващия лекар.Успех и  дано първия тест да те е подвел.
*
« Отговор #175 -: Октомври 31, 2010, 20:11:48 pm »
Здравейте момичета, аз този месец правих второ инсе на стимулиран цикъл, но днес е 12 ден направих тест за ранна диагностика сутринта, който се оказа,че е отрицателен......
12ден е раничко за тест,поне според мен.По мое мнение ако имаш Утрогеста продължи го,ако няма бременност то цикъла ще ти дойде със или без хапчетата.И знай,че след процедура лекарства не се спират без комсултация с лекуващия лекар.Успех и  дано първия тест да те е подвел.

Напълно подкрепям.
Рано е за тест, слагай утрогестана и .... стискаме палци!
« Отговор #176 -: Ноември 01, 2010, 09:55:03 am »
Благодаря ви, момичета! До няколко дни ще докладвам :-)
« Отговор #177 -: Ноември 02, 2010, 18:16:18 pm »
Момичета ние започнахме стимулация сФостимон.Днес ми беше втората инжекция.някоя от вас да е стимулирана с този препарат?Имам някакво виене на свят от днес и отпадналост...дали е о инжекциите?
« Отговор #178 -: Ноември 03, 2010, 11:29:55 am »
Момичета, всичко приключи за мен... Нов месец, нов късмет! Продължаваме напред :-(
« Отговор #179 -: Ноември 03, 2010, 22:08:06 pm »
И при мен приключи вчера с отрицателен кръвен на 11 ден след О. и процедура. Лелката я чакам утре, цял ден се опитва да пробие.

Искам да поставя един фундаментален въпрос, свързан с процедурата. В БГ-Мамма днес не успях да изляза на глава.

Както написах в отчета след процедурата ми, докато лежах на магарето, имах изтичане. Остава загадка за мен на какво. Промивка, тоалет и прочие не са ми правени преди вкарване на материала. Изтичането си беше 100-процентово! Усетих стичане, пипнах се с ръка - мокро, ставайки от магарето, на лигнина имаше мокро петно!

На въпроса ми възможно ли е изтичане, док ми отговори "Това е субективно усещане, матриалът е вкаран в матката, няма как да изтече".

Очаквам мненията ви с нетръпение - какво може да е било това?!?