0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации Септември, Октомври и Ноември
« Отговор #100 -: Октомври 20, 2010, 14:40:02 pm »
Някъде се плаща, някъде не. :?
Evro, би ли споделила къде знаеш, че не се заплащат отделно?
Аз да се уточня, че при д-р Владимиров се заплаща всеки УЗ при подготовката за инсе.

Café con leche, да заплаща се всеки УЗ, независимо че има и цена на процедурата. И да, Врабчо е права - при него цените по принцип са и по-високи, но .... никой не ни кара на сила да ходим там, нали?!?
В София знам за една клиника, както и едва във Варна, където УЗ е част от цената на процедурата.Сигурно има и други ...

За съжаление тази наша битка освен, че е изключително тежка и емоционално изхабяваща е и много скъпа :(

Сега се фокусирай върху инсето и бъде позитивна!
Успех!
*
« Отговор #101 -: Октомври 20, 2010, 14:47:03 pm »
Прощавайте, че се намесвам, но обработените сперматозоиди също имат намален живот.
Това е напълно нова информация за мен, която никак не ми допада  :? Мога ли да прочета нещо повече по въпроса? В Гугъл нищо не ми излиза, освен един отговор на д-р Стаменов в този форум от преди 3 години ето тук. Не виждам да има нещо конкретно за обработените сперматозоиди.  :dontknow:

Тъпсене в Гугъл за "How long does washed sperm live?".

По време на моите инсеминации в периода септември-декември 2009 бях цитирала и май превела някаква информация по въпроса.

Изгубила съм линка към източника, но в старите теми за инсеминации ще го има.
*
« Отговор #102 -: Октомври 20, 2010, 15:13:05 pm »
Цигу, само като обобщение - такъв ли беше и резултатът от твоите проучвания - понижена преживяемост на сперматозоидите след обработка?
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #103 -: Октомври 20, 2010, 15:26:13 pm »
Цигу, само като обобщение - такъв ли беше и резултатът от твоите проучвания - понижена преживяемост на сперматозоидите след обработка?

Живеят по-кратко просто в сравнение с необработените. Изкарват най-подвижните и добрите, които живеят около 24-72 часа, но след 24 часа вече не са особено жизнени. Затова ги слагат до тръбата, имат много по-малко да преплуват. Необработените трябва да плуват доста повече, за да стигнат до тръбата.

http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html

Не виждам причина за някакво притеснение. И аз съм минала през няколко неуспешни инсеминации, знаейки за въпросня факт, не ми е минавало и през ума да го отчитам като особен фактор за неуспеха.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #104 -: Октомври 20, 2010, 17:18:40 pm »
Здравейте и от мен.Сега минах УЗ и си платих за него 24 лв като вторичен преглед.А ме отложиха за петък ,защото Естрадиола е 102 а ЛХ е 7.72 и не била узряла още яицеклетката.Първото ми инсеминация беше при Др Персенска и изцяло тя ме проследява,не ми взимаше пари за УЗ.А сега ми каза да ме проследи овулацията гинеколога ми в провинцията и да отида при нея в деня на инсеминацията.Така че при всички е различни,но ако бях в София сигорно щеще и по евтино да ми излезе.Снощи в 18.00 бях на преглед и не разбрах и защо днес на обяд пак ме вика!!!Довечера в 22.30 ще си сложа Прегнила и в петък 10.30 ше е инсеминацията.Стискайте ми :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #105 -: Октомври 20, 2010, 17:36:46 pm »

Снежи, информацията беше точно както Зай е описала по-горе.

При проблеми с броя/подвижността/морфологията е добре инсеминацията да е на спукан фоликул. Третата при мен беше с ре-инсеминация по тази причина.
*
« Отговор #106 -: Октомври 20, 2010, 17:43:21 pm »
Снежи, информацията беше точно както Зай е описала по-горе.

