Аз да попитам,докога мога да давам каши?В смисъл че в един момент не стават ли големи за тях,или докогато им харесва на тях?
Парси, до когато искат.
Не е проблем и на 3 години да стане и пак да яде каша. Разбира се, говорим за разнообразяване на менюто, а не - каша всеки ден.
Михаела (2,6г.) обича каши и често си иска. Обича ги по-редки, а вътре иска да и слагам Нестле Фитнес, което условно сме го нарекли "люспички".
Тя от около 4-5 месеца е на етап, на който сама казва какво иска и не можеш да я убедиш, че сега ще яде ябълка, при положение, че тя си е наумила, да яде хапки.
Проблемът със забелването и на мен ми е "болна тема" в момента. Педиатърката го забели малко последния път и ми каза, че не е добре, че нищо не правя там. Ако аз не съм го забелвала, щял да опре до хирург. А аз не смеех да пиппам това деликатно място. Четох няколкото отговора на Бърди по темата. Той е противник на забелването и смята, че нещата трябва да станат от само себе си. Ето какво ми написа:
Не пипайте детето!
Няма точна възраст- понякога и до пубертета става. Обикновено към 4-6 годишна възраст, понякога и по-рано. Но рядко под годинка, две.
Та, така. Чудя се как е най-добре да процедирам. Къпя ги заедно, като Косьо си е в коритото, а Мишка се къпе с душа. Мъжът ми обикновено се прибира след изкъпването, така че няма как да делегирам тази задаче на него.
А Мишка от една година свикна да се къпе сама с душа. Дори не ми дава да я сапунисвам - и това иска да прави сама. Все иска да е самостоятелна, но резултатът не винаги е желания.