0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет, девочки!!!  :P

Момичета, мили, кажете, моля, какви свещички има в България (ректално) за намаляване на напрежение (тонус) на матка? Аз ползвам Папаверин (свещички), но ги купувах в Русия (в България не и продават, има само в инжекции) и искам в България (живея в България) да купя някакви други свещички за намаляване на тонус/напрежение на матката,защото Папаверин свещички ми свършиха и докато ми пратят от Русия ще отнеме време.. Моля ви да ми подскажете. Още не съм ходила в България на лекар,защото е рано още, само в 5 седмица съм (бременност), ще ходя на лекар на 8-9 седмица.
I am from Russia!!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ректални свещички за намаляване на тонус на матка
« Отговор #1 -: Септември 02, 2010, 00:11:04 am »
защо искаш да прилагаш папаверин - има ли причина? папаверин е спазмолитик - предписва се, ако бременната има болки в корема.
ако имаш такива болки и си бременна, редно е да посетиш гинеколог и той да ти предпише каквото прецени.
ако нямаш болки - спазмолитици не ти трябват.

има папаверин на хапчета в аптеките, има и но-шпа, но не е редно да се приемат такива неща без причина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Септември 02, 2010, 10:49:48 am »
защо искаш да прилагаш папаверин - има ли причина? папаверин е спазмолитик - предписва се, ако бременната има болки в корема.
ако имаш такива болки и си бременна, редно е да посетиш гинеколог и той да ти предпише каквото прецени.
ако нямаш болки - спазмолитици не ти трябват.

има папаверин на хапчета в аптеките, има и но-шпа, но не е редно да се приемат такива неща без причина.
Аз нали написох,че още не съ, ходила на лекар,защото в РАНО, ще ходя на 8-9 седмица и се обадих на моите лекари в Русия да ми кажат какво да правя за болки и контракции в корема, те ми казаха НОШПА и ПАПАВЕРИН. Папаверин имам в свещички още от Русия ми останаха, а сега те са свършиха и аз искам да купя в България ПАК свещички, и затова питам КАКВИ да купя за намаляване на тонус на матката. Имам тонус/напрежение в матката.
I am from Russia!!

*
« Отговор #3 -: Септември 02, 2010, 12:57:18 pm »
Можеш и но шпа да пиеш, вместо папаверин, още повече че и лекарите ти от Русия са ти го казали. На мен са ми го изписвали след ЕТ за 7 дни 3х2 таблетки.
« Отговор #4 -: Септември 02, 2010, 14:14:37 pm »
Можеш и но шпа да пиеш, вместо папаверин, още повече че и лекарите ти от Русия са ти го казали. На мен са ми го изписвали след ЕТ за 7 дни 3х2 таблетки.
Да, пия ношпа САМО когато боли, не ми боли много. Само преди да се лягам понякога корем е втърд като камък и слагам свещички Папаверин реклатно и те са ми свършиха, лекар каза да пия Ношпа и я пия. Какво е това "след ЕТ" - това хапче ли?
I am from Russia!!

*
« Отговор #5 -: Септември 02, 2010, 14:18:09 pm »
ЕТ не е хапче, а е съкращението за ембрио трансфер (трансфер на ембриони).
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 14:34:45 pm от Мецани »
*
« Отговор #6 -: Септември 02, 2010, 14:18:51 pm »
ЕТ е ембриотрансфер.
Бебониа,  разбирам че лекарите ти са в Русия, но все пак направи консулт с гинеколог тук. Той най-добре ще прецени какво да приемаш в толкова ранни седмици.
« Отговор #7 -: Септември 02, 2010, 14:28:35 pm »
ЕТ не е хапче, а е съкращението за ембрионален трансфер (трансфер на ембриони).
:lol: :lol: :lol:Аз откъде да знам съкрашения на български? :lol: :lol:

ЕТ е ембриотрансфер.
Бебониа,  разбирам че лекарите ти са в Русия, но все пак направи консулт с гинеколог тук. Той най-добре ще прецени какво да приемаш в толкова ранни седмици.
Да, в България ще отида на преглед на 8-9 седмици на бременост, сега е рано, сега съм в 5 седмица. Не пия нищо друго БЕЗ иследвания и без ЛИЧЕН контакт с лекар тука. Само за контракции питах и това е, само за ношпа и папаверин,защото вече бях бременна (миналата година) и бях при лекари в Русия и знам и чух за папаверин и ношпа,затова те и ми кахаза,че щом живея в България да видя дали има такива неща в България. Друго нищо не пия без консултации лично при лекари. След 2-3 седмици с моя мъж ще отидем на лични консултации в България при лекари, разбира се.

Благодаря за помощ!!!!
Сори за грешки, ако има!!!!
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 14:30:36 pm от bebonia »
I am from Russia!!

*
« Отговор #8 -: Септември 02, 2010, 15:02:09 pm »
Бебониа, аз папаверин свещички тук не съм срещала. Папаверина ми го биеха.
Джам казва, че има и таблетки, вземи си вместо свещички.
« Отговор #9 -: Септември 02, 2010, 15:22:04 pm »
Бебониа, аз папаверин свещички тук не съм срещала. Папаверина ми го биеха.
Джам казва, че има и таблетки, вземи си вместо свещички.
Има таблетки и инжекции - знам и съм го виждала, но има противопоказания - високо очно налягане, което има при мен и затова нито инжекции нито хапчета не съм ги взела. Ползвам само свещички (от Русия което ми останаха), тези дни с лекари в България и в Русия ще консултирам за Папавврин в инцекции и ако ми разрешат - ще ги купя. Не правя нищо друго БЕЗ позволение на лекар!!
I am from Russia!!

« Отговор #10 -: Септември 05, 2010, 19:59:41 pm »
ако имаш много силни контакции, поне така разбрах, трябва да отидеш на лекар сега не след 3 седмици, нищо, че с 5-6 седмица. И освен спазмолитици, за контракците се дават различни лекарства с миорелаксиращ ефект като Магнирич  и други, но само след лекарско преписание. Консултирай се с лекар по - скоро.
« Отговор #11 -: Септември 05, 2010, 23:22:38 pm »
ако имаш много силни контакции, поне така разбрах, трябва да отидеш на лекар сега не след 3 седмици, нищо, че с 5-6 седмица. И освен спазмолитици, за контракците се дават различни лекарства с миорелаксиращ ефект като Магнирич  и други, но само след лекарско преписание. Консултирай се с лекар по - скоро.
Аз веднага се консултирах с лекар, имах СЛАБИ контракции вначало, слаби бяха и 1-2 пъти на ден и ми изписа МАГНЕ В6, пия го от самото начало (след като ми заболя) и се чувствам (сега) прекрасно. Нямам оплаквания вече. Само ми казаха лекари АКО пак ще ми заболи - Ношпа и Папаверин в свещички, свещички в България не ги продават (ги продават в Русия и вече ми купиха) и затова исках в България да намеря други свещички и затова и попитах. Лекар ми каза САМО КОГАТО ми заболи - да ги слагам, а не всеки ден без повод и без причина, разбира се.
I am from Russia!!