При проблеми с броя/подвижността/морфологията е добре инсеминацията да е на спукан фоликул. Третата при мен беше с ре-инсеминация по тази причина.
:thankyousign:
« Отговор #107 -: Октомври 20, 2010, 18:55:45 pm »
Момичета, днес фоликулът ми е на 20 мм от 18 в понеделник. Преди малко извадих положителен ову тест, а инсето ми е насрочено за петък. Съмнявам се, че ще окрета фоликулът дотогава. Да тичам ли утре при док?(имала съм фоликули до към 23 мм. максимум)
« Отговор #108 -: Октомври 20, 2010, 19:07:37 pm »
Споко, моя фоликул така беше 20 мм във вторник, пихме прегнил и в четвъртък сутринта инсе на тамън спукан фоликул (видя се течност), никъде не тичай. Ще станат нещата в петък.
*
« Отговор #109 -: Октомври 20, 2010, 19:31:20 pm »
Café con leche, при всеки фоликулите се пукат при различна големина и дори може всеки месец да е различно. Ако тестът за овулация е положителен, според мен е по-добре да отидеш утре за всеки случай с мъжа под ръчичка. По-добре да дадеш едни 30 лв. за преглед и да те върнат за петък, отколкото да изтървете фоликула и цялата процедура да отиде на кино. Успех!
« Отговор #110 -: Октомври 20, 2010, 21:03:10 pm »
Изненади, особено при нестимулирани инсета, не са изключени. При мен първото инсе беше точно така. Отивам на преглед, а се оказа, че фоликулът е спукан. Звъннах бързо на мъжа ми да идва, но ако примерно беше възпрепятстван, всичко отиваше на кино. Така че и моят съвет е да отидеш утре.

Между другото все се чудех защо при инсеминации не се следят нивата на хормоните? Това в клиниката на д-р Владимиров. Как е по другите клиники?
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #111 -: Октомври 20, 2010, 21:06:12 pm »
как не ти следят нивата на хормоните  8O 8O
Естрадиола и LH са меко казано задължителни!  8O
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #112 -: Октомври 20, 2010, 21:20:55 pm »
Ами три инсета имам, не са ми следили хормоните. Затова попитах дали само при мен е било това нещо. Аз по принцип ги направих малко набързо, в три поредни месеца.

bubulina79, ти в коя клиника си? При всяко инсе, през 2-3 дни ли ти следят Естрадиола и ЛХ?
« Отговор #113 -: Октомври 20, 2010, 21:39:25 pm »
 Врабчо, и аз съм при д-р Владимиров и на 4 ми инсета нито веднъж не са ми пускали тези хормони,а аз всеки път питах дали ще ми ги изследват.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #114 -: Октомври 20, 2010, 21:53:58 pm »
В клиника "Щерев" щях да правя опит. На 12-ти ден ми пусна хормони и каза, че е задължителна процедура  :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #115 -: Октомври 20, 2010, 21:57:37 pm »
На мен при Вадимиров със сигурност ми следиха хормоните, когато бях на стимулирано инсе с клостил и инжекции мерионал, на предните, които бяха само с клостил и нестимулирани не помня вече.
« Отговор #116 -: Октомври 20, 2010, 22:04:05 pm »
На мен при Вадимиров със сигурност ми следиха хормоните, когато бях на стимулирано инсе с клостил и инжекции мерионал, на предните, които бяха само с клостил и нестимулирани не помня вече.
Може би от това зависи. Аз имам едно нестимулирано и две стимулирани с Клостил. В тези случаи явно нямат практика да следят и хормоните. Както и да е, просто ми стана интересно, защото и преди се чудех няма ли да е по-лесно да се пуснат едни хормони, отколкото двете с д-р Димитрова да умуваме ще се пукне ли фоликулът до определената дата или не  :?.
« Отговор #117 -: Октомври 21, 2010, 00:00:44 am »
Направих още един О. тест към 21.30 ч., същата работа (+).
Реших да отида утре, защото вече три дни имам фертилна ЦС, като вчера и днес си е обилна. Утре да е четвърти ден с ЦС ще е преко сили и инсето чак в петък...май ще дойде късно.
*
« Отговор #118 -: Октомври 21, 2010, 01:49:26 am »
Може би от това зависи. Аз имам едно нестимулирано и две стимулирани с Клостил. В тези случаи явно нямат практика да следят и хормоните. Както и да е, просто ми стана интересно, защото и преди се чудех няма ли да е по-лесно да се пуснат едни хормони, отколкото двете с д-р Димитрова да умуваме ще се пукне ли фоликулът до определената дата или не  :?.

И при трите ми стимулирани с Кломид инсеминции изследваха хормони през 1-2 дни до пика на ЛХ. Инструкциите на клиниката винаги бяха при положителен тест за овулация да насроча инсеминацията в рамките на следващите 24-36 часа.
« Отговор #119 -: Октомври 21, 2010, 02:16:13 am »
Café con leche ,
подкрепям Меме в тезата й, че е по-добре да дадеш 30 лв и да се върнеш, отколкото да изпуснете момента.
Иначе на мен ми изследваха хормоните само на първата инсеминация (Димитрова каза, че поне е първа да ми проверят хормоните как реагирам) и на четвъртата, като тогава проблема бе: много и големи фоликули и сравнително тънката лигавица, трудно им бе да преценят кога ще е овулацията. Другите пъти не са.